Ronai and Ronai
AMERIKAI

Péntektől tárgyalnak az iráni atomról 2012. június 5. kedd 13:41 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Péntektől tárgyalnak az iráni atomról
Bécs/Teherán – Pénteken Bécsben folytatódnak Irán és az ENSZ Nemzetközi Atomenergia Ügynöksége tárgyalásai a nukleáris létesítmények ellenőrzéséről, közölte a nemzetközi szervezet főigazgatója hétfőn.
.
Amano Jukija a NAÜ kormányzótanácsának ülésén számolt be erről. A diplomata egyúttal felszólította Iránt, hogy mielőbb írja alá azt a megállapodást, amely több év után ismét megnyithatja az utat egyes iráni nukleáris létesítmények nemzetközi ellenőrzése előtt. Amano újságírók előtt reményének adott hangot, hogy ez hamarosan megtörténik.
.
A dokumentum tartalmáról május 21-én Teheránban jutott elvi megegyezésre Irán és a NAÜ. Az egyezménnyel az iráni atomprogram jellegét övező kételyeket szeretnék eloszlatni. A felek azokról a mechanizmusokról akarnak megállapodni, amelyek keretében a NAÜ szakértői felkereshetnének iráni létesítményeket és tudósokat, s hozzáférhetnének iratokhoz. Az ügynökség leginkább a parcsini nukleáris létesítményben akar ellenőrzést lefolytatni.
.
„A (teheráni) egyeztetéseken döntés született arról, hogy aláírjuk a megállapodást”, mondta Amano beszédének kiosztott változata szerint. Az ülés szünetében tartott sajtótájékoztatón megerősítette, bízik benne, hogy hamarosan sor kerül a dokumentum aláírására és végrehajtására. „Teheránban biztosítottak arról, hogy a meglévő különbségek nem jelentenek akadályt”, jelentette ki. A főigazgató kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy mennyi esélyt lát arra, hogy pénteken Bécsben megtörténhet-e az aláírás.
.
Amano megerősítette, hogy Parcsinban többek között épületek lebontását, talaj eltávolítását és víz felhasználását figyelték meg. „Szeretnénk bejutni Parcsinba, hogy megismerjük ennek a tevékenységnek a célját”, mondta. Kijelentette azt is, amíg a NAÜ nem tudja lefolytatni az ellenőrzést, addig meg tudja megerősíteni, hogy az iráni nukleáris program teljes egészében békés jellegű.
.
Az amerikai Institute for Science and International Security (ISIS) kutatóintézet honlapján múlt csütörtökön közzétett műholdas felvételek szerint Irán felszámolja egyes nukleáris létesítményeit, a munkálatok Parcsint is érintik. A Nemzetközi Atomenergia-ügynökségnél egy magas rangú diplomata elmondta, hogy a felvételek hasonlóak más, az iráni nukleáris programot szoros figyelemmel követő NAÜ-tagállamoknak átadott fotókhoz. Ali Asgar Szoltaníje, Irán NAÜ-höz akkreditált nagykövete alaptalannak nevezte a bontási munkálatokkal kapcsolatos vádakat.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Péntektől tárgyalnak az iráni atomról, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Vigyázzon mindenki, mert az iráni ha kérdez, már az is hazugság.
    Időre játszanak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  2. Ál-felszámolások ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Bűvészmutatvány sorozat! Meddig? :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. Kecskeméti Károly

    Milliószor ismételt film tudósítás: a brit miniszterelnök haza érkezik a “rendkívül sikeres” müncheni konferenciáról, ahol “Mr. Hitler biztosított bennünket, nincsenek további követelései!” Európa megnyugodva aludt el aznap.
    Nagyon abszurd elvárni, hogy az elmúlt mintegy hetvenöt esztendő megszámlálhatatlan bizonyítéka után (miszerint azt sem szabad komolyan venni, amit ezek az ordítóan egyértelműen megszállott, közveszélyes hatalomimádók kérdeznek), az un. művelt Nyugat legyen végre kevésbé átverhető?!?
    És amíg megadatik neki, mozduljon határozottan??!!??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. Ugyanolyan pávabillegetés ez az Irániak részéről mint azt a hazai diktátorunk is csinálja az EU-val.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. A hatalmárok legpusztítóbb fegyvere a mértéktelen pofátlan szemenszedett hazudozás.
    Minden későbbi dolog ebből fakad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Avi:

    De mi nem fenyegetjük (mondjuk) Szlovákiát annak térképről való eltörlésével, nem támogatunk hungarista/revizionista terroristasejteket és nem törekszünk atomfegyverek birtoklására (pedig utóbbira technikailag talán-talán készek lennénk). A Mi Vezérünk semmiképpen sem tartozik egy súlycsoportba az iráni diktátorral, a mi átkozott kis törpénknek messze-messze nincs akkora akaratereje és anyagi-emberi háttere, mint Ali Hámeneinek van a mi országunknál legkevesebb 8x-10x akkora Iránban.

    Persze ez most nem érdekes, a lényeg, hogy továbbra is megy a nemzetközösség taktikai hülyítése. Ha valóban békés, a nemzet számára energiát biztosító atomtudományra törekednének, semmi értelme nem lenne ennyi éven át ilyen mélyen hallgatni, titkolózni, és föld alá bújtatni de természetes, hogy magasról tesz saját elégedetlen népére, a külpolitikai befolyását jelentősen megnövelő nukleáris rakétákra törekszik. Más kérdés, hogy ha “hivatalosan” ki is derülne, hogy van neki jó pár, akkor Izrael még keményebben fog rá válaszolni, és Amerika arab “szövetségeseinek” is juttat majd legalább elhárító-rakétarendszert, ha nem támogatja majd őket saját atomfegyver arzenáljuk kiépítésében, ezzel semlegesítve Irán geopolitikai törekvéseinek egy részét, akár legjavát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Az atomerőművekben 3%-ra dúsított uránt használnak, az atombombához 95% körüli értékre kell dúsítani.
    Miután Irán bejelentete, hogy 20%-os dúsítás fölött tartanak, nem kétséges, hogy ezt nem békés célra készítik, ennek alkalmazása egy erőműben kész katasztrófa lenne.
    A nagyhatalmak addig hagyják magukat hülyíteni, amíg késő lesz. Egyszer csak azzal kell szembenézniük, hogy vagy átadják a hatalmat, vagy megsenmmisül New York, London, Párizs, vagy más nagy város.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Gyurka46:

    Marhaságokat írsz, barátom. Iránnak a térség hatalmi egyensúlyának (ha lehet egyensúlyról beszélni a “Zsarnok-tenger” közepén) átrajzolására van szüksége az atomfegyverre és nem azért, hogy lebombázza a Nyugatot, vagy akár a zsidó államot. A Szovjetuniónak is gyakorlatilag atombombával szállt be a hidegháborúba, mégse történt sehol a világon szovjet atomtámadás, de fenyegető erőnek, amiképpen az USA is éppúgy élt, tökéletesen megfelelt.

    Talán erre azt vágnád, hogy Irán teljesen más, ez a rezsim állandóan fenntartja a fenyegetést, az erőszakra való felkészültséget és persze a propagandát. Ez tévedés, a szovjet diktatúra ugyanolyan betegesen ragaszkodott ellenségképéhez, pedig ő még paradox módon több szállal függött tőle, és mint fentebb írtam, lett is volna lehetősége Nyugat-Németországot vagy más, Amerika érdekeltségeihez tartozó országot (sőt, Kubán keresztül magát a kapitalista főellenséget!) leatomozni, mégsem tette. Az iráni mollahrácia se kockáztatja, hogy Teheránt csinos kis gombafelhő alá tehesse, sőt nagyon is elképzelhető, hogy leghűségesebb terroristáinak se adna a kezébe egyet sem, ahhoz túl drága és puszta léte többet ér, mint azt felhasználva “teljesítené be” ideológiájának töredékét.

    Optimista vagyok, szeretném azt képzelni, hogy az iráni nép pár éven belül elzavarja ezt a iszlámfasiszta bestiát, minthogy megvárja, míg Amerika támadna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Hamarosan meglesz az iráni urán 2012. október 9. kedd | AN

Irán tart az izraeli atomtól 2012. szeptember 21. péntek | AN

Maga az ENSZ játssza ki a szankciókat? 2012. július 5. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos