Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fidesznek Horthy és Wallenberg egykutya 2012. május 26. szombat 8:52 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fidesznek Horthy és Wallenberg egykutya

Budapest – Mint már az elsők között beszámoltunk róla, péntekre virradóra antiszemita feliratokat festettek a Duna-parti mártíremlékműre Budapesten.  A rendőrség rongálás miatt indított nyomozást, a XIII. kerületi önkormányzat és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elítéli a történteket. A Fidesz-kormány egyenlőségjelet tesz Horthy és Wallenberg közé.

A “Nem a ti országotok, mocskos zsidók!”, “Oda lesztek belelőve” és a “Köszönjétek Dánielnek!” feliratokat festékkel fújták a XIII. kerületi szoborcsoport talapzatára.

A “Köszönjétek Dánielnek” felirat arra utalhat, hogy Dániel Péter ügyvéd május 16-án hajnalban vörös festékkel leöntötte a május 13-án a Somogy megyei Kerekiben felavatott életnagyságú Horthy Miklós-szobrot, amelynek nyakába “Tömeggyilkos, háborús bűnös” feliratú táblát akasztott, és az erről készült fényképeket megosztotta egy közösségi oldalon.

Legutóbb, kedden Raoul Wallenberg svéd diplomata budapesti szobrára tettek ismeretlenek disznólábakat. Ez ügyben a rendőrség garázdaság miatt indított eljárást.

Az ügyet tehát már nem lehetett a szőnyeg alá söpörni, azért a Kormányszóvivői Iroda is megszólalt az ügyben. Ez írták: a kabinet az új alaptörvény alapján elutasít minden szélsőséges megnyilvánulást, provokációt, érkezzen akár balról, akár jobbról.

Vagyis, a kormány elítéli a mindkét oldalról jelentkező szélsőségeseket. Ami jelen helyzetben nem más, mint sunyi összekacsintás ez az ordas eszmékkel. A dolog ugyanis nem úgy működik, hogy a Horthy szobor vörös festékkel történő leöntése fejében disznólábat és antiszemita helyezünk a Wallenberg szobrára.

Ha nem tanult emberekről, hanem ostoba sihederekről lenne szó, akkor azt mondanánk: a kettő összevetni súlyos szereptévesztés. De a Fidesz vezetői egytől egyig tanult, többségében jogvégzett emberek – ha a kormány egyenlőségjelet tesz egy háborús bűnös és egy embermentő közé, arra azt kell mondanunk, hogy cinikus és hazug, amit állítanak.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +16 ( 18 szavazatból)
A Fidesznek Horthy és Wallenberg egykutya, 4.9 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(32)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

32 Reader’s Comments

  1. “cinikus és hazug” azaz CSAK A “SZOKÁSOS”
    miért? Várt valaki tőlük akár egy igaz és normális megszólalást is?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  2. Ez alighanem a legszebb örök érvényű bizonyítéka a fityisz aljas kétszínű maffiózó jellemének. :((((((((((((
    .
    “a kormány elítéli a mindkét oldalról jelentkező szélsőségeseket”
    .
    Ezek már nem is itt élnek!!!
    Persze úgy is értelmezhető, hogy az egyetlen szélsőség két oldalon is támad, vagy nem?
    Rablógyilkosok – nem ti vagytok a centrumban! Legalábbis nem sokáig!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (31 szavazatból)
  3. Gonoszka!
    Bocs.
    Tévedtem.
    “A belügyminiszter a Jobbikkal egyeztetne a csendőrség felállításáról.”
    A tettesek, SOHA nem lesznek meg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  4. “a kabinet az új alaptörvény alapján elutasít ”
    Mi lenne ha maguk nevében, a fideSS nevében, vagy úgy egyáltalán elutasítanák a náci megnyílvánúlásokat!
    Tehát egyértelmű ki mellet állnak, LEGALÁBB NEM SZÉGYELLIK bevallani.
    De mi szégyelljük nem kicsit, nagyon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  5. A megfelelő szerveknek bizonyára megvannak a megfelelő embereik, adott időben adott helyen “szólni”. Hogy is volt az a mágneses tapadó pattantyú pl. Teheránban? Meg valami fickó eltűnt valahol, azt az asszony kereste. Tel Avivba utazott. Még mindig ott van, hűvösön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  6. Lenne egy halk kérdésem!
    Mi lehet az oka, hogy a jobboldalon mélyen kussolnak, egy kivételével, az is egy tudósítás erejéig tett említést az “eseményről”?
    Talán érzik, itt a van az határ, amit büntetlenül már nem lehet átlépni.
    Na nem a pénz, és börtönbüntetésre gondoltam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  7. “Hack: zéró toleranciát kellene hirdetni az uszító eszmék ellen.”
    http://atv.hu/belfold/20120525_hack_peter

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  8. Nem szabad a látszatot összekeverni a valósággal.
    Nem tudom, hogy a ‘44.március.19. előtti állapotának visszaállitása
    miért nem a Horthy rendszer reinkarnációja, természetesen “kórszerűsitve”.
    Hiszen a vagyonosság, nagybirtokosság az már a fideSS patronáltjaiból áll
    vissza. Jelenleg még csak a Szentkorona Tan követői törekednek a királyság
    és ezen belül a kormányzói vezetés visszaállitására, de ahogy a fokozatosság
    - és a jelenlegi világpolitikai helyzet – fideSSnek megfelelően alakulna, valószinű
    az is sorra kerülne. Az új vezetőosztály már elkezdte a dinasztia alapitást, majmolva a háború előtti állapotok szerinti helyzetet.
    Magyarázat szempontjából nyilvánvaló annak a látszata, hogy a két személlyel
    kapcsolatos álláspontjuk nem különbözik. Ezzel akarják kimutatni, hogy ők
    középen állnak. Valóságban ez csalás, mivel Horthyi is többször hangsúlyozta
    a középen álló politikát. Akkor a szinte azonosság miért is egykutya?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. DK: Schiffer feljelenti Orbánt is?

    Nyílt levél
    dr. SCHIFFER ANDRÁS országgyűlési képviselőnek

    Tisztelt Képviselő Úr!
    Kedves András!

    Immár egyhetes hír szerint a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a Kossuth tér átépítésére, a tér 1944-esnek megfelelő állapotba történő visszaállítására vonatkozó projektet. Mindeddig azért vártam e levél megfogalmazásával, mert arra voltam kíváncsi,
    vajon megszólalsz-e.

    Nem szólaltál meg.

    Emlékezetes, hogy 2009-ben hivatali visszaélés gyanújával följelentetted Gyurcsány Ferencet, amiért kormánya nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a sukorói King’s City kaszinóváros projektet. Följelentésed szerint a miniszterelnök jogtalan előnyt biztosított
    a befektetőnek azáltal, hogy az erről szóló kormányrendelet meghozatala előtt az elektronikus információszabadságról szóló törvény előírásaival ellentétben nem hozta nyilvánosságra a jogszabály tervezetét, illetve, hogy a jogalkotásról szóló törvény rendelkezésével szemben nem biztosított lehetőséget az egyeztetésre.

    Most vajon miért hallgatsz? Orbán Viktor kormánya talán előzetesen nyilvánosságra hozta a rendelet tervezetét a kormány honlapján? Eszében sem volt. Biztosított talán lehetőséget az egyeztetésre? Ugyan, milyen ügyben egyeztetett ez a kormány megalakulása óta bárkivel is?!

    Persze, három évvel ezelőtti kijelentéseidből, akkori kommunikációdból világos volt: valójában nem ezeket a formai hiányosságokat, hanem magát a beruházást kifogásolod, jogi értelemben azonban csak így sikerült rajta fogást találnod. Mostani hallgatásod azt jelentené tehát, hogy ezzel a beruházással egyetértesz? Nem tetszett egy befektetés, amely egymilliárd eurót hozott volna Magyarországra, és ebből munkahelyek ezreit teremtette volna meg, de nincs kifogásod Orbán elképzelése ellen, amely több tízmilliárdot visz el az adófizetők pénzéből egy olyan tervre, amelynek, azon túl, hogy a miniszterelnök ismét szimbolikus gesztus tegyen a horthysta múlt iránt nosztalgiával viseltető szélsőjobboldalnak, egyetlen célja, hogy pár újabb „Fidesz-közeli” cégnek biztosítson zsíros megrendelést? Kifogásoltad, hogy a sukorói beruházás szerinted rombolta volna a természeti
    környezetet, de szavad sincs e terv ellen, amely nem csak az épített környezetet rombolja, hanem, még százszorta inkább a szellemi környezetet? Te is úgy véled, Károlyi Mihály, József Attila és Nagy Imre szobrának nincs helye a Kossuth téren, Tisza Istvánénak viszont van?

    Három éve kijelentetted: legyen világos, hogy „a közhatalmat gyakorló személyek nem magánvállalkozásukat, hanem a Köztársaságot képviselik. Éppen ezért kötelesek tiszteletben tartani
    az állampolgároknak azt a jogát is, hogy alternatív fejlesztési elképzeléseiket a nyilvánosság előtt ütköztessék a kormányzati tervekkel.” Úgy látod, a jelenleg közhatalmat gyakorló személyek tiszteletben tartják az állampolgároknak ezt a jogát? Annyi más jog lábbal tiprása mellett pont ezt tartanák tiszteletben? Ugyan már!

    Akkoriban azt mondtad, hogy „a banánköztársaságokra emlékeztető mutyizás ugyan megdöbbentett, de észre kell vennünk, hogy nem egyedi esetről van szó!” Nem csodálom, hogy ez, a minden korábbi
    elképzelést nagyságrendekkel fölülmúlókhoz képest aprócska mutyizás már nem döbbent meg, de azt ugye nem gondolod, hogy most egyedi esetről van szó? Ha netán mégis lennének ilyen illúzióid, javaslom, tanácskozz frakciótársaddal, Karácsony Gergellyel, aki a minap keveredett éles szóváltásba a miniszterelnökkel a Nemzeti Együttműködés Rendszerében állítólag nem létező oligarchák ügyében.

    Tisztelt Képviselőtársam!

    Amikor az ügyészség egy éve Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának fölfüggesztését kérte, azt nyilatkoztad: reméled, hogy az igazságszolgáltatás más mutyigyanús ügyekre is fényt derít. Bár nem osztom derűlátásodat, de úgy látom, most itt a lehetőség.

    Ugye, tudod a kötelességedet?

    Tisztelettel:

    Varju László országgyűlési képviselő

    Demokratikus Koalíció

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +33 (35 szavazatból)
  10. “…ha a kormány egyenlőségjelet tesz egy háborús bűnös és egy embermentő közé…”
    Úgy tűnik, azt tesz. A Kossuth Rádióban már nem egyszer hallottam olyan műsorokat, melyekben arról beszélnek, hogy Horthy valósággal zsidó-mentő volt (nem is beszélve a lengyelekről, stb.).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  11. Mire tippeltek, megtalálja valaha is az elkövetőket a tisztelt megyer rendőrség?
    Mire tippeltek, hová és kire osztaná az ügyet Handó Tünde?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  12. Tehát aki elutasítja Horthyt az szélsőbalos.
    Na ezt is megtudtuk.
    Akkor viszont:
    LE a német Szociáldemokrata Párttal ! Azok odáig elmentek amikor hatalmon voltak ( olyan 30 évig ) hogy pl. képesek voltak a Bundestag épületében felállva elénekelni az Internacionálét ! ( Csak a Kádár-rendszer idején erről mélyen kussoltak a hazai -akkor még nem ” független ” rádióban-tévében. Hülyén jött volna elő hogy az imprulista-kapitalista NÁTÓ nyugatnémet elnyomók reggelente ezzel kezdik a munkanapjukat.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  13. A szobrokon folytatott ideológiai belháború nem oldja meg a helyzetet, a kormánynak, és a mértéktartó ellenzéknek ki kell állnia a II. világégés áldozataiért, és embermentőiért. Európában már régen nem divat megosztó, legkevésbé pedig háborús bűnösök dicsőítése, túl kellene lépni végre nekünk is ezen. Horthy-t antiszemitának tartani logikus, ezt ő maga is bizonyította, de válogatás nélküli tömeggyilkosnak nem, a lengyelek például nagyon sokat köszönthetnek kormányzása elején tanúsított szolidaritásának, amikor befogadta az országba a menekülteket. Feltáratlan, feldolgozatlan múlt ez is, amelyről épp úgy, mint a kommunizmus, de nem meglepő módon ez sokkal inkább az ínyére van a Fidesznek, mint a ügynökakta-tologatás rémálma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  14. ” – A rendszerváltó alkotmány huszadik évfordulóján mondtam el javaslataimat – idézte föl Gerő András, és hozzátette: abból indult ki, hogy autoritásdeficit jellemzi az országot, az pedig nem jó, mert tekintély nélkül semmilyen közösség nem képes működni. Ez ugyanúgy érvényes az iskolai osztályra, a futballcsapatra, mint a nemzet politikai berendezkedésére.

    – A tekintélyviszonyok már Göncz Árpád megválasztása után bomladozni kezdtek – mondta Gerő –, ennek fő oka az volt, hogy a köztársasági elnökeink pártjelöltekből lesznek. 2009-es cikkemben elmondtam, hogy a magyar történelemben nem szokatlan a korabeli alkotmányosság mentén létezett királyság, el lehetne tehát gondolkodni a modern alkotmányos királyság lehetőségén is. Sokaknak tetszett, mások republikánus lendülettel tudtomra adták, a királyságot ki se szabad ejteni a szánkon.”
    .
    Uraim: amikor egy magát baloldali értelmiségi ilyen baromságokat mond akkor ez azt jelenti, hogy ez már a vég. Kezdhetik importálni a jeget a Dunába Orbánbasi királlyá koronázására.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  15. A fidesznek és ov-nak Horthy szimpatikus, sőt ez az egész visszarévedés sajátja. Ezért nem tesz semmit az emléktáblák, szobrok állítása ellen. Ezt jelzi a fidesz alaptantervében Wass Albert, stb. is.
    A fidesznek nem szimpatikus Wallenberg, mert ha csak legalább szimpatikus lenne nekik, akkor igenis megtalálnák azokat, akik meggyalázták a szobrát, de nem fogják megtalálni. Mert nem keresik.
    Jó heccnek tarthatják, mert cinikusak és gonoszak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  16. “Elfogták a fővárosi szoborrongálókat”
    ( http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=554053 )
    Ha valóban ők tették, akkor dícséret illeti a rendőrség gyors és hatékony munkáját.
    Részemről pedig megkövetem őket a fentebb tanusított kishitüségem miatt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  17. Dimitru1, HA VALÓBAN az elkövetőket fogták el… Lehet, hogy csak azért mondta a rendőrség, hogy elfogta a tetteseket, mert kellett valamit reagálniuk. Azok, akik ilyesféle feliratokat rondítanak a szobrokra, nem először, hanem több éve csinálják. Az feliratokat össze lehet hasonlítani, még csak grafológus se kell hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  18. Úgy tűnik, hiábavaló várakozás, hogy valahol a világon antifasiszta, antináci szervezetek felemeljék szavukat a Horthy őrület ellen. Azért ez is eszembe jutott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  19. Nem vitatom, hogy a fidesz vezetői tanulmányokat folytattak, meg jogvégzettek. Ez utóbbi látszik: pontosan tudják, milyen jogszabályokat kell csinálni. Olyanokat, amik megfogalmazása pontatlan, mindeni azt érti belőlük, amit akar, mindenki úgy csűrheti-csarhatja ezeket, ahogy akarja.
    A jogszabályoknak egyértelműeknek kell lenniük.
    Tanult emberek a fidesz vezetői? A tanult ember egyik fontos jellemzője, hogy kultúrember, hogy kultúrember módjára viselkedik, nem úgy, mint egy tahó.
    Kutúrájuk egyáltalán nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  20. Gyömrőn már nem a főtér csak a főtéren található liget veszi fel Horthy nevét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Elfogták őket bizony, videóval:
    http://index.hu/belfold/2012/05/26/elkaptak_a_szoborrongalokat/

    Le a kalappal a rendőrség előtt, ha mindennap lenne egy hasonló szintű eredmény, egy panasz se érné őket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  22. neveletlen: Egyetértek. A nevezett egyének elvégeztek ugyan valamiféle iskolákat, de ettől függetlenül műveletlenek, neveletlenek (bocs!) és kulturálatlanok. Ennél fogva eleve alkalmatlanok a vezetésre.
    Avi: A királyság kérdéséről szívesen vitatkoznék, ha félre tudnánk tenni elfogultságainkat és előítéleteinket. Ez nem baloldaliság, vagy jobboldaliság kérdése. Előtte mindenki (újra) elolvasná Szerb Antal VII. Olivér című regényét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. Kedves fideSS-esek, drága kis fasisztáim!
    Azért van némi különbség a két szoborrongálás között. Sőt, a két szobor között is.
    1. Az egyik szobor egy fasiszta tömeggyilkosé, a másik a fasizmus áldozataié, a harmadik meg azé, aki néhány áldozatot megmentett a legyilkolástól.
    2. Az egyik szoborrongálás azt nehezményezi, hogy egy már nem demokratikus országban szobrot emelhetnek egy fasiszta tömeggyilkosnak, a másik kettő ellenben a fasizmus ordas eszméit eleveníti fel újra.
    3. A fasiszta szobor rongálója névvel, fényképpel vállalta önmagát, míg a fasiszta szoborrongálók suttyomban művelték azt, amit.

    Hát ez a különbség, ti piszkos kis detonácik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  24. Tudják ők jól a különbséget , a lényeg , hogy pár napig addig se a gazdasági szuper mínusz latívuszról beszéljen a nép .Matolcsy már életében legendává vált és betegséget fognak róla elnevezni homo kuszaszemusz agydaganatusz marhaságusz beszédusz.Én már unom az állandó elemezgetést arról , hogy mit mondtak , ők pont ezért mondanak ekkora baromságokat mert tudják , hogy utána hetekig erről beszél mindenki nem pedig a mutyi bácsiról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  25. nakadzsi,
    basszus, majdnem kiköptem a vörösboros pezsgőmet.
    “.Matolcsy már életében legendává vált és betegséget fognak róla elnevezni homo kuszaszemusz agydaganatusz marhaságusz beszédusz.”
    Ez felért egy szellemi orgazmussal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  26. A Homo az emberi genus (nem) elnevezése. A betegség: morbus. Persze tekinthetünk eltolcsyra, mint egy új emberfajta első képviselőjére, a Homo unortodoxus budapestiensis-re is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  27. http://nol.hu/kulfold/meghalt_az_egyik_legkeresettebb_naci
    És most már értitek, hogy miért nem esik szó a magyarországi náci ügyekről?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. Üdv minden magamfajtának! Nehezem írok, mert volt egy motor balesetem,valami porcok leválltak a csuklókban(bagatell) de azért fáj.Azért olvasgatok.Azért már ideje lenne belelőni a sok tudatlan magát ,igaz Magyarnak nevező idióta tömegbe, csak azért, hogy megtudják, hány kilós a Jézuska. Kíváncsian várom, hogy Budapesten mikor törik be az első kirakatokat, szerintem ezek a hülyék, betörnék a Kesselring feliratú kirakatok üvegét is, mert olyan zsidós, nem? Ezek vagy csóróságukból kifolyólag agresszívak, vagy annyi pénzük van hogy unatkoznak, és még többet szeretnének. Az a lényeg, hogy beteg ,frusztrált senkik.Golyó,vagy Gulag ? Vagy előbb Gulag, és ha túl szívós, akkor 7,62mm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  29. Ez a szerencsétlen agyelvont társaság még azzal az egy dologgal sincs tisztában hogy ha Hitler győzőtt volna akkor a magyarokat valahova a Szibériába telepítette volna át. Azt mondta hogy a népek elrendezésénel nem fogja figyelembe venni azt hogy valaki a háboróban ellenség vagy barát volt. Nos mit csinálni a soke eszement barom Szibériában ? Egyértelmű hog a magyar nemzet már kihalt volna a nyelvet sem beszélné senki, és kevesen emlékeznének a meglévők között is. Most mégis ezt a tervet éltetik a nyomorult agymosott fasiszták. Wallenberg egy igaz ember volt, aki együttérzett az elnyomottakkal sőt tett is értük valamit. Wallenberg kiemelkedik ebből a dologból ő igazi hős volt, nem lehet egy napon sem emlegetni Horthy Miklossal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  30. Pontosan így van, CommonSense!
    Elsősorban ezzel nincsenek tisztában. Vajon miért? Ezen már sokat gondolkodtam. Nem titkos anyag már, bárki olvasgathatja a dokumentumokat. Vagy talán ismerik, csak úgy vannak vele, hogy ez is egy zsidó-kommunista hazugság? Hiszen ez a legegyszerűbb, univerzális érvük. Mindenre alkalmazzák, ami nem illik bele a saját eszement világképükbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  31. Anibej!
    Már megint annyit csúsztatsz, csoda, hogy arcra nem esel benne.
    A következőket írod például:
    “Horthyt antiszemitának tartani, ez logikus, hisz ő maga is bizonyította, de válogatás nélküli tömeggyilkosnak…”, azt azért nem. “Például a lengyelek is sokat köszönhetnek neki amikor befogadta őket…”
    Először is, Horthy nem csak bizonyította, tehát nem csak tettekkel bizonyította, hogy antiszemita volt, de szavakkal is. Többek közt többször ki is jelentette, hogy úgymond “világéletemben antiszemita voltam”.
    Másodszor, az ő válogatás nélküli tömeggyilkos mivoltát valóban lehetne válogatottnak is nevezni. Példának okáért még ellentengernagy korában a cattarói matrózlázadást követően saját matróz állományát tizedeltette meg, melynek során mintegy 2500 tengerészt lövetett agyon, tulajdonképpen számszaki alapon . v á l o g a t v a .
    Ami pedig a hálás lengyeleket illeti.
    a.) Az ide menekült lengyelek azon a Horthy-Magyarországon kerestek menedéket, amely szinte utolsó pillanatig a németek leghűségesebb csatlósaként szolgálta az őket totálisan lehengerlő III. Birodalmat. Horthynak erre a jótéteményre valójában saját háborús bűnösi lelkiismeretének a megnyugtatása és későbbi felelőssége alóli kibúvása érdekében volt szüksége.
    b.) Ugyanakkor, 1941-ben viszont mintegy 20′000, többségében lengyel állampolgárságú – azaz lengyel(!) – menekültet átadott a Szovjetunióban előre nyomuló német front mögött (Kamenyec, Podolszkíj falvak körzetében) működő, bűnözőkből válogatott, SS halálosztagok kezére, akik annak rendje és módja szerint szinte azonnal átküldték őket a túlvilágra. Kormányzó úr őfőméltóságának ez a tette sem bizonyult spontán tömeggyilkosságnak, mert azt kellően meg kellett szervezni. Például marhavagonok (MÁV) kellettek az áldozatok kiszállításához, jogszabályt kellett keresni a “kiutasításuk” kellő – esetleges későbbi – megindoklásához, stb.
    Aztán, a Don-kanyari katasztrófában játszott pipogya, belenyugvó szerepe egyáltalán nem mentesíti az ott felmorzsolt haderő pusztulásának államfői immár sajnos csak történelmi felelőssége alól, amely a maga nemében szintén tömeggyilkosságként fogható fel.
    És végül, de nem utolsó sorban, a ma a FidSS által oly jelentősnek emlegetett német megszállás, bár nem jelentéktelen, mégis Horthy Miklós kormányzása alatt történt, a 450′000-es lélekszámú teljes vidéki zsidóság – értsd alatta a “visszafoglalt”, illetve a náci Németországtól ajándékba visszakapott területeket is – transzportálása a germán birodalom különböző halálgyáraiba, szintén a Magyar Királyság dicső csendőrségének hathatós, szervező munkájával, no meg ismét csak Magyar Államvasutak szerves közreműködésével történt. Ha 1920-ban nem hozzák meg a legelső (újkori) európai zsidótörvényt, akkor talán nem jut el az egész eddig a mélységig, ameddig a Horthy . r e n d s z e r . f e j l ő d é s e . vezette el ezt az országot.
    Úgy, hogy anibej nem tudom kiknek címezed itt ezen a fórumon a szemenszedett és a fondorlattal becsempészett hazugságaidat, de ne tedd, mert itt általában értelmes és művelt olvasók tanyáznak. Nem tudod őket az orbáni módszereiddel átverni. Jobb lenne neked inkább Qrucinfó, ott próbálkozz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  32. Én szivesen is meggyalánám már az orbán sírját!
    Csak már ott tartanánk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

Ceausescu ma választásokat nyerne 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos