Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lefejezett hullákat szórtak ki Mexikóban 2012. május 14. hétfő 11:37 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lefejezett hullákat szórtak ki Mexikóban
Monterrey – A drogháború újabb véres fejezeteként negyvenkilenc emberi torzót szórtak ki a Los Zetas drogkartell hóhérai egy texasi határállomáshoz, Reynosához vezető autópályára. A halottak java részének nem csak a fejét, de kezét és lábát is levágták.
.
.A vérfürdőre a legutóbbi időkig mexikói mércével viszonylag biztonságosnak tartott Monterreytől nem messze, San Juan bejáratánál került sor. Az elkövetők nem felejtették el a helyszínen hagyni névjegyüket. Festékszóróval ezt szórták fel egy kőpillérre: 100 % Zeta.
.
.
Nuevo Leon állam biztonsági szóvivője, Jorge Domene sajtókonferencián közölte: nehéz lesz azonosítani a negyvenhárom férfi és hat női holttestet, leginkább a DNS-tesztekben bíznak, ezért a maradványokat Monterreybe szállították. Volt, amelyik már oszlásnak indult.
.
Az eddigi vizsgálatokból úgy tűnik, az áldozatokat negyvennyolc órával korábban gyilkolhatták meg és darabolhatták fel valahol másutt, és valószínűleg zárt teherautókkal vitték őket Cadereyta járás központjába, San Juanba, amely 125 kilométerre van a legközelebbi határátkelőtől – mondta el Adrian de la Garza államügyész.
.
A monterreyi hullaházat, ahol egész vasárnap boncolták a tetemeket, csak egy házaspár kereste fel, aki eltűnt leánya után tudakozódott, leírásuknak azonban a hat női maradvány egyike sem felelt meg.
.
Az államügyész nem zárta ki annak lehetőségét, hogy az áldozatok az Egyesült Államokba beszökni igyekvő emberek voltak. A leendő illegálisokat a drogkartellek általában megvámolják, és ha valaki nem tudja kifizetni a gyakran több ezer dolláros tarifát, akkor megölik. Ebben az esetben azonban sokkal valószínűbb, hogy drogbandák egymás közti leszámolása zajlott.
.
A leszámolást végrehajtók minden kétséget kizárólag a Zeta emberei lehettek; ez a geng nem most először tesz közszemlére megcsonkított hullákat nagy tömegben. Az áldozatok alighanem a Joaquin „El Chapo” Guzmán vezette Sinaola kartellel állhattak kapcsolatban. Az elmúlt fél évtizedben a Sinaola tett szert Mexikóban akkora hatalomra, ami egyes területeken már meghaladja a központi kormányzat befolyását; a Zeta 2010-ben vált ki belőle, véres összecsapások közepette. Harcuk elsősorban a kábítószer-csempészet fő terepének számító amerikai határvidéken, valamint a Mexikói-öböl partvidékén, főleg Veracruz kikötővárosban tombol.
.
.
Tizennégy megcsonkított hullát nem egész egy hónapra tettek közszemlére Nuevo Laredóban; ugyanitt korábban huszonhárom felakasztott vagy lefejezett tetemet találtak. Mexikó második legnagyobb városában, Guadalajarában egy alkalommal tizennyolc feldarabolt hullára leltek.
.
A legbrutálisabb eszközökhöz folyamodó Zeta – a Sinaolával ellentétben – nem mondhatja el magáról, hogy biztos kézzel ural területeket, és nincsenek biztos, bejáratott bevételi forrásai sem; ezeket kívánja a Sinaolától elvenni. Fegyverzete azonban sokkal jobb; a rivális csak kisebb hadsereget tud kiállítani, amelynek tagjai távolról sem annyira gátlástalanok, mint a Zeta-tagok, akik közül sokan mexikói elitalakulatoktól dezertáltak. A két banda a kisebbek java részére befolyást gyakorol. Mexikó 32 szövetségi államából szinte egy sincs, ahol ne lenne jelen legalább az egyik kartell.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Jézusom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. Micsoda fejetlenség…!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. Gusztustalan ez a Mexikó. Hogy egy ország ilyen mélyre süllyedjen, hogy ennyire ne lehessen rendet tartani. Itt már egy diktátorra volna szükség és J. Edgar Hooverre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  4. “…Itt már egy diktátorra volna szükség és J. Edgar Hooverre….”
    .
    - A második OK, de a kemény diktátor feltűnése nem, mert ez önmagában nem vonja maga után az ilyen fajta bandaháború megszűnését, de még a drogkereskedelem felszámolását sem.
    .
    Mi van pl. ha maga a diktátor a legnagyobb drogbanda végrehajtója, vagy egyenesen, a banda feje? Mi van, ha a diktátor egy állam haderejével veti rá magát a kartellekre, kinyírja mind, aztán Ő veszi át a kartellek szerepét?
    .
    Itt egyféle megoldás lenne, de az nem demokratikus, hanem diktatorikus.
    .
    A diktátor viszont nem jó, lásd fentebb, miért.
    .
    Ez meg így egy farkába harapó kígyó, egy csapdahelyzet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  5. Az ottani belügyminiszter is két hét alatt rendet igért:))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  6. Vajon a Magyar Gárda meddig húzná Mexikóban?

    Na jó, csak vicceltem, mindenki, még maga az érintett is tudja, hogy nincs semmiféle rendteremtési-csendőrségi kedv, puszta megfélemlítés a cél.

    Amúgy meg mi a baj azzal, ha a maffia egymást pusztítja?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  7. Animebj 17:17 “Vajon a Magyar Gárda meddig húzná Mexikóban?”
    Kb 1 percig – talán még addig sem.
    Mint már írtam, a nyilasok kizárólag fegyvertelenekre lõnek. Lásd Dunapart 1944.
    Ha valaki visszalõ, akkor elszaladnak miközben “megtöltik” gatyájukat. Ez az õ
    “hõsieggégük”. El tudod képzelni Novák-Goebbelset vagy Szálasján-Zazriveczet
    harcolni. Ez aztán a vicc.
    De azért el kéne ezt a (nyilas) bandát küldeni Mexikóba….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Szavazatvásárlás Mexikóban? 2012. július 5. csütörtök | AN

Mexikóban ismét intézményes a forradalom 2012. július 2. hétfő | AN

Hitler, cicimutogatás, hűtlenség 2012. június 22. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos