Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nem kérnek a tanárok Hoffmann antiszemitáiból 2012. május 17. csütörtök 6:07 Forrás: AN

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nem kérnek a tanárok Hoffmann antiszemitáiból

Budapest – A Magyartanárok Egyesülete állásfoglalást tett közzé a „nemzeti konzervatív” irodalom képviselőnek a Nemzeti alaptantervbe való bekerüléséről.

A sajtóból értesültünk arról, hogy Hoffmann Rózsa, oktatási államtitkár a minap bejelentette, hogy közkívánatra a „nemzeti konzervatív irodalom” is helyt kap az alaptantervben, s hogy a meghatározó tartalomszabályozási dokumentumban ezen irányzat képviselőiként Szabó Dezső, Nyírő József és Wass Albert is „nevesítve” lesz – egy olyan listában, ahol eddig csak konszenzust élvező szerzők szerepeltek.

1. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy politikai nyomásra olyan szerzők kerüljenek bele a Nemzeti alaptantervbe, akiknek az értékelésében viszonylagos tudományos konszenzus sincs. A nemzeti alaptanterv és az iskola nem szakadhat el az irodalomtörténet-írástól, nem mondhat ellent a szaktudomány értékítéletének.

2. A nevezett írók nem nemzeti konzervatívok, hanem nemzeti radikálisok (amúgy ez politikai és nem irodalomtörténeti kategória). Szabó Dezső és Nyírő József sem világképe, sem stílusa szerint nem nevezhető konzervatívnak. Szabó Dezső expresszionizmusa épp az ellenkező irányba mutat. Azaz nemcsak a szerzőválasztás, hanem az elnevezés is védhetetlen szakmailag.

3. Szabó Dezső más nagyságrendbe tartozik, mint a másik két szerző, de a NAT-ban való szerepeltetését önmagában ez sem indokolja, hisz sok más jelentős, de ellentmondásos teljesítményű tehetség neve sem fordul elő a dokumentumban.

4. Wass Albert – néhány korai művétől eltekintve – inkább népszerű lektűríró, ekként helye lehet az irodalom határterületei érettségi tételtípusban, de nem a nemzeti alaptantervben.

5. A három írót – erdélyiségükön kívül ¬– csak műveikben is erőteljesen megnyilvánuló antiszemitizmusuk kapcsolja össze. Ez egy európai országban, márpedig Magyarországot annak tudjuk, aligha lehet indok egy központi és előíró jellegű oktatáspolitikai-tartalomszabályozási dokumentumban való szerepeletetésükre. Az erdélyi irodalom egyébként Tamási Áron, Dsida Jenő, Székely János és Sütő András alkotásai révén a Nemzeti alaptantervben a fenti szerzők nélkül is erőteljesen jelen van.

Budapest, 2012. május 16. a Magyartanárok Egyesületének választmánya

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (25 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +31 ( 33 szavazatból)
Nem kérnek a tanárok Hoffmann antiszemitáiból, 5.0 out of 5 based on 25 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

38 Reader’s Comments

  1. Kedves Tanárok! Ti akartátok hogy így legyen! Amikor kimentetek tüntetni az előző kormány oktatási politikája ellen, akkor kellett volna gondolkodnotok!Tanult fővel sem tudtatok előre gondolkodni, akkor egyétek meg amit főztetek!
    Mégis mit hittetek???
    Szomorú, de van olyan magyar tanár ismerősöm, aki naponta állítja, és mindenkinek, hogy mindenről Gyurcsány tehet. Ha köreitekben ennyire gyökeret vert az Orbán által generált gyűlölet, akkor mégis mit vártok?
    Megáll az ész! Eladtátok a lelketeket a fidesznek, és az lett az ára, hogy rátok kényszerítik az akaratukat.Mi lesz az ifjúsággal, akiknek naponta le kell majd adnotok ezt a mocskos politika által összeállított tananyagot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (54 szavazatból)
  2. Rózsa néni!
    Legyél szíves látogass el erre az oldalra.
    http://www.e-paciens.hu/index.php/pszichiatria
    Itt tudnak majd veled mit kezdeni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (24 szavazatból)
  3. Ennek az államvezetésnek nyűg a művelt fők hada. Valaki bebeszélte a döntnököknek, hogy az erdélyiek legyenek a kötelezőben, holott más magyarlakta helyeknek is vannak írói, költői.
    Határokon belüliek (pl romák) is megérdemelnék a listába kerülést

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  4. Magyartanárok Egyesülete, nem ártana átnézni, amit kiadunk a kezünkből. Helyt kap? Talán helyet kap. Valamint egy dadogós elírás:szerepeletetésükre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  5. És Rejtő Jenőt tanítják már? Vagy elfelejtik, mint ahogy a Spenótból (A magyar irodalom története) is gondosan kihagyták? Vagy őt nem kell tanítani, anélkül is olvassák és szeretik? Lehet, hogy a magyartanárok szerint Szabó Dezső jelentős író, de olvashatatlan. Szerintem ők is csak az egyetemen olvasták tőle a kötelező penzumot, és elhiszik róla, amit nekik tanítottak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  6. Szabó Dezső nem olvashatatlan, csak a látásmódja sajátos. Fiatal, kiforratlan emberek számára valóban nem szerencsés kötelezővé tenni.
    Rajta kívül még számos író és költő van akit, fakultáció keretén belül meg kell említeni, de a kirekesztő nézeteik miatt kötelezővé illetve követendővé tenni őket több mint hiba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  7. tóthlili@ Köszönöm, nem nekem kellett leírnom. Pedagógusként azt üzenem minden pedagógusnak – tanárnak, de leginkább a kedves szülőknek, hogy most jön a fekete leves. (Enyhén szólva!) Addig, amíg olyanok ülnek igazgatói és helyettesi székekben, akik valamikor a múlt században jöttek ki a felsőfokú képesítést adó iskolákból, aztán úgy is maradtak, addig nem lesz sem tüntetés, sem előremenés. Minimális programmal, látszatra adó iskolák működnek leginkább. Ma már az egész úgy rossz, ahogy van, és még rosszabb lesz. Leghamarabb azok a pedagógusok kerülnek lapátra, akik valóban a gyerekekért tesznek, akik valóban gyerekeket tanítanak, akiknek fontos a hivatása. A Magyartanárok Egyesülete ellenére be fognak kerülni a szélsőségesek az alaptantervbe, viszont nagy a felelőssége a magyartanárnak, a történelemtanárnak, akitől függ, hogyan magyarázza, miképpen ad lehetőséget a diáknak saját vélemény kifejtésére. És a szülőtől is elvárható lenne, hogy innentől kezdve figyeljen oda gyermekének a tankönyveire, vázlatfüzeteire, mi is kerül oda a tanár irányításával. Igen, ehhez kellene ici-pici műveltség, olvasottság is. Na, ez az, amire nagyon nincs szüksége a kormánynak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (29 szavazatból)
  8. Kedves Bumburdi, bumfordi véleményére válaszolnék:
    Az előző kormány is adott okot dilettáns oktatáspolitikájával, megvalósítatlan ígéreteivel, megvalósított ámokfutásával, pénzelvonásával, pénzpocsékolásaival, iskolabezárásaival a pedagógusok tüntetésére.
    Nem kellene csak a tanárokból bűnbakot csinálni pl. azért, hogy a funkcionális analfabéták aránya így megnövekedett.
    Mellékesen a tanárok jelentős része nem adta el a lelkét és nem ők főzték a jelenlegi helyzetet, hanem a politikusok.
    Ha gyakorló politikusok írnák a tankönyveket, állítanák össze a tananyagot és nem az oktatástól rég elszakadt, vagy közoktatásban sohasem tanító elméleti szakemberek, ha a politikusok nem populista térnyerésre használnák – oszd meg és uralkodj alapon – az oktatásügyet, akkor a pedagógusok nem tiltakoznának.
    Magyar Bálint és Hoffmann Rózsa ugyanúgy elszakadt a “való világtól”, csak más-más agyament okokból és más mértékben, ugyanúgy politikai nézetek és a racionalizálásnak álcázott egyszerű pénzkivonás dominál mindkét időszakban, csak a gyermekek érdekével nem törődik senki. Ugyanúgy a pedagógusok ellen uszítják a szülőket …
    “Mi lesz az ifjúsággal, akiknek naponta le kell majd adnotok ezt a mocskos politika által összeállított tananyagot?” – nem lehet, hogy pont ezért tüntetnek? Nem lehet, hogy az a problémájuk többek között, hogy a NAT most 90%-ban fogja meghatározni a tananyagot, míg a Kádárizmusban sokkal nagyobb mozgásteret biztosítottak számukra?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (26 szavazatból)
  9. Bocsánat Bumburdi, ez még kimaradt:
    A jelenlegi helyzetet nem a pedagógusok főzték. A FideSS nem azért nyert ilyen mértékben, mert ők jobbak, hanem azért, mert az előző vezetés olyan rossz volt, valamint az előző ellenzék olyan demagóg és agresszív volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (24 szavazatból)
  10. Elnézést félreütöttem:
    “Ha gyakorló politikusok írnák a tankönyveket”, helyett helyesen: Ha gyakorló pedagógusok..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (13 szavazatból)
  11. fmiki@A tankönyveket gyakorló pedagógusok írják, van is jó néhány tankönyv, ami a gyereknek készült. Ám van olyan tankönyv, amit vágnék ki a szemétbe, mert ha nem tud tanulni belőle a gyerek, akkor a tanár, aki írta is csak “tanár”, magának csinálta, nem a gyereknek. A természettudományos tankönyvek jó része ilyen. Szégyen! Ezen túl pedig, a pedagógusok sajnos maguknak főzték, mert inkább behúzták a nyakukat, befogták a szájukat, nem szóltak, amikor szólni kellett, nem mutattak példát a tanítványoknak – például egymásért kiállásból, hivatástudatból vagy hivatásszeretetből, szolidarításból, a gyerekek felé fordulásból. Tananyagot tanítanak, nem gyereket, lényeg, hogy “leadják” a tananyagot, a penzumot teljesítsék, statisztikailag a legjobban. Hogy a gyerek mit tud vagy mit érez és egyáltalán mit gondol, az nem érdekes. A szülő meg pláne nem érdekes. Pedig a pedagógus munkája szülő nélkül nem lehet sikeres. Bármilyen rossz volt Magyar Bálint oktatáspolitikája, soha nem éri el azt a mélységet, amit ez a hirtelen megtért Isten barma csinált. És a pedagógus sajnos nem különb a többi, más szakmában dolgozó embernél. Pont annyi gerinctelen, sunyi és gyáva féreg van köztük is, mint a másutt. És pont annyi rendes, hivatását szerető, gyereket tanító is van, mint másutt. Csak nem mindenki képes erőszakra erőszakkal válaszolni. Pedig meg kellene tanulni – minél hamarabb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  12. A fityisz.-kdnp-jobbik nem is rasszista, csak kicsit. :(((
    Az a lényeg, hogy a szavak és a tettek szerves egységet képeznek. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  13. persze a nagy erdélyi-író preferálásba a valóban jó Karácsony Benő már nem fért bele. Gondolom, mert a deportálás rosszabb pont a szemében, mint Wass Albert nyílt antiszemitizmusa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  14. Valaki: Hát így is lehet mondani… Számomra Szabó Dezső a látásmódja és a nyelvezete (nyelve nincs) miatt egyaránt olvashatatlan. Pedig bizisten megpróbáltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  15. Ehh…tanárok…magukat nagyokosnak tartó politikai gyermekek-lelkek…
    -
    ( Bosszúállóak kicsinyesek akár a kicsiny gyermekek…biztosan azért van mert java részük képtelen felnőni a sok gyerek között. Munkahelyi ártalom. Pedagógusnak csak akkor adnék szavazati jogot ha előbb vizsgát tesz államvezetési elméletből meg hasonlókból. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (13 szavazatból)
  16. Szegény gyerekek megállnak a fejlődésben, ha Wass Albertet kell olvasniuk.
    Annyira rossz író, hogy kínozni lehetne vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  17. Huffmágel Rózsdika egyik célja pontosan az : a gyereknek ROSSZ legyen az iskolában !
    Nehogymá állampénzen érezzék jól magukat EZEK odabe !! !!
    ( Más se hiányozna. Mikor a Gyurcsány miatt nyócvanszázalékadzsédépé ! )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  18. Leslie G. Charteris

    @gigi60 8:50. Rossz csapásirány , mely szerint a ” valamikor a múlt században felsőfokú képesítést szerzett igazgatók, helyettesek” a kerékkötői a változásnak ( nem vagyok érintett). Itt sem lehet általánosítani, bár Hoffmannra nézve igazad is lehetne, ugyanis ő a létező szocializmusban, sőt MSZMP-ben szocializálódott és most is pártutasítást hajt végre..Az nem garancia a friss, igényes szellemiségre, a szűkebb környezet igényeinek felismerésére és ebből egy értékes cselekvési terv elkészítésére, ha valaki nem a múlt században diplomázott.Hosszú lenne a példák sora, pl. a volt esztergomi Szent István Gimnázium az ambíciózus testnevelő tanárával, Kurkásszal ( valahogy így hívják), a dunakeszi gimnázium, az Írországból, a gyártósorról visszatelepült szerelővel, stb. Az csak a dolog pikantériája, hogy Hoffmann, aki csak azért lépett be annak idején az MSZMP-be, hogy belülről bomlassza, aktív tanári pályafutása során nem nagyon jött volna elő azzal az ötlettel, hogy kerüljön be a tantervbe a három kiváló író. Azóta eszmeileg fejlődött. Ez is bizonyítja, hogy nem szabad leírni a senior korosztályt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  19. “És Rejtő Jenőt tanítják már?”
    .
    Miért a szórakoztató írókkal, lektűrírókkal töltenék fel az irodalom tantárgyat? Fontosabbak se férnek be. Aki Rejtőt Móriczcal, Kosztolányival, Déryvel, Szerb Antallal, stb, (stb, ma élők kihagyva) egy lapon említi, az tudhat olvasni, szerethet is, de az írásművészethez és irodalomhoz nincs hozzáférése. (Ettől Rejtő még tud írni, de az írás művészetét és ethoszát rajta tanítani, az furcsa lenne.)
    .
    .
    “Addig, amíg olyanok ülnek igazgatói és helyettesi székekben, akik valamikor a múlt században jöttek ki a felsőfokú képesítést adó iskolákból,…”
    .
    Az egész rendszerváltást (és környékét) az értelmiség részéről olyanok támogatták és valósították meg az akkori ellenzék részéről, akik javában az előző században jöttek ki a felsőfokú képesítést adó iskolákból. (Ehhez képest mintha ma elég sok leendő jobbikos tanulna a felsőfokú képesítést adó iskolákban). Szóval nem egészen értem, miért ezen múlik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  20. Geyza, te nem vagy véletlenül pedagógus?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. gigi60
    2012. május 17. csütörtök
    10:35
    .
    “fmiki@A tankönyveket gyakorló pedagógusok írják,…”
    .
    Ez a szakképzésre és a technikusképzésre sajnos tényszerűen nem igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. fmiki
    a fityesz nem azert nyert mert az elozo kormany rossz volt, hanem mert minden eddigi kormany tele volt korrupcios botranyokkal es a kedves szavazok azt hittek nem erdemes elmenni szavazni, mert rosszabb ugyse johet. Hat most kiderult, hogy nem volt igazuk. Tanulni meg szerintem nem tanultak belole, most nagyobb a politikai apatia mint valaha. Kiveve a fityesz es a jobbik tamogatoi kozott, szoval 14-ben komoly fityesz jobbik versenyre szamithatunk a masodik forduloban, mert ugye 20%-kal az elso fordulo nyilvan nem lesz ervenyes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Marcus Aurélius :
    Én az egész népemet fogom ,
    Nem középiskolai fokon
    felhomályosítani tani tani ni nini ..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. A fideszes közoktatás 3 sarokköve:

    - gyerek legyen
    - hülye legyen
    - náci legyen

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  25. T. BKRS 17:18!
    Egyfordulós választás lesz és Áder ke. úr kisakkozta, hogy is nyerhet a csapata! A választási törvényt kidolgozta és ő akarja a nemzetet újra összehozni, biztosan sikerülni fog neki, hacsak a múltjában nem találnak valamit…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. Leslie G. Charteris@, Marcus Aurelius@”Addig, amíg olyanok ülnek igazgatói és helyettesi székekben, akik valamikor a múlt században jöttek ki a felsőfokú képesítést adó iskolákból, aztán úgy is maradtak,……” Ezt írtam, hogy “úgy is maradtak”, ahogy anno kijöttek. Nem mindenki maradt meg azon a szinten, hanem fejlődött, képezte magát, nyitott maradt az új felé……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Marcus Aurelius
    2012. május 17. csütörtök
    15:30 @ Valóban, igaza van, én az általános iskolai és gimnáziumi tankönyvekre gondoltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  28. bumburi: minden elmondtal, amit akartam, ugyhogy csak egy +1 meg egy like :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Tananyag lehet,de ki fogja megtanulni?A mai gyerek számára nehézkes,hosszú,távol áll tőle.Mindent képileg kapnak.
    A rohanás végig a tananyagon nem teszi lehetővé az értő olvasást. Inkább alsóban kellene nagyobb hangsúlyt helyezni az olvasásra,hogy ne csak körülbelül ,ránézésre találgassák a szavakat.Na meg,emelni kellene a magyar órák számát.Nekem még heti 5 volt.
    A hittan helyett pl.Itt is lehet erkölcsről tanulni,tanítani.A tanárok jobban fel vannak készülve,mint a hitoktatók.(Nem nevezem őket tanároknak,mert nem azok.)Utóbbiak már az óvodában sem tudnak mit kezdeni a gyerekekkel.Igaz,ott nem tudnak úgy elzárkózni mint az iskolában,és nincs olyan nagy lelki terror,de ki tudja?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. Leslie G. Charteris

    @gigi60 Ismétlem, hogy csak kívülállóként nyilatkozom -már amennyire kívülálló lehet az ember, hogy mit tanítanak és kik a gyerekének. De az hétszentség, hogy ma a problémák 100-as listáján nincs az első 10 ben, hogy ki az igazgató helyettese.Annál inkább, hogy milyen az orientációja a pártszövetséghez.Sarkítva, hajára kenheti a koncepcióját, ha a mozgásterét minimálisra csökkentik és jön egy fideszes haver Irországból, hogy ő be akarja vezetni a ” Minden napra testnevelést! ” forradalmi gondolatát és mit ad isten, ő nyer.És akkor az iskolaőr jelenléte az, ami fölkerülhet a ” fontos ” dolgok közé? A volt feleségem jónak számító középiskolájában hetek óta nincs pénz a fénymásoló megjavíttatására és évek óta papírt is a tanulók visznek.Az érettség dolgozatok javítására már on-line lehet jelentkezni, anélkül, hogy tudni lehetne a feltételeket.Amikor elnyerik a megbízást, akkor szembesülnek vele, hogy pl. harmada a tavalyinak a díjazás.Ügyes!A mi Hoffmannunk pénzbehajtással foglalkozik és Bivalybasznádon sem alkalmaznám, talán pedellusnak. Fölemelő volt hallgatni egy beszélgetést Hámori Veronikával ( a Fazekas igazgatója ) okos,nagy oktatási és élettapasztalatról árulkodó gondolatait, de most a hoffmanrózsák világa van itt. Az egész, úgy, ahogy van – erkölcsi fertő, mélypont, abszolút nulla, de a szocik se húzzák ki magukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. @tóthlili
    A helyt ad – helyt kap éppúgy helyes, mint a helyet ad – helyet kap. Inkább stilisztikai a különbség: helyt ad a fellebbezésnek, panasznak, kérésnek, stb. – de helyet ad valakinek. Vagyis az előbbit általában inkább átvitt értelemben, az utóbbit konkrétan alkalmazzuk. (Az más kérdés, hogy jelen esetben azért én is inkább a “helyet” használnám.)
    Ami pedig az elgépelést illeti, nem tudom, ki követte el, de feltételezem, ide nem ők maguk gépelték be… (Ettől persze még lehet, hogy valóban ők hibáztak.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Kedves pedagógusok!
    Nem most kellene tiltakozni. Akkor amikor a Történelemtanárok Egylete elkezdte meghamisítani a történelmet.Az, hogy ma itt tartunk és korszerűtlen oktatási rendszerünk képtelen beilleszkedni a Bolognai rendszerbe (amit egyedül Magyar Bálint képviselt a szakminiszterek közül) maguknak köszönhetik. Önök voltak azok is akik kiharcolták, hogy a középkori felfogású testi fenyítés miatt ne lehessen büntetni az iskolai hivatásos iskolai garázdákat.Lehet gondolkodni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  33. anonyme
    “Önök voltak azok is akik kiharcolták, hogy a középkori felfogású testi fenyítés miatt ne lehessen büntetni az iskolai hivatásos iskolai garázdákat.”
    .
    Nekifutnál mégegyszer ennek a mondatnak? Kösz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Rebel:
    minek bonyolítani?
    Egyszerűen csak náci hülyegyrek legyen !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  35. Kedves Proaktiv :
    Na most lehet hogy Anonyme egy kicsit beléje bolonyódott a Bonyolai Rendszerbe meg ilyesmi ,
    De
    VÉGTELENÜL IGAZA VAN !! !! !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  36. T.proaktiv
    Magyarán: egy tanár ma már újra akkor üthet meg büntetlenül egy gyereket amikor kedve tarja. Legföljebb “megmagyarázza” tettét. Erre még az sem mentség, hogy kezelhetetlenek a mai fiatalok. A pedagógusok azt IS tanulták, miként kell bánni a renitens gyerekekkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. anonyme
    Köszi, így már világos ez a sötét ügy. A kisebbet bántani ugyanis nagy-nagy szellemi sötétségre vall.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Egyszer már arról volt szó, hogy ideológiáktól mentessé teszik az oktatást! A matekot milyen ideológia szerint tanítják! Matolcsy-matematikát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Wass Albert imádó a Holokauszt-bizottság élén 2013. január 16. szerda | Lázár György

Szőcs beszólt Ferlinghettinek 2012. október 15. hétfő | AN

Nyirő műveltségi verseny Csepelen 2012. augusztus 31. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos