Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nyomoznak a parlamenti zsidózás miatt 2012. április 11. szerda 20:10 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nyomoznak a parlamenti zsidózás miatt

Budapest – Közösség elleni izgatás gyanúja miatt nyomozást rendelt el szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség a parlamentben múlt héten elhangzott, Tiszaeszlár 130 éve című felszólalás ügyében – közölte Fazekas Géza szóvivő.

Az ügyben Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője tett feljelentést, álláspontja szerint a televízión keresztül közvetített beszédében Baráth Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője az ország nyilvánossága előtt a magyar zsidóság ellen uszított, és ezzel közösség elleni izgatás bűntettet követett el.

Fazekas Géza elmondta: a feljelentés kedden érkezett meg a főügyészségre, ebben a feljelentő soron kívüli eljárást kért.

A tiszaeszlári vérvád, amelyben 1882-ben helyi zsidókat egy keresztény lány, Solymosi Eszter rituális meggyilkolásával gyanúsítottak meg, a magyarországi antiszemitizmus leggyakoribb hívószava.

Baráth Zsolt múlt kedden, napirend utáni felszólalásában a korabeli vádakat felidézve azt mondta, a tiszaeszlári lányt zsidók ölhették meg, ám ezt szavai szerint az igazságszolgáltatás igyekezett elkendőzni, így az eljáró bíró “külső nyomásra kénytelen volt” felmentő ítélet hozni. A felszólalásra válaszoló Fónagy János államtitkár közölte: a tiszaeszlári vérvád felemlegetése évszázados sebeket tép fel, és a képviselőnek, aki ezt elmondta, és azoknak, akik megtapsolták, számolnia kell a magyar társadalom és a világ ítéletével.

A kormány másnap a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumon keresztül ítélte el a felszólalást, azt teljes mértékben elfogadhatatlannak nevezve, mivel “ellenkezik mindennel, amit a magyar Országgyűlés és a kormány alapvető értéknek tekint”.

Az LMP és az MSZP felszólalás miatt felszólította Baráth Zsoltot, hogy mondjon le parlamenti mandátumáról. Tiltakozását fejezte ki a beszéd miatt a Magyarországi Zsidó Hitközségek  Szövetsége is.

A KDNP felfüggesztené a képviselő mentelmi jogát

Amennyiben arra kerül a sor, hogy szavazás lesz Baráth Zsolt jobbikos képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről, akkor azt a KDNP megszavazza. Ezt Pálffy István a kisebbik kormánypárt frakció-szóvivője mondta a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában a tiszaeszlári per emlegetése kapcsán.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 5 szavazatból)
Nyomoznak a parlamenti zsidózás miatt, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Minden megy tovább, mintha semmi sem történt volna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  2. Raszputyin:

    Sőt, a Jobbiknak a társadalom cinkos némaságát megtapasztalva már tovább is lépett, törvénybeadványt készített a homoszexuálisok, biszexuálisak, és transzfesztiták/-szexuálisak mindenfajta nyilvános megjelenése ellen, pénz illetve börtönbüntetés terhével, természetesen a gyerekek védelmének örve alatt. Idáig jutott az a demokrácia, amiért a rendszerváltás előtt annyit áhítoztak az emberek, amelyért még harcolni, és meghalni is képesek voltak sokan, igen. Ezt magunknak köszönhetjük, sírjaink felett fognak unokáink vádolni, amiért gyávaságból feláldoztuk élhetőbb jövőjüket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  3. Animebj, hosszú és gyászos nemzeti történet a miénk. Nem tudom mi történik sírjaink fölött. Unokáink nem lesznek elnézőek, meghozzák az ítéletet, visszamenőleg. Nem lesz kivétel, felelősek vagyunk mindnyájan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  4. Már ott tart a jobbik hogy szoci képviselőkkel fizikailag durváskodnak a Parlament folyósóin.
    ( – Na gyere csak ki szocigyerek oszt megbeszéjjük odaki ! )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  5. A DK “karanténba a jobbikkal” javaslata ütősebb!
    Ehhez sem kap elég szavazatot – a parlament ma ennyi! :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  6. Lesz meg egyaltalan unoka Magyarorszagon ? Ha a gyerek nem teljesen debil (es nem Fideszes) ugy lelep a kozepiskola/ elso diploma utan hogy csak ugy zorog.
    Akik a sirokra borulnak az a fideszes unokak lesznek, de csak azert hogy elraboljak a megmaradt temetoi foldet. Jo lesz az foci stadionnak vagy golfpalyanak…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  7. Közvetlen közelről, hogy mik történnek a Parlamentben:

    http://scheiringgabor.blog.hu/2012/04/10/mocskos_gyilkos_baloldaliak

    Ezek után nem értem, mi dolga van, vagy milyen kedve van kedélyesen jópofizni, nevetgélni Schiffer Andrásnak és Karácsony G-nek jobbikosokkal.
    Igen, a DK már már régen mondja a karantént.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  8. Ha a magyar zsidok ezt a baratot nem tudjak eltavolitani a parlamentbol akkor kezdhetik osszeszedni a cokmokjukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  9. Robust Pal:

    Szerintem már váltják ki a kettős állampolgárságukat Izraellel, Kanadával vagy az USA-val. A zsidóság a holokauszt után megtanulta, ilyen esetekben mi fán terem a kormányzó hatalom szava, és azt is, hogy magyar nem-zsidók először fogják őket kifosztani, minthogy melléjük álljanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  10. Hallom, a legfrissebb hírekben, hogy a parlamenti zsidózás ügyében Orbán fogadta Köves Slómót a följelentőt. Ez rendben lenne, ha az előzmények nem lennének olyan furcsán gyanúsak, amennyire azok.
    Tudniillik Köves több nyilatkozatában is olyan – a Orbán szájízének megfelelő – kijelentést tett, hogy
    “M a g y a r o r s z á g o n . z s i d ó s á g n a k n i n c s m i t ő l f é l n i e…”, mely állításról mindenki tudja, hogy a valósággal teljesen ellentétben áll.
    Korábban, itt e fórumon többen is jeleztük, hogy Köves még az első Orbán-Torgyán kormány idején ajándékba kapta az államtól az óbudai műemlék zsinagógát, melyhez megalapította az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséget, amelyet orbánék nyilvánvalóan a nekik útban lévő Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (a MAZSIHISZ) ellen-hitközségének szántak. Itt csak megjegyezném hogy e bölcs rabbi akkor még alig töltötte be huszadik életévét, ami igen nagy élettapasztalatra utalhat… Így aztán a Fidesznek nemcsak házi zsidajai rendszeresítettek, de hozzájuk házi rabbi is járult ,így aztán teljes az összkomfort.
    E tények, Slómó rabbit a lelke mélyén nyilván hálára kötelezik, mely elvárásnak napjainkban tesz eleget, mint a fenti kijelentés, és a tegnapi személyes megbeszélés. Orbánnak pedig mostanában érik be a 10 évvel korábbi befektetés gyümölcse.
    Csak egy szerény kérdés a tudatlan kommentelő részéről: és tessék mondani a Slómó név véletlenül nem azonos a Saullal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  11. A rendszerváltás csomagjában ez a zsákbamacska ott rejtőzködött.
    Sose felejtem, amikor aznap délután, amikor Orbán elmondta Nagy Imre temetésén a beszédét, az alattunk lakó trafikos asszonnyal összefutottunk a lépcsőházban, aki csak annyit mondott; Hallotta?! Mi már arról beszéltünk a férjemmel {aki gimn.tanár volt} hogy csomagolunk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  12. Figyu!!!!!!!!!!!!
    23:25
    Geyza!!!!!
    Már ott tart a jobbik hogy szoci képviselőkkel fizikailag durváskodnak a Parlament folyósóin.
    ( – Na gyere csak ki szocigyerek oszt megbeszéjjük odaki ! )
    Nem színjáték ez az egész, arra hogy csont nélkül menjen át a parlamenti csendőrség megszavaztatása?????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  13. Ez érdekes. Megcsapta a demokrácia szele a jobbikot? :)
    http://hvg.hu/itthon/20120411_jobbik_barath_zsolt_felszolalas

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  14. MORDONBLŐD
    2012. április 12. csütörtök
    07:31

    Ha többen lennének az ilyen “tudatlan” kommentelők…:))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  15. Kiváncsi vagyok , milyen ütemben folyik majd a nyomozás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  16. Na tessék, meg is van oldva a probléma, oszt jó napot…

    A Mátrix és a való világ
    Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom
    Budapest, 2012. április 11., szerda (OS) –
    A Jobbik szánalmasnak tartja, hogy a politikai elit és a fősodratú sajtó egy része több mint egy héttel Baráth Zsolt napirend utáni felszólalását követően, még mindig ezt a beszédet találja az ország legnagyobb problémájának.

    Miközben magyar családok százezrei fuldokolnak a sárga csekkek tengerében, tombol a korrupció, romokban a foglalkoztatás és a közbiztonság, devizahitelesek rettegnek a kilakoltatástól, dobra verik a magyar termőföldet, addig ki tud többször elhatárolódni vetélkedőt játszanak balliberális és kormánypárti képviselők, valamint a hozzájuk közel álló sajtóorgánumok. Az unalomig ismételgetett fasisztázást a megfelelési kényszer szülte. Ez a kényszer jellemezte az elmúlt 20 évet, s tartja nagykoalícióban az Országgyűlés négyötödét ma is. A magyarok jelentős részét a legkevésbé sem érdekli a naponta előráncigált antiszemita-kártya, hiszen a Föld nevű bolygón, ezen belül Magyarországon egészen más problémák foglalkoztatják az embereket. A Jobbik csak annyit kér a vádaskodóktól, hogy jöjjenek vissza a Mátrixból a való világba, s hasznosabb dolgokkal foglalják el magukat. A Jobbik ezzel a közleménnyel lezártnak tekinti az ügyet.
    Jobbik Magyarországért Mozgalom

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  17. Vodicka Arkasz: Nem szabad ennyiben hagyni. Barathnak menni kell es ha lehet Balczot is viheti magaval. Nem tudom hogyan tudjak ezt megszervezni, de ezt megkoveteli a zsidosag, ha nem az egesz orszag becsulete.
    A jobbik nyiltan megbelyegezte magat: bemutattak, hogy semmilyen gazsagtol nem riadnak vissza a hatalom megszerzese erdekeben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. április 3. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos