Ronai and Ronai
AMERIKAI

Martonyi Dzsiddában nyilvánított részvétet 2012. június 20. szerda 21:27 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Martonyi Dzsiddában nyilvánított részvétet
Budapest – Martonyi János külügyminiszter Dzsiddába utazott kedden, hogy Magyarország és a kormány nevében kifejezze részvétét Najef bin Abdel-Aziz szaúdi trónörökös halála miatt az új trónörökösnek, Szalman bin Abdel-Aziznak, s ha már úgyis arra járt, Kairóba is beugrott. A budapesti rendszer továbbra is a legsötétebb diktatúrák felé nyit.
.
Najef bin Abdel-Aziz herceg, trónörökös, a Szaúd-Arábiai Királyság első miniszterelnök-helyettese, belügyminisztere szombaton hunyt el egy genfi klinikán, vasárnap temették el.
.
A külügyi közlemény emlékeztet arra, hogy a trónörökös halála miatt Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és Martonyi János is részvéttáviratot intézett Szaúd-Arábia uralkodójához és külügyminiszteréhez. A Külügyminisztérium képviseletében Németh Zsolt parlamenti államtitkár és Hóvári János globális ügyekért felelős helyettes államtitkár kedden kondoleált Szaúd-Arábia budapesti nagykövetségén.
.
A kommüniké hangsúlyozza, hogy Najef bin Abdel-Aziz a magyar-szaúd-arábiai baráti kapcsolatok erősítésének elkötelezett támogatója volt, és következetesen fellépett a királyság és az egész térség békéjéért és biztonságáért.
.
Szaúd-Arábia az arab világban Magyarország második legjelentősebb kereskedelmi partnere az Egyesült Arab Emírségek után. Orbán Viktor tavaly októberben látogatott el az országba, 2001 után második alkalommal. Útjára elkísérte a külügyminiszter, továbbá a nemzetgazdasági és a vidékfejlesztési tárca vezetője. Idén májusban Abdallah al-Huszain szaúdi víz- és energiaügyi miniszter járt Budapesten.
.
Martonyi János Dzsiddából hazatérőben szerdán villámlátogatást tett Kairóban, ahol megvitatta Mohamed Kamel Amr külügyminiszterrel a kétoldalú kapcsolatok és a nemzetközi, elsősorban a közel-keleti helyzet aktuális kérdéseit. A magyar diplomácia irányítója elismerően szólt az egyiptomi demokratikus átalakulás eddigi eredményeiről – ahol a hadseregnek esze ágában sincs átadni a hatalmat –, és gratulált az első szabad elnökválasztás sikeres lebonyolításához, amely megfogalmazása szerint fontos mérföldkőnek számít . A magyar külügyminiszter jelezte, hogy Magyarország kész megosztani saját demokratikus átmenetének tapasztalatait. Ezzel kapcsolatban felajánlotta vezető magyar jogtudósok együttműködését Egyiptom új alkotmányának kidolgozásához, amit a külügyi tájékoztatás szerint kollégája nyitottan fogadott.
.
Martonyi János komoly sikernek nevezte, hogy a magyar-egyiptomi kereskedelmi forgalom 2011-ben a nehéz körülmények ellenére is mintegy 25 százalékkal növekedett. Üdvözölte, hogy egy egyiptomi cég áruelosztó logisztikai központot létesít Magyarországon, amellyel nemcsak a hazai, hanem a környező országok piacait is ellátja majd friss zöldséggel és gyümölccsel, elsősorban a téli időszakban. A miniszter hangsúlyozta továbbá, hogy a kormányzat bátorítja a magyar turistákat az ismert egyiptomi üdülőhelyek meglátogatására, mert ez egymás jobb megismerését is szolgálja.
.
A külügyi közlemény kitér arra is, hogy a két fél eszmecserét folytatott a szíriai helyzetről, illetve sürgette a válság mielőbbi békés megoldását. A magyar miniszter üdvözölte Egyiptom konstruktív szerepét regionális és nemzetközi kérdésekben, és hivatalos látogatásra hívta meg partnerét.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -5 ( 11 szavazatból)
Martonyi Dzsiddában nyilvánított részvétet, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

53 Reader’s Comments

  1. Hogy Martonyi “nem képes semlegesíteni” Orbán hülyeségeit???? Szerintem már régen le is mondott erről és BESIMULT Orbán hülyeségeibe! Jól “szocializált” ez az ember, mert még a Kádár rendszerben volt “valaki”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  2. Orbán András Lajos

    Ettől még NEM JÖNNEK AZ OLAJ MILLIÁRDOK, kár a gőzért………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  3. proaktiv:
    falkaforradalmárok és vonakonda.
    Alapvetően tetszik, mert a lényeget jól kifejezik, és mégis látok benne veszélyeket. Nem a baloldal sajátja, hogy az ellenfelet elkezdi megfosztani (még csak verbális szinten) az emberi vonásoktól. Bár lehet, hogy csak rögzítjük azt az állapotot, amit saját erőből értek el?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Horthy csak október 15. után lett rossz 2012. október 21. vasárnap | AN

Ma szólal fel Áder New Yorkban 2012. szeptember 25. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos