Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Hangulatjel 2012. április 16. hétfő 16:02

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Hangulatjel

Hegyek között, völgyek között zakatol a vonat, én a legszebb, én a legszebb, téged választalak – énekelte nem is olyan régen a Bikini együttes, mármint az eredeti, amiben Nagy Feró, a nem nemzet csótánya volt a frontember, én pedig fiatal voltam, valamint bohó, például elmentem Alsó-Zsolcára a koncert miatt, pedig csak távolsági buszok jártak oda Miskolcról, visszafele meg semmi – ha jól emlékszem.

A motiválatlan dac korszaka volt ez, döglődő Kádár-rendszerrel, értelmezhetetlen szabályokkal és lazuló önfegyelemmel, nem beszélve az évszakok rendszeres váltakozásáról.

Nagy Feró azóta sokat változott, és én is sokat változtam, nem beszélve az országról, ami nagyon sokat, viszont a napokban pontosan az a furcsa érzés kerített hatalmába, ami akkor, miszerint egy teljesen abszurd és indokolhatatlan valóságban élek, aminek sem a fizika, sem a logika, sem az evolúció törvényeinek értelmében egyáltalán nem szabadna léteznie, mégis itt van, és ahelyett, hogy fejvesztve menekülnék, lassan megszokom a törvényeit.

Én, a legszebb.

Biztos a korom miatt van, de egyszerűbbnek tűnik együtt élni a totális idiotizmus rendszerével (nemzeti, persze!), mint megint nekikezdeni lázadozni, utcára menni, punk zenekart alakítani, gyújtó hangú kiáltványokat fogalmazni vagy csak szimplán elinni az agyamat. Nem. Polgári életet élek, tévét nem nézek, csak sportot és természetfilmeket, rádiót nem hallgatok, mert a CD-ken nem mondanak híreket, újságokat elég rég nem tudok vásárolni, mivel nincs rá pénzem, az interneten pedig vicces képeket és kétfejű mókusokat keresek, nehogy Áder János nevével kelljen találkoznom.

Nem mintha bármi bajom lenne Áder Jánossal, azon kívül, hogy a Fidesz alapembere, Orbánt nagyjából és egészében minden hazugságában, erkölcstelenségében támogatta, legalábbis elviselte, csöndben maradt, amikor a fejével fociztak a Magyar Nemzetben, csöndben maradt, amikor választást buktak, választást nyertek, szomorkodott az EU-s fizetéssel a zsebében, és most köztársasági elnök lesz.

Köztársasági elnök. Ízlelgetem a kifejezést, ami már nem jelent semmit, csupán egy pozíciót, ami Orbán kezében van, de nem foglalhatja el személyesen, ezért beosztottjait küldi oda. Köztársasági elnök. Áder János. Vicces.

Kétségtelenül megvan benne az, ami kell: hülye, mély hangon tud beszélni, ráadásul fapofával, ami követelmény egy ideje, öntelt barom is ráadásul, ami szintén alapfeltétel, és úgy tud majd a semmiről hosszan beszélni, ahogy senki előtte.

A helyesírását nem ismerem.

Tökéletesen mindegy, ki a köztársasági elnök, bárki megfelel, Áder pont úgy, mint Rogán Antal fideszes polgármester Krumpli nevű kutyája, vagy a Kung Fu Panda, a poszt elvesztette minden méltóságát Schmitt által, és minden jelentőségét Orbán által, így aztán csak parasztvakítás az egész, plusz némi költség, ami az egész veszteséghez képest elhanyagolható.

A helyzet tehát kilátástalan, abszurd és megszokható.

Nagyjából ötvenszer gondoltam, hogy ezt már nem lehet megúszni, és Orbán bukni fog, kezdve a kilencvenes évek elejétől, amikor maga alá gyűrte az addig legszabadabb pártot, a választási vereségeken át egészen a mostani kormányzásáig, de minden jel arra mutat, hogy azoknak, akik pártjában maradtak, ez tökéletesen megfelel, akik pedig leléptek, erőtlenek voltak leváltásához. Biztos van valami titkos hallgatási, titoktartási és fizetési záradék a párttagsági könyvben, miszerint aki a Fideszbe belép, az nem mondhat semmit, viszont a megfelelő időben komoly pénzeket szakíthat, ha nem bántja Orbánt.

Hülye vagyok, hogy a nyolcvanas évek végén nem léptem be.

Lassan egyébként a második nyilvánosság is alakulóban van, megint lesznek underground klubok, koncertek, esetleg szamizdat és kalózrádiók, pezsegni fog itt a kultúra, csak rá kell jönni az alkotóknak, hogy akkor sem kapnak pénzt, ha minden reggel a Párt lépcsőjén alszanak. Lesznek illegális kocsmák, szubverzív jazz, baloldali elhajlás és filozófiai estek a torrent oldalak kínálatában.

Terjednek legendák a lehallgatásról, de legendák mindig terjednek, felesleges ezekre figyelni, elveszik az élet örömét, oda lesz a jókedv. Lehet pálinkát főzni vagy nem lehet? Persze, hogy lehet, felesleges csinálni a cirkuszt, nincs itt semmi látnivaló, mindenki menjen a dolgára, ne alkossanak tömeget, emberek! A plázába akciós fogselyem érkezett, kínai minőség, márpedig a kínaiak nagyon ott vannak, ha selyemről van szó.

Esetleg néha majd álmodozunk, milyen lenne, ha demokrácia lenne, szabadság, egyenlőség, testvériség, aztán rájövünk, hogy az van, demokrácia, csak másnak látszott régen, de ez a valódi arca.

Tényleg nem panaszkodom, azt írok, amit akarok, azt hallgatok, olvasok, eszem és iszom, ami jólesik, hamarosan talán telkem is lesz, ahol megterem a zöldség-gyümölcs, nem ez a ványadt import, hanem ízletes, vegyszermentes hazai, a kutya majd lustán vakarózik, feleségem lábtörlőt horgol a csíkokra vágott tejeszacskókból és a tévében egy politikus beszél, de a hangot levettük, mert olyan szépen dalolnak a madarak.

Csak atomháború ne legyen, mert az nagyon rossz.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (46 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +82 ( 84 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Hangulatjel, 4.7 out of 5 based on 46 ratings

  • Hozzászólások(31)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

31 Reader’s Comments

  1. Ez már tömény nihil. :(((((((((
    Kiváló írás, sok jó ember fejében forognak hasonló gondolatok.
    (sok, de nem elég)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (36 szavazatból)
  2. Kösz, jó volt olvasni, nekem is ilyenszerű méla hányingerem van.
    Ez már nem fog elmúlni (csak esetleg egy nagy földindulásszerű megváltás esetén, de ezt nyugodtan kizárhatjuk).
    Kár.
    (sőt: kár-kár)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (32 szavazatból)
  3. Köszi az irást. Gondolataink hasonlók. Unokáink már külhonban
    lól érzik magukat. Itt a szöllőskert mellett néha elborozgatunk.
    Egyre nagyobb a csend. Már az a sok vonat sem zavar a kertvégén.
    Itt úgyse érdekel még senkit sem a mi véleményünk. Messze a választás.
    Köszönjük Bartus úrnak, hogy véleményünket leirhatjuk. Vitatkozgatunk.
    Hátha érdekel másokat is. No persze ehhez internet is kell ahhoz meg pénz.
    A hortobágyszéli legelő megszűnt. Igy gombázni sem lehet. A gyógynövény
    termelésere sem alkalmas még az idő. A vasúti töltésoldal kecsketartásra
    nem alkalmas a vegyszeres gyomirtás miatt. Pedig gyermekkorunkban még
    tehenet is legeltettek itt. Igy csak pipázgatunk, addig amig azt is megtiltják.
    Hiszen demokráciánkban nagyon sok ember foglalkozik az egészségünkkel.
    Akarva akaratlanúl meghallgatjuk óvásukat. Diétázunk elhizás ellen.
    Nem nehéz betartani. Nemélyikőnk 40-60ezres nyugdijából erre már futja.
    Itt ilyen a hangulat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  4. Para! Három nevet említek, akikhez méltó ez az írásod: Ady Endre, Nagy Lajos, Rejtő Jenő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (29 szavazatból)
  5. Gondolatébresztő írás. Bár tovább gondolva a dolgot, sok, és egyre több emberben él a változás, a változtatás igénye. Csak hát az ember önmagában kevés. A tömböt viszont a “kovácsoknak” kellene tömöríteni acél-pöröllyé. Vagyis ott tartunk hogy az alapanyag megvan, ha lennének kovácsok.
    Az ellenzék tesze-tosza, balfácán, álszemérmes, tehetetlen, töketlen banda.
    -
    Másfél évvel ezelőtt írtam le először, akinek ez lenne a dolga, szervezni, szervezni. Ha kell, ne csak a fidesz banda gyújtogasson, törjön zúzzon, hanem ha ez kell, törjön akkor a nép. De a “nép” önmagától nem fog törni személyenként, csak akkor ha van aki egységbe fogja.És itt nem áttételes szóvirágokról beszélek, hogy mondom is, meg nem is, ha akarom így, ha akarom úgy értem. Kemény célok, kemény követők. Semmilyen célok, semmilyen követők.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  6. Úgy állunk, hogy a birkák továbbra is bégetnek, nem érzik mocskosnak magukat, akik pedig eddig hányingerrel küszködtek, most már hánynak!

    Orbanisztánban a politikai tisztánlátást még véletlenül sem homályosítja el szakmai tudás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  7. Nagyon jóóóóóóóóóóóóó! Már mint az írás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  8. csakén
    Úgy állunk, hogy Orbán a szektavezér, aki sikeresen transzformálta hitbeli kérdésre a politikát. A hívő meg egyszerűen nem vevő az észérvekre. Ezért van az, hogy mi mindig azt hisszük, hogy na majd, ha érzik a zsebükön, na majd akkor észhez térnek – de semmi. Mert a hívőknek elég annyi, hogy elmúlt8év, meg elqrták, és a nehézségek csak átmenetiek, de majd eljövend a nemzeti kánaán – meg egyébként is a haza meg a magyarság megér egy kis nehézséget.
    A normális emberek meg kezdenek letargiába esni attól, hogy ennyi hülyével kell osztozni a hazán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  9. Nagyszerű írás! Amúgy jól megvagyunk magunkkal. Nincs akire figyelni kell. Az ultipartit is szétverte a kor. Az egyik miépes, a másik ftyisz a harmadik elhúzott Ámerikába, én meg kukorícát pattogtatok. Mintha ismét óriási szükség lenne egy Leninre aki fülke nélkül is tudott forradalmat csinálni, de ma már a komcsik sem az igaziak. Hitvány egy világ ez. Talán majd ha elveszítjük a kisantant ellni háborút, akkor lesz aki fellázad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  10. Ha ez a hangvétel sem rázza fel a magyarokat, nem érzik, hogy negativ spirálban süllyedünk, haljunk éhen.
    Aki nem felcsuti, annak nincs kolbászból a keritése. De aki felcsuti….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  11. És már az önkéntes tűzoltó egylet is oszladozik, nem hiába gyúrtak az eklézsián a KellaDohányNekemPárt tagjai.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  12. Leslie G. Charteris

    Eszembe jutott egy klasszikus, már a hanyatlás időszakából, amikor a párttitkárok is ilyen vicceket meséltek:
    - Mi a különbség a demokrácia és a szocialista demokrácia között?
    - ??????
    -Mint a b@aszás és a kib@szás között..
    Nem találták még ki a Nemzeti Demokrácia fogalmát?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. Végre eljött a Nagy Vezető korszaka s ti nem örültök.
    Nem vagytok méltók arra sok gyönyörűségre ami vár rátok.
    Ez a felemelkedés korszaka, a Nemzeti Identitás újjáéledése, a élet serkenése, népünk felemelkedése. Ez a Nagy Vezető zsenijének látványos – mindannyiunkat boldogsággal eltöltő – sikeres korszaka példátlan eredményeket teremt számunkra a közelgő csodás jövőben.
    A Nagy Vezető tudja mit akar, ő értünk cselekszik, boldogságunkért, jólétünk megteremtéséért él és dolgozik keményen!

    Nem igazak a azok a hazaáruló aljas és becstelen állítások amik azt állítják, hogy a nagy vezető fejében ilyesmiket gondol, hogy:

    “Trükkösen elszedni a pénzt a sok barom idiótától és okosan odaszórni a rokonoknak meg az azok rokonainak”
    “Jól át kúrom ezt a hülye népséget ezek meg még szeretnek is érte a faszkalapok”
    “Az én gyerekeim meg a leszármazottaim lesznek az új grófi osztály ebben az országban ahol fasza kis feudálkapitalizmust csinálok, hogy olcsón tudjam dolgoztatni a népcsürhét – a barom lábasjószágot – hogy extraprofitot tudjak kihozni azokból a vállalkozázokból, amiket a népállattól ügyesen elcsalt pénzekből csinálok, közben a sok barom meg még szeret is mert ilyeneket
    mondok nekik, hogy magyar meg turul, meg szabadságharc, meg nemzet”

    NEM IGAZ, HOGY ILYENEKET GONDOL A SZERETETT VEZETŐ, MEG A KÖRÜLÖTTE LÉVŐ NAGY HAZAFIAKBÓL, ÉS NÉPBARÁT, NEMZETMENTŐ
    TÁRSASÁGA !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Szorgos népünk győzni fog :)
    http://www.youtube.com/watch?v=38qs1F9nDA8

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Jó az írás.
    Én is kerülöm ezt a bandát, hányingerem van tőlük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  16. hisztis myrtill

    Próbálom összerakni..Nagy Feró Bikiniben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Atomháború reméljük nem lesz, de fel fog érni egy atomcsapással, ha Orbán elvtársat Szűrös és Pozsgai elvtárs társaságában királlyá nevezi ki a Fidesz Központi Bizottsága.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Két nem dakota mondás jut eszembe:
    1/ Fejtől bűzlik a hal
    2/ Madarat tolláról, embert barátjáról.

    Mind a kettő igaz . Létrejött az isteni hármas: köztársasági elnök, kormány elnök, legfőbb ügyész – ezeknek a kezében van a szinte isteni hatalom.
    Ha az EU nem lép, akkor létrejön hazánkban a modern inkvizíció.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  19. laissez faire, laissez passer…… a (fülke)forradalom gyermekei (is) előbb-utóbb felfalják magukat.
    (én csak azon csodálkozom, hogyhogy nem hempergették szurokba és tollba még Meggyes Tamást az esztergomiak.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  20. Keddi, az Eu miért lépne? Nem takarítónő, nem fog más házában rendet rakni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  21. Megnéztem egy filmet a neten. A cime: Hitler- a sátán felemelkedése
    Láttam párhuzamokat, amelyek nagyon elszomorítottak.
    Ha a magyar nyelvtől tudnék szabadulni, akkor nem érintene már semmi, ami onnan jön. A tájak cserélhetők, de a nyelv a legnagyobb kötöttség a világon.
    Magyarnak erzem magam, de csak a nyelvben. Amúgy meg szégyellem magam!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. … én a legszebb lányok közül téged választalak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. Tárd ki májusi virágos kikelet
    Illatozó friss szárnyad!
    Fény simítja az akácfa levelet,
    Űzi a búvó árnyat.

    Hát rajta, te is jöjj velünk,
    Óvd táborunknak az egységét!
    A fényes cél felé együtt menetelünk,
    Védjük a tartós békét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. Mindig azt hittem, a magyarok okosak. Közben csak én voltam hülye, hogy így véltem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. Imre,

    Meggyőződésem, hogy az ellenzék is – és itt a cikkedben te is – tökéletesen félreérti az Áder adta helyzet pillanatnyi lehetőségeit. Kérem megfontolni:

    1./ Ha Orbán hatalomtechnikai megoldását elemzitek, – mert semmilyen más logika nem érvényes ma – ott van a legfontosabb mozzanat: Ádernek le KELL mondania FIDESZ párttagságáról, ha elnökké választják. Azaz: az összesen négy-öt, Orbán pozíciójára egyáltalán a veszély csíráját hordozó emberből egy biztosan kiesik a pártból.
    2./ Áder államelnöki munkája végén a visszaléptetése a FIDESZ-be vagy Orbán kénye-kedvétől lesz függővé, vagy föl sem merül, – ha akkorra már mások vezetik a pártot.
    3./ Kiszolgáltatott helyzetbe esik a jó János, akinek elnöki újrázása eleve igen véleményes: Orbán egyszerűen ejti, és kész.. Semmi sem védi Ádert, soha nem lesz konkurens többé, hisz nem is párttag.
    4./ Magyarul ott marad egy Áder nevű ex elnök a levegőben, és az ellenzéktől lesz függővé az újraválasztása. Egyéni érdeke: maradni.

    Azaz.
    5./ Az ellenzéknek minden erővel támogatnia kellene ezt az embert, mert esélyt ad ezzel saját magának. Lelhet egy potenciális félszövetségesre.
    6./ Hiszen ha eleve ellenségesen indulnak neki, az esetleges FIDESZ buktával végződő 2014-es választás után Ádernek lesz módja keresztbe tenni az új hatalomnak, – de lesz módja pálfordulásra is.
    7./ És egy masszív FIDESZ bukta után lehet méltányos, de legalább minimálisan demokratikus az új kormánnyal szemben az akkori elnök, és lehet az Orbán bukás elmélyítésének legfőbb elősegítője.

    Stratégiai hiba őt kiinduláskor eleve ellenséggé tenni. Taktikai előny támogatni.
    Nem lesz így más választása, mint Orbánnal tartani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  26. ymre
    Tisztelettel kérünk. Ne rontsd tovább ezt a “kiváló áprilisi” hangulatunkat.
    Eleget nevettünk már MAGUNKON igy is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  27. Remek írás. Gratula.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Gratulálok! Kiváló irás! Az első betűjétől, az utólsóig egyetértek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. “Csak atomháború ne legyen, mert az nagyon rossz.”
    -
    Nagyon szomorúan azt kell mondanom, bennem is sokszor felvetődött, hogy ennek a lehetősége valós veszély, Nem vicc egyáltalán. Bár jelenleg senki nincs aki el tudná képzelni, vagy belelátni a rejtett háttér okokba amiért Magyarország lehet az első esetleg az egyetlen amelyik megkapja .

    -
    Én magam is tudok néhányat ami valószínűsíti, de soha nem beszéltem róla, csak most amikor megdöbbenve látom, hogy nem én vagyok az egyetlen akinek ez a lehetőség megfordult a fejében.
    Ok nélkül ilyen nem jut egy cikkíró eszébe.
    -
    Azt a folyamatot ami Magyarországon elindult, Magyarországról kiindult, kiagyalói nem lokális, hanem begyűrűző folyamatnak tervezték. Aljas, sötét, megállíthatatlan és jelenleg jól működik.

    Hacsak csoda nem történik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Kedves Para,ebben már nagyon sok volt a keserűség……persze elhiszem,van egy pont,ahol már nem akaródzik humorizálni.De azért várjuk.Üdvözlettel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. Most akkor ezt Alsó-Zsolcàn írtad, tisztàzzuk ?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos