Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Ami jár, az jár 2012. május 9. szerda 15:50

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Ami jár, az jár

Hiába imádkoztam, reménykedtem és drukkoltam Schmitt Pálnak, hogy még egy ideig köztársasági elnök maradjon, az események elsöpörték, pedig Obersovszky riporter erőteljesen próbálkozott útját állni az áradatnak, de a valóság már csak ilyen: egyszer csak megjön, és akkor félre kell állni.

Jellemző és szórakoztató volt a jobboldali sajtó beteges igyekezete és szorgalma, hogy bebizonyítsa a Föld lapos voltát, bár feltétlenül jeleznem kell, hogy meggyőződésük semmit sem változott: a magát nemzetinek nevező szubkultúrában továbbra is tény, hogy a Föld lapos, az asszony verve jó és nem lehet fölül, a cigány nem ember, a tudomány pedig az ördög műve.

Szomorúak is lehetnénk, de minek?

Schmitt Pál megbukott, túlságosan gyorsan, hogy a hülyék is észrevegyék a Fidesz káderpolitikájának alapelveit, de azért volt pár jó hete, amikor azok is felröhögtek rajta, akik addig nem voltak meggyőződve Orbán totális alkalmatlanságáról. De az alkalmatlan = alkalmas! – tanuljuk az új szabályokat.

Most azonban még segíthet a demokratikus erőknek, mert bukása után is megmaradt annak, ami mindig is volt: egy öntelt pojácának, akinek bizony jár a harmadik villa, mert benne volt a szerződésben.

Schmitt egy paprikajancsi, de mostantól megint hasznos paprikajancsi, mivel ha sokáig ugrál a három rezidencia miatt, akkor képes tömegeket mozgatni, mivel ebben az országban elég sokan vannak, akiknek nincs három villájuk, esetleg kettő sincs, és érzékenyen érinti őket, ha egy lebukott tolvaj arra hivatkozik, hogy a nemzeti együttműködés rendszere megígérte neki a három villát, úgyhogy a nemzeti együttműködés rendszere biztosítsa is ezeket, mert különben őt kár éri.

Nem lennék a nemzeti együttműködés rendszere helyében, mert ilyenkor minden bizonnyal legszívesebben pofán vágná egykori szolgáját, de legalábbis elküldené egy rendkívül hosszú külföldi útra, azonban Schmitt itt pattog, és még csak azt sem lehet róla mondani, hogy Gyurcsány műve. Schmitt Pál Aczél és Kádár műve, de ezt csak nem lehet felhozni most, ha eddig nem jelentett problémát.

Hajrá, Pali bácsi!

Időközben lett új köztársasági elnökünk, Áder János, akinek személyét még a normális, liberális újságírók és politikusok is óvatos optimizmussal kezelik, pedig nem kéne: Áder pontosan ugyanannak az Orbán-gépezetnek a része, aminek Schmitt is része volt, csak eddig Európában pihent, ám alig várta, hogy visszajöhessen már Magyarországra, mert itt végre megint önmaga lehet.

Az a politikus, aki nevét adta a mocskos választási törvényhez és a nem kevésbé undorító bírósági törvényhez.

Ennyit Áderről, felesleges reménykedni, hiszen ha valaki odafigyelt volna, akkor hallhatta volna kijelentését, miszerint az alkotmány lesz az ő bibliája, amivel deklarálta, hogy a Fidesz törvényeit tartja be, ilyeténképpen tisztességes már véletlenül sem lehet.

Orbán módszere egyszerű: Schmitt Pál a zivataros időkre, amikor a Fidesz megragadja a teljhatalmat és felkészül az egypártrendszerre, majd jöhet valaki, aki nem totálisan hülye, néha mond majd olyasmiket, hogy beszélgetni kell a másként gondolkodókkal is, aztán betartatja a törvénytelen törvényeket, és minden megy szépen a maga útján.

Áder nem jobb Schmittnél, csak más lesz a feladata.

Az alkotmány aláírva, a kétharmados törvények szintén, jöhet egy megengedő, mély hangú és joviális Fidesz-elnök, akinek már nem kell kínos dolgokat művelnie, nem kell egyértelműen alkotmányellenes törvényeket simán átengednie, csupán őrködnie kell a fölött, hogy senki ne tudja megváltoztatni a fennálló állapotot.

Mocskos munka ez is, de kevésbé látványos, mint elődjéé.

Kezdődik az emberarcú orbánizmus, a létező horthyzmus, konszolidálódik a rendszer, esetleg még ellenzéki tevékenység is folyhat, de természetesen lesznek tabuk: a párt vezető szerepe, a hazánkban (ideiglenesen) állomásozó baráti tőkések, valamint nem szabad a munkások közé menni, mert arra érzékeny a hatalom. Maradjon csak a zúgolódás értelmiségi körökben, azok úgyis impotensek, és állandóan a demokratikus szabályok betartásával akarják felszámolni az antidemokratikus Orbán-rendszert, amit persze nem lehet.

Orbán Viktor építménye lassan elkészül, az eddig értelmetlen kapkodásnak tűnő, töredezett és kiszámíthatatlan törvénykezés egyetlen logikus egésszé áll össze, minden felesleges kaput bezárnak, minden szükségeset megnyitnak, bíróság, alkotmánybíróság, ombudsmanok, média, adórendszer, szociális rendszer, egészségügy, magánhadseregek, rendőrség, szakszervezetek, választások lerendezve, kezdődhet a csöndes építkezés, természetesen a Közgép közreműködésével.

Markolók jönnek és rendet tesznek. Nemzeti színű, óriási markolók, a vezető fülkékben jóképű, bajszos magyar férfiakkal.

Felnézett az óriási arcra. Negyven év kellett hozzá, hogy megtanulja, miféle mosoly rejtőzik a fekete bajusz alatt. Ó, kegyetlen, szükségtelen félreértés! Ó, konok, önfejű számkivetés a szerető kebelről! Két ginszagú könnycsepp szivárgott le az orra tövébe. De most már rendben van, minden rendben van, a küzdelemnek vége. Diadalt aratott önmaga fölött. Szerette Nagy Testvért.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (69 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +98 ( 102 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Ami jár, az jár, 4.8 out of 5 based on 69 ratings

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

46 Reader’s Comments

  1. Tömör, briliáns, kesernyés humorú összegzés az elmútkétévről. :) :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +62 (66 szavazatból)
  2. Hát ez megint nagyon jól összeszedett és jól megírt kórkép!
    Áder olyan szépen beszélt, legyünk türelmesek, adni kell neki időt, hogy bizonyítson!))))))))))Bizonyított: választási törvény, bírói törvény – ezekhez ragaszkodni fog és betartja és betartatja! Milyen remény él egyesekben ezek után? El nem tudom képzelni!
    Szépen beszélni=megvezetni, csőbe húzni, hülyének nézni, lenézni=Fidesz kommunikáció!
    Akiknek még több bizonyíték kell a Fideszről és a koleszosokról, azok vajon hol élnek, mert hogy nem itt az biztos!
    Én csak abban reménykedem, hogy vannak pettyek az életrajzában és vannak akik már keresik ezerrel – és ezért fizetni fog! Elkeserítő, hogy neki mi akkor is fizetünk majd, ha nem tölti ki a megbizatásáig az időt!
    Azon kapom magam, hogy kijön belőlem a nem éppen széplélek – de ennyi galádság, ami két éve történik, ettől már a birka is bikává lesz lassan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +60 (66 szavazatból)
  3. Ennek az írásnak megint minden szava kincs! Semmi okunk hiú ábrándokba ringatni magunkat. Ezek mind gazemberek, ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +56 (60 szavazatból)
  4. En nem hogy villát (palotát)t, de meg villát sem adnék a kezébe nehogy kart tegyen magában a golyóstollunk, hanem egy evőkanalat és egy alumínium gamellat (éthordót)és havi 47 000 Ft-ot azért hogy boldoguljon és példaképe legyen mindazoknak akiket ellehetetlenítettek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (57 szavazatból)
  5. Na, figyejjé Te komcsicsökevény és mindenbérencaminemegyüttrencer gets!

    NagyTesvér tuggya a igazi nevedet meg aztat is mi volt a szomszédod napejos tanárjának a jele a zoviban és a második kedvenc törtszámodat is, és minden egyebet Rólad. Szal, ne kesernyézzé’ itten brillfénybe…hehe

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -13 (33 szavazatból)
  6. -csakén-
    Én csak abban reménykedem, hogy vannak pettyek az életrajzában és vannak akik már keresik ezerrel – és ezért fizetni fog! /////

    Én is el vagyok keseredve, meg is értelek, de ha ez lenne a jövő az is kétségbeejtő volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (20 szavazatból)
  7. Megvan még Áder szakdolgozata? Gyorsan utána nézni, mielőtt még eltüntetik!
    gets minősítése tökéletes!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (29 szavazatból)
  8. Gyöngyi Péter

    Csak azt kaptuk,ami jár nekünk!Ez járt nekünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  9. Gyöngyi Péter

    Az előzőhöz,Bujáki Attila szösszenetét kell elolvasni!Ettől jutottunk idáig!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  10. Kacagva sírunk a könnyünk mosoly,…
    csak hangulat minden minálunk,.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  11. Nekem egyébként meggyőződésem, hogy mindkét plágiumügyet a Fidesz robbantotta ki, előre eltervezett forgatókönyv szerint. Először bukik a félidióta Schmitt (pont az ügy kirobbanása előtt változtatták meg javára a szabályokat, hogy ne durrogjon), aztán jön a sumákképű főpatkány békülékeny szerepben.
    Én csak drukkolok plagibának, hogy foggal-körömmel ragaszkodjon minden egyes juttatáshoz ami csak jár neki:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  12. T. innen!
    Az amortizálás nem most kezdődött – mi egy ilyen “amortizálós” nép vagyunk. Ha a nekünk szimpatikus párttagot amortizálják ki akadunk, ha a másikét, akkor legfeljebb nem figyelünk oda….
    Kövér László nem a semmiért nem vállalta ezt a megtiszteltetést….nem én találtam fel a spanyolviaszt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  13. De ugye látjátok, a Fidesz mindenből milyen jól jön ki. – Na ezt hallottam ma, nem én mondtam, csak leírtam. Bármi rossz fordulat történik, mindenből egész jól jönnek ki.
    A következő mondta valaki, nem ismerős, nem barát, csak munkaügy miatt találkoztunk: “Ezek vérbeli profik!” Kérdezem, ezt honnan veszi? Hát mert annyira elterveztek minden, egy bagázsból jöttek, együtt jártak iskolába, egymás mögött állnak, aki nem tetszik nekik kinyírják. – volt a válasz.
    Az MSZP azért esett szét mondta az üzleti partnerem, mert több helyről kovácsolódott össze, több személy máshonnan jött, nem volt összetartás.
    Az üzleti partner nem Fidsss volt.
    Ha jól megnézzük, igaza van, nemde!
    Bujákinak igaza van, itt demokratikus eszközökkel nem lehet felszámolni semmit.
    A fekete bajsza alatt és a szeméből árad, hogy na végre visszahívtak. És micsoda pozíciót kaptam.
    Nem tudom néztétek-e valahol, hogy 3 lánya van. Az egyik, akin zöld pulcsi volt a beiktatásán, nagyon kilógott a sorból. Olyan fellengzős nézése volt a lánynak, az öltözete is különbözött két testvérétől és az anyjától. Mi lehet vele, hogy így ment a parlamentbe a zöld pulcsis lánya?
    Ja , persze mindenki úgy öltözködik ahogy akar, de nem egy ilyen helyen. Mi lehet a lány mögött, micsoda modor, na és kire ütött ez a gyerek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  14. Hehe.
    Hehehe.
    ( Perszecsak kínomban )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  15. Az egynegyed parlament hiányzott a beiktatásról. Jó képet közvetít a média.
    http://www.youtube.com/watch?v=IU7lZ2YWb9U

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  16. osztom Pakura véleményét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  17. nyáron megyünk Németországba, ott éltem 22 évet. Naponta felötlik bennem, hogyan fogom elmagyarázni ottani barátainknak, miért ées hogyan alakultak így a dolgok. Az összes eddigi gondolatmenetem oda lukadt ki, hogy nem fogom tudni (egy szabad országban élö ember számára) elmagyarázni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  18. Az osztrákok közül is csak kevesen értik mi folyik Magyarországon.Nekik ez elképzelhetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  19. Zsuzsenkám

    Én a helyedben visszaköltöznék kedves druszám!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  20. Leslie G. Charteris

    @gets. Rossz hírem van nem az elmúlt két évről, az eljövendő – ki tudja hány – évekről szólt az írás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  21. A mai magyar valóságot csak az tudja megérteni aki egy diktatúrában él vagy valaha abban élt. Mindenki másnak felfoghatatlan ez a helyzet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  22. valaki!
    A közvetlen osztrák határ mellett, akik naponta átjárnak kedves hazánkba tudják, hogy mi folyik. Ebben 100 %-os biztos lehetsz! Sőt azt mondták, hogy mi vagyunk a hibásak, hiszen kétfordulós volt a választás, így már az első fordulón tudhattuk, hogy ki nyeri a választásokat. Így hát bűnhődjünk, hiszen magunk választottunk. Mondta az osztrák, aki hetente jön-megy az ország-határ között.
    Igaza van, mos bűnhődjünk, tudjuk meg milyen is újból a diktatórikus rendszer. Aki meg meg nem tudta volna, az 2014-ig megtudja, hogy milyen volt és milyen most és lesz, ha nem változtatunk.
    Politológiát tanultam 2 évet, akkoriban a szlovák politikáról hallgatunk főiskolásként. Most egy másik sulira kellene beiratkoznom, ahol a magyar politikát hallgatnám szívesen, de nem mindegy hogy kitől.
    Soha nem akartam politológus lenni, hogy tisztázzam, csak kötelező tantárgyként fel kellett venni.
    De jó lenne most ott ülnöm valamelyik kemény széken!:((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. Leslie 19:55
    Pesszimizmusból nincs tudomásom, hogy várat építettek volna. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  24. “Maradjon csak a zúgolódás értelmiségi körökben, azok úgyis impotensek, és állandóan a demokratikus szabályok betartásával akarják felszámolni az antidemokratikus Orbán-rendszert, amit persze nem lehet.”
    .
    Ez az , én is írtam már párszor. Ha kétszer beléd rúgnak az már nem véletlen és ne kérj elnézést ha jól pofán vágod mert lehet hogy még egyet rúg!!!!
    A pokolban nincs demokrácia, már a küszöbön állunk és a patás a csuti dörzsöli a tenyerét és fűtenek rendesen !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  25. dr Ducar140
    Nincs demokrácia. Csak ezt a szemellenzősök nem bírják felfogni. Az értelmiségi meg azt mondja, hogy majd én megmutatom, csak nem tudja, hogy mit.
    Istenem add 2014 választását, hogy csuti hátán nyomok maradjanak, a fűtésről pedig Grazban gondoskodjanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  26. Igaza van a plagi bácsinak! Ami jár, az jár. Hülye lenne nem kérni a harmadik, meg akár a negyedik villát is Ha egyszer ebben az országban ilyen hülye emberek laknak, akkor éljen a lehetőséggel. Lopnak itt sokezren többet is mint ő. A fideSS nevü rablóbandának ő csak egy szerény kis jelentéktelen része, Aláírt mindent, még talán a wc papírt is ha elétették, megszolgálta a bérét. Külömben is tessék őt békén hagyni, hagy írja a piécsdi dolgozatát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  27. Ne írjon semmit, nem vagyunk rá kíváncsiak. Kinek írja? Hát magának és a családjának, valamint fdss bagázsnak, ha valaki elhiszi, hogy ő volt helyesírási hibák nélkül.
    NyulGörgy
    Nem szolgálta meg semmit, sportolt, hajlongott, vigyorgott, a felesége intézte az ügyeket, a gyerekeket sínre rakta, így hát mi gondja, baja van.
    Talán csak nem az, hogy nem dr.?
    Menjen motorozni és lépjen ki a közigazgatás teljes területéből.
    Oktasson sportolókat, és kerülje a politikát!
    Mert mosolyogni a sportolók körében is lehet.
    Menjen, siessen!
    Még beszélni se kelljen róla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  28. pakura
    “Nekem egyébként meggyőződésem, hogy mindkét plágiumügyet a Fidesz robbantotta ki, előre eltervezett forgatókönyv szerint. Először bukik a félidióta Schmitt (pont az ügy kirobbanása előtt változtatták meg javára a szabályokat”
    .
    Szerintem pedig a Fidesznek még decemberben “jelentett” egy beépített emberük a feldolgozás alatt álló Schmitt plágiumról, amire a tavalyi év legvégén gyorsan megváltoztatták a törvényt, hogy a pozícióban eltöltött két év letöltése ne legyen elvárás az életfogytig tartó horribilis juttatásoknál.
    Titkos felderítések tömkelege és nagy sumákolások vannak a TEK-es és más titkosügynöki háttérben, az fix.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  29. Alpokalja: sajnos, van egy rossz hírem számodra. 2014-ben (is) a FideSS nyer… Ebben a választási (????) rendszerben CSAK ők nyerhetnek! Igaza van mindenkinek, hogy csak vasvillával lehet ezeket a tetveket elkergetni. Vagy kiegyenesített kaszával. Mindenesetre az átb@szott vidéki emberek (a földpályázatok közismert eredményei ismeretében) egyre idegesebbek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  30. A kaszák lassan egyenesednek. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  31. Kedves olvtársak (milyen remekül sikerült szó ez…), javaslom, hogy a jövőben a hivatásos (fizetett) kádereket, akik megbízásból jönnek mínuszolni, nevezzük “mínusznyikoknak”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  32. gets (2012. május 10. csütörtök 09:05)
    Hol látod a biztató kaszaegyenesedési jeleket?
    Egyébként ha vannak/lennének is ilyen jelek: egy politikai háttér nélküli parasztlázadás nem lenne gond ennek a rendszernek, seperc alatt megosztaná és felszámolná. Gond az lenne neki, ha tartósan védekezésre kéne berendezkednie, ehhez viszont potens, az embereket jól megszólítani és lelkesíteni képes, világos célokat kijelölő, világos és a diktatúrával szemben radikális cselekvési programmal rendelkező, a szélsőjobb erőszakra erőszakkal reagáló, egységes ellenzék kéne. Ami ugyebár nincs.
    Van ez az impotens MSzP, van a kétkulacsos LMP (Schifferrel súlyosbítva, aki Gyurcsányt feljelenti, de az őt fenyegető Jobbikosokat nem), és vannak mozgalmak, amikről újabban alig hallani. Az emberek letargiában, senki nem emeli fel a fejét, nem akad egy gyömrői sem, aki leverné Horthy tábláját a falról.
    Kedves Kertész Ákos, nem fogalmaztál elég erősen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  33. Leslie G. Charteris

    @gets 20:51Szerintem meg realitás, sajnos. (Bár abban igazad van, hogy pesszimizmusból nem lehet várat építeni ).Mattolták a társadalmat, fölkészült emberek sem tudják megmondani, hogyan lehet a tyúktolvajlásra szakosodott, azt alkotmányba iktató,ezer törvénnyel körbebástyázott rendszert választáson leváltani. Amíg a TEK és már egyáltalán nem elbizonytalanodott rendőrség, hatóság kényszeríti ki a szabályok betartását ( de leginkább az egzisztenciális félelem), addig a róka kénye-kedve szerint alakítja a szabályokat.Ahogy pillanatnyi érdeke diktálja.A társadalmi szolidaritás nulla. ( közeli ismerősöm mesélte, hogy a fővárosi önkormányzati céghez az osztályára fölvettek egy embert, három napig semmilyen szerződést nem kapott, a negyedik nap közölték vele, hogy még sem veszik fel. A leendő kollégák közül senki nem szólt, hogy ez még sem oké! ).További pesszimista érveim: A Horthy rendszer hány évig tartott?A nép elégedetlensége söpörte el?Ezek a mostaniak ugyanazon az úton járnak. Olyan szabálysértési törvény, hogy lenullázható vele egy egzisztencia.Három hónapig járó munkanélküli támogatás?Féléves “próbaidő” a munkahelyen?Egy nappal a lejárta előtt lapát?( van egy remek kis csömöri étterem, amelyik már úgy veszi fel a dolgozókat, hogy előtte egy napos ingyen munka,aztán holnap már nem kell bejönnie, mert van újabb ingyenmunkás jelölt). Szóval orosz rulett ez a javából, meddig bírják az emberek.Lehet, hogy egyenesedni kezd a kasza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  34. A TB ÉS A NYUGDÍJ NEM JÁR! (video)
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pGy8dUIpp3w

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Leslie G. Charteris

    @Ego. Igen, biztos, hogy Kertész Ákos, nem fogalmazott erősen. De a tudatmódosított embereknek még ez is sok(k) volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. Kedves Ego,
    “Kedves Kertész Ákos , nem fogalmaztál elég erősen.”
    Csak látszólag nem érnek egybe a dolgok, pedig minden mindennel
    összefügg.
    Sárközy elnök május 6-án elvesztette az elnökválasztást, május 8-án
    együtt emlékezett meg Hollande elnök úrral a Győzelem Napjáról.
    Elképzelhetetlen, hogy Orbán bármilyen eseményen Gyurcsány
    mellé állna, de ha valamilyen erő hatására mégis, a csürhe azonnal
    rákezdené, hogy “Gyurcsány takarodj!”.
    Igen, ezért igaz Kertész Ákos minden egyes szava.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  37. Az már elképzlehetetlen, hogy együtt mutatkozzon Gyurcsánnyal, nem is várja ezt már senki!
    Amikor viszont gyárátadásokat tesz vagy éppen hidat, netán utat ad át, érdekes módon nem zemútnyócévezik – komolyabban, meg sem említi, hogy ez még az előzőek idejében lett megkezdett befektetés….
    Ennyi gesztust nem tud tenni – pedig az igazságot kellene csak elmondania!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. Mai napon Áder mondja – Deák Ferencet idézve: a Haza mindenek előtt.
    Plagi Pál mondja: a házaim minden előtt!
    Plagizáltam – de remélem elnézi nekem az illető és nem jelet fel…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  39. Leslie G. Charteris

    @csakén. A Nemzeti Együttműködés Rendszerébe nem fér bele, hogy a plebs részére együttműködést mutassanak azokkal, akik kívül esnek a hatalom érdekkörein.Miközben Orbán azt szónokolja,hogy megvalósult a középosztály összefogása és szolidaritása a lejjebb elhelyezkedő rétegekkel.Ha pedig az együtt-nem működés a minta a népnek, akkor az veszi a lapot. A megosztó politika egymás ellenségeivé tette a különböző szakszervezeteket, házi- és kórházi orvost, rezidenseket, nyugdíjasokat, rokkantakat, stb., stb. A szakszervezeteknek ma kisebb a súlyuk, mint a Kádár rendszerben volt. A szakszervezeti vezetők is függenek a rendszertől.Lehet hallani Gaskóról mostanában? 2-3 éve még a vizitdíj miatt is sztrájkolt. Soha ilyen alacsony nem volt a társadalmi szolidaritás, talán csak 1944-ben. Akkor a tömeg az ablakokból nézte, hogyan hajtják el a szomszédját. Akkor-hogy mindenki cinkos legyen- az elkobzott zsidó vagyonokból nyugdíj emelést hajtottak végre. Ez a mi kis NER- ünk.Kicsi is, savanyú is, de a miénk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  40. Orbán a mocskos munkát Schmittel elvégeztette. Ő el is végezte, persze jó pénzért. Ja és oly vastag a bőr a képén, h igazából minden kritikát elvisel. Furcsa ország a miénk. Hogy lehet , h ilyen vezetőink vannak minta mostaniak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  41. Én ezt így tudtam összefoglalni: http://apapai.blog.blikk.hu/archives/2012/05/04/Edes_elet/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  42. Akkor keresse tovább… (video)
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ypPDS6hmfak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  43. Husz János Puszita

    Ez nem az elmúlt két év összegzése, hanem a következő húszé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  44. ” Zetényi-Csukás Ferenc, a Horthy István – Mártírok és Hősök Alapítvány elnöke a rendezvény főszervezőjeként arról tájékoztatta pénteken az MTI-t, hogy 72 év után avatnak újra egész alakos Horthy Miklós-szobrot az országban. A szobrot az alapítvány mellett Kereki alpolgármestere, Csicsai László, valamint Sas Attila vállalkozó állíttatja. A rendezvényre két-három ezer vendéget várnak, köztük a Horthy család tagjait, vitézi és lovagi rendek tagjait, továbbá magánemberként fideszes és jobbikos politikusokat is.”
    No comment!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. És én hülye ezt írtam egy másik cikkhez hozzászólva:.
    .
    “Nekem, ahogy már korábban jeleztem a Tokody mérhetetlen butasága okozott csalódást.
    .
    A Horthy családot, meg hagyjuk békén, itt élnek a tőlem nem messze dél angliai Lewesben. A Horthy Istvánka, immár 71(?) évesen Sharif Horthy néven az indonéiai eredetű tiszteltreméltó SUBUD lelkiség aktív egyénisége, követője és hirdetője: http://www.youtube.com/watch?v=rgSAokRws2A
    itt meg a felesége Astuti a balszélen, Sharif Horthy középen és édesanyja Rahmadiyah a jobbszélen látható: http://www.youtube.com/watch?v=1_QH5-R_2e4&feature=related.
    .
    Itt látható Horthy Miklós menye, aki Rachmaniyah Horthy néven megnyitja egy grafikus kiállítását Lewesben. Egy pillanatra látható a menye a jávai Astuti Horthy amikor átadja neki a szalagvágó ollót:
    http://www.youtube.com/watch?v=-e3nqgCH-5s
    .
    The last time he checked he had five children and eleven grandchildren.
    Tehát Sharif Horthy, amikor utóljára megszámlálta 5 gyermeke és tizenegy unokája volt. Hagyjuk őket békén”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  46. Szolidaritás?!
    Évekkel ezelőtt sem volt. Egy éjszakai szemléző cégnél dolgoztam, és egy olyan szerződést löktek az orrom elé, hogyha innen elmegyek, 3 évig nem vállalhatok hasonló területen munkát. Mondom: miért is? Nem ismerem a megrendelőket, nincs velük kapcsolatom, nem tudnám elvinni őket egy hasonló céghez. Ez így szokás – volt a válasz. Mondom a nálam fiatalabb munkatársaknak: ne írjátok alá, ez nem fer! Mi volt a válasz? Ugyan, nem kell ezt komolyan venni, ki ellenőrzi ezt? Aláírtak, persze én is, aztán 3 hónap múlva kirúgtak. Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos