Ronai and Ronai
AMERIKAI

Miért kushad a Bem rakpart? 2012. július 19. csütörtök 19:14 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Miért kushad a Bem rakpart?
Budapest – A Külügyminisztérium azért nem szólalt és szólal meg a nyilvánosság előtt Csatáry László ügyében, mert büntetőügyről van szó, így az eljárás lefolytatása nem tartozik a hatáskörébe; egyúttal visszautasítja a jobbikos Gyöngyösi Márton rájuk tett megjegyzéseit – írta a tárca az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében, és a Nemzeti Hitvallást idézte.
.
A hungarista frakcióvezető-helyettes szerdán arról beszélt, hogy felháborító Magyarország külföldi segédlettel folyó lejáratása „a vélt és mesterségesen gerjesztett antiszemitizmus elleni küzdelem jegyében”.
.
A náci, aki jelenleg Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöki posztját bitorolja, szerdai sajtótájékoztatóján a Csatáry-üggyel kapcsolatban azt mondta, „úgy tűnik, hogy nyár nem telhet el anélkül”, hogy Efraim Zuroff, a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ vezetője „ne találná meg Magyarországon a legkeresettebb és legnagyobb náci bűnöst”. Tavaly Képíró Sándor állt bíróság elé, és első fokon bizonyítékok hiányában felmentették, emlékeztetett.
.
A képviselő úgy vélte, remélhetőleg nem a Külügyminisztérium „szokásos szolgalelkű visszafogottsága” az oka annak, hogy „késlekedik megszólalni” az ügyben.
.
A tárca – amelynek ezek szerint nyilas heccre gerjed – erre reagálva azt írta, a rájuk vonatkozó kritikai megjegyzésnek sem formáját, sem tartalmát nem tartják elfogadhatónak, és a leghatározottabban visszautasítják.
.
A Külügyminisztérium Csatáry László ügyében azért nem szólalt és szólal meg a nyilvánosság előtt, mert büntetőügyről van szó, így az eljárás lefolytatása „nem a tárca hatásköre”. A magyar állam működése a hatalmi ágak elválasztásának elvén alapszik, vagyis az igazságszolgáltatás mind működésében, mind intézményrendszerében elkülönül a végrehajtó hatalomtól, teszik hozzá.
.
„Tagadjuk a magyar nemzet és polgárai ellen a nemzetiszocialista és kommunista diktatúrák uralma alatt elkövetett embertelen bűnök elévülését”, idézik a közleményben az alaptörvény Nemzeti Hitvallását. Leszögezik, hogy ezek a bűncselekmények nem évülnek el, a független magyar igazságszolgáltatás feladata pedig az, hogy ezeket a cselekményeket még ennyi év elteltével is feltárja, és a felelősségre vonást senki ne kerülhesse el. Egyúttal leszögezik, hogy a terheltet megilleti az ártatlanság vélelme és az eljárás során biztosított valamennyi jog.
.
A tárca elfogadhatatlannak nevezi, hogy a nyilas képviselő „egyéni politikai érdekeitől vezérelve” támadja a magyar diplomáciát. A büntetőügy csupán ürügyként szolgál számára, hogy a Külügyminisztériumot és munkatársait sértegesse, így ezt a véleményt a tárca a leghatározottabban „kikéri magának”.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 5 szavazatból)
Miért kushad a Bem rakpart?, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. “A magyar állam működése a hatalmi ágak elválasztásának elvén alapszik, vagyis az igazságszolgáltatás mind működésében, mind intézményrendszerében elkülönül a végrehajtó hatalomtól”
    .
    Eggyel több hazugság már nem számít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (30 szavazatból)
  2. Ami azt illeti, az is hazugság, hogy mivel büntetőügy, ezért nincs közük hozzá – akkor a cseh-szlovák külképviseleteket ki a frász fogja felkérni, hogy az igazságszolgáltatási rendszerükben fellelhető adatokat adják át???? !!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  3. Ez műbalhé, a minisztérium és a náci egymás alá adják a “lovat” !
    Eddig nem vették észre hogy az országban van , most meg eljátszák a törvényességet?!
    Képmutató fíreg banda!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (28 szavazatból)
  4. Szóval , azok ” járatják le ” az én Hazámat , akik leakarnak leplezni egy tömeggyilkost ?! Na , brávó !
    És ugye neki is van ” demokratikus ” mentelmi joga
    ( is) ?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  5. gets
    itt valami nagy-nagy félreértés van! Nem mi fogjuk kikérni az adatokat – hanem a Szlovákok fogják kérni a kiadatását az elkövetőnek. Az elkövetés helye ugyanis MOST Szlovákiához tartozik. Az illetékességet meg az elkövetés HELYE határozza meg.
    Az azért necces lenne, ha a szlovák kiadatási kérelmet azzal tagadnák meg, hogy AKKOR éppen Kassa Magyarországhoz tartozott. Ha pedig a magyar állampolgársága miatt tagadnák meg – akkor milyen alapon kértük évekig az ír gázoló kiadatását?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (25 szavazatból)
  6. kekec
    2012. július 19. csütörtök
    22:38
    Ezt a szlovákok is így tudják? :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  7. egyébként meg lexarom, hogy egy jobbos hőzöngésére mit reagál a Bem-rakpart.
    Ami igazán érdekelne – hogy miért kushad a Kuruc-infó ügyében, amikor a bejegyzett tulajdonosai átléptek egy határt, amikor (nem tudni mennyire leadózott forrásból) “vérdíjat” tűztek magyar állampolgárok fejére?
    Ennél jobban csak az érdekelne, hogy az ellenzéki pártok miért nem ezt forszírozzák?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  8. Kekec smitteltem a kérdéseid a DK fészbukra, utólagos engedelmeddel. Köszi. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  9. gets
    Akkor már említsd meg nekik, hogy ha már benne vannak a külföldi szervezetek mozgósításában (OLAF) talán feltehetnének néhány jól irányzott kérdést az amerikai adóhivatalnak a Kuruc-infó magyar hirdetési bevételeiről – amit a hírek szerint Amerikába küldenek. Valahogy kétlem, hogy azt szabályszerűen leadózták. Netán osztaná ezt a kételyt az adóhivatal is.
    És nem általános, hanem személyre szóló uszítás miatt szerintem akár újra meg lehetne próbálkozni a Kuruc-infó betiltatásával.
    (bocsi, de fészbuk-fóbiám van)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  10. A parlamentben a jobbiktól elhangzottak, a “hungarista frakcióvezető-helyettes”
    szerdai beszéde és Csatáry bújtatásával kapcsolatos tények talán
    az ország javát szogálják. Elhiszem, hogy a csapatszellem miatt bútatgatni
    “illik” a bűnöst, mert mi lesz, ha még a többi is kiderül?
    Bizony a többi is ki fog derülni, hiszen a titkok feloldásra kerülnek, a levéltárak
    kutatása elkezdődhet. Akkor majd lehet igazolni, hogy ki is járatta és járatja le
    most is országunkat, mivel nemcsak nálunk vannak levéltárak.
    A visszavonuló csapatok iratainak egy részét külföldön őrzik amelyek
    magukért fognak beszélni. Persze ettől jogos a félelme az érintetteknek.
    Nyilván a renomé helyreállitása a diplomácia, vagyis a külügy feladata
    lesz. Hiába akarják elkerülni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  11. Gyula Bognar, Jr.

    Ahol a nácik, fasiszták előítéletet, anti-szemitizmust, cigány gyűlöletet nyíltan terjeszthetnek a parlamentben, uszíthatnak nyilvánosan, ott a társadalom mér túljutott azon a ponton, hogy demokratikus határok között maradhasson. Magyarország a Fidesz/KDNP/Jobbik uralma alatt egy fasiszta diktatúra lett. A kormány restaurálta a Horthy kultuszt, most dolgoznak a Kossuth téren, rövidesen mindenki, aki átélte a háborús éveket, újra ismerős szólamokat és cselekedeteket fog hallani, látni. 1944 Déja Vu! Remélem sokan ugyanolyan boldogok, mint Vona Gábor és a viktor diktátor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  12. Leslie G. Charteris

    @kekec 22:38 Állandóan belerohannak ilyen jellegű problémákba, hogy tudni illik ,azokban a zivataros időkben Magyarország független volt-e vagy nem, milyen jogrend volt érvényben? Stb. stb. Ságvári gyilkosát azért mentették fel, mert, “az akkori jogrend törvényei szerint járt el”. Ez 1944 júliusában volt és még a “tákolmány” szerint is márc. 19-től nem tekinthető Magyarország függetlennek.Ez azt is jelenti, hogy Magyarország jogutódja a német megszállás utáni országnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. “…így ezt a véleményt a tárca a leghatározottabban „kikéri magának”
    ettõl a nyilas tetû Gyöngyösitõl nem kell semmit sem “KI-kérni” hanem, ezt
    a rohadt nyilast BE kell; egyszerûen zárni – lehetõleg NAGYON HOSSZÙ Idõre!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Harmadszor is kordont bontottak a Szabadság téren 2014. április 10. csütörtök

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. április 3. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos