Ronai and Ronai
AMERIKAI

Európai főparancsnok lehet Allen tábornok 2012. május 15. kedd 13:32 | AN Forrás: Reuters

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Európai főparancsnok lehet Allen tábornok
Washington/Brüsszel – Az Obama adminisztráció azt fontolgatja, hogy az afganisztáni amerikai és NATO-erők jelenlegi parancsnokát, John Allen tábornokot nevezi ki valamikor az év végén vagy a jövő év elején az Európában állomásozó amerikai csapatok élére.
.
A nem hivatalos értesülés szerint John Allen tengerészgyalogos tábornok, aki 2011 júliusában állt a nyugati szövetséges csapatok élére Afganisztánban, kormányzati és katonai megítélés szerint egyaránt nagy elismerésnek és tiszteletnek örvend. A hírt azonban nem erősítették meg; George Little, a Pentagon szóvivője kijelentette, hogy egyelőre még nincs döntés afelől, ki kerül James Stavridis admirális helyére, aki jelenleg a NATO európai főparancsnokságának élén is áll.
.
A Fehér Ház jelenlegi tervei alapján az Irakot is megjárt Allennek kell levezényelnie annak a 33 ezer katonának a hazahozatalát, akiket még Obama küldött ki Afganisztánba erősítésnek. Ezzel az ott szolgáló amerikaiak száma az őszre 68 ezerre csökken. Az amerikai csapatok zöme 2014 végéig elhagyja Afganisztánt. Allennek a nyári harci szezon végéig kell javaslatokat tennie a további csapatcsökkentésekre, miután akkorra derül ki, mennyire gyengült vagy erősödött meg a Talibán terrorszervezet.
.
.
Allen tábornok április 8-án, egy szerződés aláírása előtt Abdul Ráhim Várdák afgán védelmi miniszter társaságában Kabulban

Az Allen jövőjével kapcsolatos spekulációk egy nappal a NATO chicagói csúcstalálkozója előtt jelentek meg a médiában. A csúcson elsősorban Afganisztánról lesz szó, amely ország jelenlegi vezetésének jövője a nyugati csapatok távozása után bizonytalan, és tartani lehet attól, hogy újból elszabadul az erőszak. Az Egyesült Államok ugyanakkor közvetetten a tálibokkal is folytat béketárgyalásokat.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Európai főparancsnok lehet Allen tábornok, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Igazán megszállhatnának már bennünket is, lassan annyi nálunk is a demokrácia, mint Irakban a második öbölháború előtt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Terrorfenyegetés Magyarországról 2014. február 12. szerda | AN

Allen tábornok az európai NATO élén 2012. október 11. csütörtök | AN

Törökország odavert Szíriának 2012. október 3. szerda | AN

Omár mulla újra hadat üzen 2012. augusztus 18. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos