Ronai and Ronai
AMERIKAI

Frundát vádolja hazugsággal a tolvaj 2012. June 7. Thursday 13:55 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Frundát vádolja hazugsággal a tolvaj
Budapest/Bukarest – Kövér László kabinetfőnöke az állítja: Frunda György, az RMDSZ szenátora nem ismeri a magyarországi alaptörvényt, ezért valótlanságokat állít, amikor annak megsértésével vádolja a magyar házelnököt. Veress László a román kormányfő nyilatkozatára reagálva azt mondta, Kövér László azt az európai stratégiát követi, amelynek lényege, hogy összetartozunk. Ezzel szemben Frunda György, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szenátora Magyarország alkotmányának megsértésével vádolta Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét és Németh Zsolt külügyi államtitkárt amiatt, hogy nem az RMDSZ-t, hanem a másik két erdélyi magyar pártot támogatják a választási kampányban. Tipikus Fideszes kavarás – csak ezúttal Erdélyben sikerül éket verni magyar és magyar közé.
.
Frunda György Magyarország alkotmányának megsértésével vádolta csütörtökön Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét és Németh Zsolt külügyi államtitkárt amiatt, hogy nem az RMDSZ-t, hanem a másik két erdélyi magyar pártot támogatják a választási kampányban. Frunda szerint a magyar alkotmány kimondja, hogy a magyar kormánynak a határon túli magyarság választott képviselőit kell támogatnia.
.
Kövér László kabinetfőnöke – aki egyébként tavaly Páczai Tamás fotóművész munkájának ellopásával tett szert közismertségre a magyar sajtóban – kiemelte: nagyon lebecsüli az erdélyi magyarságot az, aki úgy gondolja, hogy akár választási kampányokban, akár azon kívül, az erdélyi magyarok, szavazók befolyásolhatók. Az erdélyi magyarságnak joga van a tájékozódáshoz, ugyanúgy, mint a határon túli román közösségeknek is, szögezte le.
.
Victor Ponta román miniszterelnök kampánykörúton vett részt Szatmárnémetiben, mivel vasárnap helyhatósági választásokat rendeznek Romániában, és ennek alkalmával tiltakozását fejezte ki az erdélyi magyar kisebbség Románia ellen hergelése miatt. Ponta szerint Kövér nem szívesen látott vendég Romániában, amelynek nem barátja. Úgy véli, hogy a házelnök megsértette már a tisztelet és a jószomszédi viszony normáit, és a román hatóságok figyelemmel kísérik, hogy megszegi-e a törvényeket is.
.
Ponta szerint  Kövérnek nem lett volna mit keresnie egy uniós tagállamban választási kampány idején. Ponta szerint a magyar házelnök egy szélsőséges romániai pártot támogat, és ezzel provokálni akarja a román hatóságokat. A miniszter megjegyzésével minden bizonnyal a Magyar Polgári Pártra utalt.
.
A román kormányfő egyebekben arról biztosította szimpatizánsait, hogy az általa vezetett kabinet határozott ebben a kérdésben, de nem akar olajat önteni a tűzre, amit Ponta szerint Kövér tudatosan akar meggyújtani Erdélyben. Hozzátette: a román állam intézményei készenlétben vannak, hogy a magyar házelnök és budapesti barátai ne érjék el céljaikat. Ponta szerint egy etnikai konfliktus senkinek sem használna, az egyedüli út a közös fejlődésé.
.
Victor Ponta román miniszterelnök nyilatkozatára – miszerint Kövér Lászlónak, a magyar Országgyűlés elnökének erdélyi látogatása nem egyedi eset, hanem egy stratégia része, amellyel „radikalizálni kívánják a romániai magyar közösséget a román állam intézményei ellen” – azt mondta: a magyar házelnök ugyanazt a stratégiát követi, mint a román politika követ a határon túli román közösségek esetében. Azt az európai stratégiát, hogy összetartozunk. „Bízunk abban, hogy a román kormánnyal együtt tudunk működni a határon túli magyar, illetve a határon túli román közösségek helyzetének javításában”, fogalmazott Kövér kabinetfőnöke.
.
Frunda, az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltje úgy véli, Kövér és Németh azzal sértette meg a magyar alkotmányt, hogy a Magyar Polgári Pártot (MPP), valamint az Erdélyi Magyar Néppártot (EMNP) támogatják a romániai helyhatósági választási kampányban, miközben Frunda szerint a magyar alkotmány kimondja, hogy a magyar kormánynak a határon túli magyarság választott képviselőit kell támogatnia. A szenátor emlékeztetett, hogy több mint húsz éve az RMDSZ képviseli az erdélyi magyarságot.
.
A Fidesz az Európai Néppárt (EPP) alapszabályzatát és a nemzetközi pártegyezségeket is felrúgja, hangoztatta Frunda, hiszen az EPP-nek tagja mind a Fidesz, mind az RMDSZ, így Frunda szerint Orbán Viktor politikai alakulatának az RMDSZ-t kellene támogatnia, olvasható az erdélyi magyar lapokban.
.
A román ellenzékhez közel álló Romania libera című napilap kommentátora szerint Victor Ponta román miniszterelnök a Kövér látogatása ügyében tanúsított agresszív magatartásával az erdélyi románok körében próbál több szavazatot szerezni a kormányzó Szociálliberális Szövetség (USL) jelöltjei számára, de valójában az RMDSZ pozícióit gyengíti és az EMNP-t, valamint az MPP-t erősíti. A szerző szerint Bukarestnek semlegesen kellett volna viszonyulnia a magyar pártok közötti harchoz.
.
Az újságíró szerint Nyirő József nyilas propagandista újratemetése ügyében a román hatóságok akkor lettek volna okosak, ha nem tiltják meg a kegyeleti aktust, hanem sajnálatukat fejezik ki amiatt, hogy Magyarország a nacionalista, antiszemita és antidemokratikus ideológia egyik markáns képviselőjének emléke előtt tiszteleg.
.
Kövér László kedden érkezett Romániába, hogy részt vegyen az MPP kampánykörútján, ennek során mintegy ötven települést keres fel. A magyar házelnököt arra kérték a román parlament elnökei, hogy halassza el látogatását. A Fidesz alapító tagja válaszában azt állította, Romániába elsősorban nem közjogi méltóságként és nem hivatalos út keretében, hanem magánemberként, politikusként, egy Romániában törvényesen bejegyzett párt, az MPP tiszteletbeli elnökeként és nem utolsósorban uniós polgárként kíván ellátogatni.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 5 szavazatból)
Frundát vádolja hazugsággal a tolvaj, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék: , , , ,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Minden energiáját és erejét arra használja hogy kárt okozzon, ez az “ember” a múltban ragadt, de ez itt a jelen és a jelenben nincs szükség nácikra, fasisztákra és hatalom éhes diktátor palántákra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Remélem alapos leckét kap ALÁZATBÓL még ebben az életben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (39 szavazatból)
  2. Miért lenne veress különb a főnökénél? :(((
    Sürgősen gyógyítani kellene ezt a fekélyt, mielőtt szétterjed a régióban. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (29 szavazatból)
  3. Ez a gyalázatos alak minden tekintetben méltatlan a magyar nemzethez éppúgy, mint az orbán-rezsim vezetője, minden kutyája és kiszolgálója. . Szégyen, hogy ez az ország ide jutott. Hazaárulók, tolvajok, rablók, csalók és hazugok bandája. De talán a külföld után erre kezd ráébredni az a réteg is, aki rájuk tette a voksát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (33 szavazatból)
  4. Úgy látszik Frunda úr még nem beszél jól fideszül. Ez elég nagy baj, mert ennek az “újmagyar” nyelvnek a logikája, és alkotmányértelmezése szerint nyilvánvaló, hogy a határon túli magyarság választott képviselőit támogatják. Azokat, akiket ők választottak maguknak. Csak azokkal állnak szóba, mert szerintük csak azok képviselik a magyarságot! Tehát hiába szavazott az RMDSZ-re az erdélyiek többsége, akkor sem lesznek a választottak között, mert németh, kövér, vagy orbán nem őket választotta a magyarság képviselőinek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  5. Már fenyegetőznek a románok.
    Gondolom ez volt a cél.
    Minnél nagyobb balhét , aztán halászni a zavarosban.
    Ezt csinálják 10 éve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  6. Frunda úr ne szóljon egy szót sem, mert Kövérúr képes és odakűldi Selmecziszenátorhölgyet, oszt majd az jól megvédi…

    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  7. Frunda úr helyében én inkább örülnék, hogy Kövér nem az RMDSZ-t támogatja. Nem tudja, hogy Fideszéknél úgy működik az élet, hogy, amit és akit megmentenek támogatnak, annak annyi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  8. A Fidesznek sikerült itthon összeugrasztani különböző rétegeket, csoportokat. Most ezt exportálni akarja, hátha ott is sikerül – és ha igen, meggyőződik arról: jó munkát végzett.
    Akinek Fidesz a barátja, annak nincs szüksége ellenségre!
    Határon túli magyarok! Mielőtt szavazni szándékoznátok a magyarországi választásokon, gondolkodjatok! A Fidesz nem csupán titeket ugraszt egymásnak, hanem ellenetek hangolja a román közvéleményt is! Gondolkozzatok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  9. Nemsokára lesz kereslet a “TURISTA VAGYOK NEM MAGYAR’” feliratos pólókra is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  10. Remélem a románok Viktora(Ponta) nem olyan idióta, mint a mi Viktorunk(Orbán)!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  11. “Könyörgöm, akasszuk fel!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  12. Ma-Lac
    2012. június 7. csütörtök
    16:19
    De ne csak Őt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  13. Ez az új Kotmány olyan semmilyen: ha akarom így értelmezem, ha akarom úgy értelmezem. Merek fogadni, Alcsúton mást mondanak mint Felcsúton, hát még távolabbi berkekben, ahogy ez a példa is mutatja. Kövér “Tulok” László így minden bizonnyal élvezi a jelen helyzetet, mivel az ő értelmezése a “mérvadó”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  14. Geyza
    2012. június 7. csütörtök
    15:22
    Kedves Fórumtársam!
    Ha nem a románok ellen érzett rossz irányú elfogultságod vezérelné a gondolatmenetedet,akkor világosan látnád, hogy Kövér akár bunkóságból, akár számítóan, de a románok szekerét tolja az aljas nemzetellenes politikájával!
    Erdélyben a 6% körüli választásra jogosult jogosult lakosság megosztása a románokat hozza helyzetbe ! A viszálykeltés meg még a magyar szimpatizáns
    lakosságot is taszítja a magyar jelöltektől! Teszi ezt a megosztást a fasiszta -náci fidesz a nemzeti összetartozás hamis jelszavába bujtatva !Ha most van Erdélyben magyarellenes, azt Kövér Lászlónak hívják, meg Németh Zsoltnak!
    Ezt a piszkos játékukat már eljátszották a Délvidéken, a Felvidéken és a Kárpátalján is !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  15. a román politikusok túl járnak majd Kövér és Orbán eszén… törlesztenek majd, nem kicsit hanem nagyon

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  16. boborjan
    2012. június 7. csütörtök
    18:26
    Geyza pont arra hívta fel mindnyájunk figyelmét, amiről te is írtál, ugyanis a fityisz disznóságait ostorozta. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. Csillagszemű Szarvaslány

    gets
    2012. június 7. csütörtök
    14:20
    .
    Ez már szétterjedt.
    Nem hallottad mit mondott az új holland miniszterelnök?
    Neki Orbán Viktor a példaképe… Na akkor most kell még Európából is elhúzni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. Ezek szépen le fogják rendezni ezt a romániai választást ! Remélem ez pedig felnyitja a határon túliak szemét , már csak azért is mert ott azért szerintem nem olyan buták az emberek mint azt a fidess gondolja !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  19. Remélem, a Romániában élő magyaroknak bántja a szemét a szemét. A szemét alatt kövért értem, meg ottani ájult támogatóit, akiknek most kampányol. De lehet, hogy azok is csak azért a pénzért szeretik, amit ov bagázsától kapnak. Mert sajnos, van az a pénz…
    Ennek a bagázsnak nem számít, hogy csak ártanak az ottani magyaroknak, csak exportálhassák mocskos ideológiájukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. Romanok nem olyan birka nep mint a Magyar, ök kivegeztek Orban diktator elvtarsat. Megpedig nem hatalom megszerzese, hanem a demokracia megszerzese miat. Vadoltak az orszag nyomorbadöntesevel,az allamadossag visszafizetese miat, miközben neki arany merlegen mertek a kaloriakat.
    Nagyon hasonlit a mai Magyar helyzet, az ,,allamadossag az ellenseg” Orban szavai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. Ezeknek a Kövér féléknek nem elég itthon nyúzni a magyart, külföldön is megtalálják így vagy úgy a módját!
    Ez a pasas sem hiányzott a házelnöki posztról

    Persze, most Románia, aztán indulnak tovább keverni a sz@art, ez fontos nekik, zűrzavarban lubickolni, bukszájukat még jobban megtölteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. -Ez a rohadék banda még nem hallotta azt a kijelentést,-hogy székely szarta a magyart………………………? -Odakint ez általános szólás….—Én ezen már csak vigyorogni se tudok , mert a Dunántúlon élek és így valószínűségszámítás szerint és a jelenleg beálló “nemzetközi helyzet szerint”,- én egy egy SZLÁV állam polgára leszek………… KÖSZÖNJÜK NEKTEK TI népbetaposó minden hájjal megkent milliárdokba kerülő magánhadsereggel rendelkező (persze a mi pénzünkből) JOGÁSZBANDA ….!!!!!!!!!Nektek nem Hágában kell megnyitni a cellákat,-hanem Spandauban !!! Igaz porig bontották,de szerintem UNIÓS támogatással újra tudják építeni………….I -Nos Dél-Amerikában röhögve fogjátok pár évre rá majd mesélni egy koktél mellett egymásnak,hogy,hogy tudtatok szétzúzni egy nemzetet…………….. .Idáig ez Pizzarónak sikerült az Inkákkal majdnem………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Legfeljebb majd megváltoztatják az alkotmányt – a lex Schmitt kapcsán nyilatkozta Répássy, az alkotmányügyi bizottság elnöke, hogy azért tették be a szakaszt az alkotmányba, mert ellenállás, vita volt az álláspontjuk helyességéről. :DDD

    És még erről állítják, hogy jogállam.. itt a jog csak a kormány érdekeit védi, és bírósági ítéleteket nem hajtanak végre… ez kész…:(((

    Én kérném a fideszt, hogy iktassuk törvénybe, hogy “Télen a magyar nem fázik, és nem éhes.” Hisz akkor az úgy lesz, ésakkor talán túlél néhány százezer nyomorult…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Remélem betér ez a mocsok provokátor a hegyekben a málnásban és megvívja a csatáját egy jókora medvével! A málé szájú kötelesaca ott mutassa meg milyen faszagyerek!!! Ocsmány provokátor!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  25. Hogyan is mondta Hofi?
    “…lassan a szar húzza le a vécét!”
    … tegyek még ehhez valamit?!
    Elképesztő, hogy hová jutottunk!
    Elképesztő, hogy kik intézkedhetnek, nyilatkozhatnak a MI nevünkben!

    Szar alakok! Egytől-egyig!

    Naponta teszik tönkre három fiam jövőjét!

    Soha nem bocsájtom meg nekik!
    … és ezt (is) …
    … szendamondja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Kövér, a pszichopata kommunista gennygóc 2013. December 29. Sunday | AN

Kövér nyilasokra cserélné a baloldalt 2013. September 24. Tuesday | AN

Kövér: megbízók állnak a baloldal mögött 2013. September 2. Monday | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos