Ronai and Ronai
AMERIKAI

Per az állam és a szélsőjobb ellen 2012. április 9. hétfő 18:23 | Kende Péter, Nyári Zsolt, Vajnai Attila Forrás: Facebook

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Per az állam és a szélsőjobb ellen
Budapest – Kende Péter honlapján publikálta a Magyar Állam és a Legfőbb Ügyészség ellen indított per dokumentumait, melyeket mindenki letölthet innen. Az alábbiakban kivonatot közlünk ezekből a dokumentumokból.
A Pesti Központi Kerületi Bírósághoz  2011. szeptember 20-én benyújtott kereset alapja:  “1947. február 10-én Magyarország képviselői aláírták a II. világháborút lezáró párizsi békeszerződést. A magyar országgyűlés e nemzetközi szerződést az 1947. évi XVIII.  törvénnyel becikkelyezte, a magyar belső jog részévé tette. E békeszerződést és e törvényt természetszerűleg semmilyen más jogszabály  – beleértve az Európai Unióhoz csatlakozás jogi dokumentumait – sem vonta kétségbe, nem helyezte hatályon kívül és nem módosította. Előírásai tehát a mindenkori magyar államra változás és változtatás nélkül kötelezőek.

E törvény 4. cikke így szól: „Magyarország, amely a Fegyverszüneti Egyezmény értelmében intézkedett magyar területen minden fasiszta jellegű politikai, katonai vagy katonai színezetű szervezetnek, valamint minden olyan szervezetnek feloszlatása iránt, amely az Egyesült Nemzetekkel szemben ellenséges propagandát, ideértve a revizionista propagandát fejt ki, a jövőben nem engedi meg olyan effajta szervezeteknek fennállását és működését, amelyeknek célja az, hogy megfossza a népet demokratikus jogaitól.”

.
Kende Péter a keresettel kapcsolatban az alábbiakat fogalmazta meg: “Vajnai Attilával és Nyári Zsolttal hármasban úgy döntöttünk, pert indítunk amiatt, hogy a Jobbik Magyarország létezésével nem szállnak szembe mindazok, akiknek pedig – a mi álláspontunk szerint – ez kötelessége lenne.
.
A keresetet 2011. szeptember 20-án nyújtottuk be, melyben a következőket indítványoztuk:
.
„Az előadottak alapján kérjük, a Tisztelt Bíróság – tekintettel az 1947. évi XVIII. törvény 4. cikkére – állapítsa meg, hogy I. r. alperes Magyar Állam elmulasztotta e felhívott jogszabály alapján fennálló kötelezettsége teljesítését, és ennek alapján kötelezze őt e kötelessége teljesítésére;
.
állapítsa meg, hogy II. r. alperes Legfőbb Ügyészség elmulasztotta az 1989. évi II. törvény 14. § (2) bekezdésében előírt kötelezettsége teljesítését, és ennek alapján kötelezze őt e kötelessége teljesítésére.”
.
A bíróság a keresetet idézés kibocsátása nélkül elutasította. Nem fellebbeztünk, hanem 2011. november 22-én a bíróság által megfogalmazott kifogásokat figyelembe véve javított formában újra beadtuk a keresetet. Így gyorsabban tudtunk haladni az ügyben.
2011. december 5-én hozott végzésben a Pesti Központi Kerületi Bíróság hatáskörének hiányát állapította meg, és az ügyet áttette a Fővárosi Főügyészségre. Az indoklásban többek között azt állították, hogy: „Az Alkotmány 2. § (1) bekezdése olyan általános, deklaratív rendelkezés, amely bíró kötelezés alapjául nem szolgálhat.”
„A kifejtettek szerint a felperesek keresetlevele érvényesíthető alanyi jogot nem tartalmaz.”
.
Ezt a végzést már természetesen megfellebbeztük, melyet törvényes határidőn belül benyújtottunk, és 2012. január 24-én részletesen megindokoltunk. Lássunk néhány részletet az indoklásból:
.
„Amennyiben most a tisztelt Fővárosi Törvényszék is úgy dönt, hogy nem engedi érdemi vizsgálat alá vonni kérelmünket – úgy gyakorlatilag kiiktatja, létében megszünteti a békeszerződést, hiszen kizárja annak lehetőségét, hogy a jogaiban magát sértve érző polgár annak előírására hivatkozhasson. A békeszerződést ratifikáló magyar törvény alkalmazhatatlanságának kimondása éppannyira jogi képtelenség, mint amennyire politikai szégyen. Valamint – álláspontunk szerint – egyszerre nemzetközi jogi és emberi jogi hiba.”
„Az emberi méltóság alapvető és súlyos megsértését jelenti, ha a civilizáció minimális normáit sem tisztelő, ellenkezőleg, azokkal tudatosan szembehelyezkedő, azokat kifejezetten tagadó párttal egy politikai közösségben kell élnie bárkinek is. Az ember sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait sérti, ha olyan párttal kényszerül együtt élni, amely rasszista, kirekesztő, amely nyilvánosan elégeti az Unió zászlaját és így tovább. Ez pedig – álláspontunk szerint – érvényesíthető alanyi jogunk.”
„Másodlagos – vagylagos – kérelemként indítványozzuk, amennyiben a tisztelt Törvényszék fellebbezésünket nem látja teljesíthetőnek, forduljon előzetes döntéshozatali eljárással a luxemburgi Európai Bírósághoz, annak eldöntése végett, hogy az Európai Unió Alapjogi Chartája alapján kérelmünk elbírálható-e magyar bíróságon.”
.
Itt tartunk most, 2012. április 9-én.
.
Reméljük, hogy az alapvető emberi jogok érvényesítését célzó keresetünk megtárgyalását a bíróság már nem húzza sokáig. Ellenkező esetben olyan gyanú is felmerülhet, hogy az állam nem tudja megvédeni magát, vagy hatalmát felhasználva halogatja jogsértésének megállapítását és ezzel elmarasztalását.
A további részletek innen elérhetők.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (51 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +69 ( 79 szavazatból)
Per az állam és a szélsőjobb ellen , 4.6 out of 5 based on 51 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

43 Reader’s Comments

  1. ÉLJEN, ÉLJEN, ÉLJEN!
    Van ebben az országban három bátor és becsületes ember.
    Eljött a világos beszéd ideje, lehetetlenné kell tenni Orbán kettős fenekű beszédét és gyakorlatát.
    Ha az ügy európai szintre kerül (mert ugye senki sem hiszi, hogy Orbán önként levágja a saját izéjét), akkor a legkisebb bajunk lesz az, hogy kizárnak az Unióból. Egy háborúban vesztes állam nem rúghatja fel a békeszerződést, mert akkor NINCS IS BÉKÉBEN a győztesekkel, akik teljes joggal akár meg is támadhatják és adott esetben tovább csonkolhatják.
    Gondolom én.
    Ha van köztünk jogász, megköszönném a véleményét, hogy így van-e ez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (53 szavazatból)
  2. Ez mind nagyon szép. De egy ilyen pernek a MAI Magyarországon annyi esély van,
    mint egy hógolyónak a tûzben. Nulla, mert az ottani bíróság vagy nem tud, vagy nem mer semmit sem tenni, legjobb esetben csak az idõt húzza. Csak egy szupra-nacionális bíróság (ENSZ, EU, stb) cselekedhet tárgyilagosan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (33 szavazatból)
  3. Az a feneség, hogy ugyan a pártokról szóló törvény tartalmazza 3.§. (1) d. pontban a bíróság általi feloszlatást – de ezek után hosszan rugózik a pártok anyagi juttatásain és vagyonán – de egy szót sem szól arról, hogy a bíróságnak mely esetekben kellene feloszlatni a pártot. A (2) és (3) bekezdésekben ugyan az ügyész hatáskörébe utalja az önként megszűnő vagy feloszló pártokkal kapcsolatos eljárás kezdeményezését – de egy szó sincs benne arról, hogy ügyészi hatáskör lenne a feloszlatási per kezdeményezése.
    Tehát nem igazán értem, miért az Ügyészség ellen indították a pert? Szerintem a Jobbik ellen kellett volna, és erősen kétlem, hogy városi, és nem megyei bíróságra tartozik. Azaz a PKKB és a Legfőbb Ügyészség – nem tudom mit keresne a perben?
    Tessék azt közvetlenül a Jobbik ellen megindítani. Ha az olvtársak emlékeznek: volt a városligeti sörsátorban egy performansza a “Joggal a Jobbik ellen” csoportnak. Aztán valahogy eltűntek a szürke ködben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (19 szavazatból)
  4. Nem vagyok derűlátó ezen a téren. Az állam meg fogja védeni magát. Igaz hogy hamisan, de ki fogja vetni a nyakából ezt az ügyet.
    Majd jönnek a jogászok, oszt jó napot!-mondaná Viktor.
    Végig kell járni ezt az utat! Gratulálok a 3 bátor embernek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (31 szavazatból)
  5. sammy – nem baj, viszont utána lehet menni Strasbourgba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  6. A joggal a Jobbik ellen csoport “performansza” után is él és virul és dolgozunk. Ami itt olvasható, az csak KIVONATA az eddig történteknek. Kéretik a teljes eddigi történetet, mi hogyan és miért történt, elolvasni a http://www.kende.hu oldalon található teljes eddig csatát. Akkor talán érthető mi hol van, s miért. Köszönettel, Nyári Zsolt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  7. bumburi – az lenne a jobb eset! Itthon ugyanis évekig el tudnák húzni, felvennének egy csomó bizonyítást, meghallgatnának kismillió tanút. Ehhez képest lerázás esetén hamar eljut az Emberjogi Bíróságra! Főleg, ha leesik, hogy a Tákolmány azért a 44-es állapotokat sztárolja – mert látensen ezzel fejezi ki, hogy nem fogadja el a 47-es Békeszerződést!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (26 szavazatból)
  8. kekec
    Egyetértünk ebben is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  9. Ideje volt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  10. köszönöm és drukkolok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  11. HOPPÁ, HOPPÁ,

    Hajrá doktor (!) Kende Péter!

    topi MaCKó

    ps:bocsi, a sors úgy hozta, hogy vadi új autóm rendszáma MCK, ezt nem hagyhatom ki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  12. Szerintem egyértelmű, az állam hatalmát felhasználva halogatja jogsértésének megállapítását és ezzel elmarasztalását. Mivel a bíróság, és az ügyészség is a pártállam vezetésének kezére került, egyértelmű, hogy nem is fognak tenni semmit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  13. Igen három bátor Ember,mellyel már lehet indulni!!!!!!
    Ez egy járhato ut, egy nagy hiba a kormány részéröl, mivel az üggyel nem foglalkozik!!! A Békeszerzödést
    annak idején Magyarország is aláirta!!! Csak gratulálni tudok az ötletért!!!!!!!!!!
    A Kormány nem tudja kirázni a nyakábol, sok-sok bizonyiték van már az emberek tarsolyában,es eddig semmit nem tett ellene, sem a Rendörség-sem a Biroság!!! PL. a Roma gyilkosságok, a Nyertes Roma Film, a sorozatos jobbbikos polgármesterek( Gyöngyöspata…), az EU zászlo égetésés igy tovább..a sorozatos nyilvános összejövetelek TV. felvételek, Riportok van miböl válogatni!!!,A Parlamentbe a megjelenés…Innentöl már nincs megállás!!!!!!! Pont erre van szükség!!!!!!!!!!!!!!!!!!Hála a jó Istennek!!!!!!!!!
    Ennek sikerülni kel l!!!!!!!!! Itt most minden számit!!!! Tiszteletem az Ötletért!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  14. Nyári Zsolt – elolvastam a peranyagot – és tartom a véleményemet.
    A pártokról szóló törvény NEM ÍRJA, hogy kinek a keresetére indulhat a feloszlatás iránti per, az ügyészség nem ilyen értelemben kerül említésre a 2-3 bekezdésben.
    Tehát – mivel nem zárták ki – BÁRKI indíthat ilyen pert.
    Kendéék pedig az Ügyészségi törvényre hivatkoznak, mely szerint “jogsértés” esetén az ügyészség ilyen pert indít (azaz kérdéses, hogy jogként vagy kötelességként van megfogalmazva), és megállapítási keresetet nyújtottak be – amire csak akkor van lehetőség, ha nem lehet marasztalást kérni. Jelen esetben, hogy kötelezze őket a perindításra – ami azért egy kissé necces!
    Azaz ha a Jobbikot közvetlenül perelték volna, lehetett volna marasztalásként indítványozni a feloszlatást – a párttörvény alapján, és abba a perbe a bíróság kénytelen lett volna belebocsátkozni. Ott a közjogi hivatkozások már csak a jogsértés elbírálásának körében merültek volna fel – és nem perlési akadályként.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  15. A gárdát formálisan feloszlatták, de utána gyakorlatilag hagyták működni.
    Még ha elérik is a feloszlatást, ez nálunk nem jelent tényleges szankciót. Legfeljebb a formális, hatósági választásokon nem indulhat ugyanolyan nevű és jelvényű párt. Majd indul más néven, ugyanazokkal a vezetőkkel, szervezőkkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  16. Alakzatban állni. masírozni tilos, de úgy látszik lehet ülve is alakzatot formálni. Csak a vak, no meg a tisztelt hatalmi pozícióban lévő vezetőink nem látták, látják, hogy mi történik kis hazánkban.
    Szégyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  17. Ideje volt annak, hogy ezt valaki megtegye, tiszteletreméltó cselekedet de!
    Orbán az MSZP-t nyilvánította törvénytelennek és tudtommal az alaptörvénybe is betette a döntését. Mostantól ha az érdeke úgy kívánja aljas és szemforgató módon feloszlatja a pártot, hiszen kénytelen az alaptörvényben foglaltak szerint eljárni, törvényadta joga van hozzá! (Ezúton is tiszteltetek mindenkit aki ezt a lehetőséget megteremtette a számára, és most nem csak a birka népre gondolok!)
    Hamarabb dönti be az országot mint, hogy a bázisa ellen tegyen!
    Ez az ember nem épeszű de a betiltás az ország békéjét is veszélyeztetné! Alkalmat adna egy szélsőjobb oldali uszításnak ami a romló gazdasági helyzet és az elkeseredés miatt akár hatalomra segíthetné őket! Orbánnak nem jönne rosszul, kibújhatna az általa okozott gazdasági és morális csődveszély következményei alól, eljátszaná, hogy nem tehetett semmit a “bal és jobb oldali szélsőségesek szorításában” és ő az egyetlen tisztességes politikus az országban.
    Meg kell lépni de félek mi lesz ebből ha egyáltalán tesz valamit a bíróság és nem kenik el a dolgot valahogy. Akár az is lehet, hogy végre megvilágosodik az istenadta buta nép és elsöpri ezt az egész szennyet orbánostól, jobbikostól!
    Bár úgy lenne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  18. Szerintem a kivonatok a per dokumentekbol nekem nem elegsegesek arra,hogy teljes kepet es emiatt velemenyt tudnek alkotni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  19. “handótündekövetkezőutasítása” Ezt a dossziét kérem vigyék le a -38 -dik emeletre ott 2891-dik tároló egységben helyezzék el és 512 bittel kódolják :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  20. Kezdetnek nem rossz , de csak annak ! -Már itt tartunk hogy ennek is örülhetünk ! Kende Péter viszont nem olyan EMBER aki olyan könnyen veszni hagyná az ÜGYET (lásd viktor könyvek) , Ő egy felkészült , szakmailag megfoghatatlan EMBER -szerintem !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  21. Kekecnek (is):
    Nekem ugyan kínai az egész jogi verbális hókuszpókusz, és az egész jogszolgáltatási dzsumbuj, és a Kendéék beadványába kukkantva se értem elsőre, hogy akkor most ez a “kereset” tk. micsoda magyarul, lehet, hogy a ptk esetén hívják így a felperesi minőségben valaki ellen kezdeményezett bírósági eljárást? – de azt hiszem, hogy a 1947. évi XVIII. TÖRVÉNY inkább a ptk körébe tartozik – ezt is jó lenne tudni, esetleg van valaki aki kisegítene?
    .
    Amit egyszerű magyar földi halandóként értek, hogy Magyarország ezt a törvényét kb 20 éve sértegeti meg szépen lazán, amely törvénysértésben az összes politikai párt és közszereplő szépen együttesen, kézen fogva vesznek részt.
    .
    Sajnos az AN cikke csak épp a legfontosabbat nem idézte be, hogy mi a kereset alapja, ezért én most itt pótolom. A magyar állam 20 éve folytatólagosan sérti meg a következő, nemzetközi egyezményen alapuló magyar törvényt:
    .
    ” 1947. évi XVIII. TÖRVÉNY a Párizsban 1947. évi február hó 10. napján kelt békeszerződés becikkelyezése tárgyában

    1. § A Magyar Köztársaság által a Szocialista Szovjet Köztársaságok Szövetségével, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysággal, az Amerikai Egyesült Államokkal, Ausztráliával, a Fehérorosz Szocialista Szovjet Köztársasággal, Kanadával, Csehszlovákiával, Indiával, Új-Zélanddal, az Ukrán Szocialista Szovjet Köztársasággal, a Dél-afrikai Unióval és a Jugoszláv Szövetséges Népköztársasággal Párizsban, 1947. évi február hó 10. napján kötött békeszerződés a hozzá tartozó mellékletekkel együtt az ország törvényei közé iktattatik.

    4. Cikk
    Magyarország, amely a Fegyverszüneti Egyezmény értelmében intézkedett magyar területen minden fasiszta jellegű politikai, katonai vagy katonai színezetű szervezetnek, valamint minden olyan szervezetnek feloszlatása iránt, amely az Egyesült Nemzetekkel szemben ellenséges propagandát, ideértve a revizionista propagandát fejt ki, a jövőben nem engedi meg olyan effajta szervezeteknek fennállását és működését, amelyeknek célja az, hogy megfossza a népet demokratikus jogaitól.”

    A törvény teljes szövege pl. itt is megtekinthető: http://www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=94700018.TV
    .
    Tehát a kiindulási alap tök világos. Hogy a magyar jogszolgáltatás dzsungelében ezt milyen gyakorlati eljárási útvesztőkön át lehet navigálni, hát az kérdéses lehet, de talán meg kéne kérdezni pl. az aláíró USA-t, Kanadát, Angliát, Ausztráliát, és a már felbomlott országok jogutódországait is, hogy vajon szerintük, ha ők egy nemzetközi egyezményt aláírnak, akkor az csak játszásiból van-e, csak mókából, hobbiból írogatnak alá nemzetközi megállapodásokat, de valójában nem jelent semmit, nem kell komolyan venni? Már csak azért is meg kell őket kérdezni, mert ha Magyarország – vagyis az éppen jogi és politikai hatalmi pozícióban lévők 20 éven át szegték meg ezt a törvényt, akkor nyilvánvaló, hogy most mindent el fognak követni jobbról, balról, hogy zsákutcába tereljék ezt az ügyet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  22. Eselye mint hogolyonk a tuzben. Nos attol fugg mekkora az a hogolyo. Titanic is csak egy tomorebb hogolyonak utkozott……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  23. A párizsi békeszerződést a magyar állam már néhány évvel a megkötése után megszegte, hiszen a hadsereg maximális létszámát 65ezer főben határozza meg, ugyanakkor Rákosi idején a Néphadsereg kb. 300ezer fősre lett feldusszsztva, nyilván a Szovjetunió utasításainak megfelelően, a nyugati hatalmak meg nem hivatkoztak szerződéssszegésre.
    Ebből az következik, hogy a párizsi békeszerződés ezen és hasonló POLITIKAI természetű rendelkezései gyakorlatilag holt betűnek számítanak, és ezek kérdésében az újabb, gyakorlatban is élő nemzetközi kötelezettségvállalások rendelkeznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  24. Navégrehogymár…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  25. Egyik szemem sír a másik meg nevet.Az európai Biróság elé terjesztendő előzetes döntéshozatali eljárásra való kérelem oly annyira hiányos, hogy le fogja sörörni a magyar Biróság. Nem igaz hogy nem lehetett elővenni azokat a jogszabályokat amelyek az erre vonatkozó szabályokat tartaltamázzák. A feltendő kérdés minimum igy kezdődik összeegyeztethető-e a közösségi joggal különös tekintettel az európai charta cikk száma bekezdés számá, hogy a magyar biróság hatáskörének hiányát állapítja meg stb stb. Ki kell mondanunk bármennyire is mi demokraták nem és minden józanul gondolkozó magyar ember sem, de a magyar állam igen -hiszen az ügyészség az államszervezet része, folyamatosan megsérti a párizsi béke szerződést amely megtiltja többek között magyarországnak is bármiféle fasiszta szervezet működését. A párizsi béke szerződés megsértése ha jól tévedek a Hágai Nemzetközi Biróság hatáskörébe tartozik. Kiváncsi lennék van e bátorság a nyugati országokban magyarországot a békeszeződés folyamatos megsértése miatt lásd fegyveres antiszemita bandák, hitler és szálasi követőinek nyilt rasszista és antiszemita bandák működésének engedélyezése eltűrési és parlamenti párt által tamogatottságának eltűrése miatt. Egyébként az USA is megindithatná ezt a keresetet. Érdekes vonulata az ügynek a stassburgi emberi jogi Biróság hatáskörének kérdése. Nem vagyok optimista a világpolitika tehetetlenűl nézni ahogy orbán hablatyol, ahogy azt hazudja hogy Ő tiltotta be a magyar gárdát. Nem igaz hogy a washington post ujságírója annyira tájékozatlan, hogy nem tudta hogy a gárda betiltása a Gyurcsány _Bajnai kormány idejében volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  26. e-Vita-
    de azt csak megérted, hogy ez ÁLLAMOK közötti szerződés,és nem olyasmi, aminek sérelme esetén mezei állampolgár perelhet? Főleg nem alsófokú bíróság előtt?
    Sajnos azt kell mondanom, hogy az iratok alapján a bíróság nem alaptalanul hessentette el a keresetet. Közjogi sérelem orvoslására a polgári bíróság alkalmatlan.
    Míg a párttörvény nem teszi az ügyészség KIZÁRÓLAGOS jogává a perindítást a feloszlatásra. Ezért nem értem, miért nem arra hivatkozással, és miért nem közvetlen a Jobbik ellen indultak?
    Egyébként minden perindító irat jogi neve: “kereset” kivéve büntetőügyben a “vádemelés”-t

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  27. Gondolom az állandóan minuszoló 2-4 olvasó a kutykuruty inforól szédült ide.Javaslom maradjanak ott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  28. Mindig szerettem Dr. Kende Petert! az osszes jobbitani akaro megmozdulason jelen volt, tobbszor lattam ot szemelyesen a tomegben !
    /en csak ramosolyogtam ismeretlenul, o hozzamlepet, kezetnyujtott es volt egy ket udvarias kedves szava/ EMBER!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  29. Kedves Kekec és Mindenki!
    Kende Péter honlapján az egész peranyag elérhető, nem csak részletek.
    Az ügyészséget nem mi köteleztük vizsgálatra, hanem a bíróság, ami azért disszonens, mert az Ügyészség az egyik alperes. Biztos fognak saját maguk ellen nyomozni. De azt, ami eddig történt, lefordítom köznyelvre, hogy érthető legyen. Remélem nem tévedek.
    1: Beadtuk a keresetet
    2: A Bíróság hiánypótlásra való hivatkozással visszadobta
    3: Kende Péter több jogásszal, köztük alkotmányjogásszal, és a nemzetközi jog tudósával is összedugta a fejét, újra beadtuk.
    4: A bíróság hozott egy olyan ítéletet, hogy a főügyészség indítson nyomozást
    5: Ezek után lett megpendítve, hogy akkor a nemzetközi bírósághoz fordulhatunk egyből, mert a bíróság nem folytatta le az eljárást. És a jogerőre emelkedést követően újra beadtuk, s az év első felében várható az első tárgyalás.

    Megjegyzés: Mi magunk is sokat töprengtünk azon, hogy kit is pereljünk, magát a Jobbikot, vagy az államot és az ügyészséget. Az utóbbi mellett döntöttünk, s ha a pert megnyerjük, akkor az ítélet kötelezni fogja a magyar államot és a legfőbb ügyészséget, hogy hajtsa végre a kötelezettség elmarasztalást, azaz oszlassák fel a Jobbikot…..
    Azt hiszem, nagyjából ennyi a történet…..
    Szép estét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  30. Nyári Zsolt
    2012. április 10. kedd
    20:31
    Drukkolok, hogy sikerüljön!
    +++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  31. Nyári Zsolt
    Ezt nagyon nem értem! A párttörvény értelmében KIZÁRÓLAG a bíróság oszlathat fel egy pártot (már olyat, amelyik maga nem akarna feloszlani).
    Az ügyészségi törvény értelmében ilyen feloszlatás iránti pert – jogsértés esetén – az ügyészség IS indíthat. Tehát tekervényes úton eljuthatnak a feloszlatás elleni per megindításáig – az ügyészség által,
    Ha lefolytatja a nyomozást
    Ha megalapozottnak látja a jogsértést
    Ha nem tagadja meg a nyomozást
    Ha benyújtja a keresetet (azaz csupa ha)
    ezzel szemben közvetlen is perelhető lett volna a Jobbik. egyenesen a feloszlatás iránt, és megnéztem volna, ha abba”azonos érdekű fél”-ként a Jobbik mellett az állam és/vagy az ügyészség beavatkozott volna!
    A cseheknél legalább a kormány volt a felperes, és nem magánfelek, no de hát arra ugyan várhatunk, hogy Orbánék ilyesmit csináljanak:
    http://kitekinto.hu/europa/2010/02/20/csehorszag_feloszlattak_a_szelsjobboldali_partot

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  32. vagy van olyan rendelkezés, amelyik a feloszlatás iránti per megindítását KIZÁRÓLAGOS ügyészségi hatáskörbe utalja? Mert én nem találom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Kedves Kekec!
    Én nem dr. Kende Péter vagyok, hanem Nyári Zsolt. Nem vagyok sem doktor, sem jogász. Így én már nem tudok Önnek érdemben válaszolni. Leírtam mi történt eddig, és pont. Ha nagyon nem érti a dolgot, keresse meg bátran Kende Pétert.
    Szép napot!
    Vizsgálódni gondolom azért kellett volna az ügyészségnek, hogy a Jobbik és a többi szélsőjobbos szar alakulat, valóban fasiszta, félkatonai szervezet, mely(ek) revizionista politikát folytatnak, s veszélyeztetik a demokráciát…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  34. Csak azt az 1 éves AB-s vakarózást tudnám feledni, amit az mnyp-ak ügyében elkövettek! Aktatologatók mindenütt vannak, ebben az ügyben ne lennének?
    Minden erőmmel támogatom ezt a kezdeményezést, sok erőt és kitartást kívánok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  35. Sajnos sokan nem a szemüknek és fülüknek hisznek, hanem Orbánnak!
    Sohasemhazudtam: Paramilitáris alakulatok meneteltek, amikor hatalomra kerültünk. Beszüntettem!
    Így, egyes szám első személyben, komoly képpel, bele a zemberek képébe, és gőg és magőg fia nem nevette el magát, magában viszont ujjongott, hogy milyen jól meg tudja etetni a kérdezőt!
    Olyannyira beszüntette ezeket a vonulgatókat, hogy még a kiskaput is megkereshették – ülve mormolták az esküt!
    Magyarországot pedig a Lipót bekerítette!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  36. Császy Zsolt: Ezt a pert tanítani fogják: “A magyar bírói kar valamitől biztosan független, éspedig a jogtól és az igazságtól.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Bízom benne, hogy a per végső soron -több elutasítás ellenére is a “felperesek javára dől el.
    Ha a “független magyar bíróság “minden szinten elutasítaná a “felperesek” keresetét az ügynek nemzetközi bíróságon lehet folytatása mely per végeredményéhez nem fér kétség. Ez viszont többet ártana az országnak mintha magyar bíróság hozna döntést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Tisztelt Kekec! A békeszerződés betartását, így a 4. cikkelyét is az állam vállalta.
    Vannak olyan törvénysértési estek -és a fenti cikkely megsértése is ide tartozik- amikor az ügyészségnek hivatalból el kell indítani a nyomozást a nélkül, hogy bárki is feljelentést tenne.
    Mivel az állam nem tartja be kötelezettségét a békeszerződésben foglaltak betartására, és ezét az ügyészség nem indított hivatalból nyomozást, mind két fél perelhető kötelezettség elmulasztásáért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Itt a probléma az – de mivel nem vagyok jogász nem tudom – hogy meddig kotlik egy-egy beadványon az ügyészség vagy az AB. Az AB egy éven keresztül kotlott a mnyp-i beadványokon, amikor már nem lehetett nekik intézkedniük, mert kikerült a AB hatásköréből. Az időhúzásra gondolok, mert van a kormány ellen más beadvány is, mivel a 2/3 birtokában sem lehet mindent megtenni azaz a demokráciát szétverni. Csak itt is az a kérdés merül fel, mikor kerül sorra ez a per, mert addig külföldi bírósághoz sem lehet fordulni. Ahol hol polt hol nem polt ügyködik, ott vannak elévült dolgok, mint a Kaya meg a Josip és stb., stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  40. Más felek (márpedig a békeszerződést kötő államok a megtámadó magánszemélyek szemszögéből annak minősülnek) közötti szerződésbe még sima polgári jogviszony esetén is csak semmisségi keresettel lehet beavatkozni, és a “bárki határidő nélkül” kitételt az egységes bírói gyakorlat akként szűkítette, hogy nem akárki a bárki, hanem akinek jogi érdeke fűződik a szerződés semmisségéhez.
    A Magyar Állam és az állampolgárai között meg nem polgári jogviszony,hanem közjogi áll fenn, tehát bármi, ami ezt a kapcsolatot “sima” polgári jogviszonyként próbálja kezelni akkorát fog koppanni, amekkorát Kendéék is koppantak. Ezen az sem változtat, hogy a polgári jog alanyaként az állam is egy a felek között, tehát perelhető kártérítésre, megtámadható a vele kötött szerződés, stb. De nem lehet közjogi minőségében szabályozni. Az ilyen tárgyú beavatkozásra ott vannak a választások, a pártok. Tetszettek volna elmenni és normálisan szavazni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  41. Hogy világos legyen: a Párizsi békeszerződés megszegését valamely MÁS ÁLLAM (amelyik szerepelt az aláírók között) támadhatja meg és nemzetközi bíróság előtt. Érdemes lenne lobbizni e tárgyban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A TEK az internetes hozzászólók nyomába eredt 2011. április 15. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos