Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Iványi Gábor kontra Németh Sándor 2012. május 16. szerda 18:16

  • Hozzászólások(98)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Iványi Gábor kontra Németh Sándor

Érdekes lenne párhuzamos életrajzot írni Iványi Gáborról, az Evangéliumi Testvérközösség vezetőjéről, és Németh Sándorról, a Hit Gyülekezete vezető lelkészéről. Annál is inkább, mert a két lelkész nagyjából egy időben kezdte vívni harcait a pártállami diktatúra ellen, és ebben egymást kölcsönösen segítették. Ezt a mondatot az illendőség kedvéért írom így, mert arról nincs konkrét tudomásom, hogy Németh Sándor segítette Iványi Gábort, csak arról, hogy Iványi Gábor segítette Németh Sándort, de nem szeretnék igazságtalan lenni. Lehetséges, hogy a hosszú évek alatt volt valami viszonzás is.

A lényeg mindenesetre az, hogy a két kisegyházi lelkész közel hasonló pályát futott be. A diktatúra üldözöttjeként az SZDSZ támogatója lett, amely leginkább képviselte a felvilágosodás liberális értékeit az egyházpolitikában is. Iványi Gábor maga is SZDSZ-képviselő lett, Németh Sándor pedig két képviselői helyet kapott a párttól a támogatásért cserébe, amely helyeket Németh Sándor Hack Péterrel és Mészáros Istvánnal töltött be. Mindkét kisegyház célpontja volt a szektakampányoknak és az Antall-féle keresztény-nemzeti restaurációs kísérletnek. A Hit Gyülekezetét ennek során sokkal több támadás érte, amelynek a római birodalomig visszavezethető teológiai és történelmi okai vannak. Egy pneumatikus keresztény egyház, amely nem evilágot tekinti elsősorban saját országának, mindig is az államhatalom bizalmatlanságát és üldözését élvezte. Ezt az üldözést pedig leginkább a Bibliától elszakadt, névlegesen keresztény katolikus egyház gerjesztette. Ezúttal is így volt, és Iványi Gábor éveken át elvszerűen védte a kisegyházak jogait, köztük kiállt a Hit Gyülekezete mellett is. Annak ellenére, hogy személyesen Németh Sándorral nem volt mindig súrlódásmentes a testvéri együttműködés. Iványi Gábor mindig a vallásszabadság védelmének frontvonalában állt, itt jegyezzük meg, hogy leginkább Vankó Zsuzsával, a Keresztény Advent Közösség teológusával karöltve. Németh Sándor pedig csak addig, amíg őket üldözték.

A Hit Gyülekezete, mint üldözött kisegyház, a leghaladóbb emberi jogi elveket vallotta és képviselte. A demokrácia egyik legerősebb támasza volt, minden olyan morális bukfenccel és hajtűkanyarral együtt, amelyek mindig benne voltak Németh Sándor természetében. Tartott ez addig, amíg meg nem jelent a Népszabadságban, hogy kiegyezett egymással a Hit Gyülekezete és a Fidesz. Addig a napig egy sokkal demokratikusabb egyházi törvény tervezetéről azt írta a Hit Gyülekezete újságja, hogy az egyházüldözés, inkvizíció, és a holokauszttal vont ízléstelen párhuzamot, amikor azt mondta, hogy ez az egyházpolitikai „végső megoldás”. Ezzel csak addig volt baja Németh Sándornak, amíg a Fidesszel kötött kiegyezése kapcsán meg nem nyugtatták, hogy a diszkrimináció őket nem érinti. Amikor a Fidesz ennél sokkal durvább egyházi törvényt elfogadott, amelynek kedvezményezettje lett az a Hit Gyülekezete is, akkor a Hit Gyülekezete a törvény csinosítgatásán dolgozott. Korábban  ugyanez a Fidesz – nem minden ok nélkül – elnyomó, diktatórikus és családellenes szektának nevezte őket. De a paktum után Németh Sándor hangot váltott. Az inkvizíció helyett arról kezdett el beszélni, hogy az ő gyülekezete megérdemli, amit kap. Társadalmi megbecsülése és elfogadottsága mennyire megnőtt, és az érdemeik alapján okkal kerülnek az „elit klubba”. Ez a Hit Gyülekezete által kitalált és meghonosított kifejezés azokra az egyházakra, akik államegyházi státuszt kaptak, míg másokat betiltottak. Németh Sándor felfogása megváltozott a vallásszabadságról és az emberi jogokról, amikor nem az üldözöttek, hanem az üldözők közé kerülhetett. Hack Péter azt nyilatkozta, hogy a vallásszabadságról szóló törvény betöltötte történelmi küldetését. Mondhatta volna azt is a jogász úr, hogy a demokrácia betöltötte történelmi szerepét, mehet a levesbe. Utólag kár bármit is belemagyarázni, telenyilatkozták a sajtót, hogy verseny van, és ebben a versenyben ők helytálltak. Álljanak helyt azok is, akiknek amúgy nem versenyben, hanem alanyi jogon járna az egyházi státusz. Még pontosabban: az alanyi jogon elnyert státuszukat senki nem vehette volna el, ha nem követtek el semmiféle törvénysértést, és a bíróság őket ebben nem ítélte el. Kerestem a fényképeken Németh Sándort, hogy melyik kisegyház mellett ment el tüntetni a janicsárjaival, hányszor jelent meg a Dankó utcában, de nem találtam.

Németh Sándor és Iványi Gábor életútja itt kettévált. Iványi Gábor maradt az, aki volt. Elvhű demokrata, az emberi jogok és az emberi méltóság védelmezője. Németh Sándor pedig megtagadva korábbi önmagát, korábbi elveit, megtagadva a Bibliát, átállt a katolikus egyház és a Fidesz oldalára, napi kapcsolatot tartva Orbán Viktor és Semjén Zsolt embereivel, esetenként velük. Ugyanazt a pályát futotta be, amit a Fidesz, amely liberális pártból kódoltan fasiszta és náci szellemiségű párt lett. A Fidesz és a Hit Gyülekezete kompatibilitása több szempontból is kézenfekvő. Aki látta Orbán Viktort, azt látta Németh Sándort, és viszont. Mindkét cég tekintélyelvű diktatúra, amely elnyomásra, valamint a „kolbász és ostor” vezetési módszerére épül. Lenézi az embereket, és megvan győződve arról, hogy maguktól csak bolyonganának a világban, ha nem lenne egy erős kezű vezető, aki megmondja, hogy aznap milyen zoknit vegyenek fel. Emellett Orbán református létére a katolikus egyház társadalomfilozófiáját vette át és valósítja meg. Németh Sándor ugyancsak visszatért katolikus gyökereihez, és lemásolja a pápaságot. Amikor már állami iskolákat kebeleznek be állami pénzen államegyházi státuszban, akkor már a középkori Róma és a modern pápaság legjobb hagyományait folytatják. Németh Sándor akár vissza is térhetne az egyháza kebelébe, ha nem kellene átadnia a tetemes vagyont, amit összeszedett, és ami most már a sajátja. Ha rátekintünk erre a sikeres pályafutásra, akkor azt látjuk, hogy egy volt katolikus teológus rájött arra, hogy egyházában nem a Bibliát követik, és semmi közük ahhoz az egyházhoz, amit Jézus Krisztus az emberek újjászületésére alapított. Megértette, hogy ezt az egyházat az ördög azért tartja fenn, hogy az embereket abba a hamis illúzióba ringassa, hogy az üdvösségük szempontjából biztonságos helyen vannak. Nem tudják, hogy fogságba kerültek. Erre megalapított egy szellemi egyházat, amelyet az evangélium sikeressé tett, de ő ezt a sikert, a Biblia sikerét saját javára, hatalmára és meggazdagodására fordította. Amikor a Fidesz kormányzás közeledésével ez a vagyon veszélybe került, akkor önmagát és híveit becsapva, úgy döntött: kiegyezik a Fidesszel, kibékíti Krisztust a Béliállal, és megőrzi a vagyont. Ő ezt úgy mondaná: megőrzi a nyájat. De ez hazugság, mert a nyájat nem megőrizte, hanem átadta az ördögnek. Amit megőrzött, az a vagyona és a hatalma. Hatalmát és médiabirodalmát arra használja még most is, hogy a megalázott és jogfosztott kisegyházakról hazugságokat terjesszen. Iványi Gábor helyreigazításban áll ki ezúttal is az üldözöttek mellett, akiket immár a Hit Gyülekezete üldöz. Németh Sándor kicsinyesen beletörli a lábát a Budapesti Autonóm Gyülekezetbe is, mert azok merészeltek kiválni a Hit Gyülekezetéből. Nem elég, hogy mindent megnyert, mindene megvan, ellenfeleitől sikerült elvenni mindent, még hazugságok árán is beléjük kell rugdosnia a számkivetettekbe. Pápákról és inkvizítorokról lehet hasonlókat olvasni.

Eközben Iványi Gábor csak tovább etette a hajléktalanokat, gyógyította a betegeket, gondoskodott az elesettekről. A börtönbe jutottakat látogatta, az agyonlőtt romákat temette, ha valakit ki akartak lakoltatni, akkor a radiátorhoz láncolta magát. Azokat a bibliai normákat gyakorolta, amelyek arról szólnak, hogy mindig az üldözöttek, az elesettek, az árvák és az özvegyek pártját kell fogni, ételt kell adni az éhezőnek, inni kell adni a szomjazónak. Jellemző képsor, hogy amikor Gyurcsány Ferencet koholt vádakkal az ügyészségre idézték, akkor Iványi Gábor tántoríthatatlanul árnyékként követte a volt miniszterelnököt, mert abban a helyzetében Gyurcsány Ferenc neki éppen olyan üldözött volt, mint a kényszerkilakoltatottak, a hajléktalanok, az éhezők, az árvagyerekek. Iványi Gáborban Krisztus szíve van, aki személyválogatás nélkül, rendíthetetlenül állt mindig az igazság és az elesettek oldalán. Noha tudhatta, hogy a Gyurcsány melletti kiállása a „halálos ítéletet” jelenti az egyházának. Iványi Gábor egy jellem. Németh Sándor ilyen „hibát” nem követne el. Igaz, őt nem is feszítették volna keresztre Jeruzsálemben, mint a názáreti Jézust.

Németh Sándor fütyülve elhagyta Jézus útját, akiről a biblia azt mondja, hogy a megrepedt nádszálat nem töri el, a pislákoló gyertyabelet nem oltja el, aki azért jött, hogy a betegeknek gyógyulást, a megkötözötteknek megoldást hozzon, hogy bekösse a megtört szívűeket. Jézus bele is bukott ebbe, ezzel szemben Németh Sándor sikeres vallási vállalkozó, aki pénzt csinált az evangéliumból, ezért cserébe elárulta a Szentírást, feladta a harcostársait, kirekesztette saját keresztény testvéreit. Azok mellé az üldözők mellé állt, akik évszázadokon át milliókat gyilkoltak le, köztük újjászületett keresztényeket, a hitük és az elveik miatt. Most velük zsákmányt oszt. Kebelezi be a katolikusok által megszerzett jogcímeken az állami támogatásokat, az állam által nyomorgó emberektől elrablott százmilliókat. A katolikus egyház mintájára igyekszik megszállni az óvodákat és iskolákat, hogy az azzal járó közpénzhez jusson (és amivel nem is kell elszámolni). Állami intézmények megszállásával a katolikusokhoz hasonló presszióval terjeszti immár saját világnézetét. Korábban ezt ördöginek nevezték, és ebben igazuk volt. Németh Sándor politikai és teológiai értelemben is az ördög szolgálatába állt, és kiválóan teljesít. Jó helyezést ért el az evilági versenyben. Az Index idézi az ajkai szocialista polgármestert, aki nagyon pontosan ragadta meg a lényeget: „a polgármester szerint az egész ügy azért is érdekes, mert hamarosan a katolikus egyházzal írnak alá szerződést az egyik ajkai általános iskola átadásáról: – Velük is jól meg tudunk állapodni. Nem érzünk semmilyen különbséget a katolikus egyház és a Hit Gyülekezete között.” Nagyon jól látja a polgármester: nincs is semmi különbség a katolikus egyház és a Hit Gyülekezete között. Ezzel pedig mindent elmondtunk.

Márpedig ha így van, abból le kellene vonni némely következtetéseket, kedves liberális demokrata magyar testvéreim. Iványi Gábor most elveszített szinte mindent, noha semmi gonoszat nem cselekedett. Az Orbán-rezsim mindenétől meg akarja fosztani, és azt az áldozatos munkát, amit eddig végzett, el akarja tőle venni. Németh Sándor soha egy ujjal nem nyúlt azokhoz a terhekhez, amelyeket Iványi Gábor hordozott. De amíg Iványi Gábor majdnem mindent elveszített, egyházi státuszától megfosztották, addig Németh Sándor az Orbán-rendszer kedvezményezettje lett. Államegyházi státuszban, adómentesen dőlnek hozzá az állam milliárdok különböző jogcímeken. Iványi Gábor az elvhűsége miatt vesztett el mindent, Németh Sándor az elvtelensége miatt nyert meg mindent. Mindennek gyakorlati következményei is vannak: Németh Sándor kiszolgálója és szekértolója annak a diktatúrának, amely ellen Iványi Gábor harcol. Ebből aztán az következik, drága magyar testvérek, hogy aki igent mond Iványi Gáborra, az nem mondhat ezzel egyidőben igent Németh Sándorra is. Becsületes ember nem sántikálhat két úton. Nem lehet szolgálni Istent is, és a Mammont is. Nem lehet valaki egyszerre demokrata, és Orbán hűbéres kutyájának híve és nézőközönsége is.

Mindez ugyanis összefügg az ATV-ről szóló polémiával is. Az ATV Németh Sándor egyszemélyes televíziója, függetlenül attól, hogy a cégbejegyzéseken milyen nevek szerepelnek. Az ATV-ben nem történhet semmi, amiről ő nem tud, és ami az ő akaratával nem egyezik. Az ATV semmi olyat nem tehet, ami ellenkezik Németh Sándor érdekeivel. Németh Sándornak az orbáni fasisztoid rendszer aranybánya. Soha egyetlen demokratikus kormánytól ennyi pénzt, és ilyen jogokat, amely minden törvény fölé emeli, nem kapna. Németh Sándornak eminens érdeke fűződik ahhoz, hogy az Orbán-rendszer soha ne bukjon meg. Maradjon konszolidáltan elnyomó, puha diktatúra, amelyben a katolikusokhoz hasonló államegyházi státuszt élvezhet. Úgy ömlik hozzá Orbántól a pénz, hogy közben ellenzékinek látszó televíziót működtet. Az a rulettjátékos, aki pirosra és feketére is tesz egyszerre. Németh Sándor a háttérben mindig kamarillapolitikát folytatott. Napi kapcsolatban állt az SZDSZ, később az MSZP, majd az MDF vezetőivel és embereivel. Ugyanígy van ez most is, a kijelölt emberei révén napi kapcsolatban áll Semjén és Orbán köreivel. A bamba és bárgyú ATV-néző biztos lehet benne, hogy a Hit Gyülekezete napi szinten tartja a kapcsolatot az orbáni diktatúrával, és egyeztet. Efelől senkinek ne legyenek kétségei. Az még senkinek nem jutott eszébe, hogy az ATV ellen semmiféle támadás nem indult? Hogy az ATV-be bejárnak a fideszes politikusok? A Nap-tévébe miért nem mentek be?

Orbán legzseniálisabb húzása a Hit Gyülekezetével való kiegyezés volt. Ha nem veszi meg Németh Sándort kilóra, és nem enged neki szabad elvonulást a rablott vagyonnal, akkor a Hit Gyülekezete valódi ellenzéki szerepben már szétverte volna az Orbán-rendszert. Emellett a paktumnak köszönhetően kontrollja alatt tudja tartani az egyetlen ellenzéki tévécsatornát. Az ATV arra van kitalálva, hogy levezesse a gőzt, kontroll alatt tartsa a társadalmi feszültséget. Senki ne keresse azt a közszolgálati televíziót, amit a Fidesz goebbelsi propagandára és párttévének használ az adófizetők pénzén, hiszen ott van az ATV. A demokratikus érzelmű közvélemény megnézi az ATV-t, amit Orbán Viktor ad neki gittet rágni, és megnyugodva fekszik le, hogy az Olga jól megmondta. Szeretném tájékoztatni a kedves magyar honfitársakat, hogy még legalább húsz-harminc évet fognak eltölteni Orbán Viktor fasiszta diktatúrájában, annak köszönhetően, hogy az Olga minden este jól megmondja. Olga a kiváló képességeit egy embertelen elnyomó rendszer szolgálatába állította jó pénzért, mert az a televízió, amelyet ő szolgál, ezt a fasiszta rendszert szolgálja. Hiába menti fel magát azzal, hogy ő jó lelkiismerettel teszi a dolgát (ha így van), mert ő maga be van kalkulálva a rendszer legitimációjába. Hogy ez egy fasiszta rendszer, az a struktúrájából derül ki, mert a drága magyar nép még arra sem kényszerítette, hogy kimutassa a természetét, és erőszakot alkalmazzon. Nincs rá szüksége.

Ezért szeretném világossá tenni azt az álláspontunkat, hogy aki Iványi Gáborral egyetért, és mellette áll, az nem kukucskálhatja azzal egyidőben az áruló és jellemtelen Németh Sándor tévéjét is. Aki demokratikus felfogású, és van gerince, az nem nézhet egy olyan tévét, amit arra talált ki a diktatúra, hogy a demokratákat cumisüvegen tartsa. Aki az ATV-t nézi, az jellemtelen és korrupt ember, és tudja meg, hogy az ilyen korrupt magatartás miatt lehet hatalmon az orbáni diktatúra. Orbán konszolidált fasizmusa a napi kis kompromisszumokon nyugszik. Aki ATV-t néz, az Németh Sándorhoz hasonlóan áruló. Aki bemegy oda egy műsorba, az is egy korrupt alak. Aki ennek a tévének a munkatársaként Németh Sándoron keresztül Orbántól kap fizetést, és Orbán legitimációját szolgálja, az is a demokrácia árulója, korrupt, jellemtelen ember. Lehet erről mellébeszélni, de ez az igazság. Magyarországon akkor lesz „forradalom” és szabadság, amikor elsőként a kollaboráns ATV-t dobálja meg a tömeg, amiért kábulatban tartotta. Akkor is ez a véleményem, ha csak egyedül én gondolom így. Biztos vagyok abban, ha a magyar nép, a magyar értelmiség és a magyar sajtó ehhez az erkölcsi mércéhez tartaná magát, akkor ma Magyarországon nem a fasiszta diktatúra konszolidációja tartana, hanem ezeket a felcsúti és koleszos gazembereket már régen elzavarták volna oda, ahova valók. Így viszont Orbán uralkodása még évtizedekig eltarthat. Méghozzá egyebek mellett az ATV nézőinek, műsorkészítőinek köszönhetően.

Nemcsak a diktatúra álságos, hanem az ellenzéke is. Jellemtelen, gerinctelen, megalkuvó, korrupt emberek a hangadói, akiket a diktatúrával együtt kellene elsöpörnie egy olyan politikai erőnek, amely következetesen és egyenesen gondolkodik. Nekem ne beszéljen Olga „egyenes beszédről” az ATV székéből, ahol Németh Sándor és Orbán Viktor kenyerét eszi. Az első egyenes kérdését magának kellene feltennie, hogy ő mit keres itt a gazemberek között, és miért szolgálja egymással kiegyezett diktátorok paktumát. Aztán Németh Sándornak kellene feltennie az egyenes kérdést, hogy miképpen lett destruktív szektából államegyház, miért kellett hátba döfnie az MDF-et, mit kapott és mit nyújt ő ezért? Amíg ezeket a kérdéseket nem teszi fel, addig nem vagyok kíváncsi Kálmán Olgára, mert álságos és hazug minden szava, amit mond.

Akik pedig ezt maszturbálva nézik a tévé előtt, és nem érzik, hogy erkölcsileg mennyire aggályos, azok ne beszéljenek Orbán jellemtelenségéről, mert ők semmivel nem különbek nála. Morálisan a Szijjártó Péter színvonalán állnak, nem jobbak semmivel. Nem is értem, miért vannak két táborban, nyugodtan beállhatnának fideszesnek és katolikusnak is. Vagy akár hitesnek. Megérdemlik egymást. Olyan rendszer, amilyet Orbán kitalált, csak ilyen emberek fölött működhet. Ez a csirkefogó felismerte, hogy a liberális sajtó és értelmiség korrupt, jellemtelen, erkölcstelen, tíz fillérért eladják az anyjukat, hogy a magyarokban nincs gerinc, nincs tartás, bármit meg lehet velük csinálni, és igaza lett. Megtalálta hozzá a jezsuita fasiszta ideológiát, amire ráharapott az antiszemita idegengyűlölő bunkó, és szilárd alapokon áll a rendszere. Elfoglalta, leigázta, és kirabolja az országot. Rabszolgát csinált saját népéből, mert rabszolga lélek van benne.

És ha már így belejöttünk, akkor említsük meg a Klubrádiót is, mindenki szeme fényét, amely semmivel nem különb ennél. Kiváló kollégák, magas színvonalon adják el baksisért a lelküket naponta, orránál fogva vezetve a szabadságra vágyakozó hallgatókat. A Klubrádiónak fontosabb a túlélés, mint az egyenesség. Ilyen helyzetben egy ilyen rádiónak egészen más hangon kellene beszélnie a rezsimről. Beszari, korrupt, gyáva népség. Mentségükre legyen mondva, hogy nem bízhatnak abban, hogy ha ők kiállnak gerincesen, akkor bárki követi őket. Előttük lehet az éhségsztrájkoló tévések példája. De mi történhet velük? Legfeljebb utcára kerülnek. Ez viszont morális kérdés. Én az utcát választanám, elmennék lapátolni, szenet hordani inkább, mint ezt a hamiskártyás munkát és feladatot végezzem. És hívogassam a másik korrupt kollégát, hogy a Bartus egy hülye, és gyártsuk a hamis ideológiákat a gerinctelenségünkről. Iványi Gábor is gyárthatott volna olyan elméleteket, amilyeneket az én drága kollégáim gyártanak. De nem gyártott. És vállalta a következményeket.

Tulajdonképpen én ezt a döntést már évekkel ezelőtt meghoztam. Pedig akkor még diktatúra sem volt. Ezért nekem senki nem mondhatja, hogy könnyen beszélek. Amit ők ma sem tesznek meg, azt én már évekkel ezelőtt megtettem. Ezért vagyok szabad ember, és mondhatom meg a véleményemet. Lehet választani: Iványi Gábor vagy Németh Sándor? Jézus vagy Barabás?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.4/5 (91 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -6 ( 116 szavazatból)
Bartus László: Iványi Gábor kontra Németh Sándor, 2.4 out of 5 based on 91 ratings

  • Hozzászólások(98)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

98 Reader’s Comments

  1. “Gyáva emberek, jellemtelenek, a pénzért csinálják, és addig mennek el, amíg úgy gondolják, hogy nem veszélyes a pénzükre. ”

    Kedves Bartus László, még csak annyit: van-e tudomásod arról, hogy a Klubrádió tagjai alig kapnak fizetést? Értem én, hogy fel akarod rázni az embereket mély kábulatukból, de nekem egyetlen rádió maradt, a KLUBRÁDIÓ, ahol nem hazugságokat hallok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  2. Kedves Laci!
    (jogos ez a megszólítás, mert a BS rádióstúdiójában is így szólítottuk egymást)
    ,
    Néhány hónapja azt írtad, hogy levélben rendeztétek Németh Sándorral a nézeteltéréseteket. Magánban már néhányszor kérdeztem, hogy ez a rendezés konkrétan milyen módszerekkel és milyen eredménnyel zajlott. Azokra nem válaszoltál. Most csak az érdekelne, hogy egy ilyen cikk vajon jól mutatja-e a megbékélést? És egyáltalán érdemes volt megbékélni, ha rögtön utána nekiállsz rombolni azt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (16 szavazatból)
  3. A Hit gyülekezete tényleg manipulálható és manipulált társulat. Az ATV szerepe már összetettebb benne van a függés a gazdától és a tiltakozás lehetősége. Itt tetten érhető a kicsit erőltetett kiegyenlítési törekvésekben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  4. Kedves Báthory Ödönke,

    Németh Sándor azzal zaklatott mindenféle közvetítőkön keresztül, hogy könyvet akarok róla írni. Megnyugtattam, hogy semmi ilyen tervem nincs, és ehhez tartom is magam. Úgy megörült ennek, hogy békés egymás mellett élést ajánlott, és ezt én azért is elfogadtam, mert a könyvem megírása után ők voltak azok, akik nem voltak békében velem. Megegyeztünk, hogy én nem kívánom őket támadni, és nem foglalkozom a közösségük életével. Csakhogy arról nem volt szó, hogy az ő társadalmi-politikai szerepvállalásuk megváltozik, és összeborulnak az orbáni diktatúrával. Erre nem vonatkozott az, hogy azt én ne bírálnám. Közéleti szereplők, és jelentős közélet tevékenységet fejtenek ki a diktatúra oldalán. Arról nem volt szó, hogy ilyet szóvá ne tennék. Továbbra sem érdekel a belső életük, és hogy mint egyház mit csinálnak. De a közéleti szerepvállalásukkal kapcsolatos kritika jogáról egy közéleti újságíró nem mondhat le, és erről soha nem is mondtam le. De amikor erről szó volt, álmomban sem gondoltam volna, hogy a fasiszta diktatúra és a katolikus egyház oldalán lesznek államegyház, és ebből a pozícióból működtetnek majd ellenzéki tévét. A felelősség Németh Sándoré. Nem fogok lemondani arról, hogy az üldözöttek mellé álljak, hogy Iványi Gábor mellé álljak, hogy álbékességben legyek Németh Sándorral, aki állami pénzen foglalja el az állami iskolákat, és résztvesz a világnézetileg semleges oktatás felszámolásában, és üldözi a rivális kisegyházakat. Üdvözlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (36 szavazatból)
  5. Leslie G. Charteris

    Sajnos ez a 20-30 év reálisnak tűnik a pénzmozgásokat ítélve.Állami pénzből gőzerővel megy a ” nemzeti középosztály” kistafírozása.Állami tulajdonú kereskedelmi bankok,a Malév bedöntése,földosztás- még a saját maguk által írt törvényeket is megszegve, a kÖZGÉP már több száz milliárdos megrendelés portfoliója.Közben a táskaszájú szóvivő asszonynak Gyurcsány szakdolgozata a téma és az hogy a 2006-os csürhére milyen tulajdonú eszközökből lőtték a könnygránátot.Horthy szobor állítás, hogy legyen mire fölháborodni/tetszést nyilvánítani a népnek.Miközben Magyarországon gazdasági, morális válság van amelynek nem is látszik a vége.A legnagyobb baj, hogy Orbán a társadalmon belüli ellenségeskedést generációkra elültette.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  6. Nálam leesett a tantusz. Ahol Bartus írja a commentben, hogy az atv nézök “belefekszenek az atv dagonyába, le van vezetve a göz”, ott esett le a tantusz, mert felidézödött bennem, ahogy egy-egy Olga müsor után
    -
    1. elégedettséget éreztem (ez az “Olga jól megmondta” szindróma)
    2. valami bújkáló nyugtalanságot (ez a manipuláltság tünete)
    3. hatalmas tompaságot (ami kell, hogy elfojtsam a tisztánlátást)
    -
    Igazából abban a pillanatban koppant nálam a tantusz, amikor fenti comment kapcsán beugrott nekem a sok fideszessel folytatott meddö beszélgetés. ùjra meg Újra neki veselkedtünk a férjemmel, hogy “valami fényt vigyünk a sötétségbe” , és újra meg újra hullafáradtan értünk haza és zuhantunk ágyba.
    -
    az ilyen beszélgetések nem a gerincességet, nem a tisztánlátást (és cselekvést!!!) erösítették bennünk, hanem valami fajta bódító hatást gyakoroltak, mint egy meleg kakaó. Miközben ellenálltunk, mégis hatottak ránk a fideszes vélemények.
    -
    úgyhogy Bartus László meglátásait kiterjesztem: nemcsak azt kell megválogatni, mit nézek-hallok a tévében, hanem azt is, kivel állok szóba. Akkor tényleg jobb, ha megyek kirándulni a budai hegyekbe, jobban feltölt, erösít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  7. Orbán diktatúra sok hasonlóságot mutat a mai szingapúri helyzettel. Szingapúri polgár nyilatkozta egy riporteri kérdésre:
    „Olyan, mint egy forró fürdő Rómában. Felvágod az ereidet és alámerülsz. Borzasztó, de olyan jó meleg.” Ez az idézet tökéletesen ráillik a mai magyar valóságra is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  8. Kedves Bartus László! Örülök, ha egy cikk erejéig is, de itt van. Sajnos amit ír ismét igaz.
    Működik a régi példa. A béka a lassan melegedő vízben nem veszi észre, hogy el fog pusztulni, mert megfőzik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  9. jaj, ez nagyon jó! A szingapúri idézet is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  10. Kedves Zsuzsenkam, én amikor megnézek egy-egy «Olgat», inkabb azt érzem, hogy itt valami hianyzik, hogy ezek csak szavak és a «jol megmondta érzés» nalam nincs jelen, de persze én nem élek otthon. Én érzek bizonyos gyavasagot részéröl, egyesek ezt profizmusnak hivjak, Bolgar György részéröl meg aztan teljes egyértelmü a sikamlossag érzés. Ami Olganal idegesit engem az az allando nézöpont valtas, hogy nehogy mar barki azt mondhassa, hogy valaki partjan all. De ezt olyan komikusan teszi, hogy nem hiteles, ha Szijjarto jön és utana egyböl Gyurcsany következik a müsorban, akkor amolyan félig skizofrén-komikus showt latunk, a müsorvezetö sajat magat parodizalja, öt perc alatt teljes vilagnézet fordulat megy végbe nala..Bartus Lacinak teljesen igaza van, hogy akarhogy is ügyeskedik, csak valaki partjan all, mégpeig azzal, hogy ezt a müsort ebben a TV-ben vezeti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  11. admin
    “Ezeket nézni és hallgatni?”
    Megértem a választ, ennek ellenére még egyszer nekifutok a témának. Mit csináljon legalább millónyi ember, akik az említett két adón hallják vissza – legalább néha – a saját véleményüket, illetve azokat a nézeteket, amivel egyet tudnak érteni? Nem maradhatnak magukra a véleményükkel, és nem hihetik azt, hogy csak ők gondolják úgy, és senki más rajtuk kívül, ezért ők a hülyék és a többiek az okosok.
    Nekik önigazolásként is szükségük van a sajátjukéhoz hasonló vélemény hallására, ismeretére. Ez nem politika, ez már pszichológia: az időskori önértékelés biztonságérzete, a saját vélemény megerősítése, végülis közérzet kérdése.
    .
    A hetven év körüli vagy azon felüli, kb. milliós nagyságrendû, a kormány tékozló és kapkodó pénzügyi politkája miatt anyagilag egyre reménytelenebb, leszálló ágba taszított és koruknál fogva nem internetező réteg mit tehet, hogy informálódjon az őket is érintő törvénykezésről, azok visszhangjáról, ha a két említett adón kívül nincs más választéka?
    .
    A kérdés szerintem közérdekû problémát feszeget és némi asszociációs képesség birtokában belátható, hogy mások – sokak – érdekében vetettem fel. Természetesen eddig sem, és most sem rólam van szó, mert nem engem érint, hanem másokat. Nekik és miattuk lenne lényeges a kérdés megválaszolása. Bárki is legyen az érdemi válaszadó…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  12. Kedves Bartus Laci, ezt nem tudtam, hogy mar nem te töltôd fel a cikkeket. Értelek, ami sok az sok. Jo én nem akartam veled perelni, csak hat ki mikor mennyit sziv be ebböl a szennyböl; abbol nem lehet megallapitani, hogy ki milyen moralis szinten all. Itt a nézökröl, hallgatokrol van szo. Hogyan is tudnank véleményt formalni oyasmirôl, amit nem tapasztaltunk? Nekem is betelt és én is hetek, vagy mar honapok ota egyre kevesebbet foglakozom az egésszel…
    Baratsaggal, Lilla

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  13. kedves miaszösz, ez a nézöpontváltás nekem is feltünt, és valóban azt gondoltam, ez a profizmus jele, úgy szólván “mindenkit harapófogóba vesz, igazi újságíró. ez van. Ha nem nézzük/hallgatjuk ezeket, benn marad a göz. Akkor talán elkezdünk ordítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Zacharias
    Köszi az infót, a Hetek c. lapot nem olvasom, nem ismerem. Azért írtam véleményt Mészáros Tamásról, mert nemrég Gyurcsány szakdolgozatával kapcsolatosan az egyetlen volt a klubban, aki – ritka kivételként – úgy szakmailag, mint jogilag korrekten foglalt állást. Sajnálom, hogy ott nem utaltam rá, mire alapozva írtam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  15. még eszembe jutott, amiröl ma reggel a férjemmel beszélgettünk: mi egy csomó dolgot az Olga müsorábol tudtunk meg. Pld a Békesi László féle gazdaságelemzés megvilágított számunkra egy csomó dolgot. Honnan tájékozódjunk? Olvasom a német sajtót, de ott nem szerepel annyi konkrétum. volt szó a Szabad Európa újraindításáról, tud erröl valalki valamit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  16. Ha a feketéről valaki azt hazudja , hogy fehér, attól még nem lesz igazság és középen állás, hogy szürkét mondunk. Csak tudnám , miért fontos a magukról a balliberálisságot elhitető újságíróknak, hogy semlegesnek látszódjanak. Sokak szemében ez a semlegesség a gerincnélküliséget láttatja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  17. CommonSense !
    Egy nagy FRÁSZT !
    Prédikációt SENKITÖL nem hallgatok meg világos ??
    De amikor a DK naggyűlésén beszélt , vagy amikor a maga egyszerű emberi , halk stílusában előadja az előttük álló feladatokat , a nehézségeket , a Kormány fondorlatait ellenük..hát akkor érzem hogy egy humanista beszél hozzám !
    ( Mit érdekel engem a hit bármely formája ? )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  18. Méghogy vágykozok Isten után…miféle marrhaság ez ?
    SEMMI olyat nem vagyok hajlandó elfogadni a mi nem bizonyítható alaptételből , úgynevezett ” dogmából ” vezeti le logikusan a teljes eszme-rendszerét.
    A vallás bármilyen fajtája pont ilyen. Isten nem bizonyítható létéből vezeti le azt a rendszert ami azután már logikus és könnyen elfogadható.
    A matrializmus is hasonlít ehhez azzal a különbséggel hogy az ős-materializmus óta fejlett matematikai-fizikai módszerekkel lényegileg feltárták az anyag mibenlétét.
    ( Régen még nem voltak matematikai eszközök az anyag tulajdonságainak a kutatására , csak filozófiailag közelítettek a kérdéshez )
    Én viszont , -ha már dogmát kell választani , inkább hajlok affelé amit elvont matematikával képesek leírni , mégha magam nem is értem a bonyolult egyenlet-rendszereket.
    A matematikát meg lehet tanulni ha van hozzá az embernek türelme , de Isten léte nem kvantálható !.
    Abban csak valóban hinni lehet.
    Én meg nem vagyok hívő.
    -
    Ezzel szemben tisztelem a HIT azon fajtáit , melyek nem írják elő önmaguk terjesztésének a szükségességét. Az egyénnek kell eldöntenie , felnőttkorában , hogy miféle eszmerendszert tesz magáévá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  19. Bathory Ödönke, miért oly fontos az az ön szamara, hogy B L és Németh Sandor megbékéljen? Ha valaki nem tud bizonyos dolgok felett szemet hunyni, az az ö szive joga. Ami engem illet én anti-békülés parti vagyok, kifejezetten tetszik ez a fajta «békétlenség» .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. A témához :
    Had éljek egy hasonlattal :
    Két ember megállapodik hogy többé nem balhéznak egymással a kocsmában.
    De az egyik kimegy a kocsmából és elkezdi terrorizálni az egész kerületet.
    Ezt a másik hagyja szó nélkül , csak mert a szűkebb társaságban egymás vállára borultak ?
    AZ megaluvás lenne. !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  21. A Klubrádiót egy új törvénnyel el akarják hallgattatni, noha még az Unió is szót emelt az érdekében. Furcsa módon az ATV-t nem akarja a rezsim ugyanígy fölszámolni. Vajon miért? Egyetlen logikus magyarázat van: az, amit a cikk tartalmaz: az ATV- ből lett a fityusz udvari ellenzéke Vagy udvari bolondja. Esetleg mindkettő..

    Németeknek osztrák piktor, magyaroknak O… V…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  22. Elnézést, az asszony nevén volt bejelentkezve a cucc. Tehát én mondom, hogy köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. A cikk elolvasása után minden baloldali érzelmű megnyugodhat:
    1.Minden baloldali rádió(Klubrádió) és televízió(ATV) -szar,mert tulajdonképpen jobboldali
    2.Bartus majd a tengeren túlról felvilágosít bennünket,milyen is a bátorság!
    Kérdezem én:hová lett a Szabad Magyar Televízió és a Szabad Kossuth Rádió? Csak nincsenek Bartuséknak “nehézségei” ezek működtetésével? Vagy talán Bartus új Szabad Európa Rádiót tervez felállítani,mert ennek sem hallottam hírét!
    Véleményem szerint bírálni mindig könnyű,de megoldást találni úgy tűnik -nehéz! Minek jár a szája szélsőséges megállapításokkal annak,akinek fingja sincs a megoldásról??? Mert a javaslatokkal Bartus, a kirohanásai mellett eddig adós maradt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (18 szavazatból)
  24. Kedves miaszösz!
    Nekem általában fontos a békesség. Nyilván nem mindig és nem minden áron. De ha valamiért mégse jön létre, akkor szeretem tudni az okát.
    Ebben az esetben speciálisan is fontos, hiszen két olyan személyről van szó, akikhez volt valami közöm. Adminnal a HGY rádiójában csináltam egy-két dolgot annó, a HGYben pedig életem 15 évét hagytam ott már 7 évvel ezelőtt. Tehát ha úgy tetszik, akkor szeretném, hogy a barátaim (ismerőseim) békességben legyenek. Ilyen egyszerű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  25. Leslie G. Charteris

    @zsuzsenkám.Nem nézek rendszeresen atv-t (sem), de azt visszaigazolhatom, hogy mindig éreztem úgy, hogy valami bennem maradt még, még megkérdeztem volna valamit, vagy lecsaptam volna egy kínálkozó a magas labdát.Hogy nem történt meg, annak rovására írtam, hogy a sok fontos dolog között lehet,ami kimarad, elfelejtődik,stb.Aztán azon gondolkoztam el, hogy a keménynek tűnő kérdések ellenére azért itt mindig van egy – két fideszes riportalany. Ugy látszik K.O. kérdezési stílusa nem annyira zavaró nekik, mint a HVG-é, ahol emberemlékezet óta nem volt fideszes ( nem is baj ! ). A tapasztalat az, hogy ahol nem tisztelik kellően a riportalanyt ( legalább úgy, mint etalon alákérdezős Obersovszky ), akkor az a Fidesz székház takarítónőjétől sem kap riportot. K.O. kap lehetőséget…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  26. Leslie G. Charteris

    @Stirlitz Több rétege van ennek a történetnek, de mindenképp hatalmas, ahogy ki van találva. 1. Az Uniónak még a módosítók nélküli médiatörvényt küldik ki, közben a háttérben már készíti a hollókői polgármester szavazói tömegigényének megfelelően a módosítóját, amely sajnos nem kerülhet bele a már kiküldött törvénybe.Gondolom, hogy keresztbe áll volna a szemük, hogy az a szexidol Szalai hivatala bírósági döntést írhat fölül, ráadásul visszamenőleg.Ezek ennyire hülyének néznek mindenki itthon és az EU-ban.
    2. Mérget vennék rá, hogy ezt a baromságot nem fogják megszavaztatni, mert az már erős blamázs lenne( bár a bőr a képükön elég vastag ) és akkor megtapasztalhatja a nép az emberarcú szocializmust ( bocsánat, orbánizmust).A népek addig sem arról beszéltek, hogy ez a Quasimodo Matolcsy 15 évre agyonvágta a gazdaságot. 3. Ez az egész balhé a Klubrádió ellen csak a Kedves Vezető kicsinyes bosszúja.Az, hogy Budapesten és környékén hallgatják néhány százezren, hogy elégedetlenkedik néhány betelefonáló, attól még nem inog meg a NER.A többi műsor símán elmehetne akármilyen adón, hacsak nem a Kofavizit zavarja Orbán lelkivilágát ( ha van neki ).Szóval erősen kontraproduktív basztatni ezt a szerencsétlen rádiót. Tudjuk, hogy vannak ellenzéki médiákok még Fehéroroszországban és Oroszországban is.Sőt ha megkérdezik tőle prominens emberek az EU-ból, ha együtt vacsoráznak, mondhatja, hogy nálunk nem tiltják a másként gondolkodást, sőt. Példa rá a Klubrádió.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  27. Mióta az ATV mint HIT hyülekezet behódolt ennek a hatalomnak azért, hogy történelmi egyházzá silányuljon undorodva kapcsolom be (meg ki) A kényszerüség arról szól, hogy máshol nincs vagy csak nagyon gyér a megszólalási lehetősége az ellenzéknek. Csak tőlük tudunk hitelesen informálódni , hogy mit csinál ez az elvelemült banda és erre mi a válaszuk Szegény ember vízzel főz! A parlament nézhetetlen .Honnan informálódlunk?Kálmán Olgát most nem minősítem bár ez is megérne egy misét. csak a vak nem látja az átváltozásait, hogy gyötrődik-e nem tudom. A megélhetés meggörbíti a gerincet. JÖHETNE EGY KIS SEGÍTSÉG!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  28. helyesen: a megélhetés kényszere

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  29. @Charteris: Panem et circensem.
    Továbbá: O. V. vérmérsékletét tekintve szangvinikus alkat. Az ilyen típusú emberek alaptermészetéhez tartozik, hogy nem tudnak veszíteni, eredendően egoisták, gyűlölködők, bosszúállók, s ellenfelüket teljesen és végérvényesen meg akarják semmisíteni. Persze nem figyelmen kívül hagyandó a neveltetésük, szocializációju, stb.k sem. Ennek nincs köze az értelmi képességekhez, azok csak árnyalhatják a képet.
    Németh $ándor hasonló karakter, ő ugyanúgy képtelen a vesztésre és előszeretettel üldözgeti a számára persona non gratákat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  30. @baby: Szerinted Kálmán Olga melyik TV-nek kéne egy sokéves ATV-s múlt után?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  31. Akkor a Kálmán Olga egy megélhetési nagyokos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  32. Auguszta
    A Klubrádió tulajdonosa, Arató András igazi magyar kapitalista, a különböző siránkozásaival meg egyesületi, ill. telefonos akcióival százmilliókat zsebelt be, de a legegyszerűbb dolgozói csekély fizetését visszatartja, most ígérgeti nekik a februárit(!). Közben a műsoraiban lejárt szavatosságú, hitelvesztett MSZP-képviselőket marketingelnek. Nem tudom ésszel felfogni, mi célból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  33. Stirlitz! Sz.tem a HírTv pillanatokon belül felszippantaná. Bármilyen okos számo mra megalkuvó. Mérhetetlenül csalódtam benne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Bartus Úr! Nagyon sok mindenben egyetértek Önnel ,de azokat a jelzőket,melyeket mint nézőre és hallgatóra rám is tett,vissza kell utasítanom.
    Igaz az hogy Németh Sándor megkapta a Júdáspénzt, a klubrádiósok pedig nagyon langyosak és bambák ,de most és itt csak ez nézhető és hallgatható.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  35. Többeknek
    1. Nem érdemes pszichológiai szempontból értelmezni a helyzetet. Nem arról van szó, hogyan lehetne felrázni, felvilágosítani az embereket, mert magasról tesz az ilyen fehomályosításra az a szerencsétlen, akinek évek óta romlik a helyzete, neki magának és/vagy családjának nincs munkája, megélhetése, jövője. Lehet, hogy lelkesedett a szabadságért és a demokráciáért 89-ben, de kitaszítottá vált utána, és a fideszes, később a jobbikos hazugságot benyaló tömegben talált megértő társakra és vigasztaló, sőt, néha reménykeltő, de lehetőleg feszültséget levezető ideológiára. (Bocs, nem bennem kelt reményt.)
    Az a nehéz kérdés, mivel lehetne más irányba fordítani ezt a tömeget.
    2. Nem mindenki feltétlenül rosszhiszemű, aki egy párthoz húz. Talán őszintén úgy gondolja, hogy az az aktuálisan legjobb tett. Tévedhet is, meg az is lehet, hogy neki van igaza – vagy neki is igaza van – vagy abban is lehet méltányolható szempont.
    3. Igen, most nem külső elnyomás alatt áll az ország, hanem saját erejéből hülye. Tudomásul kellene vennünk, hogy egy egész országot, egy egész népet saját zsarnoka is elnyomhat, kihasználhat. Ha nem csak kis hazánkra gondolnánk, észre vehetnénk, hogy a történelem ugyanannyi példát ad erre, mint a külső megszállásra. Igen, piktor mögött most nincs sem Joszif, sem Adolf, de még bajor uralkodó sincs, mint Vajk mögött. Ez azonban nem akadály, annál hetykébben lovagol rajtunk. Nem lehet hazafias mozgalommal lerúgni magunkról. Inkább külső erőkre számíthatunk, elsősorban a globalizálódó tőkés piacra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. baby: “Bármilyen okos, számomra megalkuvó.”
    Másképpen: K. O. azt a munkát végzi, amire szerződtették, ill. amire megbízása van. Most bizonyára arra van igénye vagy szüksége a munkaadójának, amit és ahogy Olga kérdez, és ahogyan reagál – egy politkai mûsorhoz szabott mûsorpolitika alapján.
    .
    Ha nem ő ülne ott minden este, odaülne más, és ugyanúgy folytatná, ha az az elvárás. Láthatóan az, ami abban a mûsoridőben ott elhangzik. Ha nem így lenne, változtatnának rajta. Nem minden múlik a mûsorvezetőn, neki is van főnöke.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  37. “Aki az ATV-t nézi, az jellemtelen és korrupt ember…..”

    “Aki ennek a tévének a munkatársaként Németh Sándoron keresztül Orbántól kap fizetést, és Orbán legitimációját szolgálja, az is a demokrácia árulója, korrupt, jellemtelen ember.”

    “Aki ATV-t néz, az Németh Sándorhoz hasonlóan áruló. Aki bemegy oda egy műsorba, az is egy korrupt alak.”

    Mint ATV néző, kikérem magamnak – Tisztelt Bartus Úr.
    Az ATV munkatársai nem tudom mit szólnak, az legyen az ő dolguk.

    Lehet, hogy Ön látja a tutit, de azt is tudnia kell, hogy mindenki nem disszidálhat.
    Bárhogy is van, de az ATV az egyetlen csatorna, ahol még lehet ellenzéki véleményt hallani.
    Kálmán Olgát nem nekem kell megvédeni, de az a véleményem, hogy jól megtervezett műsorai vannak és a vendégei többségben ellenzékiek (nem csak politikusok). Kormánypárti, vagy hatalmi ember nem igazán fordul elő mostanában. Néha Tarlós bohóckodik egy kicsit, máskor Kósa bunkóskodik egy jót, aztán előfordul Gulyás (alkotmány témában valaki), aki kihazudja a szemünket….
    A Klubrádió a másik. A rádiót ócsároló mondatait nem másolom ide. Hallgatom, kedvelem, bár nem telefonálok be…
    Ismételten kikérem magamnak azt, hogy – mint ATV néző – “jellemtelen korrupt ember” és “áruló” vagyok.
    Kiváló Tisztelettel:
    Szilágyi Gábor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  38. “Aki az ATV-t nézi, az jellemtelen és korrupt ember, és tudja meg, hogy az ilyen korrupt magatartás miatt lehet hatalmon az orbáni diktatúra. Orbán konszolidált fasizmusa a napi kis kompromisszumokon nyugszik. Aki ATV-t néz, az Németh Sándorhoz hasonlóan áruló. Aki bemegy oda egy műsorba, az is egy korrupt alak. Aki ennek a tévének a munkatársaként Németh Sándoron keresztül Orbántól kap fizetést, és Orbán legitimációját szolgálja, az is a demokrácia árulója, korrupt, jellemtelen ember.”

    Ez durva fogalmazás. Nem csodálnám, ha egy csomó olvasó ezt megértvén, elpártolna az AN-tól. A stílus Bayer Zsoltot, vagy Pilhál Gyulát idézi.

    Bartus úr, ne menjen le arra a szintre, amit a nevezett urak és társaik művelnek, mert így Ön se lesz különb náluk. Emellett alkalmi ATV-nézőként és Klubrádió-hallgatóként kikérem magamnak a jellemtelennek, korruptnak és árulónak való minősítést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  39. Én sem tartom magamat korruptnak, árulónak és jellemtelennek. Nem szabad lesüllyednünk a neonácik, az orbánisták színvonalára. Érdemes lenne a Bibliát erőteljesebben tanulmányozni. Mint ahogyan nem keresztény elv az sem, hogy ha valaki embert öl, az engem felhatalmaz, hogy én is öljek. Amikor Orbánék nem tudnak megfelelő választ adni egy tényre, akkor azt azzal gondolják kivédeni, hogy ezt már az előző kormányok is elkövették. Hülyének tekintik az ország egészét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  40. Kedves Szilágyi Gábor!
    Teljesen egyetértek a véleményeddel, amit sajnos – felháborodásomban – nem sikerült ilyen lényegre törően megosztani.

    Voltpapnövendék
    Kapitalizmusban élünk, ennek ellenére Arató Andrást demokratának tartom, és sok sikert kívánok a Médiahatósággal vívott harcában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  41. Akárki akármit is mond, nem lehet az igazságot nem észre venni. Bartus Laci és Iványi Gábor képviseli úgy az igazságot, amint a biblia is tanítja. Egyenes gerinccel, nem kétfelé sántikálva, vállalva az ellenséggel való ütközés következményeit is. Iványi Gábor Jézus Krisztus bizonyságtevője ma Magyarországon, de az emberek inkább Barabást akarják. Ami volt régen az van ma is. Nem változnak az emberek. Tudván előszőr azt, hogy az utolsó Ídőben csúfolódók támadnak, mert a saját kívánságuk szerint járnak. Szándékosan nem akarnak tudni a Teremtőről. És ezt mondják: Hol van az ő eljövetelének ígérete? Mert mióta az atyák elhunytak, minden azonképen marad a teremtés kezdetétől fogva.
    Újra és újra elkövetik az ősvilág bűnét, mely vízzel elárasztván elveszett.
    A maradék tartatik meg.
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  42. Szerintem ennek a vitának két síkja van.
    -
    1. sík. Bartus László képviseli, teljesen igaza van, hogy aki tudja, hogy pld az atv egy hazug-hamis társaság kezében van, az nem nézi, mert akkor részt vesz, törvényszerüen részt vesz a hazugságban, söt növeszti azt. Ettöl hízik a diktatúra.
    -
    ez a sík ugyan az, mint az, hogy aki becsületesen dolgozik, az erösíti a rendszert. Na most: akkor ne dolgozzunk becsületesen? Nem. Csak keressünk utat rá, hogy a munkánk ne a rendszert támogassa.
    -
    2. A második sík, MIUTÁN EZZEL TISZTÁBAN VAGYOK, akkor válogatva nézem az atv-t, mert érdekel, mit mond a GYurcsa´ny, vagy a Békesi. Ez van, ott tudnak megszólalni, nem tudok minden nap elmenni hozzájuk.
    -
    Bartus Lászlónak teljesen igaza van, hogy ezek a fórumok a rendzser részei, “leengedik a gözt”. Pedig a göznek benn kéne maradnia. No most, ha ezt tudom, képes vagyok-e benn tartani a gözt, törni a fejem vörös festékes meg egyéb akciókon?
    -
    szerintem itt fordul meg a dolog: ugyanis a legtöbb ember NEM KÉPES benn tartani a gözt, mennyire annyira elbódít az atv meg a Klubrádió, abba az illúzióba ringat, mintha csinálnék valamit.
    -
    ez az én VÉLEMÉNYEM, tehát szubjektív nézöpontból született gondolat, nem szentírás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  43. T. proaktiv csüt. 10:49!
    Nekem is az a véleményem, hogy vannak sokan akik nem tudnak családdal, baráti társasággal megbeszélni dolgokat és valahol mégiscsak kell visszaigazolás, hogy nem ők látják rosszul, hanem másoknak is az a véleményük vagy legalább hasonló egy-egy témáról! Néha szánalmasak a betelefonálóik, de aztán lezárom magamban, hogy a ~9,5 millióban ilyenek, sőt ilyenebbek is vannak, de legalább ezt is megtudom…én nem telefonálok, de itt legalább kiírom magamból a véleményemet, melyre a minuszolók reagálnak, ha egy-kettő van az lehet attól jön, akivel egy nézeten vagyunk, de a témában éppen nem ért velem egyet, ha sok a minusz, akkor az a másik oldalról jön, egyik sem zavar, levonom a konzekvenciát és lapozok….
    De honnan, melyik TV-ből és melyik rádióból tájékozódjanak azok, akiknek nincs pl. internetre lehetőségük, mert az ATV és a KR az, ahonnét azért sokkal több mindent meg lehet tudni, mint a jobboldali médiákból!
    Mindannyian nem disszidálhatunk – “kalandvágyból” ‘56-ban is maradtak “páran” itthon és tették a dolgukat – nevelték a gyerekeiket és próbálták a lehetőségekhez képest megfelelően élni az életet, melyből egy adatik és igyekezni kell normálisan leélni, ha szeretnénk tükörbe is nézni!
    Szerintem tájékozódni kell, mert nem lehet úgy élni, hogy bezárkózom a magam kis világába – az egy betegség – az embernek figyelnie kell a környezetére, mi történik a világban, mert aki kimarad, az lemarad!
    Amikor a kolontári katasztrófa történt az egész ország adakozott, telefonált, ha nem foglalkoztunk volna velük, mit nyúlt volna le a kormányunk?!))))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  44. T. zsuzsenkám 12:55!
    Nem egészen, de majdnem így gondolom – köszönöm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  45. girbegurba: “Az a nehéz kérdés, mivel lehetne más irányba fordítani ezt a tömeget.”
    -
    Nekem is! Olvasta esetleg uzbence hozzászólását, mikor találkozik egy régi kollegával, aki elpanaszolja helyzetük totális romlását, a végén hozzátéve: mind ez a GYurcsa´ny meg a Bajnai büne” ?-
    -
    szóval a fenti kérdésre kellene már válasz. De lehet, a válsz az, hogy “nem lehet”.
    -
    ez az én VÉLEMÉNYEM; tehát szubjektív nézöpontbóll született gondolat, háttérismeret nélkül, bizonyíték nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  46. ezt még akartam idézni girbegurbától: “Igen, most nem külső elnyomás alatt áll az ország, hanem saját erejéből hülye. ”
    -
    Annyira jó!
    -
    köszönöm, csakén. Amit leírt, az szerintem a dolgok ma´sik fele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  47. Tisztelt Bartus úr!
    Az első rész jó volt. Az ATV-s résznél, már megint az az érzésem volt, hogy feldühítette magát. Bocsánat, de a klubrádiónál már felvihogtam, mert eszembe jutott a nyuszikás vicc. Róka b@szd meg az ATV-det és a Klubrádiódat.:)

    Zsuzsenkámmal egyetértek, én is tisztában vagyok azzal, amit Bartus úr leírt, viszont máshol nem lehet, Békesit, Gyurcsányt,Bokrost, Kunczét meghallgatni.Szelektálni kell. Ennyi. Nem öntjük ki a gyereket a fürdővízzel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  48. Husz János Puszita

    Nekem csak két kérdésem lenne:
    1. Hol vezessen Olga műsort, ha nem az ATV-ben?
    2. Ha nem nézzük az ATV-t, honnan tudjuk, miért és hova menjünk ordítani?
    .
    Admin jól leszedte rólunk, balga ATV nézőkről a szentelt vizet. Mea culpa, továbbra is nézni fogom, mivel más nézhető híradó nincsen. Kompromisszumos megoldásként mi lenne, ha kritikus szemmel néznénk? Amúgy az itteni hozzászólás is a gőz leeresztését szolgálja, jól megmondjuk a magunkét, aztán enyhébb vagy erősebb émelygéssel csináljuk tovább a dolgunkat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos