Ronai and Ronai
AMERIKAI

Talán mégis kap tárgyalási időpontot Orbán 2012. április 22. vasárnap 19:32 Forrás: AN, hvg.hu

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Talán mégis kap tárgyalási időpontot Orbán

Budapest, Brüsszel - Elképzelhető az, hogy a jövő heti Orbán-Barroso találkozó nyomán még áprilisban időpontot kap a magyar kormány az EU/IMF hivatalos hiteltárgyalások megkezdésére. Ha így lesz, a megállapodás “akár nyár elejére, június végére meg is születhet” – írja a hvg.hu egy magas rangú brüsszeli bizottsági tisztviselőre hivatkozva.

A lap szerint könnyen előfordulhat, hogy újabb kötelezettségszegési eljárások indulnak Magyarország ellen az igazságszolgáltatási reformmal kapcsolatban. A Bizottságban általános álláspont, hogy minden egyes vitás ügyet kivizsgálnak és végigvisznek. A lap forrása szerint azonban a kötelezettségszegési eljárásokat nem feltétlenül kötik össze a pénzügyi segítséggel (ahogy azt a kormány is szeretné elérni).

Ez azt jelentené, hogy a hitelkeretről szóló tárgyalások akkor is megkezdődhetnek, ha még zajlanak a vitás ügyek (vagy azok az Európai Bíróságra kerülnek). A forrás szerint “előállhat olyan helyzet, amikor a Bizottság úgy ítéli meg, hogy mindenkinek az a jobb, ha időpontot adunk a magyar kormánynak”, amely még akár áprilisban megtörténhet és akkor akár nyár elejére, június végére meg is születhet a megállapodás.

A forrás megdöbbenésének adott hangot a magyar kormány viselkedésével kapcsolatban a jegybanktörvény ügyében, hiszen a hétfői egyeztetés után (ahol világosan elmondták a nemzetközi felek az elvárásaikat) továbbra sem teljesítette az elvárásokat a módosító indítványokkal. Brüsszelben elmondása szerint általános vélekedés, hogy kiszámíthatatlan a kormány viselkedése.

Emiatt a bizottsági forrás azt mondta: ha azelőtt lesz megállapodás a segítségnyújtásról, hogy minden vitás ügyet sikerült lezárni (erre jó esély van a bíróságra kerülő ügyek miatt), akkor az eddigi gyakorlattól merőben eltérő szerződés születhet a Bizottság és a kormány, valamint az IMF között. Erre példaként azt mondta, bár lehet, hogy meglesz a készenléti hitelkerete Magyarországnak, de abból csak akkor hívhatja le az egyes részleteket, ha előtte a kormány megfelel bizonyos uniós feltételeknek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 5 szavazatból)
Talán mégis kap tárgyalási időpontot Orbán, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. Támogatja az EU magyar nép-
    vastag leszarását, és jól benyalnak Orbánnak.
    Undorító banda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  2. Készüljön az EU arra is, hogy amit adnak, annak legalább a felét a fityisz ellopja. :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  3. Orbán jó érzékkel ment el eddig a határokig. Vélhetően most nyerőként jön ki az ügyből. Érdekes lesz látni, mi az a banánhéj amin elcsúszik az az ember, aki még soha nem hazudott életében… JA ÉS , HOGYAN FOGJA ELVISELNI , ma diktátor, holnap meg egy senki…lesz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  4. Úgy hiszem a zsákutcának itt a vége aZorba(n) számára.
    A szabadságharc belpolitikai győzemi üzenete miatt:
    MUSZÁJ KIALKUDNI EGY TÁRGYALÁSI IDŐPONTOT
    attól aki ellen ezután is szabadságharcolni akarunk.
    Mondjátok meg MI LENNE VELÜNK SZABADSÁGHARC NÉLKÜL?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  5. Azért tudott elmenni a határokig, mert az EU-s vezetők el sem tudják képzelni, hogy Magyarországot nem egy hazáját szerető, azért minden elkövető valaki vezeti, hanem egy hatalma megtartásáért mindenre képes akarnok. Magukból indulnak ki, számukra ez az országvezetői magatartás felfoghatatlan – ilyent szerintük egy nép sem választana meg 2/3-dal normális országban! Ennyi!
    Erre bizonyíték a békemenet a nem leszünk gyarmat transzparanssel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  6. Ha ov kap tárgyalási időpontot, azt is győzelemként adja majd el a narancsagyúaknak. Ultimátum kéne neki, nem tárgyalási időpont. Betartod az EU normáit? Nem? Nincs tárgyalás, nincs IMF-megállapodás!
    Nem lesz jó, ha csődbe megy az ország. De talán, ha egészen közel lesz a csőd, talán eltakarítható ov és bandája. Hacsak ov nem direkt csődöt akar…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  7. Én egy feltételt tudok elképzelni,mégpedig Orbán és Semlyén azonnali távozását. A többiek ezután pánikszerűen úgyis elmenekülnének .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  8. Kedves Kommentelők! Akik olvasták korábbi szösszeneteimet, azok emlékezhetnek arra, hogy megósoltam: az EU-IMF páros ha ad vagy kölcsönöz is pénzt, azt nem egyszerre adja oda, hanem kisebb összegenként, éspedig mindegyik kisebb összeghez konkrét követelést párosítva. Akkor úgy fogalmaztam, hogy a tárgyalásokon más és más árcédulát fognak kitűzni pl. a bíróságok, a nemzeti bank és a sajtó függetlenségének visszaadására. A fenti cikk utolsó bekezdése arra enged következtetni, hogy az EU ezt a lassú stratégiát reálisnak, esélyesnek tartja a jogállamot megdöntő garnitúrával szemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  9. Mint apa a hülye gyerekének..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  10. Nesze semmi fogd meg jól!
    Kapunk is meg nem is! Ez a kormány nem fogja teljesíteni az EU elvárásait, csak azért sem. És közben pedig tovább tekergeti a magyar nép, értem a dolgozó nép …ét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  11. vélemény!
    Üdvözöllek!
    “JA ÉS , HOGYAN FOGJA ELVISELNI , ma diktátor, holnap meg egy senki…lesz…”
    Bár így lenne!
    Ahhoz 2/3-al kellene padlóra küldeni.
    Ha elmarad a demokratikus erők összefogása, nincs esély!
    Így is lenne, akkor látni fogjuk a szélsőjobb élén, az az ő világa!
    Na akkor kell majd igazán figyelni rá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  12. Az EU nem érti, hogy Orbánnal miként kell bánni. Addig hülyéskednek,
    míg Orbán követőkre talál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  13. Aztán miről tárgyal ez a barom? Megígéri, hogy ezentúl nem fogja lábbal tiporni a demokráciát?
    Ugyan már…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  14. Legyen igazad Alonzanfan…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. Gyula Bognar, Jr.

    Politikuskra nem szabad számítani – eladdják a népet! A népnek kell saját érdekeit megvédeni! Ez enm mindíg megy békésen. Hazug politikusokat pedig szigorúan meg kell büntetni, az életfogytiglani is jó kezdésnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  16. Gonoszka.
    2012. április 22. vasárnap
    19:41
    -
    Tudsz mondani egyetlen okot, hogy az EU nak miért lenne fontos a magyar nép?
    Tettünk egyáltalán valamit olyat amiért másoknak fontosak, vagy megbecsülhetőek lehetnénk? Nem mi hoztuk az EU nyakára a Fideszt?
    Nem segítenek eleget azzal is amit idáig tettek?Erre mi, hogy válaszoltunk? Néhány erőtlen tüntetés és csekély morgolódás miközben mi várjuk az EU tól, hogy tegyen valamit Orbán ellen akit mi hoztunk a nyakára? De az EU is megkérdezheti, ti miben segítetek nekünk, tőletek mit várhatunk? Mindent tőlünk vártok?

    -
    Nem így van? Ha mi csak a nyakukra hoztuk de tőlük várjuk, hogy lefejezze akkor legalább ne tegyünk nekik szemrehányást és ne adjunk taktikai tanácsokat. Ha nem tetszik nekünk ahogy az EU bánik Orbánnal, akkor nekünk kell megtenni. Mondhatja az EU is, nem tetszik nektek a taktikánk? Csináljátok magatok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  17. Jaj már, teljesen nyilvánvaló, hogy egész végig csak rájátszik a kormány a hitelkeretre, azt várva a piacoktól, hogy majd onnan lehessen finanszírozni az államadósságot anélkül, hogy a legkisebb visszalépést is kéne tenni Orbán hatalmának központosításában. A Vezért teljesen hidegen hagyja, hogy ez mivel jár, inkább kivett 100 adót, eltöröl ugyanennyi támogatást, csak ne kelljen figyelembe vennie az EU-IMF tanácsait.

    “Nem leszünk gyarmat!” – Mondták pár héttel ezelőtt, ám aztán már ők maguk kérték, hogy adják már azt a pénzt, persze mindenféle vitás törvény rendezése nélkül. Pedig már lassan két éve beteljesedett a megszállás egy belföldi ellenség képében, akit mindent és mindenkit magának akar, magához láncol pontosan úgy, ahogy egy igazi megszálló idegen erő is tenné. O.V. pedig nagyon szerencsés, hogy nincs ellenzéke, de rajtunk múlik, hogy meddig marad ez így!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  18. Valahol olvastam, hogy a komenista Gyurcsány 36 óra alatt megkapta a hitelt.

    Ohne szabadságharc.

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  19. EU: Mit szeretnétek Magyar Kormány?
    Orbán: Pénzt.
    EU: Mit hoztatok cserébe?
    Orbán: Kellett volna? Erről most hallok először!
    EU: Pénz nincs. Egyébként hogy vagytok? Család? Gyerekek nőnek? Van már unoka?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  20. Ha az EU támogatja Orbánt, akkor ne csodálkozzon, hogy a magyarok
    ellenségnek tekintik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  21. Orbán reménykedve kezdi 2 napos látogatását Brüsszelben, hogy tárgyalást érjen el. Ez lehetséges, viszont a tárgyalás nehezen fog menni, mert feje körül állandóan röpködnek a legyek. (WSJ)

    http://online.wsj.com/article/SB10001424052702303592404577359940905402660.html?mod=googlenews_wsj

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Úgy tűnik, a ponty már fárad, még manőverez, de a damil akadozik.
    Orbán a pecás, ahol az EU (IMF) pedig egy kapitális ponty. A rapsic egyáltalán nem józan, de paraszti eszével arra játszik, hogy még a szabadságolások előtt az agyonfárasztott nagyhalnak “bevág”.
    Reméljük, reménykedjünk, hogy a horgász számítása nem jön be. Nem áll elő az a helyzet, hogy az európaiak belefáradnak és feladják, mert az végzetes lesz egész Magyarországra de a közösségre nézve is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. A magyarok nem tekintik ellenségnek az EU-t!
    Csak azok, akik a kettősbeszéddel elkábított bírkák – mert csak azok gondolják, hogy gyarmatok vagyunk!
    A gyarmattartó nem ad több milliárdot fejlesztésekre!
    Az EU ellenesség nem vall magas értelmi szintre, inkább az IQ-nuku mértéke!
    Amit eddig elértünk: nem kell útlevél, ott tanulnak a diákok, ingyen, ahol akarnak, ott dolgozunk, ahol akarunk – ha kilépnénk ezek mind megszűnnének – erről elfelejtkeztek a fülkeforradalmárokat felhomályosítani! Pedig lassan már minden családnak van külföldön dolgozó rokona (közelebbi-távolabbi ismerőse), biztosan nem szeretnének visszajönni és 22 ezer forintból tengődni, mint munkanélküli vegetálni, több százezer embert is érinthet!
    Szent István királyunk kemény kézzel vezette az oszágot a Nyugat-i kultúrához, ezer évvel ezelőtt többet tudott, mint manapság egynémelyek!
    Nagyon sokan vagyunk akik inkább európaiak szeretnénk maradni, mint kancatejet inni, húst nyereg alatt puhítani és rovásírást használni az internet helyett! Akinek az jön be, költözzön Mongóliába, ott még tehéntrágyával fűtenek és a lángja fölött készítik az ebédet, szép, romantikus világ))))))))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. Mitől lennénk fontosak, bizonyítottunk már valamit is, hogy bajunk volna?
    Volt egy nagyobb megmozdulás – amikor a patkányoknak alagúton át kellett menekülniük. Azóta viszont a békemenet megmutatta, SZERETÜNK VIKTOR, NEM LESZÜNK EU GYARMAT, hogy mégis, miért kellene a magyar kormánnyal nagyobb összetűzésbe keverediük – elvárják, hogy a belépésünkkor elfogadott szabályokat betartatják aztán a többi nem tartozik rájuk! Ha a magyar emberek ilyenek, menthetetlenek, mitől is kéne őket megmenteni? Ha most megnézik – és megnézik, sőt árgus szemmel figyelik – az időközi választási eredményeket – pláne nem feccölnek energiát belénk!
    Sárközyt elküldik a franciák, a csehek előrehozott választásokat akarnak, a szlovákoknál is helycsere történt – ezek a népek nem az EU-ra mutogatnak, ők cselekszenek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  25. csakneked igazad van. csakazért szeretnék fiatalabb lenni,
    hogy megérjem, mikor csakőket nyársra húzzák.
    Mert csaknálunk és csakidőszakosan fogjuk visszaállítani az EU-ban nem
    alkalmazott büntetési formát.
    Az EU minden esetre igyekszik mindent megtenni, hogy Juhász Oszkárnak igaza legyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  26. Adjanak neki időpontot.
    Semmi baj.
    Viszont a magyar nép elvárja az EU-tól, hogy ezzel a nyikhaj, szarházi gyagyával csak is az eddigi elvárások mentén tárgyaljanak!
    Egy jottányit se engedjen az EU eddigi feltételeiből.
    Amint enged, ez a “tejfeles edény” lehazudja a csillagokat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  27. én csak azt szeretném, ha az lenne a feltétel, hogy ezek feltétlenül menjenek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. Barrosonak elég lenne egy üzenetet küldeni maga helyett a tárgyalásra, hogy
    nincs miről és kivel tárgyalni.
    Aztán elutazhatna szabadságra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  29. Remélem nem kap hitelt, egy diktatúra kiépítését nem finanszírozhatja az EU!!!.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  30. Fotó:
    .
    No lámcsak! A kócerájos és a géniusz.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos