Ronai and Ronai
AMERIKAI

Romney továbbra is versenyben 2012. október 25. csütörtök 22:40 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Romney továbbra is versenyben
Washington – Nem javított érdemben Barack Obama támogatottságán az, hogy megnyerte a második és a harmadik televíziós vitát, sőt, Mitt Romney továbbra is jön föl. A Nielsen piackutató cég felmérése szerint 59,2 millió néző kísérte figyelemmel az amerikai elnökjelöltek harmadik, utolsó televíziós vitáját.
.
A jelentősebb közvélemény-kutatások átlagával számoló RealClearPolitics szerint a két rivális országos támogatottsága közötti különbség elenyésző, és republikánus elnökjelölt, Romney előnye mindössze 0,6 százalékpontos.
.
Van olyan felmérés is, amely szerint azonban kifejezetten borúsra fordultak Obama elnök kilátásai. A Rasmussen Reports szerint Romney országos szinten és a választások sorsát eldöntő 11 „ingaállamban” is egyaránt 50:46 százalék arányban vezet. Ő áll elöl a legfontosabb (az elnökválasztói testületben 29 elektort delegáló) Floridában, a szintén meghatározó súlyú Ohióban (18 elektor) pedig holtversenybe küzdötte fel magát a mindeddig vezető elnökkel. Virginiai Egyetem és a George Mason Egyetem közös felmérése szerint Virginia államban is gyakorlatilag egyenlő az állás.
.
A Washington Post által idézett elnök tanácsadók ugyanakkor úgy látják, hogy a kulcsállamokban továbbra is Obama vezet. Állításuk szerint a korai szavazás lehetőségével élők körében idén magasabb a zömükben az elnök pártján álló, fiatal és spanyol ajkú szavazók aránya, mint 2008-ban volt.
.
A Reuters és az Ipsos közös felmérése szerint Romney országosan 47:46 százalék arányban vezet, ám az előre szavazók között, akiknek a száma jelenleg 17 százalék lehet, Obama 53:42 százalék arányban vezet.
.
Lapjelentések szerint az Obama-kampánystáb 3 és fél millió példányban postáztatott szét az „ingaállamokban” egy 20 oldalas, Amerika jövőjének tervezete című kiadványt, amely rámutat az ő és a Romney programja közötti különbségekre. A republikánus kampány „fényes pánikgombnak” nevezte a brosúrát és azt hangoztatta, hogy az elnök kifulladt és hogy az újraválasztási esélyei elindultak lefelé a lejtőn.
.
A Washington Post is az „erős aggodalom” jeleként értékelte a kiadványt, valamint az elnök által a támogatóinak szétküldött e-mailt is, amelyben Obama leszögezte: „semmiképp sem szeretném elveszíteni ezt a választást” és szavazásra buzdította őket.
.
A választási harc egyik meglepő fordulata, hogy Donald Trump ingatlanmágnás szerdán ötmillió dollárt ajánlott fel jótékonyságra azzal a feltétellel, hogy Barack Obama október 31-ig hozza nyilvánosságra az egyetemi és útlevélkérő okmányait. Trump korábban azt hangoztatta, hogy Obama nem az Egyesült Államokban született, amivel a születési anyakönyvi kivonatának nyilvánosságra hozására késztette az elnököt. A milliárdos kezdeményezése mögött most az áll, hogy kételyeket támasszon Obama amerikai állampolgárságával kapcsolatban.
.
A republikánus tábort az hozta kínos helyzetbe, hogy Richard Mourdock indianai szenátorjelölt, aki megválasztása mellett nemrégiben maga Romney is kiállt, kijelentette, hogy a nemi erőszak utáni teherbeesés „Isten szándéka szerint való”. A politikus kijelentésétől a republikánus elnökjelölt elhatárolódott.
.
Hasonló helyzetet mintegy két hónappal ezelőtt Todd Akin missouri republikánus képviselő idézett elő, aki kijelentette, hogy a nő testnek vannak olyan lehetőségei, amelyek megakadályozhatják a nemi erőszak utáni teherbeesést.
.
Barack Obama elnök és republikánus kihívója, Mitt Romney október 3-án élőben közvetített első szópárbaja 67,2 millió, az október 16-ai vitája pedig 65,6 millió embert ültetett a készülékek elé. Joe Biden és Paul Ryan alelnökjelölti szópárbaját 51,4 millióan látták.
.
Az eddigi nézőcsúcsot Jimmy Carter elnök és republikánus kihívója, Ronald Reagan 1980-as szópárbaja tartja, amelyre 81 millió amerikai volt kíváncsi.
.
A harmadik Obama-Romney összecsapást 11 csatorna közvetítette élőben, a spanyol nyelvű Telemundo pedig felvételről adta.
.
A legtöbben, 12,4 millióan ezúttal is az NBC-n nézték a vitát, a második helyre az ABC került 11,7, a harmadikra pedig a Fox News 11,5 millió nézővel. Az utóbbi csatorna ezzel megdöntötte saját eddigi nézőcsúcsát, amelyet Joe Biden és Sarah Palin 2008-as alelnökjelölti vitája tartott.
.
A CBS közönsége 8,4, a CNN-é 5,8, az MSNBC-é pedig 4,1 millió volt.
.
A nézőszámcsökkenést részben az is magyarázza, hogy hétfő estre sokan inkább a baseball- és amerikaifutball-közvetítésekre kapcsoltak. A Fox főcsatornája a baseballal 8,1, az ESPN pedig a focival 10,7 millió nézőt vonzott. Az idei harmadik elnökjelölti tévévitát így is 4,7 százalékkal többen látták, mint a négy évvel ezelőttit.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Romney továbbra is versenyben, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. http://www.intrade.com/v4/misc/scoreboard/

    az intrade-n is jön föl Romney, de azért van még mit behoznia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Be fogja hozni. Csak nem lehet hülye ennyire Amerika?! Ez is kész mágia, hogy ilyen négy év után még Obama egyáltalán versenyben lehet.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  3. Sok az a 14 milliós különbség a 32 évvel ezelőtti viták nézettségében és ez Obamának kedvez. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Tudom, ezerfele ketely lebeg a Romney elnokseg korul. Foleg az abortusz ellenesseg jon szoba, es muszaly elkuloniteni a tenyleges helyzetet a demokrata propaganda gepezet megfelemlitesen alapulo allitasaitol.
    Az abortusz elerhetoseget az amerikai torvenyek biztositjak. A vallasos jobboldal mar evtizedek ota mindent elkovetett, hogy a sajat meggyozodesuket raeroltessek a lakossagra, es bar minden elkepzelheto torvenyes es torvenytelen eszkozt felhasznaltak, kudarcot vallottak.
    Romney mar az elmult hetekben komoly jeleit adta, hogy a kozep fele orientalodik, ami a legbolcsebb dontese eddig. Amerikat nem lehet sem jobbrol (Bushok) sem balrol (Obama) kormanyozni, az ellentetek szitasaval az orszag csak melyebbre sullyedhet a gazdasagi es moralis abyss fele. Ameddig a ketpart rendszer mukodik, Amerikat csak ketparti egyetertes alapjan lehet vezetni, es Reagan elnok bebizonyitotta, hogy az lehetseges.
    En bizom benne, Romney alkalmas arra, hogy Amerikat felviragoztassa.
    Ahogy Reagan elnok mondta: The Best Is Yet To Come.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  5. Miert az abortusz az pozitiv dolog ? Az emberi elet vedeleme a magzatnal kezdodik.
    Az abortusz nem lehet a fogamzagatlas helyettesitoje, mert nam mas mint gyilkossag.
    A vallasossag meg az igazi hivok kozott nagyobb akulonbseg mint a vallasos es az ateista emberek kozott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  6. Common Sense, sajnalom, hogy ellenkeznem kell.
    Az abortusz nem gyilkossag, legfeljebb Ratko Anna minisztersege alatt volt olyan elbiralas alatt. Gyilkossagok azok a terror tamadasok, amiket az abortusz ellen doktrinalt szelsosegesek kovettek el nogyogyaszati klinikakon dolgozo orvosok, noverek es asszisztensek elleni robbantgatassal, keses tamadassal stb.
    Amerikaban az abortuszt a vonatkozo torvenyek teszik lehetove, roviden ez “the law of the land” es teljesen nevetseges, hogy ferfiak agalnak ez ellen a jog ellen, akik maguk soha nem kerulnek a terhesseg kihordasanak vagy megszakitasanak eletre szolo sulyos dilemmajaba.
    A konzervativ ertekrend neveben is hasznos volna a nokhoz a nekik jaro tisztelettel viszonyulni, es nem a ferfi sovinizmus imperativ hagyomanyait ervenyesiteni a nok legintimebb problemaira.
    Udvozlettel MIT

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  7. Az értelmes emberek számára nem kétséges, hogy az arab iszlám feliratos gyűrű amit Obama hord, már régen el kellett volna hogy döntse az elnökválasztást! (Már az elsőt is!)
    Ahogy értelmes ember nem szavazhatna meg elnöknek egy keresztet, vagy Dávid csillagot, vagy ötágú vörös csillagot, de akár egy Buddhát magán viselő embert sem!
    Aki egy világhatalom élén áll, az semmi mással nem törődhet, döntéseiben semmilyen szubjektív tényt nem vehet tekintetbe, csak a saját államának érdekeit! Még akkor sem, ha megválasztói sokféle szubjektumtól terheltek és mentálisan igen sokféle képességgel és tulajdonsággal rendelkeznek.

    Az elnök integrátorként először saját országának érdekeit, majd az egész világ érdekeit kell képviselnie. Ha maga az elnök nem rendelkezik ilyen tulajdonságokkal, akkor olyan szervezeteket, tanácsadókat, egyetemeket, és tudományos intézeteket kell használnia, akik képesek garantáltan szaktudományos tanácsok és állásfoglalások adására.

    Olyan kérdésekben az USA elnöke ne döntsön, ami különböző vallási és hitéleti elvek alapján szubjektív döntéssel kötelez el egy világhatalmat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  8. „semmiképp sem szeretném elveszíteni ezt a választást”

    Ez ám az érv!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  9. A magzat onnan kezdve személy, hogy anyja annak tekinti. Onnan kezdve gyilkosság az elhajtása. Hogy ez mikor következik be, azt csak az anya tudja. Ha az anya dönt így, akkor a gyilkosság nem büntethető, mert nem bizonyítható, viszont egész életében hordozza döntése erkölcsi terhét.
    Ha más dönt a magzat sorsáról, azzal megtagadja az anyától személyi szabadságát. Ha az anya akarata ellenére szakítja meg a terhességet, az gyilkosság (ha csak nem az anya életének védelmében teszi), ha pedig az anya akarata ellenére megakadályozza a megszakítást, akkor is súlyosan erőszakos bűnt követ el (itt is ha csak nem az anya életének védelmében teszi).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. Obama érzi már a vesztét.ROMNEY 2012

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  11. Nincs Obama gyűrűjén muszlim felirat. Ha valaki ért egy kicsit az ékszerekhez láthatja, hogy két sűrű teljesen egyforma hullám van egymás alatt. Az egyik ráadásul meg van sérülve a szerencsétlennek. Az ötvözet színén látszik, hogy magas a karátszáma és a minta alapján is elképzelhető, hogy Malajziában készült, az is lehet, hogy muszlim készítette, de hogy az nem felirat az biztos.

    Az abortusz viszont gyilkosság ezen nincs mit vitatkozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Hvg.hu: cserben hagytak fonokeik a Bengaziban megtamadott
    amerikaiakat…
    Szep!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Romney egy igazi tokos amerikai! Obama az elmult 4evben csupan Bio-diszlet volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. Tényleg kíváncsi lennék (no offense) hogy miért szavaz a feketék 98%-a Obamára ha a faji származás számukra nem egy faktor , ja ,hogy a feketék rasszistábbak már mint a fehérek OMG.Mindenki számára ajánlom ,hogy olvasson bele a Guardian ehhez kapcsolódó kiadásaiba, mert a fekete felsőbbrendüséget hirdető agyamentek olyan cikkek megírására szánják el beteges agyukat amire utoljára az 50-es években volt példa igaz akkor a feketéket érintette.
    Mr Chabad Lubavitcher

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A budapesti szakértők Obama győzelmét várják 2012. október 18. csütörtök | AN

Alájátszott Obamának a moderátor? 2012. október 17. szerda | AN

Pennsylvaniában nem lesz személyazonosítás 2012. október 3. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos