Ronai and Ronai
AMERIKAI

Menni kéne, menni kéne, menni kéne… 2012. május 24. csütörtök 7:48 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Menni kéne, menni kéne, menni kéne...

Budapest, Fidesztán – Még a fülünkben van a „Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról” című musical híres dalának a címben is olvasható refrénje. És nemcsak kéne: megyünk is. Felkerekedünk, és nem maradunk. Már nemcsak azért fogy a magyar, mert kevesebb ember születik, mint ahányan meghalnak.

Az elvándorlók száma is egyre nagyobb méreteket ölt, aki teheti, mert mobil és nyelveket beszél, az távozik Orbán Magyarországáról. A rendszerváltozás óta soha nem hagyták el annyian az országot, mint most. Már nem csupán a sajtóban slágertémának számító orvosok, főként a rezidensek, de a mérnökök is más országokban képzelik el a boldogulásukat.

Drasztikusan megnőtt az országot tartósan elhagyók száma az elmúlt két évben. Az első számú célország Németország, az ott újonnan letelepedő magyarok száma 2010-ről 2011-re, azaz egy év alatt másfélszeresére, 40 ezer főre nőtt. Ha az ugyanekkor visszatelepülőket is figyelembe vesszük és csupán a növekményt nézzük, az ugrás döbbenetes: a nettó emelkedés 2010-ben még 3 ezer, 2011-ben már 17 ezer volt, és becslések szerint ez a trend az idén is folytatódik.

A kép az osztrákok esetében is lényegében hasonló: a 2010-es 30 ezerről 2011-re csaknem 50 ezerre növekedett a kint dolgozó honfitársaink száma. Ennek oka részben a tavaly májusi munkaerő-piaci nyitás, ezzel együtt a magyarok száma nagyobb mértékben emelkedett, mint az összes többi térségbeli országból érkezetteké összesen!

A régóta nyitott piacú országokban szintén hasonlóak a trendek: Nagy-Britanniában 2010-hez képest tavaly 36 százalékkal több, 16 ezer magyar jelentkezett munkára. A tengerentúlon, Kanadában a menedékkérők száma duplázódott meg egy év alatt, tavaly már 4400 volt.

A trendeket elemezve szembeötlő, hogy a 2010-et megelőző években nem volt jelentős növekedés, inkább hullámzás a kivándorlási kedvben, azóta azonban mindenhol kiugró a változás. A jelek a jövőre nézve is borúsak: a TÁRKI idén márciusi felmérése szerint a lakosság ötöde szeretné elhagyni hazánkat, ilyenre korábban nem volt példa. Különösen aggasztó, hogy a fiatalok körében a kutatás szerint 50 százalékos ez az arány, az ő esetükben vélhetően a jobb nyelvtudás is motiváció.

Az idén szakértők szerint hatalmas mértékben nőtt a külföldön tanulni kívánók száma is: a hazai felsőoktatási intézményekbe 30 ezerrel kevesebben jelentkeztek, közülük nagyon sokan az itteni keretszám csökkentés és a magas tandíjak miatt inkább máshova felvételiznek. Aki pedig külföldön tanul, nagyobb eséllyel fog eleve kint munkát keresni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 11 szavazatból)
Menni kéne, menni kéne, menni kéne..., 4.4 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(36)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

36 Reader’s Comments

  1. Jól járt velünk a Nyugat.
    Jobban mint a kommenizmusban.
    Így legalább az olcsó munkaerővel lenyomjuk – stagnáltattjuk – a nyugati dolgozók bérét.
    Osztán mi meg mehetünk nyugatra: pincérnek, bébiszitternek, WC pucolónak, örömlánynak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (21 szavazatból)
  2. Százezrek dolgoznak, élnek külföldön… legnagyobb fájdalmamra a fiam is.
    Egy húsz éve itt letelepedett amerikai barátomtól tegnap hallottam, hogy mindent feladott, és visszatelepül az Egyesült Államokba magyar feleségével, gyermekeivel együtt. Ezt kizárólag az Orbán kormánynak köszönheti, mivel azt a tevékenységet, amivel ő foglalkozott megfojtották, egy pillanat alatt lehetetlenné tették.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  3. Balogh Lajos: Itthon is kábé ezek a perspektívák állnak előttünk, csak ödöd-hatodannyi fizetésért (és ugyanolyan árakért)….akkor meg?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  4. Újabb vádpontok orbánia ellen!!!!! :((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  5. A személyek szabad mozgása a magyar állampolgárok számára a gyakorlatban azt jelenti, hogy valamennyi magyar állampolgár szabadon kereshet és vállalhat munkát az EU valamennyi tagállamában, ehhez nincsen szüksége munkavállalási engedély beszerzésére, vagy a munkaerő-piaci helyzet előzetes vizsgálatára. Amennyiben egy magyar állampolgár munkát talál egy másik tagállamban, ott ugyanolyan feltételekkel dolgozhat, mint az adott ország állampolgárai.

    Korábban, 2011. május 1. előtt ez nem érvényesült a gyakorlatban Magyarország tekintetében, mert a “régi” tagállamok (EU15) egy átmeneti, 7 éves időszakban lehetőséget kaptak arra, hogy ne alkalmazzák teljes mértékben az uniós előírásokat, hanem a saját nemzeti szabályozásuk szerint tegyék lehetővé a 2004-ben (és 2007-ben) csatlakozott országok polgárai számára az ottani munkavállalást. Ezzel a lehetőséggel az Egyesült Királyság, Írország és Svédország kivételével valamennyi tagállam élt is, és bizonyos ideig korlátozták az EU10 országaiból érkezők munkavállalását. A tagállamok aztán fokozatosan lemondtak erről a lehetőségről, és egymás után nyitották meg munkaerőpiacukat a kelet-közép-európai országok munkavállalói előtt, utolsóként Ausztria és Németország, amely országok az átmeneti időszak végéig, azaz 2011. április 30-ig éltek bizonyos korlátozásokkal Magyarország tekintetében. A 2007-ben csatlakozott Románia és Bulgária esetében is élnek az egyes tagállamok az átmenti időszak lehetőségével, amely szintén legfeljebb 7 évig tartható fenn.

    2011. május elsején azonban lejárt a korlátozásokat lehetővé tevő átmeneti időszak, és ezen időponttól kezdődően valamennyi tagállamban szabadon vállalhatnak a magyar állampolgárok munkát, csakúgy, mint a Magyarországgal egy időben csatlakozó másik 7 kelet-közép-európai ország állampolgárai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  6. a forrás lemaradt:
    http://www.euvonal.hu/index.php?op=mindennapok_munkavallalas&id=48

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  7. http://www.youtube.com/watch?v=fYYJKU2QSS0
    Ez kell ide! :) :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  8. Aki teheti boldoguljon kint. Az itteni intézkedések csak a “lájmolást” tartják szem előtt.
    Az oktatás visszaszorítása is azt indokolja, hogy “kívül tágasabb” a karrier útja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  9. Menjen az, aki nem képes küzdeni a szebb jövőért!
    Személy szerint biztos maradok, a gyermekeimért, unokáimért, érted!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (18 szavazatból)
  10. Bohém
    2012. május 24. csütörtök
    10:03

    “Menjen az, aki nem képes küzdeni a szebb jövőért!
    Személy szerint biztos maradok, a gyermekeimért, unokáimért, érted!”

    No, énértem ugyan nem muszáj maradnia, valahogy csak eltengődöm maga nélkül.
    Sőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  11. kyolla, mi bajod van Bohémmel? Furcsa vagy te, SŐT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (10 szavazatból)
  12. “Menjen az, aki nem képes küzdeni a szebb jövőért!” ez komoly ?, mert viccnek kicsit erős volt. Mit lehet várni itt a jövötől. 1990-ben azh hittem vegr eminden ok lesz, aztán meg nem. Vártam még 10 évet aztán el. A gyerekeimnek jobb jövőt akarok. Ezért nem maradtunk MO-n. Még beszélnek magyarul de megtiltottam nekik hogy valaha is MO-ra költözzenek. Ha valaki csak egyszer beleszagol az igazi szabadség levegőjében, ahol az allampolgar erdekei fontosak, mind a hatoságoknál, a bankokban, még a boltokban is, az ha nem hülye, nem akar visszaköltözni. Ha mégis viszaköltözik… vannak még mazochisták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  13. kyolla!
    Üdvözlöm!
    Örömmel tölt el, hogy egyedül is boldogul, kívánom Önnek és családjának, hogy mindig így legyen.
    Azért, ha megakadna valahol, valamibe, és szól, megtalál, számíthat rám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  14. “Újabb vádpontok orbánia ellen!!!!! :((((((((((((”
    Gets, ki fogja pofájába olvasni Orbánnak a vádpontokat?
    Ki lesz az a bátor ügyész?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  15. Olyan országból, ahol a központi költségvetés legalapvetőbb bevételi forrása az útonállás, a kifosztás, ahol az alattvalókat beszélő préslényként tartják számon, aki csak teheti, menekül.
    Az lenne a furcsa, ha nem így lenne.
    Ám ez a kivándorlási hullám sokkal szánalmasabb a legutóbbinál, amikor szintén országunk színe-java is vándorbotot kényszerült ragadni, mert akkor idegen világhatalom rémuralma tette velünk, ami történt. Most azonban csak az történik, amit saját magunk választottunk sorsunkká.
    Hajrá, magyarok, hajrá Viktor!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  16. A menni kene elvalaszthatatlan a mennyi kene? kerdestol. Magyarorszagon a mai korulmenyek kozott emberi meltosagban elni olyan koltseges, hogy csak a karrier politikusok es az ujkapitalista csodaemberek gyozik penzzel.
    Az eddig viszonylagos kenyelemben elok szelesebb retege most benzin, futes es vilanyszamla problemak halojaban vergodik, es a lakossag nagy tobbseg fogalmam sincs, hogy gyozi a folyamatosan sulyosodo megelhetesi gondokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  17. Jaj, Bohem. Minden tiszteletem a dontesert, valoban, mindenki ugysem fog elmenni. Csak az a szebb jovo… talan csak veletlen nyelvbotlas volt, en meg a jobb jovotol is tartok, mert a jobb konnyen “ikes igeve” valhat az adott feltetelek kozott. A jovo mindennapos tema volt nehany evtizeddel ezelott is, de ha lehet, en a jelenben szeretnem latni a boldog beteljesedest. Sok szerencset, Bohem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Miféle jövő vár itt ránk?Ha tehetném és befogadnának én is elmennék füstöm se maradna.A haza ott van ahol jól és embernek érezhetem magam.Itt naponta megaláznak belém rúgnak kirekesztenek a hazámból.Pedig én még sokat adtam ennek a honnak.Nem vártam a sült galambot tettem és tett a családom is.
    Szomorú ,kétségbeesett vagyok mi lesz velünk és mi lesz a színötös végzettségű unokámmal ha nem veszik fel az egyetemre.Pénzünk nem lévén marad neki is nyugat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  19. Én még 53 évesen is mennék ha lenne valahol egy rokonom, jó barátom, gyermekem, stb. legalább. De se munkám, se pénzem, csak a tudásom a munkamorálom és a becsületem van. De itt azt sajnos senki nem érdekel. És szerintem nem vagyok egyedül.:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  20. Szemernyi kedvem sincs ironizálni ezen a témán.
    Valóban tartok attól, hogy a “java” megy el és akik maradnak egyre lejjebb kerülnek, mindenféle értelemben.
    Nem csupán gazdaságilag, társadalmi, morális szempontok alapján is gyérül a maradók tábora.
    A láthatóan még sok éven át nem javuló helyzetü gazdasági nehézségek, az alapvetően katasztrofális államirányitás, (a kontraszelekciótól az ostoba ötletelésen át az ártok, mert megtehetem mentalitásig) a köznek az ő megnevelése bármi áron, az oktatás lépten nyomon tettenérhető mindent átírnivágyó, butítási szándéka, a társadalom (nyilvánvaló)felosztása “úr” és “paraszt” kasztokra, no és az uralkodó réteg “semmisem számít csak nekik több jobb jusson” bármi áron szemlélete, a hatalomvágyuk mindenek felett, kétséget sem hagy bennem e felől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  21. A nagyszámú minuszolóm azt mutatja: Nem tetszik az igazság.
    Sajnálom…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  22. Ahol zsarnokság van, ott senki ne reméljen szebb jövőt.
    “KI TTT BELÉPSZ, HAGYJ FEL MINDEN REMÉNNYEL!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. Balogh Lajos
    Annyit azért tudni kell, hogy az Egyesült Államokba a legtöbb magyar turistaként érkezik. Nincs zöldkártyája, nem adózik hanem feketén dolgozik, tisztelet a kivételnek. Igaza van a legtöbbje családoknál házvezetőnőként, vagy a férfiak építőiparban tudnak csak elhelyezkedni. A különbség annyi, hogy amíg itthon nem talál munkát és pár hónapig 23 e.Ft-on tengeti életét, addig az államokban havonta 400-500 ezer ft-ot kereshet. Hat hónapig tartózkodhat kint a turistavizummal, 2-3 millió ft-ot simán megkereshet ez idő alatt.
    Gondoljunk csak bele itthon hány évig kellene gürizni, hogy ezt az összeget megtakarítsa bárki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. Én már régóta szeretnék kijutni az USA-ba, de sajna még nem sikerült!
    Rengeteg bevándorlási ügyekkel foglalkozó ügyvédnek írtam, de nem tudtak segíteni!
    A vízumlottó ismét nem sikerült, totális az elkeseredésem!
    Feketén nem igazán szeretnék dolgozni , csakis hivatalosan!
    Akik 1956-ban elhagyták Magyarországot, azoktól is kértem segítséget, hogy hova , kinek lehetne írni, de sajnos ők sem tudnak segíteni!

    De most nagyon nehéz elhelyezkedni és szinte már-már reménytelennek tűnik!
    Sajnos nem lesz jobb , sőt, egyre rosszabb lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. Addig menjenek amig lehet. Kilépünk az EU-ból aztán lezárják a határokat. Irány a XVII század. Ipar nem lesz, mert minek. Lesznek megint nemesek és jobbágyok, megspékelve a papokkal és 3 millió élő halottal. Éljen és virágozzék a pedofilia.
    Hajrá Magyarország. Hajrá Magyarok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  26. Sedona itthonról sajnos nem megy az ügyintézés, mármint a letelepedési engedély kérése. Menj ki turistaként és maradj ott. Mások is így tesznek. Persze ehhez előbb helyet kell keresni, hogy dolgozhass. Bizonytalanra nem szabad nekiindulni. Nézegesd itt a “piactér” linket, itt vannak hirdetések munka terén. Most én sem tudom mi a helyzet kint, (2008-ban voltam) a válság és a nagyvilágból egyre többen érkezők miatt gondolom korlátozottabbak már ott is a lehetőségek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. Köszönönöm szépen a válaszodat!
    Amikor segítségre gondolok, pontosan ilyen válaszokat várok, amit te is írtál!

    Egyébként a nyugati – part érdekel, San Francisco , Los Angeles, Seattle, és nem utolsósorban Oregon állam!

    Mégegyszer köszönöm a válaszodat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Sedona, nincs mit sajnos segíteni nem nagyon tudtam, csak tapasztalatomat osztottam meg. Most nézegettem a “Piactér”-en hirdetett munkalehetőségeket.
    Amint látom nagyon beszűkültek a lehetőségek. Többnyire a több éve kint élő magyarok keresnek munkalehetőséget. Ez gáz ha ott vannak helyben és mégsem találnak. Én már legutóbbi ottlétemkor megmondtam, hogy a Mexikóiak kiszorítják a magyarokat. Olcsóbban és villámgyorsan dolgoznak. Sedona kívánom Neked, hogy sikerüljön álmaid megvalósítása.
    Gondolom a nyugati parton is vannak magyarok, valamilyen fórumon próbálj levelezőpartnert keresni, aki az ottani lehetőségekről információt tud adni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  29. Dimitru1
    2012. május 24. csütörtök13:59

    Sajnos, a téma valóban nem ad okot az ironizálásra, főleg akkor, ha kissé továbbgondoljuk. Úgy van, ahogy írod, természetesen a “java” megy el. Itt most semmiképen nem az ember minőség számít, hanem a kint is piacképes tudás, végzettség, gyakorlat. Pont az, amivel itthon is boldogulni lehetne, …….. ha lehetne.
    Itthon maradnak a képzetlenek, a nyugdíjasok, azok, akik esetleg családi okok miatt nem tudnak elmenni (legyünk őszinték, azok is, akik mindig is munkakerülők voltak) a rokkantak, betegek …….. A megmaradt munkahelyekre sem tudnak majd felvenni szakképzett embereket, csökken az adózók száma, csökken a bevétel, így lesz elég indok a szociális juttatások csökkentésére, vagy megvonására.
    Az “alkotmány” már nem tartalmazza, hogy az államnak kötelessége gondoskodnia az állampolgárairól, pl. hogy az évtizedeken át befizetett nyugdíjjáruléka után nyugdíjat is biztosítson.
    Azt is bele kellett volna venni az “alaptörvénybe”, hogy 70 évnél tovább senkinek sincs joga élni, (lassan úgyis annyi lesz majd a nyugdíjkorhatár ) .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Sedona. Az általad megjelölt városokban, – ahogy Optimista írta- a mexikóiak átvették a munkaerőpiacot. Egy mexikóit hamarabb alkalmaznak mint egy kelet-európait, részben mert olcsóbb és jó teherbírású, másrészt, mert az ott élő mexikóiak ajánlják egymást, kezeskednek egymásért, segítik egymást. A magyarok esetében ez nincs így. Menj északra, a keleti partra, vagy délre Floridába. Ott még van esély. Az építőiparban szeretik a magyarokat New Jersey-ben , New York-ban és Chicago-ban. Ha beszélsz angolul legalább alapfokon, várnak sofőrnek is. Ha informatikus vagy, vörös szőnyeget terítenek a lábaid elé. Itthonról nem tudsz ügyintézni. Menj ki turistaként és a munkavállalásra van 3 hónapod. A bevándorlási ügyvédeket fizetni értelmetlen kiadás, ők csak a vállalkozási, és a házasodási vízummal érkezőknek tudnak segíteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Sedona, kérlek, ne érts félre, mert maximálisan támogatom a szándékodat, miután jómagam is kivándoroltam a családdal már közel egy évtizede, mindössze egy “reality check”-re szeretnélek rávenni néhány magad számára megválaszolandó kérdéssel:
    - Jó nyelvismeret?
    - Jó szakma?
    - Szakmai tapasztalat?
    - Földrajzi rugalmasság, hogy oda menj, ahol a munka van?
    Azért kérdezem, mert ezekre nem tettél utalást, de arra igen, hogy hol szeretnél élni az USA-ban (a Nyugati Part legszebb helyei), ami alapján az az ember benyomása, hogy elsősorban a dolog nyaralás oldala érdekel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Szervusz Csávógyerek

    Az angolt középfokon beszélem !
    Felszolgáló és Rendszerinformatikus (információtechnológia)
    Különösen Információrendszer és adatátviteli munkakör amit szeretek végezni!
    Mivel én Magyarország Keleti régiójában lakom ahol (26%-os ) a munkanélküliség egyelőre csak azt tudom hogy innen “Menni kéne, menni kéne, menni kéne… ”
    A Nyugati partot írtam , de három államot is többek között, csak akad egy munkalehetőség e államok egyikében?
    Már 9 éves korom óta rajongok amerikáért , de sajna még mindig itthon vagyok!
    A bevándorlással foglalkozó ügyvédnek is írtam már, szám szerint több száz levél biztosan szerepel az adatbázisomban , nem számoltam meg :)
    1994-től pedig folyamatosan veszek részt a ‘”Green Card ” vízumlottó-n , zéró eredménnyel!
    Tehát nem feketén szeretnék kimenni dolgozni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. A nick nevem pedig egy Arizonai állam egyik legszebb városára utal!
    A vörös város, Sedona
    Ha úgy vesszük ez is a nyugati részhez tartozik!
    E három államot csak példának okáért írtam és Arizona a negyedik!
    Természetesen ha Florida-t írom, az tünhetne úgy , hogy nyaralni szeretnék, mert ugye, az is egy csodálatos hely (Key West )
    Ahogy hallottam, – lehet hogy nem igaz , majd ha reagálsz e írásomra megcáfolod, – itt van a legkevesebb munkalehetőség és e államot nem ajánlották nekem !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Sedona, jártam az általad említett helyeken, ennek ellenére mindig a Középnyugaton éltem, és mindenkinek azt javasolnám, akár otthon marad, akár külföldre távozik, hogy legyen teljesen rugalmas és oda menjen, ahol a legjobb életlehetősége adódik, elsősorban a munka alapján.

    Jómagam szakmai alapon szereztem annó a zöldkártyát már az USA-ban tartózkodva, de meglepően sok magyar és magyar nemzetiségű párral találkoztam, akik “nyertek” a zöldkártya lottón.

    Ezek profilja alapján, bár nem teljesen reprezentatív a mintám, azt a következtetést vonnám le, hogy a húzás nem lehet teljesen véletlenszerű, hanem irányított a megadott adatok határain belül.

    Ezt abból gondolom, hogy mindegyikük házas volt, komoly felsőfokú végzettséggel és tapasztalattal, és legalább egy gyerekkel. Természetesen, nem kétlem, hogy ebbe a profilba nem tartozók is “nyernek” időnként, de nekem még nem volt szerencsém ilyennel találkozni.

    Ráadásul, Magyarország kvótája nagyon alacsony az össznépességhez képest, főleg ha az érdeklődő populációt nézzük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Szervusz Csávógyerek

    Köszönöm szépen megtisztelő válaszodat!
    Ezért is szeretek e forumra járni , mert itt mindig tárgyilagos infókat kapok!
    Igazad van, hogy oda kell menni ahol munkalehetőség van!
    Pontosan ezt szoktam tanácsolni azoknak is , akik kint vannak az USA-ban de valamiért mégis hazajönnek!
    A Közép-Nyugati részek is szimpatikusak a számomra (Dél-Dakota, Észak-Dakota, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, Ohio és Wisconsin)
    Szoktam nézegetni az amerikai munkaügyi jelentéseket is, ott e területett szokták megjelölni, ahol a legkevesebb a munkanélküliség!
    Gratulálok neked, hogy szakmai úton sikerült a zöldkártya megszerzése!
    Én is próbálok Sponsorokat szerezni , de sajna mindig rossz helyeken kopogtatok!
    Pedig egy jó pár ismerősömnek is sikerült , de mint tudjuk ez ritka kincs és “Top Secret ‘” kategóriába tartozik, hogy ki s hogy talált úgy munkát, hogy a zöldkártyát is elintézték a számára!
    Mégegyszer köszönöm az információkat és tisztellek érte hogy megtiszteltél válaszoddal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Igaz, hogy California-t is írtam, de gondolom tudod, hogy Californiában, a Szilikon Völgyben az IT cégek vetették meg a lábukat, így a számítástechnikai végzettségűek vannak előnyben. Lehet hogy naív vagyok ezen a téren, de ezért is bátorkodtam írni „California-t” mert egy pici esélyt is látok arra , hogy esetleg itt tudnék valamit kezdeni számítástechnikai érdeklődésemmel :)
    Persze ez így csak nagy általánosítás
    Tudom, kezdetben eléggé meg kell alkudnia az embernek önmagával és az elvárásaival. Ha ez megy, akkor minden oké-s lesz, megbecsülik az embert és szép lassan lehet előrejutni. Sok sikert és nem utolsósorban kitartást kívánok mindenkinek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

Lázár János aggódik a zsidók miatt 2014. február 26. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos