Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Horthy-reneszánsz újabb állomása 2012. május 8. kedd 10:38 | AN Forrás: AN

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Horthy-reneszánsz újabb állomása
Debrecen – Újabb vérforraló tettre készül a Horthy-diktatúra rehabilitálása jegyében a klérus – ezúttal a református, amely egyház soraiba a lovastengerész is tartozott. Nemrégiben Gyömrő önkormányzata döntött úgy egy jobbikos képviselő javaslatát elfogadva, hogy Horthy Miklósról nevezi el a település főterét. A Fidesz nem tiltakozott a döntés ellen, s a lépés – a Szabadság tér árkeresztelése Horthy térre – besorolható a rezsim szimbolikus tettei közé. Alábbiakban az emléktábla ellen tiltakozók felhívását közöljük.
.
A magyar protestantizmus és a magyar történelem legkiválóbb szellemi nagyságait kibocsátó, elévülhetetlen egyház- és kultúrtörténeti érdemeket jegyző Debreceni Református Kollégium múltjának súlyos meggyalázásra készül az iskolafenntartó Tiszántúli Református Egyházkerület. Csokonai Vitéz Mihálynak, Arany Jánosnak, Ady Endrének vagy Móricz Zsigmondnak az alma mater hírnevét hirdető táblái mellett 2012. május 19-én – a Debreceni Református Kollégium Baráti Köre kezdeményezése alapján – vissza kívánja helyezni az épület egyik falára Horthy Miklós hetven évvel ezelőtt felállított, majd később eltávolított emlékjelét. A Bölcskei Gusztáv püspök liturgiai közreműködésével tervezett ünnepi alkalomhoz lásd itt.
.
Annak ellenére, hogy Horthy Miklós életpályáját némelyek igyekeznek kedvező, sőt, kifejezetten érdemdús színben feltüntetni, a református közösségnek tudnia kell az alábbiakat:
.
Bárhogy vélekedik is valaki a Horthy-rendszer konszolidáltabb időszakairól, Horthy személyének a tisztelet jegyében fogant méltatása kontinuitásvállalást jelent olyan évekkel és eseményekkel is, amelyeket a „differenciált” Horthy-kép feltétlen hívei közül sem tekint senki a magáénak, aki a civilizált értékeknek is elkötelezett képviselője. Horthy emlékének ápolása kontinuitást és kontinuitásvállalást jelent például a fehérterrorral; az antiszemitizmussal és a fajelmélettel; a zsidótörvényekkel; a revizionista célok igézetében Hitlerrel kötött szövetséggel; az 1941-es előholokauszttal; a Délvidéken elkövetett tömeggyilkossággal, és nem utolsó soron az 1944. április 16-a és július 6-a közötti időszak fejleményeivel, amikor az államfő személyes döntéseivel összhangban ment végbe hazánk vidéki zsidóságának gettóba zárása és deportálása.
.
.
Őszintén reméljük, hogy a Tiszántúli Református Egyházkerület és annak vezetője, Bölcskei Gusztáv püspök úr, aki egyszersmind a Magyarországi Református Egyház lelkészi elnöke is, tudatában van a volt kormányzó életútjához kapcsolódó erőteljes történelmi és társadalomlélektani szimbolizmusnak, és minden igyekezettel el kívánja kerülni egyháza és saját közösségvállalását azzal a szellemi métellyel is, amelynek rehabilitációját és népszerűsítését ma éppen a Horthy-kultuszt építő magyar újnácizmus közéletfertőző gaztevői szorgalmaznak.
.
Minderre tekintettel, és tudva azt, hogy a világ jobbik felében a Horthyhoz hasonló múlttal rendelkezők emlékét inkább szégyellni való gyalázatnak tartják, kérjük és fel is szólítjuk az egyházkerület felelős tényezőit, hogy még időben fontolják meg a Református Kollégium jó hírnevét semmiképpen nem szolgáló volt növendék, Horthy Miklós emléktáblájának az iskola falára történő visszahelyezését.
.
2012. május 7.
.
Bánlaky Pál szociológus; Bárdos-Féltoronyi Miklós geopolitológus; Bartha Júlia pedagógus; Boreczky Ágnes család- és nevelésszociológus; Csákó Mihály szociológus; Csillag Ferenc közoktatási szakértő; Eisen, George, politológus; Faludy Judit művészettörténész; Fazekas Csaba történész; Hajdu Tibor történész; Hunčík Péter pszichiáter; Iványi Gábor teológus; Kamarás István OJD szociológus; Karády Viktor történész; Karsai László történész; Knausz Imre pedagógiai kutató; Knoll Júlia gyermekgyógyász; Krausz Tamás történész; Lukács János filozófus; Lukács Péter oktatásszociológus; Majsai Tamás teológus; Mártonffy Marcell teológus; Mink Júlia jogász; Nagy Péter Tibor szociológus; Szuhay Péter antropológus; Szűgyi Jerne, pszichológus; Kiss Tamás kultúrakutató; Tibori Timea szociológus; Trencsényi László pedagógiai kutató; Várdy Péter filozófus; Várnai Andrásné iskolaigazgató; Vattamány Gyula vallástörténész; Vekerdy Tamás pszichológus.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +16 ( 22 szavazatból)
A Horthy-reneszánsz újabb állomása, 5.0 out of 5 based on 11 ratings

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

61 Reader’s Comments

  1. Meddig türi még a Nép!!!! Ennek az elmebeteg kormánynak a landalirozását!!!

    Már jo lenne ha egy pár Orvos analizálná és Diagnozist állitana fel, hogy Orsós nem beszámithato!!! Jobb volna ha ezzel foglalkozna a Media nem pedig Gyurcsán nevetséges politikai kiiktatásán!!!
    Mennyi halállos áldozata van eddig a Fidesz kéjjeinek!!!! Orbán urralma visszavezethetö a gyerekkorára, most ezt gyakorolja a Népen,” Zubonyt ” de gyorsan!!!!!! Mert itt lassan a hattárra kerül sor!!!!!!!!!! Akkor aztán milliok lesznek hallálos áldozatai ennek az elmebeteg Kormány politikának!!!!!!!
    Megkell tanulni nem félni mert akkor gyözhet csak a Nép!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (32 szavazatból)
  2. A kegyelmesurak és jobbágyok világa visszatér?
    Lesznek akinek a semmiért sőt hitványságért minden jár, a többiek meg megérdemlik a sorsukat?
    A világ haladóbb országai annak köszönhetik kiválóságukat, hogy felismerték az elnyomott társadalmaknak nincs perspektívájuk.

    Mindenki elfelejti milyen elmaradottságban éltek az alattvalók?
    Senki nem emlékszik a földpadlós vályogviskókra amikben több generáció is együtt nyomorgott? Pedig abban még csak nem is a legszegényebbek éltek.
    Mo. a horthyék alatti elmaradottságból csak a második világháború után tudott valamit behozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  3. Kedves Kitti, a nem beszámítható úr családneve nem Orsós, hanem Orbán. Rengeteg bajom van vele, de ezek közé legkevésbé sem tartozik vélt vagy valós származása, illetve hogy neki vagy felmenőinek mi volt az eredeti neve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (29 szavazatból)
  4. A második kérdésemre. Egy illető már is van. mindenki tudja ki az. Neki pl. ami jár az jár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  5. Hallo gammasugar!! A két név csak rávilágitás egy személyiség zavarra!!!
    Itt nem a névvel van gond!!!, hanem magával a beteges felfogással!!!!
    Ennek az áldozata a Magyar Nép!!!!
    üdv.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  6. Kitti, Lehet igazad, de hasznos dolog ha az ember visszatudja fogni indulatait a nyilvánosság előtti szereplésében. (még akkor is ha orbán erre bőségesen rászolgált) Másrészt nehéz plusszolni, ha egy hozzászóláson belül keverednek a dolgok, hiába az olyan rész amiben részben egyet lehet érteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (16 szavazatból)
  7. Egyes családokban még él a Horthy által személyesen elrendelt
    cattarói matróz tizedeléskor kivégzett családtag emléke is.
    (Boross szerint hazafi volt, tudott vezetni. Tapasztaltuk hová vezetett.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  8. Vajon hányan írtak Gyömrő PH-nak ez ügyben tiltakozva? Hányan fogjákm elárasztani tiltakozásukkal a debreceni refit. Ma már lehet e-mailen is névtelenül akár levelet küldeni, ha valaki fél vállalni a nevét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  9. A fenti nyilatkozattal egyetértek!
    Nagyapámat ez a lovastengerész küldte a halálba keletre. Soha meg nem ismerhettem, pékműhelye tönkrement, államosították, családja elszegényedett. Átok reá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  10. egyvandor, te vagy a vándor ÉSZOSZTÓ ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  11. “nem beszámítható úr családneve nem Orsós, hanem Orbán.”
    Kedves gammasugar!
    Az “úr” egy erős túlzás. A többi stimmel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  12. Egy kokit, sallert és tockost osztogató nem lehet úr, hanem csakis bugris!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  13. Jó szöveg, kiváló minőséget képviselő aláírók – TÁMOGATOM!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  14. Nevezhetjük akárhogy is, orbánc lehet ugyan oligarcha, de ÚR nem. Valóban úgy viselkedik, mint egy büdöslábú tapló tulok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  15. Hortyt jogilag nem minősítették háborús bűnösnek, de népellenes tevékenysége során több bűnt követett el, mint sok háborús bűnökért elítélt, kivégezett politikus, katonatiszt. Szerencséje volt, hogy a nagyhatalmak már nem akartak elitélésével nemkívánt hangulatokat kelteni. Jellemző, hogy Európában csak Salasar diktatúrája fogadta be, máshol nem kívánták látni, sőt Svájc “persona non grata” minősítést is “adományozott” neki. Menye tévéinterjújában elmondta, Miklós bácsi mindig annak adott igazat, akivel utoljára beszélt. Ez is mutatja, képzetlen, tehetségtelen, gyenge politikus (báb) volt. Ezzel a pipogya ténykedésével kb 6-700 ezer ember életéért felelős! Nehogy már példakép legyen egy ilyen ember!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  16. ajanaim, nem én minuszoltalak :)
    Igazad van evidenciákat leírni sem okos dolog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  17. Vitézi Rend bál volt Horthy-lovasszoborért , melyet a kormány támogatott.
    Már nem is próbálják titkolni, mi is történik – a múlt életre kelt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  18. Én is szívesen aláírnám, jól mutatna ott egy segédmunkás. Teljesen egyetértek, de a tiltakozás ellenére az emléktáblát fel fogják avatni. Lelkük rajta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  19. csakén ezeknek a vitéeknek szükségük van valamire amivel alátámaszthatják csupán kutyabőrük kiemeli őket a “csőcselékből”.
    Remélem a társadalom kinövi ezt és előbb utóbb hangosan kiröhögi őket, csak még szüksége van egy kis szembesülésre. (csak az okos ember képes más kárán tanulni)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  20. Attól tartok, hogy az általam EDDIG tisztelt Bölcskei püspök úrnak megviktorlott az elméje.
    Vagy úgy is mondhatnánk: emeleti orbáncot kapott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  21. kitti !
    ilyen szo,hogy “landalirozás” NINCS !!! es ERTELMETLEN IS !!

    olyan ,hogy RANDALIROZAS AZ LETEZIK …
    mielott verjuk a claviaturat NEM ART kezbe venni az ertelmezo szotart >>> hamar hijjan vagyunk a minimumnak IS !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (13 szavazatból)
  22. BL már többször írt a katolikus egyház minősíthetetlen hatalomvágyáról, s beépülésüket a politikába A református egyház (Orbán egyháza) most azzal hálálja meg az ismételt egyházzá minősítésüket, hogy ahol csak tud, hajbókolnak előtte. Vajon Balog református lelkész úr, milyen megfontolásból kap miniszteri tárcát? Csak nem a szerteágazó szakismerete okán?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  23. Elnézést javítok: beépülésüket = beépülésükről

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  24. hajerka 2012. május 8. kedd 16:43
    “Vajon Balog református lelkész úr, milyen megfontolásból kap miniszteri tárcát?”
    Többször nyilatkozták, a református egyház vezetői, hogy a lelkészek nem politizálnak. Ha ez igy lenne akkor már csak az a kérdés, hogy az emlitett úr lelkész-e, vagy miniszter? Ráadásul a jelenleg kritikus oktatás irányitása is
    hozzá tartozik. Egy lelkész, hogyan irányithatja az összes vallás hitoktatását?
    Talán otthon van mindegyikben. De melyikből vizsgázott? Hogyan mer beleszólni
    más vallások belügyeibe? Mit szólna vallásához történő hasonló bevatkozáshoz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  25. Egy a jelszó mint régen :
    ” LE a szabadsággal..Éjjen Horthy ! ”
    -
    -
    Ezzel szemben ma van a Győzelem Napja.
    Amit a Nácinémetország felett aratott győzelem alkalmából és évfordulóira tartanak a Világ fejlettebb országaiban , pl. Franciaországban.
    Ahol emiatt ma munkaszüneti nap van és a jobbos Sarkozy valamint a balos új Köztársasági Elnök EGYÜTT koszorúzott .
    Posthorthy.Magyarországon néma csend van ekörül , csak a nácik gyaláztak meg egy városligeti emlékművet amit egy olyana hősnek emeltek, aki 2500 embert mentett meg a gázkamráktól. Gyerekeket , nőket öregeket férfiakat vegyesen.
    LE a rohadt nácikkak , éljen a szabadság , éljen a demokrácia !! !!
    ( Mint Franciaországban )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  26. Ha az utcafrontra teszik a Horthy-emléktáblát, személyesen fogok rajta elmaszatolni egy jól telerakott pelenkát (Kindertojást).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  27. Túlavasúti!
    Üdvözöllek!
    Balog, betanított esztergályosként dolgozott egy kicsit, majd irány a papi pálya!
    Ott önképzéssel, polihisztorrá vált.
    A “vezír” kormányába felérhetett a ranglétrán abba a beosztásba, mire teljesen alkalmatlan. Némethnével jól kijönnek majd.
    Láthatod, van az pénz, amiért sokan szeretik, ha barna a szájuk széle, és nem érdekli őket a mások véleménye.
    Hidd el megtenné, hogy a névadó “ünnepségen” ő áldja meg Debrecen új főterét, ha a “vezír” úgy akarná.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  28. Minden egy nagy bullshit ebben a horhadt vilagban

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Geyza!Azt írja:….”ma van a Győzelem Napja.Amit a Náci Németország felett aratott győzelem alkalmából és évfordulóira tartanak a Világ fejlettebb országaiban” .Sajnos erről egyetlen magyar újság nem emlékezett meg, fontosabbnak tartják Horty úrja rehabilitációját,utca név adást,emlék tábla készítést.Ma itt tartunk,a nácik vezérlik újra az országot.
    FityeSS -k lehet minuszolni,hajrá

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  30. Bölcskei is fasiszta?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  31. Mindenek előtt belinkelem a lovasszoborra gyüjtés jótékonysági(??) báljáról szóló cikket:
    Vitézi Rend bálja a Horthy-lovasszoborért – a kormány támogatásával? – Belföld – STOP
    http://www.stop.hu/belfold/vitezi-rend-balja-a-horthy-lovasszoborert-a-kormany-tamogatasaval/1035678/
    itt pedig képsorozatot láthattok a “vitézek”-ről:
    Helyi Hírek online
    http://www.helyihirek.hu/index.php?fp=cikk&id=6167&v=fooldal
    (Mertem mindezt azon hitben megtenni, hogy az idézett online újság nem ennek a médiumnak konkorrense…)
    A cikkhez:
    az én szememben ez csak hülyegyerekek ártalmas játéka. Ártalmas, mert sokaknak érzelmeit sérti. (Ahogy az újratemetésről Hofi fogalmazott: korán történt, még nem ért ide a 200 000 a Don-kanyarból!)
    Szellemi gyengének tartom azt, aki, mert “az apám volt valaki, én is az vagyok” elvet vallja.
    A képsor láttán olan érzésem támadt, mintha a régi Ludas Matyi újságot látnám. Agyalágyult társaság, akik – gyerekesen – csicsás egyenruhában, önmaguknak adományozott rendfokozatokkal díszelegnek.
    Szellemileg káros, mert a múltat csak az akarja ismételten átélni, aki újat, jobbat teremteni nem tud.
    Társadalmilag káros, mert sok , akkor élt ember emléket sérti, leszármazottjaikat bántja.
    A hatalom, természetesen, nem foglalkozik velük, mert amíg ezek az emberkék saját játékaikkal vannak elfoglalva, nem törődnek a napi politikával. (Kár, hogy a hülyeséget nem lehet negálni, hirtelen sok okos ember lenne.)
    A Győzelem Napjáról – amiről a fél világon megemlékeznek – szándékosan nem beszélnek. Nem emlegethetik, mert akkor hozzátenni kéne: az a nap hozta el számukra a mai hatalmat. Azon nap nélkül nem tölthették volna be a gengszterváltás előtti pozicióikat!
    Más:
    Kitti úgy ír, ahogy. Felróni nem szabad, mert a vélemény számít. Feltéve, hogy nem akar áLamelnökünk lenni!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Itt a sokadik őrület.
    .
    ” Horthynak és munkatársunknak is lovas szobrot állítana a fideszes polgármester.
    Szombat este zajlott le az a sashalmi bál, melynek bevételét Horthy Miklós lovas szobrának fölállítására szánja a bált jegyző Vitézi Rend. A bál egyik fővédnöke Kovács Péter XVI. kerületi polgármester, a másik Szatmáry Kristóf nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár volt, mindketten fideszes képviselők. Interjúnk ebből az alkalomból készült Kovács Péterrel. ”
    http://atv.hu/cikk/20120508_a_fidesz_egy_demokratikus_part_vagy_a_fideszes_polgarmester_nem_lat_kivetnivalot_horthy_lovas_szobraban
    .

    A fideSS elit tagjai.
    Ezek az emberek nincsenek is tisztába azzal, hogy mit és miért csinálnak.
    Döbbenet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  33. sydney kedves, csak simán …
    Fa az Isten valakit el akar veszejteni, elveszi az eszét.
    Persze nem kizárt, hogy fasiszta, de inkább mocskos náci.
    ..
    Valahol kommentként lehetne írni, de hol az alapcikk?
    Természetesen alapcikk nincs, aminthogy nincs
    Egészségügy.
    Oktatás.
    Nyugdíj.
    Földvédelem, mezőgazdaság.
    Elszámolás. /Budai, Papcsák, stb./ Igen, ELSZÁMOLÁS ! (Ugye Jobbik?) :)))
    Közlekedés.
    De viszont van:
    1. Listaügy Egerben.
    2. Horthy reneszánsz.
    3. Új keleti politika, Kíní, India, Kazasztán, és közel Kelet, szaúdi Arábia.
    4. Újabb „zsidó verés” a belvárosban.
    Még mindig van Matolcsyné férje, Orbán összes meséi, Gyurcsányi szakdolgozat és a napi sajtóból az jóféle áfium és Fidesz ópium.
    ..Még mindig nincs egy párt, amely pontról pontra programot adna a jövőre mutatva.
    ..Még mindig nincsenek meg az ígéretek, hogy eltörlik az összes orbáni törvényt.
    ..Még mindig nincs, aki visszaadja a nyugdíjkedvezményeket.
    ..Még mindig nincs, aki megígéri, hogy visszaadja az ellopott nyugdíjakat.
    ..Még mindig nincs, aki rendezze a földkérdést és a mezőgazdaság helyzetét.
    ..Még mindig nincs, aki talpra állítja az ipart, munkát ad az embereknek
    ..Még mindig nincs,…
    ..Mi nincs is?
    ..Semmi, senki sincs.
    Feleljetek, biztos nincs? Szóljon az, aki nem fél, aki határokon kívül bátran szólhat, vagy már úton van a határon kívülre, vagy aki még bátor szólni!
    .. Érdemes szólni?
    ..Feleljetek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  34. Persze, szerintem is, inkább kapjon Gyurcsány emléktáblát Horthy helyett! Hiszen azt már tudhatjuk Bartuséktól, hogy, ha Schmidt lop az “bűnöző”, meg “gazember” lesz tőle, ám Gyurcsánynak lopni nem bűn, illetve, ha az is, akkor az “régen volt”, nem kell vele foglalkozni. Persze a baloldal mindig így jár el a bűnökkel kapcsolatban, Horthyt is ezért gyűlöli. Hiszen, a Holokauszt égbe kiáltó katasztrófa, amire minden nap emlékezni kell (EZ ÍGY VAN, NEM EZT TAGADOM!), ám a kommunizmus bűnei már régen voltak, el kell felejteni, meg kell bocsájtani…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -20 (24 szavazatból)
  35. Admin kedves,
    VAGY KIRSCHWENG, VAGY ÉN.
    A LEGHATÁROZOTTABBAN KÖVETELEM AZ EGYIK HOZZÁSZÓLÁS ELTÁVOLÍTÁSÁT.
    AZT HISZEM, VAN MÉG ÍGY NÉHÁNY KOMMENTELŐ.
    MAJD JELENTKEZNEK. PECÁS BARÁTOM BIZONYÁRA.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  36. Kirsveng:
    Kirschelj innét a jó fenébe jó ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  37. Kirschweng, elmész te a ……..ba, szóval oda, ami egy emelettel alább van, mint ahonnan eredetileg jöttél, ott a te igazi helyed, az alávalók közt.
    1. Gyurcsánynak is bűn lopni, csak még senki nem bizonyította, hogy lopott.
    2. Majd akkor reklamálj, ha valaki a baloldaliak közül követeli rehabilitálni a kommunista népirtás felelőseit, őket állítják példaképül, és tereket neveznek el róluk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  38. Kirschweng 2012. május 8. kedd 19:00
    Héjjas, Ostenburg, Prónai és Horthy is volt de nem “szüzruhás fehérlányként”
    emlékszünk rájuk, hanem a fehérterror alatt kifejtett tevékenységükért.
    Nehogy azt mond, hogy ők is baloldaliak voltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  39. Gonoszka
    E nép egyedeinek oly mértékben kereszthuzatos a hallójáratuk – itt be, ott ki -, hogy egyáltalán nem érdemes, ha engem kérdezel. De azért ne adjuk fel. Hátha bespriccelnek valakik az egyik oldalról forró ólmot, s akkor a másik oldalról érkező hanghullámok kénytelenek tenni bent egy kört.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  40. Kirschweng
    2012. május 8. kedd
    19:00
    “…tudhatjuk Bartuséktól, hogy, ha Schmidt lop…” – írod. Kérlek, áruld el nekünk, ki az a Schmidt, aki lopott? Jószerivel azt sem tudod, kit védesz, mert ha “drága jó áLamelnökünkre” gondolsz, ő Schmitt-ként írjí nevét!
    Azt, hogy Gyurcsány, vagy bárki más lopott, csak a bíróság állapíthatja meg, addíg viszont ártatlan!
    Előttem szóló ‘csatt’-nak igaza van, nem rendezett senki jótékonysági bált egyik kommunista népirtónak sem!
    Csak fröcsögsz, de nem olvastál vissza! – ha mégis, az még rosszabb, mert nem vetted észre, itt nem a szóf@sásról van szó, hanem érvek, látásmódok ütközéséről!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  41. Na jól van legyen Gyömrő. Az összes hülyét kényszerítsük oda kerítsük be 5 méter magas kerítéssel, hogy a többi ember békességben és nyugalomban élhessen az országban. Egyúttal fel is építhetjünk az új országot, új alap és egyéb törvényekkel.Stb..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  42. Bölcskei ov feltétlen híve. Nem egyházáé, ov-é. Ez van. Ha tisztességes püspök lenne, nem tűrné meg pl. ifj. Hegedűs L-t egyházában. Hogy megtűri, az annak bizonyítéka, hogy egyetért vele.
    *
    Most feltámasztatik a Horthy-kultusz, mert divat magyarkodni, trianonozni, irredenta szöveget nyomni. Ennek van divatja.
    Borzasztó, hogy sokan komolyan gondolják. Végig se gondolják, hogy mit dicsőítenek.
    Nagyon sokakban fel sem merül, hány ember vére-élete szárad Horthy lelkén. (már rendszere megszilárdítása elején sok-sok gyilkosság történt – tiszti különítményesek tevékenysége -, az önként meghozott zsidótörvények, majd 600 ezer honfitársunk deportálása a biztos halálba, a II. magyar hadsereg pusztulása, az ország üzemeinek leszerelése és Németországba szállítása – mindez a kétséges Trianon-revizióért, az országgyarapító kétséges címéért).
    A jelen bagázsnak tetszik az, ami HM alatt volt, amit József Attila “fortélyos félelem” időszakának nevezett.
    Mit akar ez a bagázs???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  43. Gonoszka.!
    Maradt még a halacskából, frissen sütöttem.
    A falatozzuk be a ládán, közben hallgassunk zenét, a kedvenc hangszered előadásába.
    Aztán törjük a fejünket, hogy tovább sütögetünk, vagy keressünk egy feszítő vasat.
    http://www.youtube.com/watch?v=Lq63GlFiCKE&feature=fvwrel

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Oh-oh Liebe Gera!!! 30 év kiesés után lehet egy tastatur hibám:-)) Nem ezen mullik a vélemény aki akarja az érti!!!, aki meg nem akarja érteni az” kákán “is görcsöt talál!!!, Èn a háború utánni évvekben vájog házban születtem, családomnak mindene odalett, de munka, kenyér, gyogyszer, kultura potolta mindezt!!! Ès mivan most többszörösét elvették, halál vár a betegekre meg a szegényekre!!!, èn ugy gondolom inkább a helyesirási hibát haggyuk a Béke idökre…………………………………..Attol fontosabb dolgok vannak!!!!! Üdv.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  45. Tegyük élhetővé !

    más:

    Respekt Karácsony Gergely felé
    .
    Rákérdezett az adópénz nyelő oligarchiákra. Rákérdezett a közel nem hatékonyan elhasznált adóforint szétosztásra. Jól tette. Azért képviselő, azért ül ott.
    A másik , akit Orbán Viktornak neveznek, azt válaszolta, hogy szükség van a tőke erős magyar válalkozokra.
    Szépen hangzik minden magyar fülnek. Igaz lehet minden magyar szívnek.
    .
    De!! Ne küldjünk egylábú vagy mankós focistákat a világbajnokságba !!??
    Válogassunk, (válogassák ki maguk közül ki a jókat, versenyben) ne küldjük edzettlen tenyészetett házi macskánkat kutyaviadalba !
    Ez a simicska házi macska rossz választás minden adófizetőnek, minden magyarnak.
    Aki 2 milliárdért tud olyan vasúti pályát felújítani, amit másik magyar 200 millióból, az egy mankós vesztes. Nem fog tudni versenyezni nemzetközi pályán. A labanc kutyák egy harapással megeszik. Selejt. Tenyésztett selejt. Államilag tenyésztett selejt.
    Nem érdeke a nemzetnek, hogy pályán maradhasson, hogy pályára léphessen.
    .
    CSERÉT KÖVETELEK ! !
    CSERÉT KÖVETELÜNK ! ! ! ! ! !! !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. Olah Zsuzsanna

    Engem mar Hitler-hid, vagy Adolf ter esetleg “naci” libego sem lepne meg!
    Ugy latszik csak lepesrol-lepesre haladnak a cel fele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  47. neveletlen
    2012. május 8. kedd
    20:18
    Tovább megyek! Ha tisztességes keresztyény püspök lenne, nem merülne bele a politikába!
    Példaképük elég határozottan megmondta: “Istennek, ami Istené, császárnak, ami császáré!”
    Egy pap, főképp főpap, ne politizáljon állami szinten és a politikát ne vigye a templomba!
    A gengszterváltás óta nem egyszer fordult már elő, hogy a templomi szószékről kaptak utbaigazítást a hívek, hogy hova “illik” tenni az X-et!
    A “szeretet” jegyében ne mélyítsék el a gyűlölködést, a széthúzást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  48. “Tüntetnek a Horthy tér ellen
    Demonstrációt tartanak a Pest megyei Gyömrőn. A tiltakozók azt szeretnék elérni, hogy az önkormányzat vonja vissza korábbi döntését, és a városban ne nevezzenek el teret Horthy Miklósról.”
    A tiltakozók egyebek mellett egy Radnóti Miklós-idézettel készülnek:

    „Oly korban éltem én e földön,
    mikor az ember úgy elaljasult,
    hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra,
    s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,
    befonták életét vad kényszerképzetek.”
    http://nol.hu/belfold/tuntetnek_a_horthy_ter_ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  49. HOFI ma is aktuális. SAJNOS :)

    http://www.magyarvagyok.com/videok/listak/sorozatok/261-Hofi-Geza-Szeretunk-es-Szeretni-fogunk/#49

    “Csak az órát állitottuk vissza nem az időt.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  50. Matolcsi gazdaságpolitikája.
    A minisztériumban megkérdik a törvény előkészitőket.
    6×6 = 90
    6×6 = Péntek
    6×6 = 36 Hogy jött ki. A 90-ből kivontuk a pénteket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos