Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az ENSZ emberjogi főbiztosságán a magyar ügy 2012. június 19. kedd 10:17 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az ENSZ emberjogi főbiztosságán a magyar ügy
Genf/Budapest – Az ENSZ emberi jogi főbiztosa, Navi Pillay aggodalmát fejezte ki hétfőn Magyarországgal kapcsolatban, egyebek mellett a bírói hatalom függetlenségét és a sajtószabadságot érintő legutóbbi jogszabályváltozások miatt. Budapest rövidesen tájékoztató anyagot küld Pillaynak, amiben a diktatúra arra készül, hogy magyarázza a bizonyítványát.
.
Genfben, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa 20. ülésszakának megnyitóján Pillay más európai országok, így például Ukrajna, Moldova és Oroszország esetében is aggályainak adott hangot olyan törvényekkel összefüggésben, amelyek a szólásszabadságot és az emberek, köztük a szexuális kisebbségek tagjainak gyülekezési szabadságát korlátozzák.
.
Kaleta Gábor, a budapesti külügyminisztérium sajtó-főosztályának vezetője azt mondta, az emberi jogi főbiztos a nyugati államok közül csak Kanadával és Magyarországgal kapcsolatban említett aggodalmakat. Kanada ugyancsak a „magyar viszonylat” miatt kelt aggodalmakat, az országot az új, kimondottan a cigányellenes terror miatt menekülő magyar romákra szabott új törvény miatt bírálják. Ezt Kanada képviselője kikérte magának, míg Magyarország nem kívánt a fórumon vitába bocsátkozni. mondta Kaleta sajtófőnök, aki arra készül, hogy rövidesen tájékoztató anyagot juttat el az emberi jogi főbiztosnak, hogy bemutassa azt, amit ő valós helyzetként aposztrofál.
.
A budapesti rezsim álláspontja szerint ugyanis Navi Pillay genfi nyilatkozata valószínűleg „egy korábbi állapotot tükrözhet”. Kaleta Gábor hangsúlyozta, hogy Magyarország a nyugati normákkal összhangban alakította ki közjogi berendezkedését. Amikor a törvényekkel kapcsolatban bíráló észrevételek, illetve tanácsok hangzottak el, ezeket megfogadta, módosított a jogszabályokon.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +11 ( 21 szavazatból)
Az ENSZ emberjogi főbiztosságán a magyar ügy, 4.6 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(47)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

47 Reader’s Comments

  1. Tényleg beléphetnénk az EU-ba a mai “jogharmonizáció” mellett????? :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (32 szavazatból)
  2. A korábbi állapot mi lehetett? 1 órával ezelőtti?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  3. Igen, egy korábbi állapotot, amely a jelenleginél sokkal jobb volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  4. “Kaleta sajtófőnök, aki arra készül, hogy rövidesen tájékoztató anyagot juttat el az emberi jogi főbiztosnak, hogy bemutassa azt, amit ő valós helyzetként aposztrofál.”
    .
    Ja, csak hogy ennek semmi köze a TÉNYLEGES VALÓSÁGHOZ :-(((.
    TÜNDÉRMESE :-(.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  5. Orbánt és bűnbandáját el kell takarítani Magyarország éléről. Az a bibi, hogy ezt csak mi, magyarok tehetjük meg, de ezzel a néppel azt csinál az orbáni diktatúra, amit csak akar. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  6. Kedves János! Nem azt csinál ez a szemét banda amit akar. Még kicsit várjunk. Most már készülődik a NÉP. Haragja már nem tűri azt amit ezek csinálnak. Két-három hónapon belül ITT KÖZTÁRSASÁG lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (31 szavazatból)
  7. Kedves János! Nem azt csinál ez a szemét banda amit akar. Még kicsit várjunk. Most már készülődik a NÉP. Haragja már nem tűri azt amit ezek csinálnak. Két-három hónapon belül ITT KÖZTÁRSASÁG lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  8. “merjünk nagyokat álmodni ” – valahogy igy biztatott O.V

    arzagon,
    te mersz !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  9. Leslie Charteris

    Döngetik a mellet, hogy itt bárki, bármit megírhat, elhangozhat a rádióban. És hogy mondjunk egy ellenpéldát. No, itt van egy:http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=561558
    Persze, mindenki elmondhatja, de holnap keresssen magának más állást a vidéki újságíró, vagy akárki, ha kirugják. A haverok ilyenkor körtelefonban értesítik egymást, ki az, akit nem szabad fölvenni.Közeli példa, a híres esztergomi gimnáziumból kirugott tanerők nem hogy Esztergomban, a megyében is alig kaptak állást.Ők is csak a véleményüket mondták el, azért kerültek lapátra. Aztán szintén közeli példa: Kérdezem ismerősöm, elment-e a közelmúltbeli pedagógus demonstrációra? ” Nem mentem el, mert a szakszervezetis nem szervezte meg és egyébként sem akarta ( a szakszervezetis ! ), hogy levideózzák. “Ha ez így van a fővárosban, milyen lehet vidéken, ahol az ilyen akciózás fölér egy kirugással. Ennyit a szólás- és sajtószabadságról.Ceterum censeo:Orbánnak mennie – kéne. Amíg mehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  10. Leslie Charteris linkje
    2012. június 19. kedd
    14:12
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=561558#null

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  11. Ugyan már….még hogy ENSZ……a fidesznyikről minden lepereg, csak a pénz és mutyi nem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  12. Köszönjük az aggodalmat, de az ENSZ törődjön a nagyhatalmak játszóterévé vált Szíriával, a Fideszt hagyja a magyarországi magyar lakosságra. Sokkal valószínűbb, hogy előbb fog Orbán a mélybe zuhanni, mint Aszad, igaz, előbbi szerencséje, hogy nem fogják meglincselni vagy falhoz állítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (15 szavazatból)
  13. Igen, kell az ENSZ segitsége , h a Orbánt a maffiózót és társait eltávolitsák a nép pénzétől. van e olyan állam ahol 3 kollégiumi szobatárs uralja le a legfontossabb állami tisztségeket. Forditsa le és küldje el valaki az Amerikai Elnöknek ezt a hirt.
    Orbán a keresztapa, aki állitólag néha dühében még a feleségét is jól elveri. Szegény feleség és szegény gyerekek, egy állitólagos dühöngő apával élni nem lehet könnyű…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  14. Két éve jelentették, hogy megtalálták Kádár koponyáját.
    Ott volt már Orbán nyakán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  15. Valószínű, hogy soha egy ujjal se nyúlt a családjához, ez csak egy történet, ami 2002 óta terjed, de semmi alapja. Szerintem a Vityka családját hagyjuk ki a buliból, ő is kihagyta. Ha persze valamelyik politikai szerepet vállal, akkor nincs irgalom. Addig viszont… ne süllyedjünk oda, ahová a széljobbantak, és ne rugózzunk a családján.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (19 szavazatból)
  16. Leslie G. Charteris

    @gets Köszönöm a pontosítást a nép nevében!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  17. Gyurcsany a hibas?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  18. Vanekkám .
    Háppersze.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  19. Azt nem tudom, hogy a magyar nép képes lesz-e önerőből megszabadulni Orbán diktatúrájától, de egy pár dolgot látok.

    A — Orbán egyetlen eszköze a kényszer, valószínűleg ez az egyetlen eszköz amit ő maga is respektál.
    -

    B.– Ha akarunk valamit tenni nagyon sietni kell, mert napról napra jobban megnyomorítva a nép, és tolószékből nem lehet hatásosan harcolni.
    -
    C. — A magyar nép akár önmaga űzi el akár külső segítséget kap, magas árat fog fizetni a szabadságért.

    -
    D.– Ha nem csinál semmit és tűri, akkor fogja a legmagasabb árat fizetni.

    -

    E. — Ha meg is szabadul a diktátortól és bandájától, utána újra kell építeni az országot ami nem lesz könnyű és hatalmas áldozatot kíván majd.

    -
    Ezzel együtt, mintha nem lenne elég a külső nehézség, néha ellenség, a magyar népet magyar urai évszázadok óta brutalizálják, szándékosan félrevezetik, tudatlanságba, nyomorba döntik, kirabolják.

    Valószínűleg ez lesz az utolsó, mert vagy végre feláll és megtanulja megvédeni az értékeit, vagy megsemmisül. Isten adjon észt és erőt ehhez a felálláshoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  20. Szerintem pedig az itt írókkal szemben nem akar a nép megszabadulni Orbántól. Azért mert egy pár ember ezen az oldalon egy picit keményebben fogalmazza meg a véleményét, még nem jelenti, hogy az embereket igazából dühösíti a diktatúra. Tessék olvasni más blogokat is pl Varánusz, ahol eljopofiznak aztán szépen mennek csicsikálni.Az üres utcákról és a 2-3 száz résztvevős tüntikről nem is szólva. Ez a MAGYAR NÉP!!!
    Itt látszik, hogy Kertész Ákosnak mennyire igaza van a genetikusan alattvaló néppel kapcsolatban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  21. Eagle
    2012. június 20. szerda
    04:41
    “…a magyar népet magyar urai évszázadok óta brutalizálják, szándékosan félrevezetik, tudatlanságba, nyomorba döntik, kirabolják.
    Valószínűleg ez lesz az utolsó, mert vagy végre feláll és megtanulja megvédeni az értékeit, vagy megsemmisül.”
    Ennek a “magyar népnek” eddig több, mint ezer éve lett volna arra, hogy “felálljon, és megtanulja megvédeni az értékeit”, de mintha mégsem tette volna meg, néhány rémületesen kérészéletű, s eleve hamvába holt próbálkozást leszámítva. És még ezek is inkább csak az utánuk törvényszerűen következő megtorlásokról nevezetesek, semmint tényleges “vívmányaikról”. És ez nem véletlen, hiszen, mint írja is, egy évszázadok óta brutalizált, félrevezetett, tudatlanságba, nyomora döntött, kirabolt néptől őszintén szólva nem is elvárható, róla nem föltételezhető, hogy birtokában lenne a sikeres “fölálláshoz” és “megvédéshez” szükséges képességeknek. Aminthogy nincs is. És nem is lesz mindaddig, míg le nem vetkőzi magáról a minden jó törekvések megfojtó rákfenéjét, az “úrhatnám szolgáló”-mentalitást. Ám ehhez az kellene, hogy ne legyen brutalizált, félrevezetett, tudatlanságba, nyomorba döntött és kirabolt…
    Egyébként meg, az “urak” (és nem csak a magyarok) már csak olyanok, hogy el akarnak nyomni, ez lévén a szubsztanciájuk, amióta csak megjelent az első ember, aki a megtermelt javakban mutatkozó fölöslegre rátette a koszos mancsát, arra való hivatkozással, hogy majd ő vigyáz rá, míg a többiek odavannak megtermelni a további javakat. Na, őt kellett volna lepattintani egy kövel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  22. Avi
    2012. június 20. szerda
    05:55
    Egyetértünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  23. Avi
    2012. június 20. szerda
    05:55

    Már egyszer írtam, nem igaz, hogy genetikailag alattvaló. Akkor reménytelen lenne a helyzete. Hány nép sínylődött és nyomorgott már önkényuralom és szegénység alatt de győztek, polgáriasodtak, életet leltek maguknak.

    -
    Az hogy a szeme kék vagy barna, kicsi vagy nagy termetű, van-e jó zenei hallása stb, az genetikai dolog.

    Az, hogy kire szavaz, hogy hajlandó-e változtatni az életén, az hogy lusta Pató Pál….. „Ej, ráérünk arra még!” szemlélettel él amikor megpróbálhatna tenni, az nem genetikai alattvalóság, az választás kérdése.

    Lehet valaki lusta , de ha nem beteg vagy fogyatékos, dönthet úgy is hogy tevékenykedik. Ez igenis elhatározás és saját választás kérdése.
    -
    Szabad választás kérdése. Az életünkben nagyon kevés esélyünk van a szabad akarat szerinti szabad választásra, még a testi szervi működéseinket sem tudjuk szabályozni, de az, hogy kire teszi az X et a szavazó urnánál, hogy jópofáskodik-e a saját nyomorúságán, hogy Orbánt választja meghallgatni vagy másokat és van szeme füle másokhoz is, még ha nincs is ereje tenni de legalább megválasztja kinek hisz, megfontolja a dolgot és ha nem is tud tenni de legalább kinyilatkoztatja a jó szándékát ——– az nem genetikai, az igenis egyéni választás kérdése.
    -
    Sok ilyen nép volt mint a magyar, van is de olyanok is vannak akik megelégelik és szabad akaratukból igyekeznek változtatni. Ez nem könnyű és áldozatot kíván amitől el lehet riadni, de választás kérdése. Ha választott és tett, de elbukott az sem genetikai.

    -
    ” Ez a MAGYAR NÉP!!!”

    Ez inkább elfogadható megállapítás. Ha egy ember lusta, nemtörődöm, felelőtlen, fegyelmezetlen, rászedhető az egyéni jellemvonás, ha a kétharmad az, akkor népi kultúra. Ha emiatt ráfizet akkor népi tragédia. Sok embert feljegyzett a történelem genetikailag hátrányos helyzetben születve, némelyik már ülni beszélni sem tudott, de az életben kiemelkedőt alkottak. Voltak akik generációkra visszamenőleg genetikailag bűnöző családban születek de tisztességesen éltek nem lettek bűnözök, voltak akik genetikailag is bizonyított jó családban születtek és bűnözőkké váltak..

    Voltak bűnözők, gyilkosok akik filantrópokká váltak, autizmussal születettek akik szeretetre voltak képesek és voltak-vannak reményteljes tehetséges indulók mint Orbán akik szörnyetegekké váltak. Ez választás kérdése nincs semmi köze a genetikai állományhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  24. kyolla 2012. június 20. szerda 06:32

    Ezért mondom és írtam is egyszer, az eszem azt mondja a magyarnak vége, nincs esélye sem, keresztet lehet rá venni, kár a fáradtságért.

    De a szívem azt mondja, amíg lélegzetet venni tudok, nem szabad feladni, kezdjük ott ahol más abbahagyja. Ha így is úgy is halálra vernek, miért ne üssek vissza? Mit vesztek vele, talán halálra vernek?? Hülyén abban reménykedni, hogy ha nem ütök vissza majd megszán és megkímél???
    -
    Szóval, a magyar úgyis szíves nép nem használja az észét pedig lenne, akkor indítson a szív és majd utána ráér kigondolni a részleteket.
    -
    Lehet, hogy ez nem volt egy emelkedett intelligens hsz, de akkor sem szabad feladni, főleg a reményt és én nem az a típus vagyok aki feladja egy olyan apróság miatt, hogy pl. belehalok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. Eagle
    2012. június 20. szerda
    06:40
    Nem akarok belemenni genetikába mert ezt már kitárgyaltuk annak idején Kertész Ákosnál másrészről én nem értek a genetikához. Amennyiben nem érted, hogy mit jelent jelképesen akkor sorry, nincs miről beszélni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  26. Eagle!
    Még csak annyit, olvasd el ezt az írást
    http://evitae.wordpress.com/2012/06/19/csomagolas/
    és a háromnegyede részén találsz benne genetikára vonatkozó kifejezést:)))))))
    Remélem ezután már nem lesz gond az értelmezéssel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. Eagle – én nem a népben bízok: hanem Orbán és társaiban. Olyan mértékben harácsolnak, olyan mértékben embertelenül, tömegeket nyomorba döntve kormányoznak, hogy – bár a nép hermetikusan el van zárva az információktól – előbb-utóbb az egyéni feszültségek össze fognak érni.
    Egyébként meg nincs igazad: genetikusan polgár sincs, mégis van/lehet évszázadok által belenevelt törekvés a jóra, a kompromisszumokra, az egén magáért való felelősségvállalására – és ugyanez lehet a fordítottja is: az alattvalói vonás évszázados erősítése is egy nép alap jellemvonásává válhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  28. Talán ideje lenne meggondolni, miért kötünk nemzetközi egyezményeket, hiszen
    azok a kölcsönös előnyöket szolgálhatnák.
    Gondolom nem azért, hogy legyen mit be nem tartani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  29. kekec
    2012. június 20. szerda
    07:02

    Zavarba ejtő amit mondasz, de

    “az alattvalói vonás évszázados erősítése is egy nép alap jellemvonásává válhat.”

    így számomra is elfogadhatóbb. Ezt a magyarázatot teljesen el tudom fogadni.

    Mondjuk erre válik a leg fogékonyabbá, ezt érzi leginkább sajátjának.

    De ha ezt alapnak tekintjük és megváltoztathatatlannak, akkor kinek írunk, mit remélünk?
    -

    “én nem a népben bízok: hanem Orbán és társaiban. ……………”

    Ez egy nagyon reális jövőbe látás, ez nagyon reális megállapítás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  30. Eagle
    2012. június 20. szerda
    06:40

    Jó Eagle, a “genetikailag alattvaló” kifejezés egy íróember igen erőteljes és világos metaforája, ugyanazt jelenti, mint amit a hétköznapi (ám szintén képes beszédként értelmezendő) “zsigeri”, “a sejtjeibe ivódott”, a “már az anytejjel magába szívta” és a “vérében van” kifejezések is jelentenek, ráadásul fikarcnyival sem sértőbb, mint ez utóbbiak. Senki nem horgad föl, ha azt mondják róla: “a vérében van a muzsika”, ám ha azt is hozzáteszik, hogy ” és a lopás is”, akkor már bizony baj van. Ugyanígy, ha az inkriminált állítás mondjuk a magyarok valamely “genetikai kitűnőségére” utalt volna, most mindenki boldogan mosolyogna a csoportfényképen, és senki sem kiáltotta volna ki rasszistának a rassszizmus áldozatát.
    És itt a lényeg: “Voltak akik generációkra visszamenőleg genetikailag bűnöző családban születek de tisztességesen éltek nem lettek bűnözök, voltak akik genetikailag is bizonyított jó családban születtek és bűnözőkké váltak.”
    Egyrészt, Lombroso elmélete nem helytálló, viszont remek elrugaszkodási pont mindenféle sanda elméletekhez. Másrészt, föltéve, de meg nem engedve, hogy létezik “genetikailag bűnöző család” és “genetikailag is bizonyított jó család”, akkor ugyan, miféle túlfinomult kényeskedés azt vitatni, hogy létezhet “genetikailag alattvaló” nép is, mint “genetikailag alattvaló” családok összessége?
    Abban viszont egyetértünk, hogy bizony vissza kell (kellene) ütni, de még mennyire! Viszont nem fog megtörténni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. kyolla
    2012. június 20. szerda
    07:53

    Több szempontból is igazad van, nem csak neked a többieknek is. Nem is tudok ezekkel az érvekkel vitába szállni mert találóak. Nyilván én sem a jó szögből közelítettem a témához, hiszen amiket írtál bennem is felmerültek, sőt volt idő régebben amikor nem is emeltem volna szót a genetikai szó használata ellen. Közben azonban megtanultam egy két dolgot.
    -
    Bennem is felmerült, hogy általában senki nem sértődik meg ha genetikailag nagy művésznek, zseninek, vagy nagyon pozitívnak titulálják. Igen egy oldalon vagyunk. Talán a vérében van szó használata is elfogadhatóbb, — mert amikor egyszer kiejtjük a genetikai szót, mintha lezárnánk mindent, mintha végérvényessé tennénk, hogy erre rendeltetett, úgysem tehet semmit, be van erre programozva, mintha már nem is lenne esély, be van kategorizálva. Ezt a szemléletet szeretném elkerülni mert ezzel önmagunknak ártunk.

    Ez egy nagyon hatásos szó, egy veszélyes fegyver.
    -
    Talán én most nem tudtam kihozni a lényeget, talán másoknak jobban sikerül majd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  32. Eagle
    2012. június 20. szerda
    08:15 “…mert amikor egyszer kiejtjük a genetikai szót… Ez egy nagyon hatásos szó, egy veszélyes fegyver.”
    Igaza van, de hát nem arról beszéltünk-e, hogy vissza kell ütni, azaz harcolni? És harcolni (kinek-kinek a maga eszközeivel, oly módon tehát, amire “genetikailag” alkalmas) csak fegyverekkel lehet. S megint, kinek-kinek a maga fegyverével. Veszélytelen fegyver meg minek?
    .
    “Talán én most nem tudtam kihozni a lényeget…”
    De bizony, hogy ki tudta hozni! Ugyanis mi itt mindannyian együtt gondolkodunk (bőven van miről), és a vita csak segíti ezt. Több szem többet lát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  33. Az emberjogi főbiztossága vizsgálhatná a betegek,rokkantak jogainak sárbatiprását magyarországon az amit ez a kormány művel velük az felér egy gázkamrával,csak itt a gázt lassan adagolják meghosszabitva szerencsétlenek szenvedését.Úgy látszik mintha élveznék az olyan törvények meghozatalát amely szenvedést okoz a népnek.Ráadásul a rokkantak életfeltételeinek teljes megsemisitése a költségvetésnek sem hoz semmit,a cél az emberek megnyomoritása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  34. “Két-három hónapon belül ITT KÖZTÁRSASÁG lesz.” ?
    Én már két-három évnek is nagyon örülnék…
    Sajnos már ott tartunk (amerre én mozgok, legalábbis ezt tapasztalom), hogy egyre kevesebbet morognak már az emberek egymás között is. Azt nem tudom, hogy miért. Talán mert félnek? Nem tudhatják, ki az, aki hallgatja őket? Ismét a besúgó-rendszertől tartanak? Vagy csak feladták? Arra gondolni sem merek, hogy netán minden rendben van, jól alakulnak a dolgok és mindenki egyre elégedettebb. Vagy mégis…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. kyolla
    2012. június 20. szerda
    08:40

    Köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Avi nagyon bánt, hogy Kertész Imrének és neked is igazad van!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Kuksi
    “egyre kevesebbet morognak már az emberek egymás között is. Azt nem tudom, hogy miért. Talán mert félnek?”
    .
    Vagy a helyi sajtóból tájékozódnak, és azt sem tudják, mi történik körülöttük?
    .
    “A vidéki sajtóhelyzetről
    Konkrét példán keresztül szeretném bemutatni, mennyire “független”, “kritikus”, “témaérzékeny” és “önálló” a megyei és települési sajtó. Egyben kísérletet teszek annak igazolására – sajnos nem lesz nehéz -, hogy a vidéki sajtódemokrácia romokban hever.” (…)
    .
    “Vidéken a helyzet hosszú ideje változatlan. Szomorú leírni: ahol nem számít a szakma, ahol nincs sajtódemokrácia, ahol régen befeküdtek a mindenkori hatalomnak, és csak az árbevétel, valamint a helyi politikai mutyi számít, ott a sajtószabadság sem fontos. S ha nem fontos, nincs is sajtószabadság. E nélkül pedig nem lehet tudni, mi történik körülöttünk.”
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=561558

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Nem kell itten sirni meg hangulatot kelteni a miniszterelnok ur ellen!!!!!!!!!!!!!
    Nesztek es va’rja’tok, hogy megvalosuljon!!!!!!

    http://www.hir24.hu/gazdasag/2012/06/18/meg-par-ev-es-a-magyarok-is-600-ezret-kereshetnek/~~fokusz

    Még pár év, és a magyarok is 600 ezret kereshetnek

    151 komment|
    Megjelent: 2012.06.18. 15:43|
    Frissült: 2012.06.19. 10:31

    A világ gazdagsága és polgárainak fogyasztása 1990 óta szárnyal, s ez így lesz a jövőben is. A magyarok egy évtizeden belül érett fogyasztókká válhatnak – véli egy tanácsadócég.
    Egyre gazdagabbak leszünk, csak nem vesszük észre
    Húsz év alatt megduplázódik a világ fogyasztása: 2020-ban már évi 40 ezer milliárd dollárt költünk majd el. Ez óriási boommal jár majd, hisz ez az összeg majdnem másfélszer annyi, mint amennyit 2010-ben vásárolgattak el a világ polgárai – írja tanulmányában az AT Kearney nemzetközi tanácsadócég.

    Fotó: MTI / Kosztincsák Szilárd
    Aha, hát persze, a formálódó kínai középosztály végre megkóstolja majd a marhahúst, életében először – gondolhatnánk, de tévednénk. A növekedésből a legnagyobb részt még mindig az USA hasítja ki: az amerikai polgárok fogják a 2010 és 2020 között elköltendő „plusz” 12 ezer milliárd dollár negyedét elverni. Kína 19 százalékos részével csak szoros második, a harmadik India pedig már csak a növekmény 8 százalékára fogja tudni rátenni a kezét. Magyarország növekedése pedig – nem túl meglepő módon – nem is látszik a világ gigászaié mellett.
    Ám abból, hogy melyek lesznek a legnagyobb üzleti lehetőségekkel kecsegtető területek ebben az évtizedben, mégiscsak látszik, hogy a növekedés a fejlődő világot sem hagyja majd érintetlenül: a legtöbb „új” pénzt tartós fogyasztási cikkekre és különböző szolgáltatásokra vernek majd el az emberek, ám a közlekedés és az egészségügy, az élelmiszer követi. Csak utánuk jön az érett fogyasztói társadalmakra jellemző költekezés a hotelekre, éttermekre, szórakozásra.
    Érdekes mód a tanácsadócég elemzői szerint a civilizációk közötti különbségek nem is akkorák: ha betör valahova a fogyasztói kultúra, akkor már szinte mindegy, hol vagyunk, ugyanazokat a mintákat veszi fel a népesség. Ha Kínában,ha Németországban vagy ha kis indonéz szigeten vagyunk, az emberek fogyasztását három dolog alakítja: hol tart személyes életük (házasok-e, gyermekesek-e, gyakori-e társadalmukban a válás), milyen a foglalkoztatottság (nagy-e a munkanélküliség, s melyik szegmens a legnagyobb foglalkoztató), s mennyire iskolázott a népesség (sokan szereztek-e felsőfokú végzettséget, hányan tanulnak külföldön).
    Érdekes összefüggések

    Ha sok a munkanélküli nő és a dohányzó férfi egy országban, akkor ott kevesebbet költenek tisztálkodásra, testápolásra
    Ha egy országban sokat költenek tájékozódásra vagy hosszú ideig vannak szülési szabadságon a nők, akkor ott sokat költenek testápolásra.
    Ahol sok a házasság, ott több bort és sört lehet eladni, mint azokban az országokban, ahol több a válás.
    Ahol sok külföldi egyetemista tanul, ott többet fogyasztanak az emberek.
    Ahol sok egyetemista tanul külföldön, ott nagyot változnak a fogyasztói szokások, valószínűleg azért, mert a diákévek alatt megszeretnek bizonyos termékeket az emberek, és otthon is azokat keresik.
    Ha egy országban nő az infláció, akkor az emberek kevesebbet költenek gyógyszerekre és tisztálkodásra. De nem fogyasztanak kevesebb húst és alkoholt.
    Ha nő a minimálbér, akkor az emberek többet szánnak magukra, és kevesebbet húsra és alkoholra.

    A kultúra azért valamit mégiscsak nyom a latban: Kínában például kicsit más szempontok szerint osztják be a polgárok a pénzüket, mint az Egyesült Államokban. Például nem isznak és dohányoznak annyit, mint az amerikaiak, helyette inkább az oktatásra költik el a többletjövedelmüket. Az indiaiak a pakisztániaknál sokkal többet költenek távközlésre, szállodákra, de sokkal kevesebbet táplálkozásra.
    Az AT Kearney kutatói szerint a világ fogyasztói négy alaptípusba sorolhatók be. Vannak a legszegényebbek (akik országaik átlagában évi 4000 dollárt – azaz havi körülbelül 70 ezer forintot – tudnak elkölteni). Az AT Kearney szerint 2010-ben még majdnem kétmilliárd ember élt ezen az életszínvonalon, ám 2020-ra mindössze 700 millió ember tartozik majd ebbe a kategóriába. Ezek a fogyasztók pénzük zömét étkezésre és tisztálkodásra költik el, illetve a munkába járásra. Másra alig marad – legfeljebb újságokat vesznek, s ékszerekbe fektetik megtakarított pénzüket.
    A küszöbön túl
    Algéria, Tunézia, Egyiptom, India, Montenegro és Nigéria tartozik egyebek között ebbe a csoportba. Kilép majd belőle 2020-ig az AT Kearney szerint India és Azerbajdzsán, míg több afrikai ország akkor fog tudni csak belépni a fogyasztói társadalom e legalacsonyabb szintű kategóriájába.
    A lépcsőn
    A feltörekvő fogyasztói társadalmakban kétszer annyi pénz jut egy fogyasztóra. Ma körülbelül 2 milliárd ember él ilyen országban – sok dél-amerikai állam vagy szovjet utódállam tartozik ide – de nyolc év múlva sokkal nagyobb csoportról lesz szó. Ezek a fogyasztókat a kutatók négy csoportba sorolták: vannak az információéhes ingázók, a fázós polgárok, az egyensúlyi költekezők (akik ugyanannyit költenek az élelmiszerhez hasonló szükséges dolgokra, mint a „felesleges” tárgyakra) és az átmenetiek (ők az érett fogyasztói társadalmak mintáit követik.)
    A liftben
    Magyarország a harmadik csoportba tartozik – Argentinával, Boszniával és több kelet-európai állammal együtt. Ezekben az országokban körülbelül 16 000 dollárt költenek el fejenként az emberek egy évben. Nagyjából 600 millió ember él ilyen körülmények között: sok állami állás már fizet annyit, hogy az embereknek nem kell minden fillér elköltését kétszer is meggondolni, s vannak gazdagok is.
    A penthouse-ban
    Az érett fogyasztói társadalmakban még egyszer ennyi pénzt költhet el egy ember: itt már évi 32 000 dollár (havi körülbelül 600 000 forint) fejenkénti kiadással számolnak. Az AT Kearney szerint Csehország már ma is ebben a kategóriában rajtol, s Magyarország is átkerül ide 2020-ig. Ebben a csoportban kiemelkedően sokat költenek az emberek társadalombiztosítási és egészségügyi szolgáltatásokra, tájékozódásra, nyaralásra, borra és vasúti közlekedésre. Az élelmiszerkiadások szinte meg sem látszanak a büdzséjükben.
    Az ebben a csoportban élő mintegy 1,2-1,3 milliárd fogyasztó három csoportba sorolható: a napimádók szeretik kiélvezni viszonylag új gazdagságukat utazásokkal. A nyugati államokban élő „régi” gazdagok autókra, éttermekre, márkás ruhákra verik el a felesleges pénzüket, míg a szolgáltatóágazat legnagyobb megrendelői – ilyenek az amerikaik is – arányaiban jövedelmük kis részét költik „dolgokra”, s nagyobb részét szánják éttermi vagy egyéb szolgáltatásokra. Utóbbi lényegében még két államra jellemző a Földön: Svájcra és Hongkongra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  39. Hol volt Navi Pillay nenike,amikor ezrevel irtjak a keresztenyeket Egyiptomban ,Libanonban es most Nigeriaban?
    Egyaltalan hol van az Ensz amikor kellene?
    Sehol,mert nem az erdekuk.
    Kivancsi lennek mennyi a fizetese a holgyikenek,gondolom neki nem kell naponta a rotit sutogetni Bombay utcain,van mit a tejbe apritania,mint a tobbi semmit tevo lezengo Ensz alkalmazottnak…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  40. Kovacs Jeno,
    A cikk szerzője még nem tud róla, hogy nálunk leszakadt a lift. Azért szakadt le, mert az utasok egy része gyorsabban akar feljutni. Ezért ők kimásztak a fülkéből, felkapaszkodtak a kábelre, és elfűrészelték a kabin fölötti kábelszakaszt. Azt gondolják, hogy a motor a felső szakaszon lógó kisebb súlyt talán gyorsabban felhúzza.
    (A lift nem ilyen, a leszakadó kabin magával rántja a kapaszkodókat is. De közülük a kezdeményezők és a legerősebbek, a vezérek átugranak egy másik liftre. A többség zuhan.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. T. nyugger!
    .
    nyugger
    2012. június 20. szerda
    09:09
    .
    “Az emberjogi főbiztossága vizsgálhatná a betegek,rokkantak jogainak sárbatiprását magyarországon az amit ez a kormány művel velük az felér egy gázkamrával,csak itt a gázt lassan adagolják meghosszabitva szerencsétlenek szenvedését.Úgy látszik mintha élveznék az olyan törvények meghozatalát amely szenvedést okoz a népnek.Ráadásul a rokkantak életfeltételeinek teljes megsemisitése a költségvetésnek sem hoz semmit,a cél az emberek megnyomoritása.”
    .
    EZ egy TŰÉLES, NAGYON PONTOS és REÁLIS VÉLEMÉNY, sajnos.
    Azért sajnos, mert ez így történt és történik manapság is :-(.
    A lLEGMOCSKOSABB, LEGCINIKUSABB, CSENDES NÉPÍRTÁS FOLYIK JELENLEG AZ ORSZÁGBAN :-(((((((.
    A betegek, rokkantak, önhibájukon kívüli tartós munkaképtelenek FELSZÍN ALATT KÚSZÓ, CSENDES ELLEHETETLENÍTÉSE, MEGSEMMISÍTÉSE ZAJLIK napjainkban :-(((.
    A LEGUNDORÍTÓBB azonban az ebben a “folyamatban”, hogy TÉNYLEGESEN A VÉDEKEZÉSRE LEGESLEGKÉPTELENEBB, a lakosság számához képest viszonylag elenyésző számú, sokszor magáról is gondoskodni képtelen embercsoporttal műveli ezt a csuti patás elmebeteg :-(((.
    Sokszor azon elmélkedem, hogy véletlen-e mindez, vagy IGENIS A LEGALÁVALÓBB SZÁNDÉKOKTÓL VEZÉRELT-E ?????
    Ahogy a miországunk elmebetegének tetteit és annak mozgatórugóit ismerjük, MÉG VÉLETLENÜL SEM LEHET EZ AKARATMENTES VÉLETLEN :-(((.
    Talán ez is EGYFAJTA TESZT ovi számára, mint pl.: a MANYUP pénzek LENYÚLÁSA és ELHERDÁLÁSA VOLT.
    Ott is azt TESZTELTE ovi, hogy mozdul-e, TILTAKOZIK-E a nép saját TULAJDONA VÉDELMÉBEN.
    Mivel NEM VOLT SZÁMOTTEVŐ TILTAKOZÁS az országban, ezért AZ EGY JELZÉS VOLT OVI SZÁMÁRA, HOGY INNENTŐL KEZDVE SZINTE BÁRMIT MEGTEHET EZZEL A BIRKA NÉPPEL :-(((((.
    És mint látjuk, MEG IS TESZI :-(.
    AZ a teszt AZ ANYAGI JAVAK VÉDELMÉT TESZTELTE.
    A rokkanttak, tartósan betegek esetében PEDIG (szerintem) EGY TÁRSADALMI CSOPORT ÉRDEKÉBEN LÉTREJÖVŐ, AVAGY NEM létrejövő társadalmi VÉDEKEZÉS REFLEXEIT TESZTELTE ÉS TESZTELI MÉG MOST IS :-(((((( !!!
    Ovi TISZTÁBAN VAN az erre vonatkozó pszichológiával és tisztában van a magyar nép VISELKEDÉSI SÉMÁIVAL is :-(.
    Ez a BETEG ELME egyes egyedül a SAJÁT KÓROS ELMEBETEGSÉGÉRŐL NEM HAJLANDÓ TUDOMÁST VENNI :-((((((.
    .
    ITT AZ IDŐ, HOGY RÁDDÖBENTSE A NÉP ERRE A SZOMORÚ és VALÓS TÉNYRE !!!!!!!
    EGYÉRTELMŰEN a tudomására kell hozni, hogy NEM JÁTSZHAT EGY NÉP ÉS MINDENEK FÖLÖTT ÁLLÓ ISTENT !!!!!
    Ha másképp nem megy, fizikai valójában kell fenyegetni, ÚGYIS CSAK ABBÓL ÉRT a gyökér !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  42. Még annyit az előző hsz-emhez, hogy amint nyugger fórumtársam is említette, a csendes népírtásnak NEM LEHETNEK ANYAGI INDÍTÉKAI, mert a gazdasági pávatácnban szereplő milliárdos összegekhez képest a csendes népirtással “megtakarítható” összeg EGÉSZEN JEKENTÉKTELEN NAGYSÁGRENDET KÉPVISEL,
    Tehát EVIDENS, HOGY A CÉL NEM EZ :-(((( !!!
    Akkor viszont mi ????
    Lehet találgatni :-(((((((((.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Nikos Galis, 17:48.(nem akarom Kádárt mosdatni, de…) Kádár, az országban kialakult diktatórikus állapotban került hatalomba (az emberek nem is gondolkodtak a mai értelemben vett demokratikus irányokban) és némileg hajlandó volt enyhíteni a viszonyokon. Orbán egy (bár gyenge lábon álló, de) demokratikus rendszert vett át és még csak nem is sejtjük meddig hajlandó elmenni az önkényuralmi világ irányába.
    Ha a tendenciák szerint értékeljük a két politikust, akkor orbán Kádárhoz képest egy senkiházi lator.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  44. Kovacs Jeno 2012. június 20. szerda 11:21
    Furcsa uborkaszezoni tévelygések a médiában pl a cápatámadásokról , de ez
    összefügg-e azzal, hogy milyen volt a szélirány?
    Nem tudom milyen következtetést lehetne levonni abból, hogy ha páros napokon
    többen utaznak az országban északról délre, akkor ez mire következtetheti a
    hasznos “feladat nélküli” statisztikusokat.
    .
    Egyébként 1949 körüli 50 HUF átlag havifizetéstől 1988-ig 5000 HUF-ra nőtt az
    átlagos havi jövedelem. Vagyis 30 év alatt csak tizszeresére. Könnyen
    kiszámitható, hogy 1988-tól máig mennyit változott. ÉS EZ MIT JELENT?
    Ha a gazdaságpolitika – a rendszerváltozás alatti időszakhoz – hasonlóan
    működik, könnyen elképzelhető a néhány év múlva elérhető 600 000 HUF
    átlagos jövedelem. Kérdés: az egyenérték. Ugyan kapsz-e érte a piacon
    annyi tojást, mint ma? (Lehetne más tárgyak értéke is összehasonlitási alap)
    Úgy-e itt szóba sem került a makró és mikró különbsége?
    Mert mennyi is 10 alma meg két görögdinnye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. Bocsi. Helyesen:
    Egyébként 1949 körüli 500 HUF…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  46. Nem igazán fontos, nem tartozik a témához sem, csak egyszerűen érdekel.
    Mi ez a HUF-divat? A Ft már nem jó? Még csak nem is rövidebb a másik. Így is mondják, akik így írják, hogy “ötven hufért vettem ma a tojást”? Nem “ötven forintért”? Vagy esetleg a bank-szektorban dolgoznak és ez foglalkozási ártalom?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. Kuksi 2012. június 21. csütörtök 10:41
    Ma már nyitva előtted a világ. Fizikailag is, pénzpiac szempontjából is.
    Biztosan van a világon több helyen, hasonlónevű fizetőeszköz. Ráadásul
    itt a NET-en bárki bekapcsolódhat a párbeszédbe. A falunkban ahogy mondod
    mindegy, hiszen a lakosság nagy része még nem látott külföldi pénzt. Igy ők
    nem értik mi az a HUF. Itt a NET-en bármikor köthetsz üzletet a nemzetközi
    szokások szerint. Itt a konkrét ország pénznemének neve lényeges.
    Másrészt, ha a világháború utáni értékarányokról vitázunk, nem mindegy
    miről beszélünk, vagyis mit mivel hasonlitunk össze. Hiszen pl a magyarországi
    bankok jelentős része valamilyen formában összeforr a nemzetközi élettel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Szíria csatlakozna az Emberjogi Tanácshoz 2011. április 27. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos