Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fehér Ház elítélte a kubai letartóztatásokat 2012. július 26. csütörtök 12:30 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fehér Ház elítélte a kubai letartóztatásokat
Washington/Havanna – A Fehér Ház közleményben ítélte el, hogy a kubai kormány a héten letartóztatott mintegy ötven ellenzéki aktivistát Oswaldo Payá temetési szertartásán.
.
A szerdán kiadott kommüniké szerint többeket megvertek a fogva tartásuk alatt. „Az a tény, hogy mindez akkor történt, amikor emberek százai gyűltek össze, hogy megemlékezzenek az emberi jogok egyik legjelentősebb kubai védelmezőjének életéről, kihangsúlyozza annak a harcnak a jelentőségét, amelyet Payá a kubaiak nevében folytatott”, hangoztatta a Fehér Ház által kiadott dokumentum.
.
A szóvivő rámutatott, hogy „világosan demonstrálják az elnyomás légkörét Kubában” a keddi letartóztatások, akárcsak az elmúlt hónapokban jelentett több száz hasonló eset, mint például annak a Jorge Luis García Péreznek a június 9-i letartóztatása, aki tanúskodott az emberi jogok Kubában történő megsértését vizsgáló szenátusi albizottság előtt.
.
A kubai rendőrség kedden több tucat kubai ellenzékit letartóztatott a társuk, Oswaldo Payá temetésén, amikor annak  havannai gyászszertartásán rendszerellenes jelszavakat kezdtek kiabálni. Az előállított személyek között van a 135 napos éhségsztrájkja miatt közismertté vált Guillermo Farinas újságíró, akit 2010-ben az Európai Parlament Szaharov-díjjal tüntetett ki.
.
A vasárnap autóbaleset következtében elhunyt tekintélyes ellenzéki politikus emlékére tartott szertartáson a gyászmisét Jaime Ortega bíboros, Havanna érseke mutatta be.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
A Fehér Ház elítélte a kubai letartóztatásokat, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Lesz-e Kubában “bársonyos” forradalom??? :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. gets
    .
    Ehhez szükségük lenne valami olyan politikusfélére, aki valami újratemetés alkalmával valami alkalmas gyújtó (…) beszédet mond.
    Ha nem ragaszkodnak az újhoz, mi talán tudnánk feléjük egy ajánlatot tenni… olcsón megszámítanánk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Mekkora egy utolso tetu paraszt ez a mitt romney.Angliaban vendegeskedik,es jo mprmonhoz hiven,cseszegeti az angolokat,hogy hogyan kene olimpiat szervezni.Mitt romneyt a jo edes anyja nem tanitotta meg viselkedni vendegsegben???a mormonok a vilag legutolso parasztjai,rosszabbak mint viktor orban vagy bajusz laszlo.mekkora bunkok vannak a vilagon…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  4. Miért haraxol ennyire a mormonokra?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Bár csak magyarországon lenne egyszer amerikaihoz hasonló nyomor, vallás és sajtó szabadság, adórendszer, munkalehetőség és fizetések.
    Röhejes ahogy egy tízmillios kis ország fikázza amerikát. Orbánban is pont ez a bájos. Sármost nemmondhattam mert ezt a jelzőt férfiakra szokták használni, de a bájos (mint baba vagy önállóan gondolkozni képtelen gyermek) teljesen megfelelő kifejezés, attól a kis különbségtől eltekintve hogy OV még csúnya is ráadásul

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  6. Leslie G. Charteris

    Marcus Aurelius

    Én inkább Észak Koreába küldeném a mi emberünket. Tanulmányozza csak az ottani fejlett társadalmat, ha már úgy is új rendszerben gondolkodik, vissza sem kell jönnie,sőt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Nácikat bérelt fel Fidel Castro 2012. október 16. kedd | AN

Kuba szerint jól van Alan Gross 2012. szeptember 13. csütörtök | AN

Gloria Estefan nincs már indexen Kubában 2012. augusztus 12. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos