Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fidesz lenyúlná a devizatartalékokat 2012. június 8. péntek 0:36 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(67)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fidesz lenyúlná a devizatartalékokat
Budapest – Írásbeli kérdéssel fordult az LMP Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez és Varga Mihály IMF-főtárgyalóhoz, arra kérve őket, hogy nyilatkozzanak: mi a kormány álláspontja a magyarországi devizatartalékok optimális szintjéről, és szándékában áll-e a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kezelésében lévő devizatartalékokat felhasználni.
.
„A devizatartalékoknak fontos szerepük van egy ország pénzügyi stabilitása szempontjából, ugyanakkor tudjuk, hogy éppen ezek ellenőrzése feletti huzakodás is okozza az IMF-hiteltárgyalások csúszását. Ez havi 8-10 milliárd forint pluszkiadást jelent, amit a magyar állampolgárok fizetnek meg”, írta közleményében Scheiring Gábor országgyűlési képviselő, az LMP gazdasági kabinetjének vezetője. Szerinte úgy tűnik, a kabinet még mindig nem hajlandó elvetni „a kormányfő által decemberben felvetett gondolatot, hogy elköltse a 35,5 milliárd eurós devizatartalék egy részét”.
.
Az LMP a miniszterek mellett az MNB, valamint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnökéhez is kérdéssel fordul, arra kérve őket, hogy tisztázzák a magyarországi devizatartalékok megfelelő szintjét, valamint az azok feletti rendelkezés és kezelésük nemzetközileg elfogadott szabályait.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (17 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +26 ( 28 szavazatból)
A Fidesz lenyúlná a devizatartalékokat, 4.2 out of 5 based on 17 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(67)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

67 Reader’s Comments

  1. A választás estéjén megjósoltam FideSS-es ismerőseimnek, hogy a következő választás szlogenjei a következők lesznek:
    1. Rosszabbul élünk, mint négy éve
    2. Régen bal volt, most jobb?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  2. Érik a helyzet a radikalizálódás felé. Itt nincs olyan, hogy, ha mi győzünk.
    ITT.CSAK. AZ. GYŐZHET. AKI. AZONNAL. ELTÖRLI, A. FIDESZ . ÖSSZES.
    RENDELETEI., TÖRVÉNYEIT.
    EZ .PEDIG. TUDJÁTOK. MIT. JELENT.? ..AZT!..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  3. Azért kell a pénz, mert nem tudni, hogy kinek jut majd hely a járási hivatalokba, ha kisebb lesz az Országgyűlés! Ha, meg nem a Fidesz nyer, egyes fideszes képviselők és barátaik szeretnék a családjuk jövőjét, /a még meg sem született unokákat is beszámolva/ legalább 30 évre biztosítani. Ehhez meg pénz kell, sok-sok pénz! Ennyit már nem lehet elvenni a lakosságtól sem, mert nincs neki és nem is lesz! Mert Fideszes KDNP is lapátnyelet csak akkor fognak meg, ha azt másnak kell kiosztani! Esetleg a kamrában keresztül esik rajta és elveszi az útból!
    Aztán a hágai bíróság előli meneküléshez is ugye pénz kell. Mert itt lassan már népréteg írtás folyik! / nyugdíjasok, rokkantak, 47.000 Ft.-ból élők és ennél kicsit többet keresők/ Kell a menekülőknek a papírokhoz, utazáshoz, új néven külföldön a letelepedéshez, elvegyüléshez!
    Az meg egyenesen felháborító, hogy a nép (80%-a ) issza meg aZ Orbán IFM. tárgyalások elhúzódásának méregpoharát! Erre Orbán nem kapott felhatalmazást!! Ez népnyúzás, értelmetlen gőgös, autokrata népszipolyozás! Remélem ezért talán nem is oly sokára feleni fog!!!
    Aztán kedves mai napig városi, megyei közhivatalokban, vezetőtisztségviselők! Gondoltak már arra, hogy a kormány Önöket fogja kirakni a végvárakra /járásokra/ és a jobb bérezésű helyeiket , a kiesett fidesz képviselők töltik be??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  4. Tényleg kár hogy nem sikerül az az IMF hitel?Mire is menne az a pénz?
    További stafirungra,plakettekre,szobrokra,temetésekre,alcsut–felcsut
    még nem elég fényes,titokban korona készitése-mert igérték hogy
    2014re ujbol nagyok leszünk és oda fog bevonulni a vezérünk fehér lovon.
    A biztosabb megoldás:elkergetni mihamarabb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  5. El kell kergerni ezt a büdös bagázst a halál vérvörös f….ára!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. A devizatartalékok meg:most folyik elöször a szobeli felkészités és mivel
    semmi ellenreakcio,szépen hallgatunk ugy mint Manyup pénznél,bátran
    lefogja nyulni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. Gyöngyi Péter
    Nem mondhatnám, hogy nem ugyanígy érzek és nagyon örülnék annak a tesze-toszaságnak, amit tanúsítanak. De még mindig jobb abban bízni, hogy ez egy stratégia része – mint hogy csak ennyi telik tőlük.
    Orbán előtt lényegében 3 választás áll:
    1. A lehető legjobban manipulált választás 2014-ben, és azt követően egy olyan kormányzás, amivel kitermeli a most felvett horribilis kamatokat
    2. Rendkívüli állapot és nyílt diktatúra 14 előtt, helyett, után államcsőddel vagy anélkül
    3. Az Mszp-vel egálba került támogatottság további csökkenése esetén egy előre hozott választás, amikor még mozgósítható a tábora azzal, hogy “2 év nem volt elég az EM8év rendbehozásához” Erre erősnek és egységesnek látszó ellenzék mellett nem vállalkozna. De egy ilyen ellenében, amilyet most láthatunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Mindent le fognak nyúlni és minden az enyészeté lesz. Ebül szerzett jószág ebül fog elveszni.Hiába menekülnek, hiába futnak a sorsuk elöl elfutni úgy se tudnak. Ők se.És ez azért vigasztal egy picit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. titanic
    Mert a legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy az a devizatartalék nem olyan, mint az aranytartalék, amely fizikai valóságában áll a trezorok mélyén. Az nagyrészt a kereskedelmi bankoké, akik ott parkoltatják – azaz a betétesek (magánszemélyek, vállalatok) pénze. Persze még így is lefoglalható, de erre megint úgy elszállna az árfolyam, hogy megfizethetetlen lenne a legtöbb import (pl GÁZ) aztán ugyanúgy orral a földbe állna az egész ország, mint a Malév, amelyik már arra a hírre, hogy esetleg netán felszámoló biztos kezébe kerül a vagyon – már csak készpénz fizetés ellenében szállhatott le-fel és kaphatott üzemanyagot.
    Jobbos blogokon azzal számolnak, hogy ebből a tartalékból HA az egészet az adósságrendezésre fordítják, 20-30 %-ra vihető le az államadósság mértéke, és egyáltalán nem kalkulálnak a következményekkel – nevezetesen az államcsőddel. Ráadásul a Kárpátok Máik Géniusza is visszafizette Románia adósságait, és mit értek vele? (nyomort)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Kíváncsi lennék a devizatartalék nagyságára Járai et. regnálása végén!?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Bubu64 /2012. június 9. szombat, 22:42/
    Bubu64, a kegyetlenséget elítélem, akármilyen élőlénnyel szemben is művelik.
    Ezt a tüntetést nem azért kritizálom, mert az állatokért tüntetnek, hanem azért, mert nem hallottam-olvastam-láttam, hogy bárki felemelte volna a szavát azért, mert hajléktalanok fagytak meg télen. Akkor se tüntetett senki, amikor idős emberek fagytak meg, mert nem telt tüzelőre.
    Hajléktalannak, ha tudok, ennivalót adok. Ha nem fogadja el, és erőszakosan pénzt akar kapni, arra hivatkozva, hogy ennivalóra kell, ilyennek nem adok pénzt.
    Semmi bajom azzal, hogy segíted vagy bárki más segíti az állatmenhelyeket. Nekem is volt menhelyről kihozott kutyám. Adtam pénzt én is állatmenhelynek.
    De mostanság inkább a gyermekétkeztetési szervezetnek adok, amikor megtehetem.
    Az a bajom ezzel a tüntetéssel, hogy emberek sorsáért is lehetne tüntetni épp elégszer.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  12. kekec
    amit leirtál,az igaz,de ez a Viktort nem érdekli,egy akadály van most,
    a Simor,ö viszont jövöre elmegy és utána szabad lesz a pálya.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. titanic – Hahá! De azt meg is kellene élni. Csak ezek elég szorgalmatosnak tűnnek és jön a “W” második hulláma, mi pedig itt hányódunk egy meglékelt gyorsnaszáddal, és a valósággal köszönő viszonyban sem levő kapitánnyal, aki éppen el van foglalva a pávatáncával és közben a jobbkeze tündérmesélget a befektetőknek.
    Azaz nem tenném tűzbe a kezemet, hogy kihúzzák az év végéig csőd nélkül!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. FIGYELMEZTETÉS!
    *
    A KOSSUTH TÉRI . F A V Á G Ó . A T T A K . . PÉLDAÉRTÉKŰ
    ARRA NÉZVE, HOGY . A . F I D SS . H O G Y A N . F O G . V I S E L K E D N I, HOGYAN TÁMAD LE MINDENT AMI A DEMOKRÁCIÁBÓL MÉG MEGMARADT, AMI EDDIG MÉG SZENT ÉS INTAKT TUDOTT MARADNI, AMENNYIBEN PÉLDÁUL NEM LESZ, VAGY NEM JÖNNE AZ IMF HITEL.
    ELŐTTÜK SEMMI SEM SZENT, HA ORBÁN VIKTOR HATALMÁRÓL VAN SZÓ.
    *
    (Lásd még: A magánnyugdíj pénztárak kifosztása.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. Kekec, tényleg jobb abban hinni, hogy ez egy stratégia része! Nem mondom, hogy kik boldogak, mert övék a …………….országa! Egyetértek, nincs más választásunk, mint hinni! Hinni egy láthatatlan szivárványban! Hinni a semmiben! Csak van egy bökkenő, hogy a semmibe nem kapaszkodhatsz! A hit, nem a semmiből tör elő! A hit, a reményből fakad! Kérdem, hol van itt remény? Kasszafúróval fordultak és folyamatosan fordulnak ellenünk, és védtelenek vagyunk, mert az ELLEN, azt csinál, amit akar az ellenzék hathatós működése nélkül, és az ellenzék, látszólag egy kalap &art sem ér! Hogyan higgyek egy stratégiában, ha éppen most kapok sorozatlövést? Ha ezt az ellenzék nem tudja felfogni, nem érdemli meg, hogy rájuk szavazzunk, légyen az akárki! Azzal a hittel, amit írsz, téphetjük a szánkat, reggeltől estig, de abból még kenyeret nem veszünk, nem fizetjük be a csekkeinket, és a gyerekeinknek sem veszünk ruhát, cipőt és kiegyensúlyozott jövőt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Ezért kell lenyúlni a devizatartalékokat és 6.000 HUF-tal emelni a az az autók műszaki vizsgáztatásának árát:

    “Májusban ismét jelentősen emelkedett a központi költségvetés bruttó adóssága, ami egyrészt a forint gyengülésének, másrészt pedig a rendszeres terv feletti eladásoknak volt köszönhető – derül ki a legfrissebb statisztikából. Utoljára tavaly novemberben volt a mostaninál magasabb az adósságunk, holott azóta kétszer is törlesztettük a 2008-ben felvett nemzetközi hitelt. “(Mfor.hu-háttér. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. kekec,
    én azt is csodálom, hogy idáig kihúzták csőd nélkül.
    De ezt a “nem tárgyalunk-mégis tárgyalunk” típusú húzd meg-ereszd meg-játékot felfoghatjuk lebegtetett államcsődnek is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Matolcsy államtitkot sértett 2014. március 14. péntek

Matolcsy, az őrült Néró 2014. február 4. kedd

Varga a szemfényvesztésért felelős miniszter 2012. december 5. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos