Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Rebegj el egy imát 2012. június 20. szerda 15:15

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Rebegj el egy imát

Drága Barátaim, Nemzettársak, Magyarok és Mindazok, Akik Hallgatnak!

Számtalan alaptalan híresztelés látott napvilágot, megannyi rosszindulatú félremagyarázás és oktalan vád érte kormányunkat és annak intézkedéseit, ezért most elmagyarázom a helyzetet, kontextusba helyezem cselekedeteinket, nem kevésbé Matolcsy György cselekedeteit, hogy elcsituljon ez a politikai picsogás, és az ellenzék végre magába szálljon.

Magyarországon vége a válságnak.

Mivel a környéken még mindenhol tart, sőt, van, ahol súlyosbodik a helyzet, lehetetlen, hogy ebből a tényből ne kovácsoljunk előnyt, és ne váljunk a térség vezető hatalmává, kiterjesztve fennhatóságunkat a Balkánra, beleértve természetesen Görögországot és Svédországot, ne mi legyünk Európa (akkor már bizony az Urálig) legsikeresebb nemzete.

A válság, mint azt Matolcsy miniszter úr találóan megjegyezte: véget ért.

Az önmagát beteljesítő jóslatok mechanizmusát Önök is pontosan olyan jól ismerik, mint én, és azzal is tisztában vannak, hogy egy, az egész világon végigsöprő válság okai között túlnyomó többségben pszichológiai folyamatok húzódnak meg, azaz attól, hogy az Egyesült Államokban valakik nagyon sokat hiteleznek olyanoknak, akik azt egyáltalán nem tudják visszafizetni, még nem kéne a tiszavasvári péknek bezárnia a sütödéjét.

Miért kellett mégis?!

Azért mert a pénzvilág nem más, mint egy idegbeteg idős asszony, aki már arra is összerezzen, ha a lépcsőházban lépteket hall, ráfordítja a kulcsot, megpróbál nagyon csöndben lenni. Képzeljük csak el, hogy mi vagyunk azok, akiknek a lépteitől visszhangzik a lépcsőház és éppen hozzá indultunk kölcsönkérni (csak az egyszerűség kedvéért mondom, hogy kölcsönkérni, mert valójában nem, de ezt már egy korábbi beszédemben kifejtettem).

Ül a nemzetközi pénzvilág berezelt matrónája az ajtó túloldalán, és nekünk arra kell rávennünk, hogy kinyissa az ajtót.

Ekkor lép a képbe Matolcsy György, aki nem dörömbölni kezd, nem azt kiabálja be a levélbedobón, hogy halihó, én vagyok Magyarország és a pénzéért jöttem, hanem bülbülszavakkal, mézes valamint mázos hangon csicseregve azt közli a vénasszonnyal, hogy vége van a válságnak.

Többször kipróbálta már otthon a feleségével, és mindig bejött.

Egy nagyon fontos alapfeltétele van az akciónak, hogy a banya (nem Matolcsy miniszter úr felesége, hanem a nemzetközi pénzvilág) lehetőleg süket legyen, de legalábbis halljon nagyot, valamint a kellő mértékben legyen hülye. Ez a kellő mérték egyébként adott és kipróbált, több fideszes és keresztény demokrata vezetőnél teszteltük, tehát megvannak a pontos számaink. Az egyszerűség kedvéért úgy írnám körül, hogy a minimális elvárás a nemzetközi pénzvilággal szemben az, hogy ne legyen okosabb Selmeczi Gabriellánál, ha értik, mire gondolok.

Ezen áll vagy bukik Magyarország jövője.

Felépítettünk egy gazdaságpolitikát, amit értetlenséggel fogadott a világ, az ellenzék és közületek is sokan, Drága Magyarok, mert azt láttátok, hogy a minimálbéretek kevesebb lett, mint volt, pedig eddig sem volt sok. Azt sem tudták sokan felfogni, hogy az egykulcsos adóval miért hoztuk előnyös helyzetbe a gazdagokat, és miért szúrtunk ki a szegényekkel, pedig a magyarázat egyszerű: kizárólag gazdag haverjaink vannak, csak gazdagokkal érintkezünk, a szegények meg szomorúan bámulnak minket a VIP-páholyban, de ha megpróbálnak közelebb jönni, hátracsavarják a karjukat.

Mindezek persze átmeneti megoldások. Csak azért volt szükség rájuk, hogy elhordjuk azt a romahalmazt, amit az előző nyolc év hagyott reánk.

A szegényeknek addig Trianon-emléknapot adunk, nemzetiszínű pántlikát és Erdély-giccset, kár, hogy az erdélyiek nem vevők rá, de már tervezzük, hogy új erdélyieket telepítünk Erdélybe, és a mostaniakat románná nyilvánítjuk. Mindez persze nem kevés időt és energiát igényel, viszont pénzbe nem kerül.

Eközben megerősítjük a magyar nagyvállalkozókat, konkrétan kettőt, de ennyire futja.

A magyar nagyvállalkozók megerősítésére azért van szükség, mert a kizsákmányolás csak akkor kellemetlen, ha a magyar munkást egy belga, francia, esetleg brit nagyvállalkozó zsákmányolja ki, viszont ha a mi barátunk teszi ugyanezt, akkor a magyar munkás örül, mert tudja, hogy a haszon, amit termel, és amiből nem részesül, jó kezekbe kerül, gyarapítja a hazáját.

Aki szerint ez így nem igaz, az labanc, idegen érdekek szolgálatában áll, hazaáruló, és akkor még nem is zsidóztam.

Hozzátenném, hogy fenti terveink olyan jól sikerültek, hogy az IMF bármelyik percben megérkezhet, tehát nem csak azt sikerült elérnünk, hogy a nemzetközi pénzvilág vasorrú nénikéje beengedjen minket, hanem egyenesen idelátogat és elhozza a pénzt, amire nincs szükségünk. Csak falból.

Gyakorlatilag már úton vannak, ülnek valamelyik vonaton, esetleg hajón, de az is lehet, hogy biciklivel jönnek. Annyi biztos, hogy nem repülővel, mert akkor már itt lennének, de a repülő nem biztonságos, mert mi történne, ha lezuhannának a mi pénzünkkel?!

Mindehhez csak az szükségeltetik, hogy idióták legyenek, kellően korlátoltak, és semmiképpen se értsenek ahhoz, amit csinálnak, tehát halbiológusok, valamint fotóművészek alkossák az IMF vezetőségét, amire a hazai viszonyokat figyelembe véve, elég nagy esély van.

Ezért imádkozzunk most, Drága Magyarok.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (67 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +98 ( 100 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Rebegj el egy imát, 4.8 out of 5 based on 67 ratings

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

36 Reader’s Comments

  1. Kösz, zseniális!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  2. Újra egy nagyon jó cikk, sajnos akikre vonatkozik nem olvassák!
    Csak a minuszkák törik majd kezüket-lábukat a gyors minuszolással…
    Amikor kipaterolták az IMF-t akkor állították, hogy stabil országot vettek át és ezért nincs szükség az IMF pénzére, Merkelnek mondta ezt Orbán, bár igaz, hogy nem arra kellene figyelni amit mond, inkább arra, amit tesz!
    Tuti, hogy akkor még az lebegett a szemei előtt, hogy Simor Andrást sikerül kifektetniük és akkor már övéké a valutatartalékunk – na erősebb fából faragták hála az égnek Simort és maradt, sőt most kell megváltoztatni az MNB-ről alkotott (újabb próbálkozásuk Simor és az MNB ellen) törvényüket!
    Amikor ősszel aztán nyilvánvalóvá vált, hogy kellene az a védőháló a piacok megnyugtatására, kijelentette, HA JÖN AZ IMF, ÉN MEGYEK!
    Én balga, már megint a szavaira figyeltem….kár, kár, mondta a holló!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (47 szavazatból)
  3. Most mi a francért nem tudok röhögni?
    Túl jól sikerült groteszk! :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (40 szavazatból)
  4. PKI megint nagyon jót írt, bárcsak ne lenne igaz! De sajnos nagyon is az.
    Vagyis: orbánc, TAKARODJ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  5. Leslie G. Charteris

    @csakén Azóta is arra várok, hogy az ígéretét betartja!Az tuti, hogy ennek a prolongált inzultációnak az az értelme, hogy, meggyőződjenek, hányan is szavaznak majd rájuk 2014-ben. Épeszű ember nem tölt ki ilyen baromságot, csak a hívők.Arra sem számítson senki, hogy valóságos adat fog nyilvánosságra kerülni, hányan küldték vissza, mint ahogy az előzőnél sem tudtuk meg.
    @gets Valahogy így voltam én is.Mintha nekünk, magyaroknak bérletünk lenne a Siralom völgyébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  6. Még szerencse, hogy nem közeleg a karácsony, így most nem tudnak hazamenni
    “Jézuskázni”(copyright by Lázár János)!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  7. Jaj Györgyi. Most nyaralnak a Bahamákon ezek a szemét “Vasorrú bábák” karvalytőkések. Persze a szegény magyarok pénzén, akik olyan sokat fizetnek be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  8. Nagyon jó írás. Én tudok rajta nevetni, kínomban.:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  9. györgyi, de most jön a vakáció!!!!
    Különben sirni lenne kedvem…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  10. Lassan már a görögök is jobban állnak nálunk, ezen tényleg nem igazán lehet kacarászni!
    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/szomoru_adat_jott_magyarorszag_a_gorogoknel_is_rosszabbul_all.522989.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  11. és a téma CÍME (tehát nem a tartalma) alapján leginkább ide illik:
    http://komlomedia.wordpress.com/2012/06/20/a-iii-vilaghaboru-arnyekaban/
    Lehet, hogy mégis igaza lesz az azték naptárnak, hogy csak 2012-ig számolt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  12. Jó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. kekec
    2012. június 20. szerda
    19:38
    Bulvár álca alatt USA és Izrael ellenesség az a blog. :((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. gets
    Nem az a pláne, hanem, hogy tényleg képesek-e közös “hadgyakorlatot” tartani egy egyébként polgárháborúval sújtott országban? Az oroszok és a kínaiak együtt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  15. Csakén, Leslie G. Charteris, ov szavaira figyelni? Netán hinni a szavaiban? Ugye, vicceltek? Soha semmit nem szabad ov-nak elhinni. Minden szégyenérzet nélkül mondja ellenkezőjét annak, amit akár csak egy órával korábban mondott. Mindenkit és minden eszközt gátlástalanul és cinikusan fel- és kihasznál saját céljai elérésére. Most épp az a szöveg, hogy még ebben a hónapban módosítják az MNB-törvényt. Nevetséges! Akkor és azt módosítják, amikor csak akarják, nem kell hozzá x+1 hét, csak öt perc. Ha ov akarta volna (valaha is), már rég tisztességes lenne az MNB-törvény.
    Kíváncsi vagyok, hogy milyen duma hangzik el, ha megint olyan lesz a törvény, amit ov elfogadtat, ami nem tetszik az EU-nak és az IMF-nek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  16. “Aki szerint ez így nem igaz, az labanc, idegen érdekek szolgálatában áll, hazaáruló, és akkor még nem is zsidóztam.”
    Hát igen! Régen tudom, hogy nem tudok beállni a sorba. Azt is, hogy naponta történnek dolgok amit az én eszemmel nem értek. Értem én csak nekem nem logikus. De, hogy hazaáruló vagyok csak most értettem meg.
    Köszönöm a cikket, ami így felvilágosított!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  17. Egy kis illusztráció a cikkhez: :-D

    http://9gag.com/gag/4534540

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Ha netán valaki még nem olvasta ezt, a szerző másik írása:
    http://hvg.hu/velemeny/20120620_deutsch_olimpia_para
    A sok borongás helyett egy kis felüdülésnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Bár jobban belegondolva, a témája nem annyira mókás, csak PKI előadásában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. minden írásán röhögök, pedig tudom, hogy sírnom kéne…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. „Gyakorlatilag már úton vannak, ülnek valamelyik vonaton, esetleg hajón, de az is lehet, hogy biciklivel jönnek.”
    .
    No erről persze még nem tudnak.
    De az itthon – és megfelelő körökben világszerte – oly jól bevált szómágia alól ők sem tudnak kibújni, azaz éppen jönnek ha tudnak róla, ha nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Ááááááhhhhhh, jól indult a napom :-) Zseniális!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. Azt hiszem azonban az ima hasznos lenne. Előszőr is egy ösznépi bűnbánó ima a köztünk lakó kissebséggekkel való kegyetlenkedésért, az elmult 1000 évben.
    Tótók, Szlovákok, Svábok, Cigányok, Szerbek, Zsidok, Románok, stb stb.
    Közös bűnbánó ima a bálványok imádásáért (Katolicizmus/Sámánizmus/Iszlám)
    Ima a csalás a korrupció, az abortusz és az összes többi bűnért ami a magyar népet terheli.
    Ezekből való megtérés, a szocializmus/fasizmus, hitetlenség stb stb való megtérés után lehetne új lapot új fejezetet nyitni a Magyar történelemben. Addig csak megy a szájtépés meg a bűnbak keresés…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  24. :)))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. CommonSense, hiányozhattál az iskolából, különben tudhatád,hogy a népneveket kis kezdőbetűvel írjuk, akárcsak a vallások neveit. Hosszú-rövid hangzók, egybe- vagy különírás, tagolás – mindegy neked.
    Ülj le, fiam, egyes!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  26. Ma-Lac 2012. június 21. csütörtök 11:37
    Biztos, hogy a lényeget nézed?
    Különben is lehet hogy CommonSense példaképe e tárgyban sitt palkó, aki havi millabillás fizetést kap (élete végéig, na persze ha addig lesz még Mo.), mindezen és még mennyi nem tudásért.
    Amit írt, az viszont OK de sajnos erről nem írtál semmit. Ma-Lac a tartalmi értékelésed akár állsz, akár ülsz egyes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  27. Nem figyeltél eléggé, figyelő.
    Már írtam korábban, hogy a cikk nagyon jó. PKI írásait kedvelem, mert frappánsan fogalmazza meg gondolatait, amiket akár a sajátomnak is érezhetnék.
    Tudod, engem roppantul irritál itt, a nagy magyarok és magyarkodók országában, ha valaki gyatrán tud magyarul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  28. A helyzetünk siralmas, de ezen tudtam nevetni, nagyon jó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Para-Kovács ! Órrrriáááássssssiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Köszönöm !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Ma-Lac 2012. június 21. csütörtök 17:55
    Hát nem ugyanarra figyelünk. Te elmondod, hogy dicsérted a cikket, én meg arról írtam, hogy a helyesírást illető beírásodat kiegészíthetted volna CommonSee beírásának tartalmi „méltatásával”.
    Tehát a tartalmat illető értékelésed (ami engem illet, szerintem) nem igazán jó.
    Abban sem értek egyet, hogy a gyatra helyesírás egy népnemzeti magyarkodó országban jobb kellene hogy legyen, hiszen itt sok mindenhez elég a népnemzeti kitűző, nem követelmény a történelem, irodalom és egyéb nem annyira népnemzeti jelzővel illethető tudás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. Teljesen lényegtelen, olvassák e, vagy nem.
    Lerázzák magukról, lepereg róluk, csak az
    erő nyelvén értenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Valóban teljesen érdektelen számukra
    minden bírálat, akár szelíd, akár érdes.
    Frekventáltnak tekintett helyekről
    érkező kritikát pedig Magyarország
    elleni támadásként értékelik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Zseniális cikk, gratulálok! Mostanában jobbnál jobb publicisztikákkal találkozom — Tóta W. , Seres, Para-Kovács, Parti Nagy zseniális ellen-meséi –, amelyek elviselhetőbbé teszik az életet. Ennek a förtelmes kormánynak voltaképpen ezt tudom be egyetlen érdeméül, hogy meghozza sokak ihletét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. figyelő 2012. június 21. csütörtök 13:40 Ma-Lac 2012. június 21. csütörtök 11:37
    “Biztos, hogy a lényeget nézed?
    Különben is lehet hogy CommonSense példaképe e tárgyban sitt palkó”
    .
    Tudod, miért nincs igazad? Mert a gyakran olvasott helytelen írásmód elbizonytalanít másokat, és végül senki sem tudja, melyik a helyes változat.
    Azon túl rongálja a nyelvet, a helyesírást, és a hibás szöveg olvasóinak a nyelvérzékét is. Kinek hiányzik?
    .
    Aki külföldről ír, annak kimondottan káros a fölösleges nyelv- és helyesírás rongálás, mivel többek között azért van itt, mert szeretné épségben megőrizni és utódainak továbbadni az anyanyelvét. Hagyni kell, hogy zavartalanul megtehesse!
    .
    Az írott és beszélt anyanyelv tisztaságának megőrzését senkinek nincs joga elvenni másoktól. Remélem, érthető, megérthető és akceptálható álláspont.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. proaktív újra elismétlem.
    Nem az ellen van a kifogásom, amit a helyesírásról írt Ma-Lac, hanem az ellen, hogy ugyanakkor a beírás tartalmáról szót sem ejtett. Lásd: figyelő 2012. június 22. péntek 12:36
    (Baromság volt sitt palkóról emlékeznem de cinikus megjegyzésnek szántam rosszul sült el.)
    Sokszor látom, hogy a beírások lényege valahol elkavarodik, mert alaki kifogás merül fel a beírással kapcsolatban. Remélem így érthető, mert ennél egyértelműbben már nem bírom megfogalmazni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. figyelő
    Szerintem nem előírás a tartalomra kocentrálni. Mindenki arra válaszol, amire akar, elvégre az interneten – még – szabad vélemény nyilvánítás van. Van aki a tartalomra, van aki a nyelvi vagy a nyelvhelyességi hibákra figyel fel, vagy éppen a szöveg durvaságára, és arról ír.
    Kinek mi tűnik fel, arra reagál. Nincs azzal semmi gond. Szerinted van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos