Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fellegi a jövőben tanácsokat ad Orbánnak 2012. május 11. péntek 12:27 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fellegi a jövőben tanácsokat ad Orbánnak

Budapest – Elvégzettnek tekinti vállalt feladatát, május 15-i hatállyal felmentését kezdeményezte és szeretne visszatérni a nemzetközi üzleti életbe Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter. Orbán Viktor miniszterelnök megköszönte a miniszter munkáját és tanácsadójává kérte fel. Az MSZP szerint Orbánnak és Matolcsynak kellene mennie.

Az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős miniszter Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött levelében kérte felmentését. A levelet a Miniszterelnökség juttatta el pénteken az MTI-hez.

Fellegi Tamás levelében kifejti, tavaly decemberben azt a feladatot vállalta, hogy a kormány tagjaként irányítja és összefogja azokat az egyeztetéseket és erőfeszítéseket, amelyek az IMF/EU-tárgyalások megindítását célozzák.

“Úgy gondolom, ezt a feladatot sikerrel és maradéktalanul teljesítettem. A technikai akadályok elhárulását követően megkezdődhetnek a hivatalos tárgyalások, amelyek már a makrogazdasági és költségvetési politikánk részleteiről szólnak majd” – fogalmazta meg a távozó miniszter.

Fellegi Tamás azt is rögzítette, hogy megítélése szerint ennek irányítására és összefogására a továbbiakban olyan vezetőre van szükség, akinek átfogó és részletes pénzügypolitikai, ezen belül adóügyi és költségvetési tapasztalata van.

Horváth Csaba, a szocialisták alelnöke pénteken sajtótájékoztatón kérdésére válaszolva azt mondta: a kormányfő reggeli rádióinterjújából a legfontosabb, a távozásáról szóló bejelentés elmaradt. Az MSZP megítélése szerint ugyanis az ország állapotáért leginkább Orbán Viktor és Matolcsy György felelős, ezért nekik kéne menniük a kormányból, hogy megtörténhessen a szükséges gazdaságpolitikai fordulat.

“Amikor a fejétől bűzlik a hal, nem a farkát kell lecsapni, hanem a fejét” – fogalmazott. Szerinte ennek hiányában csak “parasztvakításnak” értékelhető, hogy több, eddig is felelős tisztséget viselő fideszes politikus helyet cserél, ám ettől nem várható érdemi változás a kormányzati politikában.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 7 szavazatból)
Fellegi a jövőben tanácsokat ad Orbánnak, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Horváth Csaba lájtosan fogalmazott, ennyi az MSZP?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. “Úgy gondolom, ezt a feladatot sikerrel és maradéktalanul teljesítettem ”
    Ezért tartunk ott ahol tartunk. IQ. O % , munka: O % , nagy arc: 1000 %

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  3. Ha külföldi nemzetközi üzletember lennék, nem hiszem, hogy azok után, amit Fellegi támogatott megbíznék benne. Elkerülném, mint a pestises beteget.Szerintem az üzleti életben Fellegi halott ember. Így járt, köszönje Orbánnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  4. Már a fellegekből is jöhetnek a tanácsok.
    Eddig csak azt hittük, hogy csak a földről.
    Látszik, abba megegyeztek, kinek hányszáz hektár jár.
    Nem tudhatjuk mi van még a fellegekben. Talán a villám?
    .
    Egyszer Jóska is beszalad orditva: a sógort agyoncsapta a villám!
    Honnan tudod?
    Hát a kezemben volt a nyele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. Most, hogy Fellegi New Yorkban kitanulta a kàvéfözés minden csinjàt-binjàt, milyen jo is lehet az a kàvé, amiért még az oceant is képes àtszelni. Szoval a kavéfözésben fog tanàcsokat adni… Legalabb a Karpatok szégyene is megtanul mar valamit, ha mast nem akkor kàvét fözni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. Leslie G. Charteris

    Ez biztos Freud. Úgy olvastam a főoldalon lévő hírt futtában, hogy Fellegi Tamás ARCA nélküli miniszter :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  7. Fellegi a jövőben tanácsokat ad Orbánnak:-)))) … és megfogadja majd ,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Egy olyan minisztert mondjon valaki ebből a “kormányból”, aki bármi, az ország érdekét szolgáló pozitívumot fel tudna mutatni! Gazemberektől és idiótáktól egyébként ez az elvárható teljesítmény. A hülyeség nem termelőerő – mondta Lenin Buharinnak és Trockijnak, amikor Sztálin kis időre elhagyta az irodáját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  9. Leslie G. Charteris

    Egy újabb freudi félreértés a mai hírhez: Matolcsy Lipóton. Na mondom, végre a megfelelő helyre került ! Sajnos nem, mert a Lipót megszűnt,M. a Győr közeli Lipóton, egy wellness szálloda közönségének osztotta az eszet, hogy 2020-ig másfél millió új munkahely ( hol? ) és 2025-ig megduplázódott GDP.Mindenesetre a Lipót helyett javaslok neki egy könnyű, praktikus viseletet:http://sj.blacksteel.com/
    Viseletének előnye, hogy nem tehet kárt magában és mivel papírt sem tud a kezébe venni, hallgatóit sem tudja kábítani ( fejből úgy sem tud semmit).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  10. emigrant, a történet hiteles. ;-) Saját, eddig publikálatlan kutatásaim szerint ;-) a nevezetes beszélgetés1921. június 25-én zajlott le Szentpétervárott, a Szmolnijban, egy csodálatosan szép fehér éjszaka estéjén. Lenin, akinek szellemes megjegyzése tökéletesen helytálló volt, három évvel később már nem élt. Sztálin Buharint 17 évvel később lövette agyon, Trocijra 19 év múltán küldte rá a jégcsákányos gyilkost. Joszif Viszarionovics, akinek a hülyesége ugyan valóban nem volt termelőerő, 32 évvel később, ágyban, párnák közt halt meg, rendszere pedig az idézett beszélgetést csaknem további negyven évvel élte túl. Számoljunk csak egy kicsit; mikor is lesz így vége nálunk a NER-nek? De ne izgassuk magunkat, mert mi legalább jókat tudunk egymásnak mondani. Mármint amikor Orbán kimegy az irodából… :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Leslie G. Charteris

    @gammasugar.Lehet, hogy a kalkuláció nem is olyan elrugaszkodott. Az egykori NDK-ról jósolta, egy közgazdász, hogy kb. 50 év, amíg utolérik a nyugati részek gazdasági-társadalmi fejlettségét. És ma olvastam egy tanulmányt Nádas Pétertől, a mi viszonyainkra vonatkozóan. Az ötven évet optimistának látja, különösen a változások irányának függvényében.
    http://es.hu/nadas_peter;a_dolgok_allasa;2011-12-27.html
    Lehet, hogy Orbánék a NEP-ből ( Novaja Ekonomicseszkaja Politika) lopták a NER-t

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Köszönjük az ország érdekben végzett nagy büdös semmit , ezért nem hogy dicséret de egy jó nagy fenékbe rúgás járna neki.Ja kérem ahol elmebeteg a góré ott az alkalmazottak se százasok.A tőrpapa menjen vissza a hupikék tőrpikékbe hókuszpók már két éve hiába keresi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos