Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán Brüsszelben letette a fegyvert 2012. április 25. szerda 7:39 Forrás: AN

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán Brüsszelben letette a fegyvert

Brüsszel, Budapest – Véget ért a szabadságharc, Orbán Viktor a további értelmetlen vérontást megelőzendő, Brüsszelben letette a fegyvert. Hogy ezért árulóként, vagy hősként emlékezik majd rá az utókor, azon nyilván sokáig vitatkoznak majd a történészek. Az biztos, hogy a Barrosoval való találkozásán nyoma sem volt a korábbi, és elsősorban a hazai közvéleménynek szánt kuruckodó hangvételnek. Mely utóbbi, szerény számítások szerint is, milliárdokat vett ki a magyar emberek zsebéből. A miniszterelnök szóvivője aznap este már futballozott, és elégedett volt a tárgyalásokkal. Szijjártó Péter arról nem beszélt, hogy akkor mire kellett ez a hónapokig tartó, szánalmas cirkusz.

Magyarország a saját lábán meg tud állni, finanszírozni tudjuk magunkat a piacokról, de nem mindegy, hogy ennek milyen költsége van – mondta a miniszterelnök szóvivője.

Pozitív fejleményeket hozott az Orbán-Barroso találkozó. A miniszterelnök szerint lényegében elhárultak az akadályok és hamarosan kezdődhetnek az IMF-tárgyalások. Az Európai Bizottság szerdán dönt a Magyarországgal szembeni kötelezettségszegési eljárásokról, de most már Brüsszelben is azt mondják: sokat közeledtek az álláspontok.

Szijjártó Péter a miniszterelnök szóvivője a közszolgálati televízióban elmondta, hogy a Barrosóval való találkozó pozitív fejleményeket mutatott. A nyitott kérdések elsöprően döntő többségét megoldottuk, s van néhány kisebb jelentőségű ügy, amelyben a nyitott kérdések lezárása majd az Európai Bíróság hatáskörébe fog tartozni – közölte.

„Az, hogy sok kérdést meg tudtunk oldani, az a nagyon alapos és nagyon intenzív konzultációknak köszönhető” – mondta a szóvivő, hozzátéve: áttörés előtt állunk.

„Magyarország a saját lábán meg tud állni, finanszírozni tudjuk magunkat a piacokról, de nem mindegy, hogy ennek milyen költsége van” – közölte. Hozzátette: Ha megállapodást kötünk, akkor a pénzügyi piacokról olcsóbban tudjuk finanszírozni magunkat, mert kevesebb kamatot kell fizetni arra a pénzre, amelyet a piacok bocsátanak az ország rendelkezésére – magyarázta Szijjártó Péter.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.3/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -4 ( 18 szavazatból)
Orbán Brüsszelben letette a fegyvert , 3.3 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

65 Reader’s Comments

  1. Szerintem azért ez a nagy összeborulás, “fegyverletétel”, mert szóltak OVI-nak, hogy öreg, elfogyott a pénz, 1-2 hónap és csőd.
    Miért is július 1 számos adónem bevezetésének időpontja? Mert gyorsan kell némi tőke, különben baj lesz, aug20-ra nem lesz kenyér se, amit felvághatnak a körmeneten.
    Taktikát érzek ebben, nem stratégiát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  2. “HazUdnak rendületlenül, oh magyar” – mármint ezek az Orballiniék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  3. Az ellenzéknek más dolga nincs, mint táblákat gyártatni,plakátolni mindenhová “vezírünk” szavait.
    “Az IMF jön, én el!”
    “Vezír”!
    Legalább, egyszer legyen igaza.
    Kiállok ezen igazsága mellett.
    (Habár hallom előre a papagáj szavait, nem az IMF jött, mi mentünk hozzájuk, és ez nem ugyanaz.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  4. Leslie G. Charteris
    2012. április 25. szerda
    11:28
    33-nál tartok! :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. “A magyarok fegyelmezetten elfogadják a kihívások miatt szükséges változásokat”
    Hogy nem szakad rá az ég!
    Remélem megérem, mikor elszenvedi a a magyarok fegyelmezet(lenség)ét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  6. Eagle /2012. április 25. szerda 08:13/ +++++++++++++++++ Tökéletes.

    Nem lelkesedem attól, hogy az EU rábólintott az IMF-tárgyalásokra. Majd – ha megkapja a pénzt – ov visszacsinál mindent, amit most módosítania kell. Ennyi.
    Egy orvosság van ez ellen: eltakarítani ezt a bandát. Mielőbb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. A ,,zseb Napoleon” letette a fegyvert Brüsszelnel, egyedül Europa ellen,
    üres kasszaval ertelmetlen, NEMZET TÖNKRETEVÖ csata volt.
    Megalazva,megszegyenitve haza kullogot focizni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. A ,,zseb Napoleon” kapitulalt Brüsszelnel, egyedül EUROPA ellen, üres kasszaval NEMZET TÖNKRETEVÖ harc volt. Megalazva, megszegyenitve,
    hazakullogot focizni. A kedves vezetö csak, harmad osztalyu politikus, mint
    harmad osztalyu focista volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Csak nehogy “neveletlennek” legyen igaza, mert kutyából szalonna sohasem lesz…, ezek bármire képesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Sajnos van egy rossz hírem nincs vége a hátrafelé nyilaszásnak, sőt a java apacalnnak még csak most következik. Mindössze tán annyi történt, hogy Barroso, kiakobólíntotta a dolgozószobájából ezt a hazug nagypofájút.. Szó sincs itt semmiféle megállapodásról, de a tárgyalások megkezdésének időpontjáról sem tudunk semmit. Óvnék mindenkit a királyi optimizmustól, lesz még itt jó pár kanyar mire tényleg jutunk valamire, _Vagy kapunk hitelt, vagy sem. Meg tetszenek felejtkezni teljesen az IMF-ről. Nem tudok arról, hogy az IMF érdemben tárgyalt volna Magyarországgal. Eddigi tárgyalásai Fellegivel csupán informálisak voltak, az pedig egy nagy túró. Egy tény Barroso aki gondolom annyira rühelheti Orbánt-hogy tegnap még közös sajtó tájékoztatón sem volt hajlandó megjelenni vele, szerintem örült, hogy megszabadult ettől a szégyelni való politikus társától, meg annak hazug ígérgetéseitől. Nem hallottunk arról, hogy holnaptól, már kevesebb lesz és napról napra kevesebb a kamatunk, úgyhogy én majd csak akkor hiszem az egészet, ha az IMF pecsétes papírt ad a megállapodásról és a világ összes sajtója egyöntetű örömmel tudósít majd róla. A sárga lámpa, az sárga és nem piros., és mi a legjobb esetben is csak sárga lámpát kaptunk , nem pedig pirosat. Félreértés ne legyen én nem vagyok ellendrukker, de kezeljük már végre a helyén ezt, az egyébként módfelett kínos és kényes ügyet, amit már tavaly elintézhetett volna a kormányfő, ha nem ilyen megátalkodott. Azt, hogy a magyar nép ekkora szarban van kizárólag csak neki köszönheti egyedül!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  11. Orbán nem teszi le a fegyvert. Amíg van nekünk farkunk, ő azzal veri a csalánt.
    Az Eu meg leszarja, hogy Magyarországon hányan fognak éhen dögleni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  12. Erre ment ki a játék. Most jön a brutális megszorítás, ami persze nem a kormány gyalázatos gazdaságpolitikájának következménye, ó nem! Erről is az EU és az IMF tehet, mint mindenről. Végre van bűnbak. A koncepció nélküli idiotizmust elkendőzve most végre van bűnbak: “látjátok, megmondtuk…” Orbán vitéz hősiesen küzdött, hogy az alattvalók ne szenvedjenek, de hát mit lehet tenni… rút Brüsszel legyőzte a nemzeti hőst, most együtt szenved a nép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  13. Hosszú évek óta azon gondolkozom, miért gondolják egyes politikusok, hogy a csapból is nekik kell folyniuk állandóan, időnként zubogva, de legalábbis elzárhatatlanul csöpögve.

    Elég lenne, ha negyedévente megnyilatkoznának arról, mit, miért és miként módosítanak ahhoz, hogy az úton maradjon az ország szekere, fenntartható sebességgel, egyenletesen haladva.

    Ehelyett azonban, mint részeg tahók, folyamatosan kúrjongatnak, oredenárén osztva az észt a többi közlekedőnek, csattogtatják az ostorukat, a befogott marháknak rojtosra csapkodják a hátát úgy, hogy a szekér imbolyogva halad, már régen nem az úton, hamarosan belefordulva egy útszéli pöcegödörbe.

    Esküszöm, ha a fijjug, az elvtelen pszichopatával az élükön, a perverz csuhásokkal mögöttük, semmit sem csináltak volna, mint gombfociztak volna szépen csendben a parlamentben, és hagyták volna a gazdaság szereplőinek, hogy kiszámítható környezetben értékteremtő munkát végezzenek, az ország nemhogy hátrébb lenne, de sokkal előrrébb.

    Akkor nem lett volna most szükség erre a kétes értékű “megállapodásra”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Az A. Népszava cikkírója marhaságot ír; Barroso és Orbán eddig nézett farkasszemet egymással, de az EB elnöke hunyorgott meg! Semmiféle érdemi lépést se sikerült tenni a Fidesz hatalom megtörésére, nem sikerült biztosítani semmiféle törvénybeli visszalépést, nem érték el, hogy lemondjon a teljhatalomról a Vezér. Beérték annyival, hogy a kézi vezérelt seggnyaló médián és persze a kormány külpolitikai szolgáin keresztül attól rettegve, hogy a ‘zemberek a Szent Vezető helyett a milliárdos támogatást adó EU-t teszik felelőssé a megszorításokért. Úgy kezelnek minket, mint Észak-Koreát, mintha éhen döglene a magyarság, miközben atomrakétákkal kínáljuk be az osztrákokat vagy a többi nyugat-európai országot, pedig se nem éhezünk (még?), se nincs semmiféle megfélemlítési-zsarolási potenciák azon kívül, hogy a megosztásban mesterien szereplő Orbán önmagáról az EU-ra terelheti kormányzásnak nevezett kudarc-sorozatának minden negatív következményét.

    Olyan szánalmas az EU lépései Orbán Viktor által foglyul ejtett Magyarországgal, mint az ENSZ Aszad véres kezétől szenvedő Szíriájával szemben. Mindketten tehetetlenek, és cserbe hagyják az áldozatokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  15. Nagy a gyanúm, hogy Barroso azaz az EB megkajálta Orbán mostani ígéreteit (is), hiszen bőséges idő állt eddig is rendelkezésére a magyar parlamentnek, hogy a vitatott jegybanktörvényt (és a többit) az EB által megkívánt módon reparálja, Orbánék mégsem tettek semmit. Orbánnak csak az IMF tárgyalások ígérete a fontos hiszen a piac rögtön újraárazza az országot, erősödik a forint és a pénzpiac alacsonyabb kamatú államkötvényt is megvásárol. Amennyiben ez vagyis a pénzpiaci államkötvény vásárlás növekedése bekövetkezik akkor Orbánéknak megint lesz 4-5 hónapjuk az időhúzásra hiszen nem lesznek kényszerítve az EB-IMF feltételek teljesítésére. Ezt a trükköt ami Orbán most művel Hitlertől tanulta annak 1938-as müncheni egyezményével, vagyis mint anno most is bizonyosodott, hogy egy pitiáner politikai szélhámos milyen könnyedén tudja az orruknál fogva vezetni az európai hatalmakat jelen esetben Brüsszelt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Rendkívül feszült a viszony a sógorokkal 2014. április 13. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos