Ronai and Ronai
AMERIKAI

Jindal: Obama a legalkalmatlanabb Carter óta 2012. június 10. vasárnap 12:54 | AN Forrás: Yahoo News

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Jindal: Obama a legalkalmatlanabb Carter óta
Rosemont, Illinois – Bobby Jindal, Louisiana állam kormányzója, akiről az utóbbi időben egyre többet rebesgetik, hogy alelnökjelölt lesz a republikánus oldalon Mitt Romney mellett, élesen kritizálta Barack Obama elnök eddigi teljesítményét a chicagói konzervatív PAC-on (politikai akcióbizottság). Többek közt azt állította, a magánszektor olyan Obama számára, mint egy külföldi ország.
.
„Gyanítom, hogy sokan az Obama adminisztációban nem igazán hisznek az egyéni kezdeményezésben. Az üzleti életben a legjobb esetben olyasvalamit látnak, amit muszáj elviselni, mert adóbevételt biztosít a kormányprogramokhoz”, jelentette ki a politikus.
.
A louisianai kormányzó az elnök azon kijelentéseire reagált, melyek szerint a magánszektor „jól van”, és hozzátette: „Elnök úr, van egy üzenetem az ön számára: a magánszektor nincs jól, amikor huszonhárommillió amerikai munka nélkül van vagy nem a megfelelő munkát végzi ebben a nagyszerű országban. Ennek az elnöknek a magánszektor annyira idegen, hogy talán el kéne oda útlevéllel látogatnia, és tolmácsra lenne szüksége, hogy az ottani népekkel szóba is tudjon állni.”
.
Jindall, aki eddig még nem kampányolt Romneyval, most megragadta az alkalmat, hogy kifejtse: Obama „a legliberálisabb, leginkompetensebb elnök a Fehér Házban Jimmy Carter óta”, majd azzal vádolta, gyávasága folytán nem vett részt a wisconsini republikánus kormányzó – egyébként kudarccal végződött – visszahívási kísérletében.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Hát, szó ami szó: Obama elnöksége tényleg nem egy telitalálat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  2. Ebben igaza lehet neki …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  3. Kicsit fura bemutatkozás egy külföldön kevéssé ismert kormányzó részéről, így akár hülyeséget is beszélhetett republikánus létére?!?! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  4. Gets
    -
    Mit mondjon? Ö a másik oldalon van és gyözni akar. Nyilván nem fogja dicsérni. Az más kérdés, hogy ki veszi öt komolyan? Hasonló kijelentések mindkét oldalon elhangzanak. Politikusok. Játszanak. Van aki a bögyöröjével játszik van aki a szavakkal.
    -

    - Tény, hogy nekem néha az az érzésem, hogy az USA-nak nincs elnöke. Mindha nem is lenne ….

    - Tény, hogy a külpolitikája harmat gyenge. De az is tény, hogy az amerikai átlagpolgárt a külpolitika érdekli a legkevésbé. (ezt nézzétek el nekik/nekem)

    - Tény, hogy magas a munkanélküliség. De kevesebb, mint amikor a republikánusoktól átvette az adminisztrációt (akkor most mit ugatnak?).

    - Tény, hogy Bush egy lerobbant bankrendszert, döcögö gazdaságot (aki nem hiszi nézze meg a tözsdei adatokat), leépült amerikai infrastruktúrát (hidak döltek össze, utak váltak járhatatlanná), világválságot generáló összeomlott ingatlanpiacot, leépitett oktatást, ripityára szétvert kutatás-fejlesztést hagyott hátra.
    - Tény, hogy ebböl a katasztrófális helyzetböl nem könnyü kijönni.
    - Gazdasági tény, hogy a stimuláló pénzcsomagok hatása csak 3-6 évvel késöbb érzödik.
    - Tény, hogy Bush által (szinte orbáni dilettantizmussal) szétvert kutatás-fejlesztés negativ hatása 4-8 évvel késöbb jelentkezik, ami teljes egészében a következö elnököket érinti (pl a gyógyszergyárak most sirnak, amiatt, hogy a Bush idöszakban semmi új nem jött, nem jöhetett ki a szétvert, bibliásitott alapkutatásból).
    - De az is tény, hogy az embereket nem az érdekli, hogy miért nehéz az elnök helyzete, hanem az, hogy menjenek a dolgok. A dolgok pedig nehézkesen mennek.
    - Tény, hogy a egészségügy megkérdöjelezhetö reformjával több idöt és energiát pazarolt el Obama, mint kellett volna. Volt/van ennél fontosabb is.
    - További tény, hogy tökéletes elnök nincs csak rossz elnök és mégrosszabb elnök és én a kevésbé rosszra fogok szavazni (függetlenül a külpolitikájától, mert a saját hasam elöbrevaló, mint a szomszéd hasa. Ezt az önzést nézzétek el nekem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. cOLOMBUS
    2012. június 10. vasárnap
    20:00
    Ezt a hsz-edet Jindall is megirigyelhetné! :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  6. Köszi,.. vagyunk még 300 millióan. Jindall meg csak egyedül. :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  7. Jindall egy bohóc, mindíg is az volt, ócska csepűrágó, a saját állama a béke segge alatt van és semmit sem tett sem a BP katasztrófa idején, magukra hagyta a Luisiánaiakat a nyomorban és a katasztrófában szétvert vállalkozásaikban New Orleans-t nem a Jindall, hanem Brad Pitt és vállalkozása építi újjá…és a tartomáyn a a legrosszabbak közűl való a GOP becses tagjai semmi mást nem akarnak, mint visszakerülni -kizárólagosan- a zsíros és a mézes bödön mellé és mindenkit eltúrni onnan, a magánszektor nem akar adót fizetni és inkább offshore-ol mint munklahelyet hozna létre és még sírnak…az olajlobby ver m mindent az új energia és innováció ÓTESTAMENTOMI SZINTRE SŰLLYEDT ÉS MÉG SŰLLYEDNE HA OBAMA HAGYNÁ nem akrják oktatni az amerikaiakat mert akkor megeszik a maszlagot…mintha ORBÁN ÉS BANDÁJA LENNÉNEK CSAK JOBBAN SZABOTT ÖLTÖNYBEN ÉS VW HELYETT CADILLAC-KEL

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Az előző amerikai választáson is ez ment, hogy nem alkalmas, rossz választás és a többi aggályoskodás. Ez amúgy is vegytiszta politikai játszma, semmiféle reális hozzáállást nem tükröz; Amikor Hillary-t jelölte meg Obama a külügyre, egyik napról a másikra már alkalmas, sőt jó választás lett az elnökaspiráns.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. A fehér többségű, anglikán neveltetésű elitnek kényelmetlen egy kívülről jött, nem közülük való afro-amerikai ( bizonytalan vallású és ) származású elnök, akit egyéni kvalitásai ellenére, még szomszédnak sem látnának szívesen mert jelenléte csökkentené az ingatlanjaik árát.
    Az hogy Amerikában ki legyen az Elnök 4 évre az elitek megegyezésén múlik, persze megkérdezik az embereket is egy demokratikus, közvetett, elektori választási rendszeren keresztül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Obama marad az Egyesült Államok elnöke 2012. november 7. szerda | AN

Romney továbbra is versenyben 2012. október 25. csütörtök | AN

BBC-felmérés: a világ Obamára voksolna 2012. október 23. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos