Ronai and Ronai
AMERIKAI

Letilthatja adatait, ha nem akar “konzultálni” 2012. május 27. vasárnap 11:32 Forrás: AN

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Letilthatja adatait, ha nem akar "konzultálni"

Budapest – Orbán Viktor pénteken reggel jelentette be a közrádióban, hogy ismét konzultálni kíván a nemzettel. Mint eddig minden alkalommal, ezúttal is a kormány számára fontos kérdések szerepelnek a konzultációs kérdőívben, így például az, hogy maradjanak-e a bevezetésük idején ideiglenesnek mondott, úgynevezett válságadók. Orbán az interjúban jelezte, hogy erre a kérdésre ő igennel szavaz.

A Nyilvánosság Klub közleményt adott ki, amelyben tájékoztatja az állampolgárokat, mit kell tenniük, ha nem akarják, hogy adataikhoz akaratuk ellenére hozzájuthasson a kormány.

FELHÍVÁS ADATLETILTÁSRA, AVAGY MONDJUNK NEM-ET AZ ADATHALÁSZATRA!

Orbán Viktor és kormánya ismét az adófizető állampolgárok pénzéből százmilliókat felemésztő “nemzeti konzultációra” készül, amely valójában nem szolgál más célt, mint a közpénzekből finanszírozott kormányzati propagandát, valamint olyan adatbázis elkészítését, amelyben a választók személyi adatait és politikai véleményét összekapcsolják.

Jól emlékszünk még Kubatov Gábor fideszes képviselő szavaira, amikor arról beszélt a 2010-es választások előtt, hogy “Áttértünk egy online adatbázis-kezelési módra, meg tudom mondani most a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmentek szavazni, és nem a Fideszt támogatták….”

És emlékezhetünk arra az álkérdésekből és álválaszokból összeállított nemzeti konzultációra is, amikor a kérdőívek jobb felső sarkában vonalkódot helyeztek el, amelynek segítségével minden egyes magyar állampolgárt azonosíthattak aszerint, hogy válaszolt-e, és ha igen, hogyan a kérdőív kérdéseire. Ez kiválóan alkalmas arra, hogy mindenkinek a neve mellé odakerülhessen a jó- vagy a rossz pont, amely politikai meggyőződése szerint minősíti az állampolgárokat.

Ám míg eddig az ilyen akciók során — a törvényi rendelkezéseknek megfelelően – a személyi adatok kezelését a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (leánykori nevén Népességnyilvántartó Hivatal) munkatársai végezték, a most elfogadott törvénymódosítás szerint a Hivatal — erre vonatkozó megkeresés esetén – köteles ezeket az adatokat közvetlenül a Miniszterelnökségnek átadni “a polgárok személyre szóló tájékoztatása, illetve álláspontjának megkérdezése céljából”.

Az Orbán kormány az elmúlt évek során milliárdokat költött arra, hogy kérdőívnek álcázott propagandakiadványokkal árassza el a lakosságot, hogy azután a válaszolók adatai és válaszai követhetetlen úton hasznosuljanak a kormánypártok által felépített “online adatbázisokban”.

Felhívjuk mindazok figyelmét, akik nem szeretnének a kormányzati adathalászat együttműködő partnerei lenni, hogy “minden polgár, aki a személyiadat- és lakcímnyilvántartás hatálya alá tartozik, jogosult korlátozni a róla nyilvántartott adatok kiadását a személyiségi jogok védelmének biztosítékaként, a személyes adataival való önrendelkezési jogának érvényesítése keretében”. Az adatletiltási kérelem benyújtható személyesen a jegyzőnél vagy az Okmányirodában, postai úton vagy elektronikusan a www.magyarorszag.hu portálon.

Aki nem szeretné, hogy személyi adatait és politikai véleményét esetleg egy politikai párt választási adatbázisában rögzítsék, éljen az adatletiltás lehetőségével!

Budapest, 2012. május 27. A Nyilvánosság Klub ügyvivő testülete

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (30 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +36 ( 40 szavazatból)
Letilthatja adatait, ha nem akar "konzultálni" , 5.0 out of 5 based on 30 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(53)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

53 Reader’s Comments

  1. Amig az orbán részt vesz a magyar politikában,mindegy hogy kormányon vagy ellenzékként addig itt nem lessz megbékélés,gazdasági fellendülés mert ő keresztbe tesz mindenre.Az lessz a szépvilág amikor a gyerekek rovásírást és hátraelé nyilazást tanulnak a gyerekek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Sajnos, az adatok mégsem tilthatók le.
    Én már 199-ben kaptam egy levelet az akkor még Központi Nyilvántartó és Választási Hivataltól, amelyben értesítettek, hogy “adatainak a helyi, területi és a központi nyilvántartásban történő letiltására intézkedtem”.
    Biztos, ami biztos alapon a közelmúltban érdeklődtem, hogy ez a letiltás 13 év múlva, most Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalnak nevezett intézménytől, hogy a korábbi letiltás érvényes-e?
    Válaszukban közölték, hogy “adatletiltása mindaddig érvényben marad, míg azt Ön írásban fel nem oldja”.
    Ennek ellenére megkaptam a miniszterelnök úr levelét a nemzeti konzultációnak nevezett kérdőívvel. A letiltás ezek szerint semmire sem jó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Az előző hozzászólásom óta utánanéztem a dolognak. Íme:

    Érvényesül-e az adatletiltás az úgynevezett kapcsolatfelvétel eljárásnál?

    Nem, ezen eljárás során azok a polgárok is megkapják a küldeményt, akik letiltották adataikat annak érdekében, hogy ne kapjanak kéretlen reklámajánlatokat. A kapcsolatfelvételi eljárásnál ugyanis a polgár adatai nem kerülnek átadásra harmadik fél számára. Az értesítést a harmadik fél felkérése alapján a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala, illetve a jegyző küldi ki számukra.

    “Konzultálni” tehát szabad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos