Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az államkötvény kamata 8,22 %-on 2012. május 17. csütörtök 14:08 | AN Forrás: MTI/AN

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az államkötvény kamata 8,22 %-on
Budapest – Emelkedő hozamok mellett, a meghirdetettnél nagyobb mennyiségben értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). A 8,2 százalékos kamatra még a Balkánon sincs példa. A kamat azért ilyen magas, mert normál hozammal a kutyának sem kéne a magyar állampapír.
.
A 8,22 százalékos kamat rendkívül magasnak számít, és azt jelzi, hogy a nemzetközi piacok teljesen megbízhatatlannak tartják Magyarországot. Összehasonlításképp: Németországnak olyan kötvénykibocsátási akciója is volt, amelyen a hozam mindössze évi 0,0005  tízezred százalékos volt, ennek ellenére, 3,8-szoros túljegyzés alakult ki az aukción. De még a megrendült gazdaságú országokban is ritkaság a 8 % feletti hozam: Spanyolországban a tízéves kötvénynél 6,25, Olaszországban 5,57 %-kal lehet számolni. Az osztrák és a francia papírok valamivel 3 % felett kerültek az utóbbi időben kibocsátásra.
.
Kelet-Európában a román kötvények sem hoztak 6,5 %-nál többet, míg Lengyelországban 6,2, Szlovákiában 3,04, Csehországban 1 percentre számíthatnak a befektetők – igaz, ezek az országok nem is a bóvlikategóriában szerepelnek a hitelminősítőknél.
.
.
Budapesten 2015 augusztus 24-én lejáró hároméves kötvényből a meghirdetett 18 milliárd forint helyett 20 milliárdért fogadott el ajánlatokat az ÁKK 8,22 százalékos átlaghozammal. A benyújtott 44,25 milliárd értékű ajánlat elmaradt a két héttel ezelőtti 60 milliárdtól és az átlagos hozam az előző aukcióhoz képest 52, a szerdai másodpiacihoz viszonyítva 5 bázisponttal emelkedett.
.
A 2017 novemberében lejáró ötéves államkötvényre 17 milliárd forintért, a meghirdetettnél 4 milliárddal többre fogadott el ajánlatot az ÁKK. A két héttel ezelőtti aukcióhoz képest majdnem 10 milliárd forinttal több ajánlat érkezett, 53 bázisponttal magasabb,  a szerdai referencia hozammal megegyező 8,35 százalékos átlaghozammal.
.
A tízéves kötvényből a meghirdetett 11 milliárd felett, 16 milliárdra fogadott el ajánlatot az ÁKK. A 8,45 százalékos átlaghozam a két héttel ezelőtti aukcióhoz képest 47, a szerdai referencia hozamnál 9 bázisponttal magasabb.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 14 szavazatból)
Az államkötvény kamata 8,22 %-on , 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. A legjobb üzlet: csődközelbe navigálni az országot, közben államkötvényt venni ilyen kamattal. Aztán majd a következő kormány kifizeti nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (37 szavazatból)
  2. Orbánt nem érdekli a forint értékromlása, az ország csőd helyzete. Neki földekben , ingatlanokban, reáliákban van a vagyona, igy azok megőrzik értéküket. Oszt jó napot! Kedves magyarok, akik Orbánra szavaztatok, gyorsan vegyetek földeket, mert nem sokára nagy bukta lehet. Ezt vártátok most megkaptátok…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (44 szavazatból)
  3. Most akkor ki is adósítja el az országot a következő 120 kormány nyakára?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (40 szavazatból)
  4. “Ámokfutóbolond” fideSS-fasiszták!
    Ennek bizony fő- és jószágvesztés lesz a vége!
    Majd a tőlünk ellopott százmilliárdokból szépen kifizetjük, amit elkúrtatok, és nem kicsit.
    Nektek meg majd a talpatok alatt fütyül a szél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  5. Rablógyilkos banda kormányoz itthon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  6. Ha az inflációt sikerül 15-20 százalékra felnyomniuk, akkor nem is olyan sok a 8,35. Minden tevékenységük arra irányul, hogy gátolják az MNB-t, nehogy alapkamat emeléssel vissza tudja nyomni az inflációt. Persze a devizatartalékra is fáj a Sűrűnézésű pénzügyi zseni foga, milyen jól el lehetne azt is tapsolni sec-perc alatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  7. Hehe, a wikipedia meg ezt abaromsagot irja:
    The Government of Hungary no longer requires IMF financial assistance and has repaid all of its debt to the fund. Consequently, Hungary enjoys favorable borrowing terms. Hungary’s sovereign foreign currency debt issuance carries investment-grade ratings from all major credit-rating agencies, although recently the country was downgraded by Moody’s, S&P and remains on negative outlook at Fitch.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Hungary

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  8. Kiárusítják a hazámat.
    Most akarják a motorkerékpár forgalmi vizsgadíját a háromszorosára emelni. Meg az autókét is jó sokkal.
    Origó szerint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  9. Egy ország eladó jeligére a kiadónál.(siessetek mert már végeladás van).
    jelszó:Viktor a király.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  10. Még szerencse, hogy az államtitkár helyettes szerint (más úgy látszik nem vállalta ezt a baromságot) az ország vígan elviselne akár 10 % feletti kamatot is.
    ” Nátrán Roland, a pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár…. Mint mondta: az ország most viszonylag magas hozamok árán (középtávú papírokra 8 százalékot kell fizetni) tudja magát finanszírozni, de a Nemzetgazdasági Minisztérium számításai szerint jóval 10 százalék fölötti hozamokat is elbír a magyar állam. ”
    http://nol.hu/gazdasag/van_tervunk_a_gorog_kilepesre
    a kommentelők többsége szerint naná, hogy van tervünk. Tervünk mindig volt eddig is – csak egyik sem jött be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  11. Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek, vigyázó szemetek Athénre vessétek! Szívtam egy kis pántlikafű füstöt, és mint egy igazi magyar sámán láttam egy kicsit a jövőnkből. Látomásomban megjelent az Athénben gyújtogató romboló lázadó tömeg, amely haragjában az állam ellen fordul, tör, zúz, gyujtogat, mert nem kao fizetést, nemkap nyugdíjat, nem tudja kivenni a bankban lévő pénzét, a gyerekeinek nem tud enni adni. Mert ott ez következhet be. Fizetéskéotelenség és államcsőd. A jövőnket szerettem volna látni, és a görög lázadás víziója merült fel előttem. Nem félek, hogy ez nálunk is megismétlődik. Mármint a lázadás. Államcsőd és nyomor az lesz, mert karnyújtásnyira vagyunk tőle, és jóuraink mintha ezt akarnák. Nem félnek, mert ismerik hitvány, mindent elviselő lázadni ( még tüntetni is ) képtelen népüket. Szépen sorban megyünk a vágóhídra, mint a birkák. És erre rá is szolgáltunk. Ne bízzon senki abban, hogy majd az unio meg az ájemef megment bennünket. Orbánia nem érdekes a világnak. Gagyik vagyunk, már nem is sajnálnak, lenéznek bennünket. Valami idegen törzs európában. Mint 1100 éve. Mi ma is visszafelé nyilazunk. Most meneküljön aki tud, mert nemsokára késő lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  12. Magyarország népessége kb 10 millió ember.Ebből 1 millió boldogan él.1 millió szintén boldogan él,de ők még azért lenyúlják amit még lehet,mert a dédunoka megélhetését még biztosítani kell.8 millió ember éhezik,napról napra él,semmi megtakarítása sincs.nem hogy az unokája,de a gyermeke jövőjét sem tudja segíteni.Hála az ingyenes egyetemi,főiskolai oktatásoknak.Nem baj,ha hülye a diplomás,de van pénze.Nagyon sok ez a 8 millió és bár mennyire is birkának látjátok a magyart,nem birka csak szegény.Már rég megmozdult volna, ha lenne rá módja.A vidéki embernek ha Pestre akarna utazni segíteni az ott bátran kiálló több tízezer embernek a busz vagy vonatjegy egy heti kajáját emészti fel.Elindulnánk gyalog is,de a megyehatárhoz érve,már rendőrkordon várna bennünket,mert nem kértünk engedélyt.Tenni akarásban nincs hiba,de nincs aki segítsen bennünket.A tehetős embernek nagyon jó így ez a törvény,ha hülye volna erőszakkal változtatni rajta,csak azért, hogy 8 millió magyarnak jobb legyen.Hála smidtpaligolyóstollelvtársnak alá írta azt a törvényt, hogy a gazdagok pénzéhez nem lehet nyúlni.Mi marad? Rázzuk az öklünket tovább a tévé internet előtt( már ameddig tudjuk ezt is fizetni) vagy ami biztosabb éhen döglünk,mert gyógyszerre,kajára, rezsire nem futja.valamit le kell faragni és ez csak a gyógyszer lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  13. Leslie G. Charteris

    Véletlenül kezembe került a holnapi keltezésű MTI hír a témával kapcsolatban:
    ” Nagy érdeklődés mellett túljegyezték az MNB által kiadott rövid-, közép- és hosszútávú kötvényeket. A hitelek kamata 8,22 %, amely markánsan csökkenő tendenciát mutat az elmúlt havi 8,33 %-hoz viszonyítva.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. Minden ilyen magas kamattra eladot kötveny, koporsoszeg Magyarorszag
    koporsojaban. Majd a következö kormanyoknak, es a jövö generacioknak kell
    kifizetni, meg az unokainkat is eladositjak. FideSS Zrt. szidhatja ezert is a következö kormanyokat, közben Orban klan es OLIGARHAI lenyuljak az orszagban
    letezö összes vagyont. Tanultak az elözö kormanyzasbol, most ebben a ciklusban mindent lenyulnak, utana mi lesz Magyarorszagal öket nem erdekli

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. T Admin
    Vigyázat
    “0,0005 tízezred százalékos” ez igy irva jóval kisebb mint a hivatkozott érték,
    vagyis vagy a szám-, vagy a kisbetüs karakterek. Elnézést kérek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Orbán levonta a konzekvenciákat előző ciklusából. Egyrészt MEG KELL OLDANI, HOGY MINDENT MI SZEREZZÜNK MEG !!!
    MÁSRÉSZT BIZTOSÍTANI KELL,ÖHOGY MINKET SENKI NE TUDJON FELELŐSSÉGRE VONNI !
    .
    Ennyiből áll a fidess NAGY TERVE, ENNEK ÉRDEKÉBEN TÖRTÉNT MINDEN AZ ELMÚLT 2 ÉVBEN :-((.
    .
    Ezek miatt lesz az a sorsuk, hogy NEM LESZ HELY A VILÁGON, AHOVÁ ELBÚJHATNÁNAK RABLOTT VAGYONUKKAL !!!
    .
    Úgy járnak majd, mint a nácik a nácivadászokkal, mert HOSSZÚ A NÉP EMLÉKEZETE és ÉDES LESZ A BOSSZÚ !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. Bajnai még 4.87 %-ért kapta.

    Persze a forradalmi kamat az magasabb…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. Most mit kell ezert minuszolni, a wikipedia tenyleg azt irja, hogy mivel Magyarorszag visszafizette az IMF hiteleket rendkivul kedvezo hitelek felvetelere van lehetosege. ( a 8.22%-ot persze nem emlegeti) Meg hogy befektetesi minosegu a magyar allamkotveny. Erdekes modon ennek a wikipedia oldalnak nincs magyar valtozata. Kivancsi lennek ki a franc irhatta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. A csuti és kutyái már bőven kiérdemelték a hazaáruló, tolvaj, hazug, nemzetrontó, fosztogató jelzőket. Ha ez az ország normális kerékvágásba akar visszatérni, minimum évtizedes börtönt és teljes (és családja minden tagjától) vagyonelkobzást kellene kapniuk. És ezzel jobban járnának, mint ami ténylegesen járna nekik. Persze az sem lenne sokmillió magyar ellenére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Nem hiszem el ,hogy tényleg nem lehet felelősségre vonni.Amit itt 2 éve csinál azért felelnie kell az egész kormánynak!ELÉG VOLT!
    Mindent vissza kell kapnunk amit elraboltak tőlünk mert azért a nép dolgozott meg és nem a politikusok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. “Erdekes modon ennek a wikipedia oldalnak nincs magyar valtozata. Kivancsi lennek ki a franc irhatta.”
    .
    Nem az a kérdés, hanem az, hogy mikor írta? A Gyurcsány vagy a Bajnai kormány alatt? Azóta elévült.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Nyíltan lázadnak a távközlési cégek 2012. május 18. péntek | AN

A GDP 80 %-ához közelít az államadósság 2012. május 17. csütörtök | AN

Nagymértékű a negatív meglepetés 2012. május 16. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos