Ronai and Ronai
AMERIKAI

Már házhoz viszik az állampolgárságot 2012. április 20. péntek 17:30 | AN

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Már házhoz viszik az állampolgárságot

Nagyvárad – A kettős állampolgárság nyilvánvaló kudarca miatt már be sem kell menni a lakhely szerinti legközelebb eső konzulátusra Erdélyben, hanem a Tőkés-féle Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács házhoz viszi a keresztleveleket és az anyakönyvi papírokat. A következő lépés az lesz, hogy kérés nélkül is mindenkinek eljuttatják, majd a téeszbe való beszervezéshez hasonlóan agitálják majd a határon túli magyarokat a magyar állampolgárság felvételére. A kiadott adatok alapján a kettős állampolgárság igénylése erősen lassul, ötmillió határon túli magyarból eddig 250 ezren kérték a kettős állampolgárságot. Ezzel a Fidesz még nem szerzett annyi határon túli szavazatot, hogy azokkal örökre bebetozonozza magát, és Trianon revíziójának követeléséhez is kontraproduktív.

Semjén kudarctörténete a kettős állampolgárság, amellyel a határon túli magyarokból kívánnak Fidesz-szavazókat gyártani, illetve lopakodó Trianon-revíziót végrehajtani. A minimálisan ötmillió határon túli magyarból eddig 250 ezren adtak be honosítási kérelmet, és 157 ezren tettek le eddig magyar állampolgársági esküt. Eddig egyedül Szlovákia ismerte fel a szavazatszerzésen kívüli magyar nacionalista törekvéseket az Orbán-kormány honosítási eljárása mögött, miután Románia kezét megkötötte, hogy ők hasonlóan román állampolgárságot adnak a Moldáviában élő románoknak. A magyar származásúak határon túl élők száma ennél is jóval nagyobb, miután csak Amerikában három-négymillió asszimilált magyar származású amerikairól beszélnek, akiknek magyar identitása a nullával egyenlő. Nem beszélve azokról a paraguay-i magyarokról, akiket Semjén a hideg és ködös pesti télből 2011. januárjában látogatott meg, hogy segítsen a honosítási kérelmek kitöltésében.

A világban élő 15 millió magyarral számolva is nevetségesen kevés a 250 ezer honosítási kérelem, figyelembe véve, hogy az Orbán-kormány mennyi pénzt és energiát fektet abba, hogy a határon túli magyarok felvegyék a magyar állampolgárságot is. Az érintett országokban dolgozó magyar külképviseleteket létszámban is megerősítették ehhez, és legfőbb dolguk az, hogy beszervezzék a magyar származásúakat állampolgárnak. Ennek ellenére jelentősen lassult a folyamat, akik erősen motiváltak voltak, azok már beadták az igényeiket. A legnagyobb kudarc a Felvidék, miután a szlovák állampolgársággal bíró magyarok 99,9 százaléka fontosabbnak tartja a szlovák törvények betartását, a szlovák társadalomba való beágyazottságát és a szlovákokkal való békés egymás mellett élést, mint a provokatív magyar állampolgárság megszerzését. Semjén a szlovák törvények ellenére arra bíztatta a felvidéki magyarokat, hogy titokban igényeljék a magyar állampolgárságot, és saját országuk tövényeivel szemben kövessenek el törvénysértést. Akik ezt megtették, és vállalták is, azokat viszont nem tudják megvédeni a következményektől. Ha az irredentizmus, a nacionalista érzelem és az Orbán-kormány támogatása olyan erős lenne, akkor a felvidéki magyarok tömegei kérték volna a magyar állampolgárságot feszültséget keltve a két ország között, de hivatkozási alapot termtve Semjénéknek az Európai Unión belüli szlovákellenes fellépésre. Erről azonban szó nincs, a felvidéki magyarok a Fidesz helyi leányvállalatát, a Magyar Koalíció Pártját már második választáson ejtették ki a szlovák parlamentből, ezzel minősítve az Orbán-kormány határon túli politikáját, és szavaztak a békés egymás mellett élésre a Híd-Most párt személyében.

A még nagyobb kudarc elkerülésére, most az erdélyi Fidesznek számító Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács is beszáll az állampolgárgyűjtésbe. A szervezet már 2010 novemberében szerződést kötött a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal, hogy segíti a honosítási eljárást. Most Wetzel Tamás, a szaktárca miniszteri biztosa látogatott Nagyváradra, hogy kibővítsék az együttműködést. A kiadott közlemény szerint “mindeddig az új magyar állampolgárok a lakhelyükhöz legközelebb eső konzulátuson, személyesen vehették át keresztlevelüket, illetve más anyakönyvi papírjaikat. Mostantól kezdve azonban az iratok kézbesítését az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács vállalja fel, megkímélve ezáltal az érintetteket az utazás költségeitől és fáradalmaitól”. Ez azt jelenti, hogy már lasszóval kell fogni azokat a határon túli magyarokat, akikből magyar állampolgárt lehet csinálni. Nem sokkal korábban már azzal is próbálkoztak, hogy aki nem tud leérettségizni Romániában, az érettségizhet Magyarországon, vagy kihelyezve szerezhet ingyen magyar érettségit, ehhez csak annyit kell tennie, hogy beadja az igényét a magyar állampolgárságra. Kell a Fidesznek a szavazó, és kell a magyar állampolgárság számával demonstrálható “nagy nemzet”, amelynek súlya van Európában, és amely különböző igényeket jelenthet be, mindenek előtt pedig visszanyerheti vezető szerepét a Kárpát-medencében, esetleg Trianon valamiféle revízióját kezdeményezheti. Az eddigi 250 ezer kérelem azonban nemhogy alátámasztana bármilyen igényt, hanem éppen ellenkezőleg, azt bizonyítja, hogy a Fidesz mesterségesen kelt nacionalista indulatokat, tudatosan fordítja szembe a határon túli magyarokat saját országukkal, és a “határon túli” kártya kijátszásával próbálja belpolitikai pozícióit erősíteni.

A kiadott közlemény szerint a 157 ezer új magyar álampolgár hetven százaléka erdélyi. Ezért próbálják Erdélyben erősíteni a szándékot és nyomás alá helyezni az erdélyieket, hogy még többen jelentkezzenek. A tájékoztatás szerint “akik értesítést kapnak a konzulátusról, hogy megérkeztek az okmányok, keressék fel a legközelebbi ‘Demokrácia Központot’. Itt egy megbízólevelet kell kitöltsenek, amellyel felhatalmazzák az EMNT illetékesét az iratok átvételével. A régióelnök ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy ez a könnyítés nemcsak a Partiumban lép életbe, hanem egész Erdélyben.” Az eljárás adatvédelmi aspektusait nem is említve, felmerül a kérdés, hogy az EMNT mennyi pénzt kap ezen a jogcímen a magyar adófizetők pénzéből, illetve az ezzel járó költségeiket ki fedezi.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (16 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +19 ( 25 szavazatból)
Már házhoz viszik az állampolgárságot, 4.5 out of 5 based on 16 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

42 Reader’s Comments

  1. Erőlködik a szerencsétlen kormány és nem látja, hogy a határon túli magyarok normális emberek és átlátnak a fideszes szitán. Javaslom küldjék egy véres karddal világ körüli útra Semjént és Tőkést had szórakoztassák a külhoni magyarokat. Ha ezek után sem akarnak magyar állampolgárságot , és Fidesz szavazók lenni, hát így járt a Fidesz a szavazatszerzéssel és a húsz évre szóló bebetonozással./szegény Mikola!!/ Esetleges haszon lehet ha a két küldönc nem jön vissza.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  2. Az a gyanúm, hogy ezzel a házhoz szállított instant állampolgársággal csak ellenszenvet kelt maga iránt a fidesz külföldre kihelyezett tagozata. A határon túliak pont annyira nem kedvelik ha kéretlenül beleavatkoznak az életükbe, mint a határon belüliek. Elgondolkodtató, hogy a magukat kizárólagos hazafisággal felruházók úgy házalnak a magyar állampolgársággal, mint a porszívóügynökök. Arra viszont roppant kíváncsi vagyok, hogy fű alatt milyen előnyöket adnak, mennyivel veszik meg a “haza kebelére visszatérőket”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  3. Hja kérem, ez csak addig lett volna buli, amíg a saját országuk kívül volt az Unión.
    De most már? Lényegében hülyeség az erdélyi nyomulás – már csak Ukrajnában lenne vevő az ilyesmire.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  4. Érdekes felállás van alakulóban. Akik itt élnek, már nagyon szégyenlik ezt a kormányt, akik beneveznek a kettősállampolgárságra, azok pedig nagyon nem büszkélkedhetnek, mert a külvilág is tudja mi a mozgatórugója a kettősállampolgárságuknak.
    A jobbérzésűek inkább most kimaradnak ebből, hiszen az EU-s tagsággal tulajdonképpen olyan nagy jelentősége már nincs is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  5. Sajnos a tisztességes határontúliak nem értik Fényességes Nemzetvezetőnk szándékát és nem kérik a magyar állampolgárságot, pedig akár a demokratikus erőkre is szavazhatnának.
    Pedig úgy néz ki, hogy a demokráciát pártolók még a határon túl is többségben lehetnének!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  6. Ezért nincs többek közt semmire se pénze az országnak, mert ilyenekre költik el az adóforintjainkat.
    Meg stadionokra, meg extra állampapír kamatokra, meg saját magukra, meg a többi.
    Ilyen szemét szar kormánya még sosem volt Magyarországnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  7. Megalakult az Országgyűlés Autonómia albizottsága
    2012.04.18. | 16:25
    A magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottsága keretében megalakult az Autonómia albizottság. Az alakuló ülésen részt vett a Székely Nemzeti Tanács küldöttsége, Izsák Balázs elnök vezetésével. A nyolc tagú albizottságban minden parlamenti frakció képviselteti magát, az elnöki teendőkkel Szili Katalin független képviselőt bízták meg, alelnöknek Csóti Györgyöt (Fidesz) választották.

    Izsák Balázs szerint az a tény, hogy a bizottságban minden parlamenti csoport munkát vállalt jelzi, hogy a magyar Országgyűlésben egyetértés van az autonómia támogatásában, sikerült a kérdést kiemelni a pártpolitikai csatározások köréből. Ugyanakkor egyértelművé vált, hogy Magyarország nem csak szavakban, hanem tettekben is támogatja a székelyföldi autonómiatörekvéseket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (12 szavazatból)
  8. Jó a cikk, de mégis kérek egy javítást:
    “157 ezer új magyar álampolgár” – tudjuk, volt olyan, aki szerint ez így helyes, de mégis, inkább: állampolgár.
    Köszi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  9. De hogy meg voltak sértve amikor a székelyek a népszámláláskor nem “magyar”-t írattak be a biztossal!!!
    Tőkétlen Tőkés piacon árulja az állampolgárságot annyira “nagy magyar”.
    Kár hogy elfelejtette milyen volt az, amikor érte mozdultak meg a zemberek, érte adták életüket, érte “kóstolták” meg hosszan a börtönt.
    A megvezetett határon túliak északon és délen is hátrányba kerültek az erőszakos állampolgársághoz kapcsolt ígéretek miatt.
    .
    Tervezték nemrég a határon túl élők adóztatását is, a mostani tervek őket milyen mértékben sújtják????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  10. A kettős állampolgárság intézményével önmagában nincs semmi baj, nagyon sok országban, köztük a legtöbb szomszédunknál is bevett dolog, és nem mindenhol korlátozott a befolyásuk, tudtommal egyik balkáni országban már kormányra is kerülhet az, aki jól udvarol a határán túli vagy akár külföldön élő “honfitársaknak”. Továbbá azt se szabad lebecsülni, hogy a magyarországi népességcsökkenés még közép távon is súlyos problémákat fog okozni, és erre alkalmas lenne a határon túli magyarok beköltözése, de a Fidesz azt elfelejtette, hogy egyfelől ne nézze hülyének őket se, másfelől nincs miért büszke lenni az ország állapotáért, már lassan jobban fognak élni saját országukban, mint az “anyanemzetben” valaha, annyira le vagyunk maradva már. Akik szívükön érzik Magyarországot, azok már régen áttelepültek, akiket viszont saját egzisztenciájuk érdekli, az nem fog új életet kezdeni ott, ahol lassan, de szinte biztosan menetel az ország a diktatúra és a még mélyebb válság felé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  11. zizi9 2012. április 20. péntek 19:59
    Jó az “álampolgár” szó, álamelnök így vezette be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  12. Szóval az se baj, ha analfabéta vagyok, csak kérnem kell magyar állampolgárságot, és kapok érettségit is? Zsírkirály ez az Orbanisztán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  13. Delvideken,Szerbiaban mar nem marad magyar fiatal, ugyanis az uj
    magyar allampolgar elsö dolga,a papirok kezbevetele utan 24 oran
    belül mar vadnyugaton a gyarmatisatoloknal hasznositja a magyarsagat
    evvel is dicsöitve es terjesztve a kedves vezer hirnevet.Ezek a fiatalok a
    magyar allampolgarsagot a jobb elet remenyeben veszik fel es valalnak
    nyugaton munkat.Kerdes mikor veszik ezt eszre az EU-ban,a mindig
    igazmondo egyszer szamlat fog kapni,csak sajnos ezt majd a magyar
    nepnek kell megfizetni ,nem a nagyon-nagyon magyaroknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  14. Mikor rúgja ki a csuti a tömjént, mert nem trljesítette igéretét az 500000 biztos szavazót? Talán a külhoni magyarok is látják milyen helyzetbe hozták ezek a disznók az országot, és vonakodnak egy ilyen hitvány hatalom állampolgárai lesznek. Az is lehet, félnek attól, hogy eltolcsi állampolgársági adót is kivet, oszt ha nem fizetnek, a határon leveszik tőlük a lóvét, amikor be akarnak lépni az országba. Ezekről minden kitallik

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. Most már Itthon is át kell látni a fdeSSes szitán , SZEMÜVEGET a magyarnak !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  16. Menjenek a 3,14csába!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  17. Jaj, jaj. Már látom a választási törvény módosítását. Mégsem levélben fognak választani, HÁZHOZ MEGYÜNK SZAVAZATÁÉRT . :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  18. Commandanta
    “Arra viszont roppant kíváncsi vagyok, hogy fű alatt milyen előnyöket adnak, mennyivel veszik meg a “haza kebelére visszatérőket”.

    Egy biztos állással(szaporodnak az erdélyiek olyan munkahelyeken, ahová az itthon született magyar csak az álmaiban juthat be, esetleg szükséglakással, albérleti támogatással, egészségügyi, iskoláztatási pénzekkel. Lehetne még sorolni. Aki pedig itt született, az menjen közmunkára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  19. Bocsánat Commandante, rosszul írtam a neved.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  20. Nem, itt a probléma az, hogy bármilyen hazaszerető és demokratikus érzelmű ember iszonyodik attól, ami az országban megy. Ezt bizonyítják a gyászos számok. A nacionalista kisebbség ezzel kifújt. Demokrácia, a diktatúra leépítése hirtelen megugrasztaná a számokat.
    Mert bárkit, aki demokráciában él — amely Magyarországon kívül szinte bármely (nyugati) ország (kevés kivétellel) –, a hideg futkároz a hátán.
    Emberi jogok és demokrácia (mely szintén emberi jog egyébként) — ez hiányzik, és ez minden épeszű magyarnak (és nem magyarnak) nyilvánvaló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. 2014-ben több százezer olyan ember fogja az én adóm sorsát szavazataival befolyásolni, akik nem Magyarországon adóznak, hanem Romániában, és akiknek innen sem az adója mértékét nem tudom befolyásolni, sem pedig azt, hogy ott mire költik azt.
    .
    Mi ez, ha nem esélyegyenlőtlenség, a jogaim nyilvánvaló tiprása? A Magna Chartától az Aranybullán át többszáz éven át az volt a jelszó, hogy ha nem tudom az érdekeimet az országgyűlésben képviselni, akkor nem adózom.
    .
    Székelyek! Ha nem adóztok itt, akkor ne is legyen szavazati jogotok Magyarországon. Szeretettel fogadunk titeket, ha ide akartok települni, de amíg ott éltek, odaát dolgoztok, fogyasztotok és adóztok, addig ne szóljatok bele, hogy itt hogyan kormányozzuk magunkat.
    .
    Nem kétlem a székelyek magyar identitását, sőt tisztelem hogy megtartották azt. Támogatom hogy az adómból egyetemeket hozzunk létre Erdélyben. De ha ezt a pénzt nem magunktól adjuk, hanem egy, a székelyek szavazataival kormányra került klikk azért veszi eltőlem, hogy erdélyi klienseit kifizesse, akkor itt az ideje annak, hogy körbehordozzuk a véres kardot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  22. hugi 2012. április 20. péntek 19:20
    Ha a dunántúli Pulában élő román állampolgárok autonómiát
    akarnának, azt is támogatnák?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. Lelett pusztitva iparunk mezőgazdaságunk erkőlcsi tartásunk most már állampolgárságunkat is leárazták Hatalmas hazafiaink Vivát Orbán EZT helyrehozni Nem nyocév kell !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  24. Mennyi kamatot fizetünk egy Kajmánszigeten élő új állampolgár
    után? Oda is házhoz viszik ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  25. A totalitárius állam univerzális.
    .
    Nem tudható, hogy a szomszéd államok meddig tűrik még ezt el…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  26. *
    Reméljük, hogy előbb utóbb az EU nemet mond a FIDESZ ez irányú ámokfutására is. Mert, hogy ámokfutók, az már biztos.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  27. Alfonzanfan!
    *
    Ha a székelyek magyarok, akkor miért van nekik külön Székely himnuszuk? He?
    Talán a palócoknak, vagy a kiskunsági kunoknak van plóc, vagy kún himnuszuk?
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  28. Mi az elönye és hátránya a Magyar állampolgársának nekünk itt az USA-ban ? Egy nyugdijas odamegy ahova akar, és ahol szivessen látják.
    Mo.-n rossz az idöjárás, hangulat és szük az ország is meg a zemberek feje. Ott vagy komcsi, fidesz és hazaáruló a zember. Normális ember az ritka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  29. A roham tempo átka :-)

    Miközben a hös népnemzetikeresztényfideszkndp az EU-bol valo kilépés gondolatát kostolgatattja a határon belüliekkel, a határon kivülieket, a magyar állampolgárság felvételére buzditja.
    A kettot kénytelenek egyidöben siettetni, mert szorul a hurok.
    A harci logikájukbol fakadoan, a határon kivülieket épugy nézik hülyének,
    mint a hazaiakat.
    Tényleg elhiszik a fidesznyik aparatcsikok, hogy az Erdélyi, és a Felvidéki magyaroknak a legföbb vágyuk hogy ne legyenek Unios polgárok?
    Hiszen mivel Szlovákia és Románia is az, ugyan mi a bánatért lenne olyan vonzo éppen most magyar állampolgárnak lenni?
    Hát… fiuk… ezt elqurtátok… nem kicsit. Nagyon.
    A fagyi visszanyal.
    Szokjátok a gondolatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  30. A Bartus Úr magyar állampolgár?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (6 szavazatból)
  31. Magyar állampolgárnak azért volt jó lenni, mert a zember megkapja a szociális kedvezményeket, amik jobbak voltak mint a szomszédoké. Egy amcsi USA állampolgárnak az ma is jól jön, ha visszamegy. Rokonoknak szükség is van rá. Neki viszont nemfizetnek állami betegsegélyt ha elhagyja az USA-t. Ezek a bökezü juttatások is hozzájárultak az ország adósságához. Világos hogy azt szükség volt megnyirbálni. Azért nem ártana ha a fityesz elszámolna, hogy ki fizeti a virslit és a buszt a béketüntetésekre ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. Valamikor volt értelme hogy a zember visszament, de ma már csak a hülye megy vissza. Én megvárom a rendszerváltást aztán ingázok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  33. Azért, persze, ez sem mindenűt van így! Már mint a házhoz szállítás.
    A minap beszélgettem az egyik barátommal, náluk az a helyzet, hogy a barátom Izraelben élő palesztin arab, a felesége pedig szegedi magyar.
    A legidősebb lányuk, még a férj egyetemi évei alatt, Magyarországon született. Ez által természetes, hogy a gyerekek mindegyike kettős állampolgár. Lenne is magyar útlevelük, ha az itteni nagykövetség nem babrálna ki velük, és nem csak velük, hanem mindenkivel.
    Tavalyelőtt lejárt a család összes útlevele, mivel anno egyszerre csináltatták. Így elmentek újat csináltatni. Csak, hogy az ujjlenyomatos útlevélből, akkor még nem volt a követségen, így kaptak egy ideiglenes útlevelet, ami egy évre szólt. Mivel márciusban letelt az útlevél érvényessége, így az egész család bejelentkezett a nagykövetségre az új útlevelek ügyében. Kaptak is időpontot, 2013 májusára, mondván addig nincs útlevél kiadás a követségen.
    A gyerekek idén is szeretnének pár hetet a nagymamánál tölteni, úgy mint eddig minden évben, de úgy tűnik ez az idén nem lesz lehetséges.
    Tehát van ahol a friss állampolgárságot házhoz viszik, és van ahol a meglévőt sem lehet érvényesíteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  34. Obama!
    Undorító vagy! Gusztustalan, provokatív a hozzászólásod!
    Egyéb iránt elmondom neked, hogy barátom speciel nem egy arab sejk, hanem ügyvéd, és a praxisából el tudja tartani a feleségét és négy gyermekét.
    Az előző hozzászólásod, legalább olyan mocskos, mit ha cigányoznál, vagy zsidóznál! Egyébként ezen esetekben is rendre utasítanálak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. semjén megigérte orbánnak,hogy 500000-er külhoni szavazatot fog szállitani neki ha nemsikerül akkor áttér a zsidó vallásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  36. Animebj! A kommented tele van csúsztatással. Nehogy már, akik korábban áttelepültek, azok akkor Magyarországért tették volna azt. Dehogyis, csakis a saját jól felfogott érdekükben, mert akkor még ebben látták a tejjel mézzel folyó Kánaánt. Amúgy az áttelepültek itteni beilleszkedéséről is lehetne nehány kommentár erejéig mesélni. Az az erőszakosság és törtető fondorlatosság, ami sokukban dolgozik az itt élők, dolgozók kárára, az mármár regénybe illene…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  37. Magyarország az nem egy befogadó ország. Ott már régóta az is idegen, aki ott született. Nem minden hozzászólásom tetszik mindenkinek. A zemberek humorérzéke nem egyforma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  38. Nézem az asztalon a zászlócskát, az is farkasfogas. Mint Budapest, és Csepel fülkeforradalmi zászlaja. Igen, Csepel zászlaját is megváltoztatták a fülkeforradalom szimbóleumrendszere szerint. Úgy látszik, most farkasfogas a divat.
    A cikknek pedig külön örülök. Végre már úgy lehet rendelni állampolgárságot, mint a pizzát. Érdekes, úgy néz ki, hogy a pizza kapósabb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Obama!
    A humorérzék, és a bármilyen rasszista indíttatású gusztustalanság közzététele között különbség van! Számomra a rasszista viccek, tök mindegy, hogy az arabok, a cigányok, a négerek, az indiánok, vagy éppen valamelyik kelet ázsiai nép ellen apellálnak, nem tartoznak a humor kategóriába. Ugyan olyan rasszista gondolatok, ezek is, mint a nem humoros formában előadott, vagy leírt gondolatok legfeljebb, hogy szalonképesebbnek tűnjenek a humor álcáját veszik magukra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  40. Ki az abszolút peches?
    - ???
    - Aki magába roskad és mellé esik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. Kedves Commandante! Némelyiküknek vastagon megéri a talpnyalás! Ismerek olyan családot, aki 18 éve egy szál szatyor ruhával jöttek át Romániából, most olyan éttermük, panziójuk van, hogy elájulsz. Elég volt először miépesnek,később fideszesnek lenni, kaptak egy halom pénzt, cserébe felépítettek egy birodalmat, ahol időnként székelykedős-magyarkodós műsorokat adnak elő, istenítve kormányunkat, 2 évvel ezelőtt az ellenzéket. Gyomorforgató. Semmi bajom nem lenne ezzel,ha mi itthoni magyarok meg lennénk becsülve, de így gusztustalan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos