Ronai and Ronai
AMERIKAI

Csütörtökön vörös festékkel leöntik Horthy szobrát 2012. május 15. kedd 12:37 Forrás: AN

  • Hozzászólások(66)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Csütörtökön vörös festékkel leöntik Horthy szobrát

Budapest, Kereki – Dániel Péter, a kaszinótojásos dobálásról elhíresült ügyvéd – tényleg, mi van most a Nenyivel, keveset hallani a nemzeti együttműködés rendszeréről – a Facebookon jelentette be, hogy csütörtökön távolról sem tisztelgő látogatást tesz Kerekiben, Horthy Miklós frissiben felavatott faszobránál. A bejegyzésre reagálva a Gój Motorosok jelezték, hogy ők is jelen lesznek, és gyorsabban ítélkeznek, mint a bíróság. Vörös festék vs lincselés a láthatáron.

Az alábbiakban Dániel Péter közleménye olvasható:

Tájékoztatom a kedves magyar rendőrséget, hogy most csütörtökön, azaz május 17-én 12 és 14 óra között egy könnyed sétát tervezek Kereki községben, amely során megtekintem a település új nevezetességét, a lovastengerész faszobrát is. Számos, kósza hír alapján a hazai neonáci és új-nyilas csőcselék, élükön a gój motorosokkal pedig arra készülnek, hogy derűsen meglincselnek. Kérem a rend tisztelt őreit, hogy még véletlenül se jöjjenek a helyszínre és ne zavarják meg a tervezett pogromot, nehogy sértődés essék. Majd ráérnek akkor helyszínelni, ha már “sárral kevert vér száradt fülemen.” (Minden külön értesítés helyett.)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (22 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +39 ( 45 szavazatból)
Csütörtökön vörös festékkel leöntik Horthy szobrát, 4.8 out of 5 based on 22 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(66)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

66 Reader’s Comments

  1. @Én
    Én (mármint nem Te, hanem jómagam – hű, de bonyolult ez!) megértelek. De láthatod, hogy nem aratnak gondolataid osztatlan sikert. Néhányan már túl vagyunk ezen a “megrázkódtatáson”. Mifelénk is egyre inkább a szemet – szemért, fogat – fogért; a cél szentesíti az eszközt; az ezek csak az erőből értenek és hasonlók dívnak. Csak remélni tudom, hogy ha ez a társulat végre eltakarodik, “mi” azért mások leszünk… (Még akkor is, ha maga a váltás sajnos már nem lehet erőszakmentes.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  2. Bár megérdemli, nem kell szobrokat leönteni.
    HM egy alj alak volt, de az ügyvéd úr ezzel egy magasságba emeli magát a Károlyi szobrot rongáló náci csűrhével. Ezek után hogy lehet majd az idiótának elmagyarázni a különbséget történelmi alakok között ?
    Néha nem a tett, hanem annak olvasata számít.

    Megjegyzem Diktátorunk is megkapja majd a megfelelő helyét a történelemben.
    Pedig szobra is lesz, nincs kétségem afelől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  3. Helyesen: … Idiótáinak… (értem ez alatt a jobbikosokat)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. Diktátort még soha, sehol a világon nem sikerült demokratikus eszközökkel megdönteni.
    Az egyik 100%-ig visszaél a másik demokratizmusával, akkor mit lehet tenni?
    Itt az ment, hogy gördültek a sztrájkok, most pedig lehetőség sincs rá!
    Miután az új ke. kidolgozta (kisakkozta) a választási szisztémát, az EP-ben volt rá bőven ideje, nem igazán lehet bízni a 2014. évi igazságos választásokban….
    Akkor meg kell várni, hogy kihaljon ez a generáció vagy hogyan legyen?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Kedves Histvan, kérlek, nyugtass meg, ugye nem előtted teszi egyenlővé önmagát a cselekedetével ez az elkövető a “náci csürhe” (ezek a te szavaid) elkövetőkkel?!
    Meg lennék lepve, ha nem lennél képes különbséget tenni a névtelenül szobrot rongálók, és a nevét előre bejelentő, cselekménye szándékát előre közlő, és az elkövetéssel egyidőben önmagát írásban beazonosító tettes között…
    Az is meglepne, ha képtelen lennél különbséget tenni a két szobor előéletének tekintetében. Mikor állították Károlyi szobrát? És mikor állították ezt, ami le lett öntve?
    … Azon nem vagyok meglepődve, hogy a két névadó életműve között semmilyen különbséget nem teszel, pedig elvárható lenne, hogy a történelem tényei alapján mérlegelj kiindulásként. Mert az is tény, hogy rendre akadnak olyanok, kik inkább átélni kívánják újra mindazt a borzalmat, amiből okulniok kellene. De hiábavalóság reménykedni, a borzalmak nem tesznek akkora különbséget, hogy ne válna áldozattá az is, aki kizártnak tartja, hogy őt is érheti bármilyen sérelem…
    Szóval nyugtass meg, kérlek.
    Azt ugyanis, hogy a jobboldali vezérbégetők egyenlőségjelet tesznek a két esemény közé, el sem lehet kerülni. De ugye, te nem tartozol közéjük?…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  6. Kedves Csatt

    én csak azt mondom, hogy én sokkal kulturáltabb és különb embernek tartom magunkat, téged is, mintsem, hogy ugyanazon kifejezésmódot használjuk, mint a náci csürhe. tehát nem kell feltétlenül lerombolni, kárt okozni az utálat tárgyában, mert ez a színvonal azé, akinek üres a feje, és mindegy, hogy focipályán veri a zsidót, vagy szobort dönt, lényeg, hogy gyűlöletének tárgyát megtalálja és tönkretegye. azt gondolom, hogy a szoborrongálás egyébként egy olyan szimbolikus gesztus, mint a könyvégetés: zsidóégetés lett a vége, tehát pl én azt gondolom, hogy a Mein Kampf-ot sem kell elégetni (bár ösztönből szívesen tenném), mert maga a kifejezésmód egy olyan csoporthoz tartozik, amelyet én megvetek és különbnek tartom magam nála. de kérdésedre válaszolva: én érzem a finom árnyalatnyi különbséget, a gegget, a flashmob-szerű pikírtséget az ügyvéd úr tettében, de az állatias ösztönösök nem: Ő is rombolt, bammeg, akkor én miért ne?…. Na ezért kell máshogy kifejezésre juttatnunk gondolatainkat, mint a náci horda

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  7. ég egy dolog: amíg a röhejes NENYI-t és a már szomorúan szánalmas Alaptörvényt lekecsapozni magában finom humorérzékről tanúskodó gesztus, hiszen mögötte semmilyen gondolatiság nincs, azok magukban már megszentségtelenítették az ügyvéd úr előtt a papírt, tehát további károkozás kizárva, addig a szoborrongálás, már csak azért is, mert végül is egy alakot testesít meg, még ha az egy szörnyű szereplője volt is a történelemnek kicsit más kategória (testi fenyítés alkalmatlan alanyon), de mondom a fő különbség a hasonlóság a szimbolikus tettben a barmokkal

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  8. Érdekes, amit írsz, ezek szerint, amit ember alkot, azt más ember ne semmisítse meg? Akkor se, ha az alkotás eleve gyilkolásra, mint végső megoldásra ösztönöz, vagy gyilkosokat emel piedesztálra.
    Kíváncsi lennék, mi az a célravezető megoldás, amivel eredményt is kecsegtetőn megkülönböztethetők lennénk.
    Azért nem értem a megközelítésedet, mert ebben az esetben a nemzetközi bíróságok döntéseit se vegyük figyelembe, ha például jelképek kitűzését, használatát tiltják, mert az is alkotás, ami nem megsemmisítendő más emberi beavatkozással.
    … Szóval, mondd, mit kellene tennünk, hogy ne maradjon ott gyilkosok szobra, mit kellene tennünk, hogy mégis a józan tisztesség érvényesüljön?…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. nincs könnyű válasz, csak rögös út, sajnos azt kell, hogy mondjam az egyetlen jó megoldás, hogy várni kell, míg visszatér Magyarországra a józan ész, pontosabban művelni kell az embereket, a hüjéjét is, hogy maguk lássák a különbséget jó és rossz között. az erőszak, a fogat fogat elv még több rosszat szül. más téma, de nézd meg meg lehet-e ezen az alapon oldani a palesztin konfliktust, amíg Izrael és a palesztinok sérelemre sértéssel válaszolnak, addig már senki sem tudja hogy mi a konfliktus oka, csakhogy neki is ütnie és ölnie kell. és ez maga az elmebaj. azért vagyunk emberek, hogy az ördögi kört megállítsuk, azaz mi ne azt tegyük, amit magunk is rossznak tartunk.
    de, be lehet tiltani a náci jelképeket, de az igazi megoldás az, ha a suliban megtanítjuk a történelmet, hogy az állatiasság hova vezetett. de mondom, ez a nehezebb út, néha nekem sem fűlik rá a fogam.
    konkrétan Horthy szobor: sajnos meg kell várni, hogy majd jön egy új kor, nemzedék, aki maga távolítja el, mert népszavazás sem segít lassan, emberek félnek véleményt alkotni, és lsd Turul szobor, ha a sunyi hatalom támogatja az ordas eszméket, akkor együtt kell vele élni, hogy a magyar lakosság X százaléka segghüje. sajnos nálunk már 22% = Jobbik. Akkor meg venni kell a kalapot és a politikai kockázatközösséget megszakítva lábbal kell szavazni. addig is naponta 10-szer elmondani a gyerekednek a történelmet korrektül és példát mutatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  10. de Kedves Csatt valahol nagyon is igazad van és én is érzem válaszom gyenge pontját: mit kellett volna tenni a 30-as években, amikor Németországban már látszott, hogy borzalmas dolog készül és milliók estek ennek áldozatul, hogy vártak, bíztak, nem álltak ellent. Ennek oka talán a korszellem volt, ami a józan észt elsöpörte, senki sem akarta elhinni mi fog történni, pedig ott zajlott. És ezért kellett annyi embernek meghalni? Jogos a kérdés…
    “Akkor nemesb-e a lélek, ha tűri
    Balsorsa minden nyűgét s nyilait;
    Vagy ha kiszáll tenger fájdalma ellen,
    S fegyvert ragadva véget vet neki?”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Nem a válaszod gyenge, ó, nem. Túl tisztességes vagy, túlértékeled a zemberektől elvárható erőfeszítéseiket, hogy saját sorsukat józan eszüket felhasználva tegyék jobbá.
    Gyurcsány is abban hisz, hogy fel lehet nyitni a nép szemét, hogy elkezdenek gondolkozni, összevetnek, elemeznek és majd aszerint mérlegelve választanak.
    Mi is abban reménykedünk itt mindnyájan, (talán kivéve Gonoszkát, aki valszeg ismeri már a jövőt) hogy a józan ész győzedelmeskedik végre. Hiú ábrándot kergetünk.
    És amíg kergetjük vágyálmunkat, a végén csak az álmaink maradnak, mert közben mindent elrabolnak tőlünk azok, akiknek sokkal pragmatikusabb kivitelezésük van: nem az ész győz, hanem az erő.
    Ez a szoborleöntés jogos volt, mert emberellenes bűnök nem állíthatók példaképül, és a törvény intézkedéseire hiába is várnánk. Különösen hiába várnánk a törvény érvényesülésére oly országban, ahol a hatalombitorlók (nem győzöm elég sok helyen hangsúlyozni, hogy azért nevezem őket bitorlóknak, mert amit tesznek, arra semmilyen felhatalmazást nem kaptak) folyamatos következetességgel veszik semmibe a törvényeket. Amely törvény nem az ő érdekeiket szolgálja, azt megváltoztatják, amit pedig nem változtathatnak meg, mert nincs hozzá kompetenciájuk, azt nem hajtják végre…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. :-)) én nem látom ilyen szépnek magam
    én sajnos azt látom, hogy az embereket nem lehet megváltoztatni egykönnyen, a zemberekről nem is beszélve, de minden változás magaddal kell hogy kezdődjön, ezért nem dobáltam még tojást… vagy kézigránátot
    nagyon megértem az elkeseredésed, hogy a vágyainkat, álmainkat vették el olyan emberek, akik cinikusak és velejéig romlottak, mert ez már szándékos gonoszság, nem politikai beállítottság kérdése…. meg keresztények, jjja
    de azt gondolom, hogy aki itt van és olvassa ezt a portált, vagy ír, az már tesz tevőlegesen, hogy ez a korrupt rezsim megdőljön. teljesen egyetértek veled, ezek csak bitorlók, börtönben lenne a helyük az alkotmányos rend megváltoztatásáért és mind maffiózó. néha csak nézek ki a fejemből, hogy még ezt is, ezt nem hiszem el, pedig nekik semmi se szent. De a történelem azt mutatja, hogy az összes ilyen percemberke-akarnok eltűnik, mert, mint a paraziták, felélik az anyatestet és már nem marad mit elpusztítaniuk.. ez válasz arra, aki azt írta, h a diktátorok maguktól nem buknak meg. De, pont magukat buktatják meg.
    Persze, jogos, hogy ezt átélni és kivárni nem jó. És kell is ellene tenni, mindenki saját belátása szerint, szükség van olyanokra, mint az ügyvéd úr (bár a leöntésben nem azonos a véleményünk), de tulajdonképpen mindenkinek tennie kell az elnyomás ellen. mert ez tényleg emberiség és emberiesség elleni bűn.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. T. HI 19:36!
    Néhai Antall József: Tetszettek volna forradalmat csinálni….
    A diktátorok magukat buktatják meg…?
    Addig pedig számtalan ember megy az öngyilkosságba az ellehetetlenített életük miatt, gyerekek dőlnek ki az iskolapadból hétfőnként a borsodi iskolákban, mert hétvégén nem kapnak enni! Annak a szülőnek, aki nem tud enni adni a gyerekének, vajon milyen választása lehet, ha nincs pénze?!
    A szegényektől vesznek el, hogy a gazdagok még gazdagabbak legyenek, ehhez statisztálunk!
    Más: Magyarországon 1920-ban megszületett a Numerus Clausus és az emberek hagyták, aztán 24 év múlva eljutott az ország 600 ezer ember bevagonirozásához, melyet szintén hagytak!
    Szerencse, hogy mások tettek ellene…hol lennénk, ha győz Hitler?
    A mongol pusztában vagy tán sehol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Idén május elsején, a Munka Ünnepén a vöröscsillagot viselőket vezetőszíjon beterelték a Rendőrségre. A kalasnyikovos szabadon lődözhetett!
    Ez van ma az országban! Méghogy egyenlő mérce!
    Ehhez olvastam egy hsz-t más oldalon, Áder választási tv kidolgozásával kapcsolatban:
    – De azért ugye meg lehet verni a Fideszt?!
    – Rá is férne, de nem lehetne csak úgy, simán, mert megérdemlik? Hagyjuk a fülkéket….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. csakén
    “hol lennénk, ha győz Hitler?”
    Tudom, hogy most nagyon bornirt meg aljas vagyok, de nem hagyhatom ki : én még csak-csak megszülettem volna, de törpehitler a világon se volna…
    (Bocs, rossz vicc vóóóóóót)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. T. Caveman 14:45!
    Sajnos ez egy ilyen kérdés, amelyre ilyen választ lehet adni, a történelemben ugye nincsen mi lett volna, ha…De nem árt gondolkodni rajta és aztán okulni belőle, levonni a tanulságot, hogy ilyen gyalázat ne történhessen meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos