Ronai and Ronai
AMERIKAI

Párizsnak sem tetszik az Erzsébet-utalvány 2012. április 6. péntek 22:51 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Párizsnak sem tetszik az Erzsébet-utalvány

Párizs, Budapest – Amint az már egy ideje várható volt, borult a bili a franciáknál: pénteken bekérették Trócsányi László párizsi magyar nagykövetet a francia külügyminisztériumba az étkezési utalványokkal foglalkozó francia cégeket érintő vitás ügyek kapcsán. Párizs álláspontja szerint Magyarország nem tartja tiszteletben az Európai Unióban érvényes szabadkereskedelmi szabályokat és bünteti a francia vállalatokat.

“Bekérettük Magyarország párizsi nagykövetét a külügyminisztériumba, hogy kifejezzük aggodalmunkat azon piaci feltételeket illetően, amelyeket a magyar hatóságok teremtettek a külföldi befektetőknek, többszöri törvénymódosításokat követően, s amelyek francia vállalatokat is érintenek, elsősorban az étkezési utalványok ágazatában” – olvasható a francia külügyminisztérium honlapján közzétett közleményben.

“Az (európai) szerződések védelmezőjeként az Európai Uniónak kell állást foglalnia a belső piaci szabályok tiszteletben tartásáról. Arra is felszólítjuk a magyar hatóságokat, hogy folytassanak konstruktív párbeszédet az érintett vállaltokkal, a szabályok tiszteletben tartásával, valamint abban a baráti és európai együttműködési szellemben, amely a Franciaország és Magyarország közötti kapcsolatokat jellemzi” – fogalmaz a külügyminisztériumi kommüniké.

Trócsányi László nagykövet az MTI-nek elmondta: a megbeszélésen arról tájékoztatta a francia külügyminisztérium munkatársait, hogy a magyar kormány kijelölt képviselői és a három érintett francia cég, a Cheque Déjeuner, a Sodexo és az Edenrend között jelenleg folynak a tárgyalások a megállapodás elérése érdekében.

A Magyar Narancs január elején arról írt, hogy a francia cégek magyarországi helyzetéről váltott levelet egymással Nicolas Sarkozy francia elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

A hetilap ismertette honlapján Sarkozy 2011 novemberi, párizsi keltezésű levelét, amelyben felidézte, hogy korábban, 2010 végén tájékoztatta Orbán Viktort azokról a nehézségekről, amelyekkel több francia vállalat is találkozott magyarországi tevékenysége során, s amelyek “aggodalmat keltettek bennük”.

Akkor megállapodtak abban – folytatta -, hogy megbíznak két közvetítőt a “nehéz ügyek rendezésének megkönnyítésével”.

Sarkozy nem titkolta aggodalmát a közszolgáltatások koncessziójával – például Budapest vízszolgáltatását vagy az energiaszektort érintően -, illetve az étkezési jegyek esetével kapcsolatban.

A nemzetgazdasági tárca február 20-án indokolatlannak nevezte az Erzsébet-utalvány uniós vizsgálatát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 8 szavazatból)
Párizsnak sem tetszik az Erzsébet-utalvány, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Szaporodni fognak az uniós eljárások, ha még bírjuk egy ideig. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  2. Nem lesz itt a hárombetűsékkel tárgyalás, egyenlőre még az EU-s feketepontok begyűjtése zajlik! Bukta lesz ebből, akárki meglátja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (25 szavazatból)
  3. Nos ,hogy is van ez. A TESÓTÓL”már be@tunk ,-ők elfogadhatják majdan ?Éljen a királyi ” állam felépítés . A Franciák meg az államformájukkal menjenek a francba……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  4. Se tisztességes ellenzékünk,se tisztességes kormányunk! A magyar uralkodó ” elit ” ide juttatta az országot! Csürhe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  5. Mi az hogy tőkemegtérülés! Pénzt,vagy életet!A tőke ellenes szemléletet,a politika gerjesztette,a rendszerváltás óta! Tekintet nélkül arra,hogy milyen színezetű kormányaink és milyen pártok voltak a parlamentben!Elhitették az emberekkel,hogy a külföldi befektető – bár a rendszerváltásnál nem volt az ország lakosságának pénze – egy rohadt kapitalista,és mitőlünk magyar emberektől veszik,vették el a lehetőséget a kibontakozástól!Orbánék olyanok,mint az útonállók!Meztelenre le akarják vetkőztetni a tőkét,miután megszívatták,és nem hagyják,hogy megtérüljön!Természetesen ezt Európa nem engedheti,nem is engedi! És meztelenre vetkőztetik az embereket,de mivel az emberek az utolsó ruhadarabot is levették,most már az életük kell!Európa tud önmagáért harcolni,bele is pusztulunk,de nem tud helyettünk! Szlogenem a végén: és az utcák,még mindig üresek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  6. Gyöngyi Péter:
    egyik szavaddal ütöd a másikat.
    Egyrészt azt állítod, hogy “se tisztességes ellenzékünk nincs” másrészt hiányolod a tele utcákat. Aztán ki vihetné ki oda az embereket? Tetszik-nem teszik, a spontán (logisztikai nélküli) flashmobok és a szétaprózott civil kezdeményezések egyszerűen nem alkalmasak érdemi ellenállás kifejtésére. Arra csak a pártok lennének képesek. Viszont eszük ágában sincs megkönnyíteni Orbánék dolgát. Ha nincs érdemleges ellenállás kifejtés, akkor szabadon száguldozhatnak és nem tudnak SENKI MÁSRA mutogatni, mivel a visszafelé mutogatás mostanában kezd kontraproduktív lenni: mert “ROSSZABBUL ÉLÜNK, MINT 4 ÉVE!
    Most is ezen a szerencsétlen kesztyűbábon, az “elnök kerestetik” bohózaton rugózik mindenki, ahelyett, hogy Orbánék válaszával, vagy a 9 % feletti – évtizedekre előre az országot tönkre tevő -hozamokkal foglalkoznának!
    Már a külker mérleg is kezd romlani!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  7. Ja: egyébként nekem sem tetszik az Erzsébet utalvány! Sem a milliárdos hirdetési kampánya (Simicska mézesbödön) sem a CBA-s tesók feltőkésítése (a jutalékkal és a 10-20 %-al magasabb árak elfogadására kényszerítéssel)
    EGY előnye viszont lenne: megint párszázezer vak macskának nyílna ki a szeme!
    És hamarabb eljöhetnek az éhséglázadások, mint az Piontér prognosztizálta!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  8. Nagyon helyes, hogy ezekből a szegmensekből kiebrudalják a külföldi tőkét, hiszen állami pénzek elköltéséről van szó. Kockázat nincs. Akkor miért kellene magánhaszonnak képződni ? Arról nem is beszélv, hogy hogy kockázat -verseny nélkül forintban keletkező profitot ezek a cégek euróban viszik ki, ami jelentősen hozzájárul az ország eladósodásához. Franciaországban elképzelhettelen, hogy a közszolgáltatások pl. a vízszolgáltatás külföldi kézben legyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (14 szavazatból)
  9. Még egy katonai puccsot sem lehet ezzel az operetthadsereggel megcsinálni, “…hogy végre rend legyen!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  10. Kekec én értelek,de a kettő nincs ellentétben egymással!Az,hogy “gondolkodóink “odáig juttatták az országot,hogy nincs az ellenzéki oldalon olyan tisztességes ember,aki fel merné vállalni az ellenzék összefogását,mert másnapra piárosok hada,gazembert kreál belőle,az nem jelenti azt,hogy ellent mondok önmagamnak!Bár azt feltétlenül,hogy önmaguktól nem állnak össze az emberek!Ez viszont nem jelenti azt,hogy ez így jól van!Én nem ellentmondok önmagamnak,hanem sajnos a valóság mond ellent önmagának!És ebből kifolyólag továbbra is azt mondom,hogy az utcák még mindig üresek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  11. http://nol.hu/lap/20120407-karos_hangulati_elemek
    „Néhány nap múlva a békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum képviselői készülnek a budapesti IMF-irodába, április 10-én Irina Ivascsenkóval találkoznak, hogy választ kérjenek arra: miért húzódnak el a tárgyalások Magyarországgal?”

    Megy a pórhintés, hogy az IMF tehet arról, hogy nem kezdődtek el, és belátható időben nem is fognak elkezdődni a tárgyalások Magyarországgal. Kövér is erről zagyvált most pedig a fidesz-jobbik féle iskolázatlan, nacionalista suttyók megnyugtatására a frontra vezénylik a bencsik-báyer féle békemenetet is. Talán meg kellene változtatni egy csomó EU-val nem kompatibilis törvényt, jogszabályt, meg kellene szűntetni az egykulcsos adót és akkor Brüsszelen át lehetne Washingtonban a kávézáson kívül mással is foglalatoskodnia Fellegiéknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  12. Érdekli is őket kinek tetszik, vagy nem tetszik.
    Hiszen:
    “A nemzetgazdasági tárca február 20-án indokolatlannak nevezte az Erzsébet-utalvány uniós vizsgálatát”
    Egyébként is itt van a megoldások klf változata:
    http://hirek.msn.mainap.hu/gazdasag/kacerkodik-a-kormany-az-imf-hitel-helyettesitesevel-12678/
    A békemenet után itt a “békemenet-kölcsön”. A felvonulásban résztvevő
    - külföldi magyar állampolgár – bérfelvonulók, valószinűleg túljegyzik.
    http://hirek.msn.mainap.hu/gazdasag/allampapir-vasarlasra-birna-a-lakossagot-a-kormany-12677/
    Gondoskodni fognak, a kellő lelkesedésről a megbizhatatlanok cseréjével:
    http://hirek.msn.mainap.hu/itthon/a-birak-utan-a-rektorokat-is-kenyszernyugdijazzak-12694/
    Bárki “tudományos” eredményét előre biztositják. Ezután nem kell töri magukat
    - úgy mint tumpikának – a klf fokozatokért, hiszen ők, vagyis a vezetés jelöli
    ki “tauglich oder untauglich”, mint a boldog békeidők közös hadseregébe.
    Ezért kell el töröni a ‘44 utáni időt. Különben is – a Schmitt ügyben – levizsgázott
    a tudomány a fideSS előtt. Nem tudták a szabályokat:
    1.§ a főnöknek van mindig igaza !
    2.§ ha véletlenül vitás helyzet áll elő, életbe lépnek az 1.§ szabályai !
    .
    Mifenének fordulhatnának birósághoz, hiszen tudhatnák:
    A FŐNÖKNEK NEM MINDIG VAN IGAZA, DE MINDIG Ő A FŐNÖK.
    Ha még ezt nm tudná valaki, hajlandók vagyunk akár utólagosan is
    törvénybe foglalni.
    Természetesen elvárjuk, hogy törvényeinket az EU és az IMF is
    tiszteletbe tartsa, mivel nem akarunk gyarmat lenni.
    Igaz, valamikor aláirtunk valami egyezményt, de ki emlékszik már arra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Érdekli is őket kinek tetszik, vagy nem tetszik.
    Hiszen:
    “A nemzetgazdasági tárca február 20-án indokolatlannak nevezte az Erzsébet-utalvány uniós vizsgálatát”
    Egyébként is itt van a megoldások klf változata:
    http://hirek.msn.mainap.hu/gazdasag/kacerkodik-a-kormany-az-imf-hitel-helyettesitesevel-12678/
    A békemenet után itt a “békemenet-kölcsön”. A felvonulásban résztvevő
    - külföldi magyar állampolgár – bérfelvonulók, valószinűleg túljegyzik.
    http://hirek.msn.mainap.hu/gazdasag/allampapir-vasarlasra-birna-a-lakossagot-a-kormany-12677/
    Gondoskodni fognak, a kellő lelkesedésről a megbizhatatlanok cseréjével:
    http://hirek.msn.mainap.hu/itthon/a-birak-utan-a-rektorokat-is-kenyszernyugdijazzak-12694/
    Bárki “tudományos” eredményét előre biztositják. Ezután nem kell töri magukat
    - úgy mint tumpikának – a klf fokozatokért, hiszen ők, vagyis a vezetés jelöli
    ki “tauglich oder untauglich”, mint a boldog békeidők közös hadseregébe.
    Ezért kell el töröni a ‘44 utáni időt. Különben is – a Schmitt ügyben – levizsgázott
    a tudomány a fideSS előtt. Nem tudták a szabályokat:
    1. a főnöknek van mindig igaza !
    2. ha véletlenül vitás helyzet áll elő, életbe lépnek az 1. szabályai !
    .
    Mifenének fordulhatnának birósághoz, hiszen tudhatnák:
    A FŐNÖKNEK NEM MINDIG VAN IGAZA, DE MINDIG Ő A FŐNÖK.
    Ha valaki ezt nem tudná, akár utólagos törvényekbe is foglalhatjuk.
    Természetesen elvárjuk, hogy törvényeinket az EU és az IMF is tiszteletbe
    tartja. Igaz, hogy vannak nemzetközi szokások és aláirtunk valami
    egyezményeket, de “nem káptalan az ember feje”. ki emlékszik arra ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. Érdekli is őket kinek tetszik, vagy nem tetszik.
    Hiszen:
    “A nemzetgazdasági tárca február 20-án indokolatlannak nevezte az Erzsébet-utalvány uniós vizsgálatát”
    Egyébként is itt van a megoldások klf változata:
    http://hirek.msn.mainap.hu/gazdasag/kacerkodik-a-kormany-az-imf-hitel-helyettesitesevel-12678/
    A békemenet után itt a “békemenet-kölcsön”. A felvonulásban résztvevő
    - külföldi magyar állampolgár – bérfelvonulók, valószinűleg túljegyzik.
    http://hirek.msn.mainap.hu/gazdasag/allampapir-vasarlasra-birna-a-lakossagot-a-kormany-12677/
    Gondoskodni fognak, a kellő lelkesedésről a megbizhatatlanok cseréjével:
    http://hirek.msn.mainap.hu/itthon/a-birak-utan-a-rektorokat-is-kenyszernyugdijazzak-12694/
    Bárki “tudományos” eredményét előre biztositják. Ezután nem kell töri magukat
    - úgy mint tumpikának – a klf fokozatokért, hiszen ők, vagyis a vezetés jelöli
    ki “tauglich oder untauglich”, mint a boldog békeidők közös hadseregébe.
    Ezért kell el töröni a ‘44 utáni időt. Különben is – a Schmitt ügyben – levizsgázott
    a tudomány a fideSS előtt. Nem tudták a szabályokat:
    1. a főnöknek van mindig igaza !
    2. ha véletlenül vitás helyzet áll elő, életbe lépnek az 1. szabályai !
    .
    Mifenének fordulhatnának birósághoz, hiszen tudhatnák:
    A FŐNÖKNEK NEM MINDIG VAN IGAZA, DE MINDIG Ő A FŐNÖK.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  15. Tisztelt Admin !
    Le vagyok tiltva ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  16. Tisztelt Admin !
    Bocsánat. Ide irtam be először, de nem jött vissza . Majd a
    “kiakadtak a civilek”-hez, de ott sem találom. Elég sok zavart észlelek.
    Gyanakszom!
    Tisztelettel Túlavasúti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  17. Túlavasúti
    2012. április 7. szombat
    14:35
    Nem kell gyanakodni, az automata minden egy linknél több csatolást tartalmazó hsz-t moderálásra küld, mert a linkeket vizsgálni kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. gets 2012. április 7. szombat 15:31
    Köszi. Megértem. Ott nem nappal volt. Csak 13.40-től 15:31-ig egyszer kaptam
    visszajelzést, hogy hsz-emet többször irtam, de sehol nem találtam egyiknek
    sem a nyomát.
    Sajnos az utóbbi kb 2 hét alatt a politikai letöltéseim csak másodszorra sikerülnek. A feltöltések, egy része után nem történik semmi jele, hogy a továbbitás megtörtént volna, de mindent csinálhatok csak az ismételt
    feltöltés – mintha nem is történt volna – hatástalan marad. Hardver,
    szoftver és internethiba kizárt. Ugyanis újrainditás után ugyanaz a helyzet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Csillagszemű Szarvaslány

    Ezt most küldték neten:
    .
    Beszélget két jó barát:
    - Te Jani, nem kéne már hagynunk a francba ezt az 1 millió munkahelyet?
    - Igazad lehet Vityka, hiszen nincs is annyi rokonom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  20. Szervusztok Magamfajták! Kellemes Húsvéti Ünnepet Kívánok Mindenkinek! Korra, nemre, vallásra, hajszínre,fan szőrzet fazonjára, való tekintet nélkül. DE! HA FIDESZ, VAGY AMI MÉG ROSZABB, JOBBIKOS VAGY, ÉS EZT OLVASOD,GONDOLKOZZ, GÁZCSAP,VAGY KURUCINFO ÉS UTÁNA GÁZCSAP, NE HARAGUDJATOK, EZT TŐLETEK MÁSOLJUK, SAJNOS EZ VAN ,HA A VÉN HÜLYE PALI BÁCSITOK MÁSOLHATOTT, HÁT MI IS MEGTESSZÜK! Azért RECSKNÉL HUMÁNUSABB, VAGY NEM?! Gonoszka! HOL AZ A LÁDA!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. GONOSZKA HOL AZ A LÁDA?! Milyen láda? nem voltam itt köztetek sokáig, nem találtam a ládás kommentedet, milyen láda? Lőszeres? málházzatok fel, én 20-25 kg-ot elcipelek 8-10 km.-t Többet már nem bírok, hiába, azért vénülünk. Gonoszka, és bujkálni is fogunk a TEK elől?Az a baj hogy már mocsarak ia alig vannak, meg nádasok, na mindegy azért valahogy megoldanánk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  22. Röhögnöm kell.
    Majd bemennek az Ukrán-nőhöz és kérdésrevonják.
    Egy dolog felejtődik el :
    Az Ukránnő nem azonos a Görög-hölggyel aki az USA érdekeit ” képviselgeti ” itten. Olvadozó tekintettel és fickós háttérképpel mobiljában.
    ( Nem is értem honnan a francból sikerült Obamáéknak előkaparni azt az infantilis Göröghölgyet Lehet hogy a többi nagykövete is ilyen puhány ? )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Nem csak gazdasági oldala van a dolognak. Túl azon, hogy kevesebbet kapunk, és azon is, hogy kevesebb, kiválasztott, és fasisztabarát helyen lehet csak beváltani, maga a cetli a fasiszta ideiológia nyomulás eszköze a rányomtatott ájtatos Árpádházi Szent Erzsébettel. Undorral fogjuk a kezünkbe, és nincs kedvünk használni.
    (Amúgy a régihez sem volt kedvem, mert sokkal értelmesebb lett volna cimkézett utalvány helyett ugyanolyan értékű és adótartalmú pénzt kiosztani.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  24. Kedves girbegurba! Há a egy mód van rá,ne adj tippet,ennek a csürhének!A családi pótléknak és a lakás támogatásnak nincs adótartama,majd még azt is megadóztatják és akkor a felét éri mint idáig! Fele a tiedé,fele az államé!Továbbá annyit,hogy az étkezési utalványok mértékét,már az idén,kevesebb,mint harmadára lecsökkentették,- egyébként a munkaadó,ugyanannyi adót fizet utána,mint a bérek után- és ez megint azokat sújtotta a legjobban,akiket az Orbán kormányzat alatt ezidáig mindig!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  25. Akkor mi van ha Párizsnak nem tetszik.Tesz arra orbán magasról.Az se érdekli ha a saját fanjainak nem tetszik meggyőzi őket és kész,azok meg isszák a szavait mint a mannát.Párizs ugyan már milyen messze van az?Ellenzék itt nem létezik meg különben vastagon le vannak sz……….!Örüljenek ha megtűrik őket és kuss.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos