Ronai and Ronai
AMERIKAI

Amerika támogatja a fehérorosz és a moldovai demokratizálódást 2012. május 10. csütörtök 14:10 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Amerika támogatja a fehérorosz és a moldovai demokratizálódást
Washington/Varsó – Az Egyesült Államok anyagilag is támogatja a fehérorosz és a moldovai demokratizációs projekteket, mondta a lengyel-amerikai stratégiai eszmecsere washingtoni fordulója után a lengyel delegáció vezetője a lengyel közszolgálati rádiónak.
.
A két tárca képviselői 2011 márciusában találkoztak először Varsóban a Lengyel-Amerikai Párbeszéd a Demokráciáról elnevezésű konzultációk keretében, amelyek célja a demokratikus rendszer népszerűsítése a világban. A mostani eszmecserén a fehéroroszországi és a volt Szovjetunió más országaiban ténykedő demokratikus ellenzék támogatásáról és a fehérorosz elnök rendszerével szembeni lengyel és amerikai politikai lépések szorosabb egyeztetéséről esett szó.
.
A lengyel rádió értesülései szerint a találkozón, amelyen lengyel és amerikai civil szervezetek is képviseltették magukat, három új közös kezdeményezésről is tárgyaltak. A tervek szerint Fehéroroszországban létrehozzák a politikai elnyomás áldozatainak dokumentációs és segélyközpontját, Moldovában információs központot létesítenek, amely támogatja a közigazgatás uniós normák szerinti átszervezését. A harmadik projekt keretében iskolát alapítanak az örmény, az azeri, a grúz, a moldovai és az ukrán politikai vezetők számára. Mindhárom programot Lengyelország és az Egyesült Államok közösen finanszírozza, ebből az amerikai fél közel 400 ezer dolláros támogatást vállalt.
.
Jerzy Pomianowski külügyminiszter-helyettes, delegációvezető kiemelten fontosnak tartja a két ország, illetve az Egyesült Államok és az Európai Unió együttműködésének jobb összehangolását, elsősorban a politikai pártokat alkotó fehérorosz ellenzék politikai és anyagi támogatása terén. Hangsúlyozta, hogy az amerikai fél vállalta: minden lépését, köztük a szankciók mechanizmusait is egyezteti európai partnereivel.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Belorusz demokráciánál valószínűbb az orosz “modell” gyorsabb elérhetősége. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Jobb,ha az amerikaiak nem avatkoznak ebbe bele,nem lesz jo vege……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Palikot, a lengyel politika “rocksztárja” 2011. október 12. szerda | AN

Kétgólos magyar győzelem Moldovában 2011. szeptember 6. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos