Ronai and Ronai
AMERIKAI

Obama gyorsíttatta fel a cyberháborút 2012. június 2. szombat 23:12 | AN Forrás: New York Times

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Obama gyorsíttatta fel a cyberháborút
Washington – Egy frissen megjelent könyv szerint az Egyesült Államok csendes, ám hatékony cyberháborút visel, amelynek elsődleges célja az iráni atomprogram ellehetetlenítése. Az ártalmatlan Olimpiai Játékok kódnévre hallgató cyberfegyver fejlesztését még Bush elnöksége alatt kezdték el, Obama kifejezett utasítására azonban felgyorsították, és ez a trend azután is folytatódott, hogy a  Stuxnet vírus elszabadult.
.
A Confront and Conceal: Obama’s Secret Wars and Surprising Use of American Power (Konfrontáció és titkolózás. Obama titkos háborúi és az amerikai erő meglepő használata) című kötet szerzője a New York Times tudósítója, David Sanger, alapjául pedig a szupertitkos programhoz hozzáféréssel rendelkező titkosszolgálati forrásokkal folytatott beszélgetések szolgáltak. Sanger megerősíti, hogy a Stuxnet közös amerikai-izraeli fejlesztés volt. Mint ismeretes, ez a vírus tönkretette az iráni nukleáris program számítógép-rendszereit, és a beszállítóiknál is visszaköszönt.
.
Jóllehet úgy a Bush-, mint az Obama-adminisztráción belül voltak bizonyos kétségek a bizonytalan új technológia bevetése terén, végül oda lyukadtak ki, hogy az Olimpiai Játékok egy próbát megér, különösen ha azzal hatni lehet az izraeliekre, hogy ne támadják meg Iránt. Ez volt az oka annak, hogy a programnak azután sem vetettek véget, amikor széles körben ismertté vált, sőt, az elnök elrendelte a folytatást, és ekkor hajtották végre az első támadást Irán ellen.
.
A kötet lenyűgöző stílusban ismerteti a Stuxnet kifejlesztését és hadrendbe állítását, de felveti a problémákat is, azt, hogy mennyiben üthetnek vissza ezek a cyberfegyverek magára az Egyesült Államokra. Az iráni programot leromboló eredeti programnak épp úgy nem lett volna szabad kikerülnie az internetre, ahogyan egy szupergyilkos biológiai fegyver se jó, ha beszabadul a világ vízkészletébe, a tapasztalat azonban az, hogy az internetes vírust a biológiainál sokkal nehezebben lehet kordában tartani.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 6 szavazatból)
Obama gyorsíttatta fel a cyberháborút, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Egy újabb vírus kering a világhálón a Flame, vagy más néven sKy WIper
    .
    A hírek szerint eddig „célzott”telepítések voltak.
    .

    A Flame hihetetlenül bonyolult vírus, és képes a megtámadott számítógép teljes adatállományát lenyomozni, sőt a beépített mikrofon segítségével a Skype-on, de még a gép közelében zajló beszélgetéseket is rögzíti. Mindemellett nyomon követi az elküldött e-maileket, és a számítógép helyi hálózatán keresztülmenő forgalmat is szemmel tartja, továbbá a felhasználónevek és jelszavak elfogására is képes. Lényegében tehát egy olyan vírussal van dolgunk, amely igencsak körülményesen fedezhető fel, ezzel szemben a megfertőzött gépen tárolt összes adatot, a felhasználó minden egyes leütését érzékeli, és a megszerzett információkat továbbítja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  2. Ime azon orszagok listaja, ahol a flame érintettség észlelhetö:
    Iran, Israel, Palestine, Saudi Arabia, Sudan, Syria, Egypt, and Hungary.
    A Flame valoszinüleg Izraelböl tamad.
    http://hungarianspectrum.wordpress.com/2012/06/01/the-flame-malware-hungary-as-a-target/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  3. Aki olyan hülye, hogy terrorista létére Windowst használ, meg is érdemli.
    .
    Én nem vagyok terrorista, de még az internet bankomba se lépek be soha windows alól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Ezért hasznal orban apple laptopot (mint én), de majd megoldja a Mossad ezt a problémat is.
    A Flame föleg a kormanyhivatalokba férközik be, és nem feltétlenül a netbankod utan szaglaszik. De a Java-t és a Flash is fertözi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. (az, hogy «hasznal» tudom, hogy csak a facebookos üzenetnél tünik ugy, mert ehhez nem sok indittatasa van)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Nincs több net az iráni minisztériumokban 2012. augusztus 6. hétfő | AN

Közös fejlesztés a Flame vírus 2012. június 20. szerda | AN

Az FBI nyomoz a Stuxnet kiszivárogtatása ügyében 2012. június 7. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos