Ronai and Ronai
AMERIKAI

Palikot, a lengyel politika “rocksztárja” 2011. október 12. szerda 15:11 | AN

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Palikot, a lengyel politika "rocksztárja"

Varsó – A lengyel választások papírforma eredménnyel zárultak, Donald Tusk pártja nyert, Kaczynskié vesztett, ám a két jobboldali gigász küzdelme mögött egy érdekes jelenség tárult fel a figyelmes szemek előtt.

Janusz Palikot egy sajtótájékoztatót 2007-ben egy pisztollyal és egy szexuális segédeszközzel a kezeiben tartott meg. Az extravagáns politikus így kívánta felhívni a figyelmet arra, hogy Lublinban a vádak szerint nőket kényszerítettek aktusra rendőrök szolgálati fegyvereikkel.

Palikot pártja, a Palikot Mozgalom, mely 10%-ot ért el a hétvégi választásokon, mára már nem nevezhető single-issue, emberi jogi témákra specializálódott pártnak, programjában már nem csak a melegek és a nők alapvető jogainak védelme szerepel. Határozott véleménye van a mozgalomnak például a külkapcsolatokról, melynek keretében békülékeny hangnemre bíztatja a kormányt mind Németországgal, mind pedig az ősellenség Oroszországgal.

Az egykoron filozófiát hallgató és Immanuel Kantból diplomamunkát író Palikot szerint pártja felemelkedése mögött a lengyel társadalom változása áll. A bigott kereszténynek tartott lengyelek egyre inkább elfordulnak az egyháztól és a politikában, az államban már szekuláris erőt látnak.

A lengyel baloldal néhány évvel ezelőtti botrányos megsemmisülése után megüresedett a tér, melyet könnyen lehet, hogy a liberális társadalompolitikát hirdető Palikot Mozgalom tölthet ki. Mostani eredménye a lengyel társadalom egyre növekvő nyitottságára utal, mely Palikot szerint annak köszönhető, hogy rengeteg lengyel dolgozik vagy tanul Nyugat-Európában. Mit is mondhatnánk erre, minthogy magyarok, irány Európa!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)
Palikot, a lengyel politika "rocksztárja", 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. A gazdasági trendjeik is ellentétesek a magyarral!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  2. Megnyugtató, hogy lengyel testvéreiket is veri a sors agyalágyult politikusokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

Felmondott az MTI fotórovatának vezetője 2014. április 11. péntek

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos