Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gondolj majd apádra, ha rákerülsz a lapátra! 2012. május 8. kedd 7:56 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gondolj majd apádra, ha rákerülsz a lapátra!

Budapest – Ki ne emlékezne a tíz évvel ezelőtt, Orbán Viktornak a Testnevelési Egyetemnél elmondott beszédét követően elhunyt elhunyt Hofi Géza dalára, amely a kilencvenes évek második felében Orbán Viktor családjának bányaügyei után vált újból aktuálissá.

Úgy tűnik, ezúttal még az apjára sem kell gondolnia a a fülkeforradalom szabadságharcos miniszterelnökének, a választók, legalábbis az LMP-s Karácsony Gergely szerint, most nem az apja, hanem saját jogán fogják elküldeni. Orbán azt válaszolta, hogy ez egy ilyen szakma, már megszokta, hogy lapátra teszik.

A nemzeti együttműködés rendszerében nincsenek oligarchák – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, ugyanakkor hangsúlyozva: nagytőkésekre, sikeres milliárdosokra és magyar nagyvállalatokra szüksége van az országnak.

A kormányfő az LMP-s Karácsony Gergely azonnali kérdésére válaszolt. Az ellenzéki politikus azt tudakolta, hogy a kormány miért Fidesz-közeli oligarchák – Simicska Lajos és Nyerges Zsolt, valamint az érdekeltségükbe tartozó vállalkozások, így például a Közgép Zrt. – érdekeit képviseli, miért nem a magyar emberekét, a kis és közepes vállalkozásokét, a gazdálkodókét.

Orbán Viktor úgy felelt: a nemzeti együttműködés rendszerében nagytőkések vannak, oligarchák azonban nincsenek és nem is lesznek. „A mi fölfogásunk szerint oligarcha az a milliárdos, aki közvetlen politikai hatalmat is akar szerezni a gazdasági súlya mellé, az ország fontos ügyeinek eldöntését is saját hatáskörébe akarja vonni, elfoglal például egy pártot, vagy miniszterelnökké választják, így egy adott parlamenti többség támogatásával egy kézbe kerül a milliárd és a politikai hatalom” – mondta, majd hozzátette: lehet, hogy más pártoknál ez elfogadott, de a Fideszt ellenzi és visszautasítja.

“A Fidesz a középosztály kezében fogja tartani a hatalmat” és a középosztály nevében gyakorolja azt – húzta alá. Hozzátette, kormánya azt szeretné, ha minél több nagytőkés, sikeres középosztálybeli, és minél kevesebb szegény ember lenne Magyarországon, ehhez pedig sikeres vállalkozásokra van szükség.

Karácsony Gergelynek azt mondta: ha bármely, az államhoz köthető gazdasági ügyben jogsértésről van tudomása, tegyen feljelentést, hiszen ez kötelessége is. Az LMP-s képviselő ezzel kapcsolatban közölte: így fog tenni, így tettek az előző ciklusban, és a közelmúltban is így jártak el, feljelentették például a földalapkezelő vezetőjét.

Az ellenzéki politikus a miniszterelnök szavaira úgy reagált: Simicska Lajos valóban nem a Fidesz elnöke, ám Orbán Viktor nevezte ki annak idején a párt gazdasági igazgatójának, majd az APEH élére. “Ha azt gondolja, hogy bárki Magyarországon beveszi azt a szöveget, hogy Simicska Lajos nem a Fidesz embere, akkor ön nagyon naiv, miniszterelnök úr. Önt a választói úgy fogják lapátra tenni, mint a szocialistákat korábban, ezek miatt az ügyek miatt” – címezte a kormányfőnek.

Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta, egyszer már lapátra tették a választók, és fogják is még, függetlenül attól, hogy Karácsony Gergely szavainak “sok köze nincs a valósághoz”. “Ez ilyen szakma, szokva vagyunk hozzá” – tette hozzá.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +12 ( 18 szavazatból)
Gondolj majd apádra, ha rákerülsz a lapátra!, 4.9 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

38 Reader’s Comments

  1. admin, jó lenne a kép aláírást javítani, Hofi megérdemli a helyes kiírást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  2. Rinocérosz arcbőre van ov-nek, vajon kihalására is számíthatunk???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  3. Lenne már egy világos program, mely a szokásukat a gyakorlatba is érvényesítené.
    Tudnám ezerrel támogatni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  4. (Admin! Bocsánat. Figyelmetlen voltam. Jogos, az mail címet elütöttem.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  5. Lenne már egy világos program, mely a szokásukat gyakorlattá tenné, ezerrel tudnám támogatni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  6. Megnéztem a videót, honnan tudta Orbán, hogy ezt fogják tőle kérdezni?
    -
    Ezzel együtt Karácsony Gergely egyperces válasza betalált. Kezdetnek nem is rossz. Orbánnak érzékeny pontja ugyan az oligarcha kérdés, de ennél is érzékenyebb, amikor érzékeli, hogy a mellébeszéléssel rontott a dolgon. Ez megtörtént.
    -
    Még érzékenyebb amit most szemmel láthatólag még nem érzékel és még nem tudatosodott benne, hogy igaz a ringben bekapott egy enyhébb bal horgost, amitől ugyan ő a bokszoló nem rendült meg különösebben, csak azt nem vette észre, hogy a sarokban az edzője a drukkerei és a szponzorai jobban megrendültek. De nem attól, hogy bekapta, hanem attól , hogy szemmel láthatólag is feldúlta őt és beijedt és attól, amilyen gyengén, egyensúlyát vesztve kezelte a kérdést most, ami szerint biztosan beengedi majd a többit is.
    -
    Már régóta mondogatom, hogy Orbán, mint általában a vadul csörtető vaddisznók, nem ijeszthetők és nem félemlíthetők meg, de ugyanakkor a hirtelen közvetlenül az orruk előtt felbukkanó váratlan akadályok kikapcsolják a rutinját és kiváltják a reflexeit, amitől feldúltan félreugranak majd csillapíthatatlan indulatuktól hajtva vakon csörtetnek tovább a semmibe. Az országon esetleg tud uralkodni, a saját reflexein nem.
    -
    Valószínűnek tartom, hogy így is lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (41 szavazatból)
  7. Nocsak nocsak,csak nem készül a lapátra ülni???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  8. Ez lessz az utolsó lapát Orbánnak. Ahogyan GYurcsány sem jön vissza többet, ugy Orbán sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (20 szavazatból)
  9. Eddig remek, de ki jön helyettük? Vona?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  10. „A nemzeti együttműködés rendszerében nincsenek oligarchák – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, ugyanakkor hangsúlyozva: nagytőkésekre, sikeres milliárdosokra és magyar nagyvállalatokra szüksége van az országnak. … A mi fölfogásunk szerint oligarcha az a milliárdos, aki közvetlen politikai hatalmat is akar szerezni a gazdasági súlya mellé, az ország fontos ügyeinek eldöntését is saját hatáskörébe akarja vonni, elfoglal például egy pártot, vagy miniszterelnökké választják, így egy adott parlamenti többség támogatásával egy kézbe kerül a milliárd és a politikai hatalom” – mondta, majd hozzátette: lehet, hogy más pártoknál ez elfogadott, de a Fideszt ellenzi és visszautasítja.”
    .
    Az oligarchia ókori görög szerzők szerint kevesek zsarnoki uralmát jelenti. Az oligarcha (vagy tartományúr) ógörög eredetű szó, amelynek jelentése egy nagyobb országrészen önhatalmúlag uralkodó főnemes, hatalmaskodó főúr, kiskirály. Rendszerint királyi privilégiumokat is használ, függetlenül a király jóváhagyásától. Arisztotelész szerint az oligarchia azon kevesek uralma, aki nem kiválóságuk, hanem vagyonuk alapján kerültek a vezető rétegbe.
    Nép boldogságának csak az Istentől és emberektől elátkozott oligarcha lehet irigye.” (Kölcsey Ferenc) – [Wikipédia]
    .
    Ezt mondja az a személy, aki a keresztény kormány szerint is a történelem Ura
    Jak 5:1 Nosza immár ti gazdagok, sírjatok, jajgatván a ti nyomorúságaitok miatt, amelyek elkövetkeznek reátok.
    Jak 5:2 Gazdagságotok megrothadt, és a ruháitokat moly ette meg;
    Jak 5:3 Aranyotokat és ezüstötöket rozsda fogta meg, és azok rozsdája bizonyság ellenetek, és megemészti a ti testeteket, mint a tűz. Kincset gyűjtöttetek az utolsó napokban!
    Jak 5:4 Íme a ti mezőiteket learató munkások bére, amit ti elfogtatok, kiált. És az aratók kiáltásai eljutottak a Seregek Urának füleihez.
    Jak 5:5 Dőzsöltetek e földön és dobzódtatok; szíveteket legeltettétek mint áldozás napján.
    Jak 5:6 Elkárhoztattátok, megöltétek az igazat; nem áll ellent néktek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  11. Ha így folytatja arra a bizonyos lapátra nem ültetni fogják, ütni fogják vele. Ülni nem a lapáton fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  12. Ha orbán a gazdaság és a középosztály megerősítést akarja, akkor miért áll ki a követelményeket nem támasztó privilégiumok mellett?
    Miért tűri, pl a scmittpál féle jelenséget?
    Miért hoz létre olyan médiabirodalmat ami titkolja a haverok bűneit és csak az politikai ellenfelek leszámolását tűzi ki célul?
    Vajon miért az szja-n keresztül “ösztönöz” (a bért bármire bárhol el lehet költeni) és miért nem a beruházásokon és munkahelyteremtéseken keresztül?
    Ja hogy akkor nem lenne biztosítva a konkurencia mentes hatalom?

    orbán HÁNYINGER!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  13. Nagyobbat zak´znak mint a szocik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  14. http://www.magyarvagyok.com/videok/3-Humor/4844-Hofi-Geza-Gondolj-Apadra-1984.html
    Stílszerűen!
    :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  15. Na, majd amikor Tom Hanks főszereplésével filmet forgatnak a Führerről…
    Az lesz a címe, hogy Segítség, felnőttem 2, avagy Egy vezér második gyermekkora

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  16. Micsoda egy aszott fazon!
    Lapátravaló!!!
    :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  17. A képét nézve, mennyi szeretet sugárzik belőle, biztosan az általa szeretve tisztelt népére gondol, amely kétszer elüldte …..na finom vagyok és nőies, a fenébe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  18. A kép címlapfotó lehetne az” Őrült naplója” díszkiadásához.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  19. És az akasztást is meg lehet szokni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  20. Nagyon remélem kis hazánkban nem csak két ember van aki alkalmas a Miniszterelnöki beosztásra.Ha eljön az idő akkor meglesz az is aki az országot vezetni fogja.De jól nézzük meg a jövőben kire bízzuk a sorsunkat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  21. “Itt,az idő!”,hogy ellapátoljuk Orbánt és bandáját!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  22. Milyen szép ez a mi Viktorunk, és milyen okos a mi Viktorunk. Jó lenne 30 évig miniszterelnöknek, majd 80 évesen megérdemelt nyugdíjába távozhatna……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (8 szavazatból)
  23. Nyugodtan alszik-e Orbán? Képes a lelkiismeretére venni mindazt amit elkövetett? A kettős beszéd kihúzza a bajból, vagy csúnyán bukik? Igen lapátra tették, de nem vonták felelősségre, na és legközelebb? Lesz -e hazánk olyan ország ahol Orbánnak és csapata tagjainak bűnhődnie kell bűneikért vagy megússzák? Amerika, segit-e az elszámoltatásban? Mert az únió egyes vezetőit lehet, h baráti szálak fűzik Orbánhoz, igy nem nagyon bántják a forradalmárt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Milyen közèposztàlyròl beszèlsz Viktor?
    Magyarorszàgon nincs közèposztàly,csak ti,ès a szegènyek,meg az ennèl is szegènyebbek,vagyis a kilàtàstalanok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. “A Fidesz a középosztály kezében fogja tartani a hatalmat” és a középosztály nevében gyakorolja azt – húzta alá.
    Honnan kell és milyen szemszögből nézni, hogy én is és még sokan így lássák?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  26. Ma este Klubrádió, 18-17 riport.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. Egy demokráciára alkalmatlan, sikertelen,önbizalomhiányban szenvedő, és éppen ezt elfedni akarván, hatalmas öntudattal és büszkeséggel (ezek ingyen vannak) rendelkező, apatikus és naiv népet, húsz éve konjunktúralovagok etetnek.
    Ahogy látom az országban, még nem telt ki az idejük. SAJNOS!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Milyen pontos definíciót adott szeretett miniszterelnökünk az oligarchiáról! (Nyilván az apparátus utánanézett, ezt nem tudhatta fejből.) Kár, hogy utána lehazudta az eget…De miért lepődnénk meg, ez folyik a parlamentben. Kétharmad. És ebben a kétharmadban az ángyán-féle hősök is benne vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Ilyen volt: http://www.hocipo.hu/images/stories/content/15ev/2000_24.jpg
    és a fentebbi lett

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  30. nyugatimagyar

    Orbán Viktor a legnagyobb magyar miniszterelnök a rendszerváltás óta mert megadja az állampolgárságot és szavazati jogot a nyugaton és határontuli magyaroknak. Nemzetstratégiailag ez a lényeg! Eddig már fél millionan vették fel magyarországi lakohellyel nem rendelkezök a magyar állampolgárságot. Majd a mi szavazataink (nyugati és határon tuli magyarok) biztositják hogy évtizedekig magyar miniszterelnök maradjon. Orbán Viktor nagy érdeme, hogy életben tartja a Horthy-Magyarország ideologiáját, miszerint csonka Magyarország nem ország, Nagy Magyarország Mennyország. Eltudjuk képzelni hogy Orbán Viktor elöbb utobb akár háboru utján is ujra vissza állitja majd Szent István Nagy Magyarországát. Bizunk benne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  31. Orbán MINDEN SZAVA HAZUGSÁG és ezt ő is jól tudja! Elfelejti, hogy ez nem a Jancsi és Juliska mese. Ebben az esetben a lapát a hátát fogja egyengetni és emlékezetét fogja javítani, hogy miért is bánnak így vele. Legközelebb gratzi orvosai NE CAVINGTON-t írjanak fel neki, hanem LAPÁTOT :-)!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Jellemző, mennyire nem értenek a politikához ezek a szerencsétlen LMP-sek. Karácsony Gergely egy rendkívül kellemes fiatalember, de még csak ott tart, hogy kottából énekel. Mikor Orbán azt találta válaszolni, hogy az Ő Nertársai között nincsenek oligachák, (az az olyan nagytőkések, akik a politikában is részt vesznek)már csípőből tüzelve mondhatta volna, mondjuk Széles Gábort, Csányi Sándort, Demjánt, Simicskát, mert akát közvetlenül, akár közvetve bizony ezek a jó nertásak részt vesznek a politikában, sőt pont ők alakítják Orbánnal csak elbáboztatják. Mikor pedig a Viktor arra hivatkozott, hogy nagytőkésekre, pénzemberekre, nagyvállalkozókra, szüség van, azonnal rá kellett volna repülni és kijelenteni, hogy igen ez mind igaz is lehetne, ha egyébként ezek a nagyválalkkozók nem vinnék ki a határon túlra a komolyan jövedelmező vállalkozásukat, és ha véletlenül itt tesznek szert valamilyen nagyobb nyereségre, akkor pedig a pénzt viszik ki, mint ahogy azt legutóbb a Simicska-Nyerges páros tette. Pénzeik Svájcban landoltak. Nem hiszem el, hogy Orbán ne vegye észre, hogy miközben őrült pénzeket pumpál ezen emberek vállalkozásaiba, vagy teszi őket például a gyenge adóztatás következtében még gazdagabbá, aközben álla agazdaság Magyarországon, sőt ha lehet még romlik is a semmiből, a foglalkoztatás dettó, semmi nem mozdul. Két év óta nem tűnik ez fel neki. Akkor kérem tisztelettel, hol az a temérdek pénz. Demján maga megmondta, hogy a nyereséges vállalkozásai mind külföldön vannak, itt csak közép válalkozásai vannak, de azok pedig mind veszteségesek. Ugye elhiszik, hogy ilyet nem szopok ki a kisújjamból Szóval ezzel ott rögtön vissza kellett volna vágni Orbánnak. Itt van rögtön a magyarázat a Gyurcsány üldözésére, mert ezt Ő adott esetben, ha egy demokratikusan megválasztott párt elnökeként,van jelen a Parlamentben már biztos belevágta volna Orbán képébe úgy, hogy még tán nekem is fájt volna. Erről van szó. Az LMP vagy a Fidesz óvodai tagozata, vagy annyira dilettáns, hogy az sírni való. Nem lehet mindent performenszekkel elintézni uraim! Nagyon, de nagyon sokat kell még tanulniuk, ugyanis lehet nem mondta Nekik senki, de a politika is egy szakma, méghozzá egy nagyon nehéz szakma:

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  33. Jade
    Miért az LMP-t nyüstölöd, aki végre szólt valamit? Miért nem a többi Pató Pálra haragszol? Vagy a szemrebbenéssel mellébeszélő ovira? Nem ingem, de az lmp performanszai ugyanazokon a húrokon játszanak, mint ovi dagályos nemzeti áradása. Ami hiánypótló a nem kormánypárti oldalon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  34. Az alkalomhoz illő rettegéssel üdvözlöm Pártunk és Kormányunk Dicsőséges Vezetőit a móri gyalázat és a Magyar Fejlesztési Bank kifosztásának tizedik évfordulója alkalmából. Jelentem: A sírokat gondozzuk és unokáink sem fognak felejteni. Nagyon reméljük: A Jóisten sem ! Örömmel konstatáljuk, hogy egykoron a világ minden tájára szétszórt tőkeállománnyal sikerült megalapozniuk a Nemzeti Együttműködés Rendszerének gazdasági alapjait.Reméljük, hogy a közelgő ökológiai, gazdasági, társadalmi világkatasztrófa viharát valamennyii egykori dicsőséges szervező és becses családtagjaik, valamint leszármazóik sikeresen túlélik majd. Ahogy eltervezték. Vagy mégsem ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. “A Fidesz a középosztály kezében fogja tartani a hatalmat” – amit Magyarorszagon osztalynak nevezni erös csusztatas.
    Hol el ez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Tisztelt vezérünk,ha az oligarha kifejezésnek az a definiciója amit ön mondott akkor önnek azonnal le kell mondania minden állami tisztségéről,ugyanis ön minden tekintetben megfelel ezeknek a kritériumoknak.Ön milliárdos még ha tagadja is,közvetlen politikai hatalmat gyakoról,az ország fontos ügyeinek eldöntését saját hatáskörébe vonta,elfoglalt egy pártott,miniszterelnökké választották,egy adott parlamenti többséggel egy kézbe került a milliárd és a politikai hatalom,ezt mind ön mondta tegnap a parlamentben.Nem vette észre hogy saját magáról beszél.Kérem legalább saját szavait vegye komolyan és mivel ezt a fidesz elutasitja,mondjon le!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. je pense
    Kis osztály is lehet osztály, sőt én ismertem osztály nélküli osztályvezetőt is. :) :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. A tegnapi parlamenti közvetitésben a vezér beszéde alatt végre látszott az alatvalói arcán,hogy szégyelik magukat vezérük miatt,lehajtott fejjel halgatták,még a vezéri humort is megdöbbenve,mosoly nélkül fogadták.Lehet hogy birizgálja öket a még halványan megmaradt lelkiismeretük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos