Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kisújszálláson is nyomulnak a paptársak 2012. május 19. szombat 12:39 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kisújszálláson is nyomulnak a paptársak

Kisújszállás – Ha a kisdedek nem is, de az óvodások és a náluk is nagyobb gyermekek már a pap bácsik védőszárnyai alá kerülnek Kisújszálláson. Egy mai hír szerint ugyanis a következő tanévtől egyházi kezelésben működnek tovább a Kisújszálláson lévő, jelenleg önkormányzati fenntartású oktatási-nevelési intézmények.

A polgármester a testületi határozatot indokolva utalt arra: az állam az egyházi iskolákat kiegészítő normatív támogatásban részesíti, amely a finanszírozás szempontjából jelenleg a legbiztonságosabb pénzforrás, így ez a legmegnyugtatóbb az önkormányzat számára is.

Hozzátette: ebben az esetben az ingatlanok tulajdonjoga megmarad  a településnél, miután azokat tartós használatba adják.

Kecze István tájékoztatása szerint 2012. szeptember 1-jével a Baptista Szeretetszolgálathoz kerül a Városi Óvodai Intézmény, a Kossuth Lajos Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szolgálat és Diákotthon, az Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, valamint az Illésy János Szakközép- és Szakiskola. A baptisták vállalták, hogy az összes intézményi alkalmazottat megtartják, és biztosítják a világnézeti szabadságot.

A református egyház átveszi az Arany János Általános Iskolát, amely az általa már működtetett iskolával egyesül. Emellett a jövőben fenntartja majd Kisújszállás Móricz Zsigmondról elnevezett patinás középiskoláját, amely kollégiummal is rendelkezik. A reformátusok a vallási türelem jegyében a jelenlegi diákoktól nem várják el a hitéletet, ezt csak felmenő rendszerben tervezik bevezetni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Kisújszálláson is nyomulnak a paptársak, 3.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

  1. A baptistákból még ki is nézem, hogy meghagynák a lelkiismereti szabadságot, de mivel ezen státuszuk a hatalomnak való behódolásuk záloga, ezért úgyis a hatalom fog nekik diktálni, tehát a baptisták szabadsága is oda van már, csak ezt ők még nem érzik és nem tudják!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  2. Már teljesen mindegy.
    Létrehoznak egy újabb ” elveszett nemzedéket ”
    Mert minket valóban régen tép a balsors. A MI balsorsunk !
    Amelyek a Vilháb után többnyire választásokon dől el.
    ( Hol Rákosiék , hol Sztrongjuropmenék…vagy valami még roszabb !)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  3. A hülye táltosok nemzetsége nem tanul a nyugati mintából : Újabban nagyon kevés szavazattal szokott nyerni egy egy párt a fejlett országok választásain. Mintha éreznék a választásra jogosultak , hogy nem szabad túl nagy hatalmat adni a politikusoknak , mert különben elkurvulnak.
    A fejlett országok népei rövid gyeplőn tartják őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  4. Ha a Jobbik kerül hatalomra, úgyis hamarosan vége lesz: háborút provokálnak a szomszédokkal a hagymázas Nagy-Magyarország-álmaik valóra váltáshoz, jól elveszítik, és ezzzel Magyarország mint önálló állam meg fog szűnni, mert a győztesek felasztják egymás között.
    Lássuk be: egy ennyire hülye és öngyilkos országnak nem is lenne szabad léteznie. Jó nagy területtel kezdte, kb. 500 év kellett, amíg az idióta utódok elvesztették a 3/4-ét, most jönnek az ő idióta utódaik és elveszítik a maradékot. Viszont legalább bezár a közép-európai őrültekháza, a világ egy kicsit jobb hellyé lesz. Kár, hogy ilyen áron.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (32 szavazatból)
  5. T. Ego 14:53!
    Ezt gondolom én is, miért kell nekünk még egy Triannon – amikor majd csak egy zsebkendőnyi marad belőlünk?! A Jobbik nem tud gondolkodni, a Fidesz pedig ezt a vonalat nem érzi veszélyesnek (?) – pedig láthatná, hogy itt a két pofon már nem lesz elég!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  6. A hitéletet felmenő rendszerben kívánják bevezetni? Akkor az ateisták hova menjenek tanulni? Mélységesen felháborító!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  7. Alig várom, hogy a jobbik hatalomra kerüljön, és megtámadja a szomszédokat. Én azt sem bánnám, ha a bocskor máris (hazmadszor) itt járna Budapesten. Semmirekellő, Európátol idegen népség vagyunk. Elosztják legalább a megmaradt egyharmadot is a kisantant országok, meg Ausztria. Jó lenne már betagozódni a nálunk fejlettebb Szlovákiába, Ausztriába, Romániába, Szlovéniába. Rövidesen Horvátország és Szerbia is az unió tagjai lesznek, az odakerülőknek is tiszta nyereség. Határok már nem lesznek, az utazás és költözködés szabadsága korlátlan marad, legfeljebb annyi változik, hogy az idióta nemzeti jobboldalunk mindenütt kisebbség lesz, és nem uralkodhat felettünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (16 szavazatból)
  8. Ez az irány tudatos lépések következménye. Csökkentik az önkormányzatok támogatását, ezzel csökken az oktatásfenntartó képességük. Majd államosítják és az új tantervvel ideológizálják az iskolákat, de a fenntartás költségeit az önkormányzatra hagyják.
    Nem kell mást tenni, mint megvárni, hogy az önkormányzatok kifaroljanak az egészből és az intézményigazgatók az egyházban messiást lássanak. Pofon egyszerű és ördögi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  9. Nagyon sürgősen meg kéne szüntetni az egyházak állami támogatását. Kizárólag karitatív tevékenységért lehessen pénzt adni neki, meg műemlékvédelem miatt. Tartsák el őkat a híveik!
    Azok az önkormányzatok, amelyek pénzhiányra hivatkozva átadják az állami, világi képzésű iskolákat, amelyeket az adófizetők pénzéből, a helyi adóból is támogatnak, fenntartanak, az egyszerű sikkasztás. Ha egy önkormányzat képtelen forrásokat találni, mert a jelenlegi kormány elvonja a korábbi forrásokat, miközben hülyeségekre szórja a pénzt, akkor el kéne gondolkodniuk, kinek az érdekeit is képviselik!
    Mondom én, visszamegyünk a középkorba, amikor a papság irányította az életünket. Közröhej, hogy egy egyházi iskolában rákérdezve pl. a házasságon kívüli szexre, a homoszexualításra, a védekezésre vagy más, érzékeny témákra, a gyerekeket szándékosan félrevezetik.
    Az egyházi fenntartás nálam egyenlő a vallási ideológiák terjesztésével, ami ma már korszerűtlejn, elavult, dogmatikus dolog. Aki hisz valamiféle istenben, az tegye a magánéletében, azzal semmi bajom, joga van hozzá. Amúgy is úgy gondolom, igazi hívőkből nagyon kevés van, lásd Iványi Urat! Az ilyen embereket tudom tisztelni, a megélhetési papokat már nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  10. Semjén Zsolt főcsuhás vezérletével az egyházaknak egyre nagyobb a politikai befolyásuk ! Az iskolák,ovodák,bölcsődék egyházak működésébe kerülnek,nincs más választás ! A civilizált világban ezt diktatúrának hivják !
    Remélem nem sokára Semjén a nagy egyháztámogatása miat,lesz hol bűneit levezekelje ! Csak zárthely legyen !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  11. Grezo !

    Minden szavad igaz amit leirtál a meglátásoddal sokan egyetértenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  12. Az új köznevelési törvény az iskolákat átnevelő intézményeknek szánja. Lehet elköltözni Kisújszállásról, ha valaki nem adja a gyerekét. Aztán az országból is. Ezt az egyetlen különbséget látom a régi és az új diktatúra között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  13. Grezó – egy álmodozó.
    ovinak csakis azért kellenek az egyházak, hogy a hatalmát biztosítsák.
    Más tekintetben egyetértünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  14. santosh!
    Igen, álmodozó vagyok, mert már sajnos csak álmaim vannak, hogy ebben az országban értelmes életet élhetnék.
    Amióta öntudatra ébredtem, azóta csak csodálkozom, és nem értem, hogy miért ilyenek ebben a csodálatos világban az emberek. Ember embernek farkasa. Miért nem vagyunk képesek a ma már rendelkezésre álló tudományos eszközökkel és elméletekkel végleg kizárni a hatalomból az oda nem valókat. Ha sok mai állami vezetőn, politikuson elmeorvosi vizsgálatokat végeznénk, és felfednénk a valódi motivációikat, érdekeiket, nem kéne új törvényt hozni a parlament létszámának csökkentésére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  15. Ego!
    On vizioja latszik realisnak a jovore nezve(sajnos) vagy hal Istennek en szivessen tartoznek az osztrakokhoz, de meg a szlovakokal is ellenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  16. Nem tartom jónak, hogy a papság neveli a gyerekeinket. A mai tudomány mellett Isten nem fér bele ebbe az univerzumba. Nem kellene hülyíteni a több ezer éve kitalált és rég idejétmúlt baromságokkal tömni a fejüket.
    “Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa!”
    Néhány hete láttam egy videót a Youtube-on, ahol egy pap arról prédikált, hogy a magyar a világon felsőrendű faj stb. stb.. Teljesen kiakadtam! Nem tudok németül, de mintha Hitlert hallottam volna. Már a papság egy része is a nácizmust hirdeti! Ők sem tanultak a múltból, vagy csak nagyon akarják a hatalmat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  17. Grezó – milyen bonyolult az emberi közösség!
    Álmodozzunk, olyan egyszerű lenne boldog egyetértésben élni! (Mikor szerettük az egyszerű megoldásokat?) Gandhi azt mondta, a bolygó az emberiség szükségleteit kielégíti, az emberi mohóságot nem.
    ovi az alantas vágyakkal és indulatokkal manipulál, ami mindig bejön. Erővel elpusztítja a nyomát is a szabadságnak, emberiességnek. Ezzel elősegíti – nézzük az álmodozók szemszögéből – hogy a legutóbbi 53% (2,74 millió + durván 3 millió otthon maradt állampolgár) választásának következményei tisztán láthatóak legyenek, és reményem szerint meggyorsítja a szükséges tanulási folyamatokat. Amíg ennél jóval több nem lesz a felelősségvállalás, önállóság, humánum, stb. addig jelen viszonyaink maradnak. (Persze nem csak ovi oldalán állnak hívek.) Hosszú ideig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  18. Marónátron – hogy isten belefér-e az univerzumba, hit kérdése. Az meg, hogy ki és mire nevelje a gyerekeket társadalmi megegyezés kérdése. Az a baj, hogy jelenleg a társadalomban nincsen megegyezés, ezért kizárólagossá tenni a vallásos nevelést, az diktátum. Ilyenkor világnézetileg semleges, plurális oktatáspolitika lenne a demokratikus megoldás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  19. az orbán patással szembeni indulatok jogosak…de a hazagyűlölet, amit egyesek itt mutatnak az számomra gyomorforgató és riasztó. Van és lesz értelmes magyarság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  20. Tisztel Marónátron!
    A youtube prédikáció linkjét kérem, undorral meghallgatnám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Hoffmann meséi 2013. december 27. péntek

Orbán kormánya nehezíti a nyelvoktatást 2013. december 14. szombat

Totális káosz az iskolákban 2013. november 7. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos