Ronai and Ronai
AMERIKAI

Külföldi sajtó a magyar IMF-tárgyalások brüsszeli jóváhagyásáról 2012. április 26. csütörtök 14:48 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Külföldi sajtó a magyar IMF-tárgyalások brüsszeli jóváhagyásáról
London/Bécs/Berlin/Brüsszel/Washington/Pozsony – Az üzleti körök lapja, a brit Financial Times, valamint vezető osztrák, német és amerikai lapok, s a svájci Neue Zürcher Zeitung is foglalkoztak csütörtökön a magyar IMF-tárgyalások megkezdéséhez adott brüsszeli jóváhagyással.
.
A Financial Times az Európai Bizottság visszavonulásaként értékelte azt, hogy Brüsszel hozzájárulását adta az EU/IMF-tárgyalások megkezdéséhez. Felidézte, hogy az EU-bizottság korábban ragaszkodott azoknak az intézkedéseknek a visszavonásához, amelyekkel a kormány csökkentette a jegybankelnök fizetését és előírta az MNB vezetőjének az eskütételt az új alaptörvényre, Orbán Viktor azonban egyik kérdésben sem volt hajlandó engedni. A Financial Times név nélkül idézett forrásai szerint jelentős nézeteltérés volt az Európai Bizottságon belül az MNB-törvénnyel kapcsolatos eljárás ejtésének kérdésében.
.
A lap online kiadásának felzárkózó térségi blogjában Kester Eddy budapesti tudósító azt írta, hogy a budapesti pénzügyi csata még korántsem ért véget, bár a befektetők üdvözölték, hogy az Európai Bizottság elfogadta a jegybanki függetlenséggel kapcsolatos magyar ígéreteket. Kester Eddy szerint azonban „Orbán mestere a kettős beszédnek, és a befektetők ezt saját kockázatukra hagyhatják csak figyelmen kívül”.
.
Brüsszeli mézesmadzag és furkósbot Orbánnak – fogalmazott cikkének címében az osztrák liberális Der Standard. A jegybankkal kapcsolatos eljárást – állt a cikkben – csak szünetelteti, de nem állította le Brüsszel; a Bizottság egyértelművé tette, hogy bármikor újraindíthatják, ha Orbán reformígéretei csak blöffnek bizonyulnának. A tárgyalásban részt vevő személyek – írta, nevek említése nélkül – kételkednek a gyors megállapodásban, ugyanis a két fél központi gazdaságpolitikai kérdésekben “teljesen eltérő felfogást képvisel”.
.
Új milliárdos hitel Magyarországnak címmel közölt cikket a konzervatív Die Presse. Ha Budapest nem tartja be a Velencei Bizottság ajánlásait, kötelezettségszegési eljárásra kerülhet sor, mondta a lapnak egy európai bizottsági szóvivő.
.
Az EU panaszt tesz Magyarország ellen, írta a svájci Neue Zürcher Zeitung. A liberális konzervatív lap értékelése szerint kompromisszummal zárult le a jegybank függetlensége körüli vita. „A Brüsszel által bírált jegybanktörvényt illetően Orbán néhány pontban engedett. Barroso a maga részéről elfogadta a nemzeti bank elnökének jelentős fizetéscsökkentését és hogy (az MNB-elnöknek) esküt kell tennie az alkotmányra”, írta.
.
A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német konzervatív lap kifejtette:a bizottság a magyar „államreformról szóló vita pénzügypolitikai részét lezárta”, ez pedig „Orbán számára a legnagyobb eredmény, mert országa igen nagy mértékben eladósodott”. Megjegyezte: a bizottsággal ellentétben az Európai Központi Banknak még vannak fenntartásai a jegybanktörvénnyel szemben.
.
A FAZ egy másik írásban is foglalkozott Magyarországgal. A magyar könyvpiac megszenvedi Orbánt című cikkében Martin Schult kifejtette: az előző héten rendezett budapesti könyvfesztivál kiállás volt Európa mellett, ami ellenpontozza a kormány Európától elzárkózó politikáját.
.
A Die Welt című német konzervatív lapban a szerző megjegyezte: Barroso „általában szívesen lép a sajtó elé”, az Orbánnal folytatott megbeszélés után azonban elmaradt a tájékoztató, mert „túlságosan kényes” ügyekről volt szó.
.
A Tagesspiegel című német liberális lap szerint Orbán elérte „látogatásának lényegi célját: a válság által megkopasztott magyarok ismét reménykedhetnek, hogy megkapják az EU és az IMF milliárdos nagyságrendű hitelét, amely a budapesti központi bank függetlensége körüli vitában” kérdésessé vált.
.
A Handelsblatt című német üzleti lapban a szerző, Thomas Ludwig megjegyezte: a magyar miniszterelnök „nem az engedékenységéről híres”, de a jegybank ügyében nem volt más választása, hiszen különben „eltorlaszolta volna országa előtt a pénzügyi segítséghez vezető utat”.
.
A New York Times tudósítója, Paul Geitner szerint e heti brüsszeli látogatásán Orbán hajlandóságot mutatott a kompromisszumra Brüsszellel, amihez valószínűleg hozzájárult a Magyarországra nehezedő gazdasági nyomás. Magyarország az egyetlen eurozónán kívüli EU-tagország, amely az idén várhatóan recesszióba süllyed, írja a szerző.
.
A New York Times véleményrovatába írt levélben pedig Michael A. Salberg, a Rágalmazásellenes Liga jogvédő szervezet nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója azt állította: miközben Európában az idegengyűlölet több szélsőjobboldali párt politikájának része, a Jobbik az egyetlen olyan párt, amely képviselteti magát valamely európai uniós tagország parlamentjében, és nyíltan antiszemita anyagokkal kampányol.
.
A Wall Street Journal idézi Mujtaba Rahmant, a politikai kockázatokat elemző Eurasia Group egyik New York-i munkatársát, aki kijelentette: „Ez nagy politikai győzelem volt Orbán számára. Az EU (ebben a csatában) feláldozta sok kényszerítő eszközét, bár számos kételye megmaradt (Magyarországgal szemben)”.
.
Eközben a Szabad Újság szlovákiai magyar független hetilap az új magyar alaptörvény elfogadásának első évfordulójára emlékezik. A szerző szerint egyértelművé vált, hogy az alaptörvényt ért támadássorozat politikai indíttatású volt.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 9 szavazatból)
Külföldi sajtó a magyar IMF-tárgyalások brüsszeli jóváhagyásáról , 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

33 Reader’s Comments

  1. Ez a “független magyar” lap mi mást írhatott volna, mint hogy az alaptörvényt politikai támadások érték. De hát mi a fityfene érhet még egy – különösen ilyen antidemokratikus – alaptörvényt és annak sarkalatos fióktörvényeit, mint politikai. Netán majd klarissza apácák emelnek szót elnyomott sorsuk és a tőlük megvont minden földi jó miatt ? Na ne má!!!
    .
    Egyébként védencük, mint az e cikkből is kitűnik link, és hazug. Mert aki a kettős beszédéről széles e világban olyannyira híres, mint a mi törpe diktátorunk, az csak hazug lehet. Nem lehet egyik évben, percben, órában ezt, a következőben meg már azzal homlokegyenest ellentéteset mondani.
    Saját bevallása szerint is nem azt kell nézni, hogy mit mond, hanem, hogy mit tesz. Vagyis a tettei ellenkeznek a szavaival. Ezt a mi falunkban úgy hívták, hogy hazug disznó… És még van aki szimpatizál vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  2. Ui.:
    A törpe jelzővel nem a diktátorságára céloztam, hanem egész emberi – testi és lelki – alkatára…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  3. Ha valaki nem értené jól, Kester Eddy véleménye magyarra lefordítva így hangzik, “Orbán mestere a hazudozásnak…”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  4. Külsőre is elég törpe, de jellemben!
    Előbb a gazdagokat kell jóllakatni, hogy a szegényeknek is tudjunk adni!
    Tehát először elveszünk mindent a szegényektől, megélhetést, pénzt, gyógyszert, ha túlélik is egynéhányan, annyival kevesebbnek kell visszaadni….logikus?!
    Ha módodban áll megölni…nem gondolkozol, megteszed – de elég ha 4-5 évig rabszíjon vezetgetteted, besározod, lényegében leamortizálod!

    Ez nagyon bejött a magyar választók 2/3-ának, ergo egyformák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  5. Mi elfelejtettük, vagy soha nem is tudtuk, hogy mik a fontos értékek, amelyekre vigyáznunk kell, mint a szemünk fényére. Ez a vakságunk MINDENÜNKBE került, és nem is nyerjük vissza, amíg meg nem tanulunk ismét látni.
    Most kiderült: Európa is vak.
    A lecke nem fog elmaradni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  6. hát ennyi. Az áldott béke nevében nem kell komolyan venni a saját szavunkat. Minek ez az összes bizottság, ha egy ennyire nyilvánvalóan anti-demokratikus kormány ellen nem lépnek fel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  7. A tegnapi kommentemben pont ilyen és ehhez hasonló anomáliákra gondoltam. Változatlanul állítom a játszma még közel sincs lejátszva. Az, hogy az EU bizonyos dolgokban most engedékenynek mutatkozott, az csak azt jelzi, hogy már nagyon szeretnék lezárni az egész Magyar kérdést, van bajuk enélkül is bőven. Orbán pedig nem egy kellemes tárgyaló partner.
    Mindenesetre engem az IMF tárgyalások érdekelnének legjobban, végül is a tömérdek pénzt ők adják. Ezen tárgyalások kezdési időpontja, még hetekbe telhet alegjobb esetben is, és nagyon helyesen írta a Financial Times tudósítója, hogy befektetők csak saját kockázatukra fektethetnek be -Orbánt figyelembe véve -Magyarországon. Szóval sajnos távol állok attól, hogy meg lennék nyugodva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  8. Szerintem az Unió azt adta tudtunkra, hogy nem ők hivatottak a magyar emberek életszínvonalának, szabadságérzetének kérdéseiben dönteni. Ha a magyarok inkább éhen döglenek, de ragaszkodnak Hazudniképtelen Viktormihályhoz, hát igyák meg ragaszkodásuknak a levét.
    És az, hogy választópolgártársaink többségének Orbán kell, a módszereivel, kettősbeszédével, népnyúzásával, az tény. Annak pedig, hogy nekünk, itt fórumozóknak ez nem tetszik, a tényekkel kapcsolatos történésekhez semmi köze. Csak annyi történik, hogy mi keserű szájízzel vesszük tudomásul, hogy a fidesz megállapítása: a béka inkább megfő, de nem ugrik ki, ha módszeresen melegítik forráspontig a fürdővizét, ránk, magyarokra nézve, tökéletesen hibátlan megállapítás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  9. Kezdem elhinni, hogy az EU vezetése valóban alkalmatlan, ahogy ezt Orbán többször hangoztatta. Még mindig nem ismerték fel, hogy folyamatosan hazudik?
    A meghozott törvényeket, a tákolmányukat is pofátlanul, napról – napra, óráról – -órára változtatják. Európa ébresztő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  10. Nagy a gyanúm, hogy Barroso azaz az EB megkajálta Orbán mostani ígéreteit (is), hiszen bőséges idő állt eddig is rendelkezésére a magyar parlamentnek, hogy a vitatott jegybanktörvényt (és a többit) az EB által megkívánt módon reparálja, Orbánék mégsem tettek semmit. Orbánnak csak az IMF tárgyalások megkezdésének ígérete a fontos hiszen a piac rögtön újraárazza az országot, erősödik a forint és a pénzpiac alacsonyabb kamatú államkötvényt is megvásárol. Amennyiben ez vagyis a pénzpiaci államkötvény vásárlás növekedése bekövetkezik akkor Orbánéknak megint lesz 4-5 hónapjuk az időhúzásra hiszen nem lesznek kényszerítve az EB-IMF feltételek teljesítésére. Ezt a trükköt amit Orbán most művel Hitlertől kooptálta azaz az 1938-as müncheni egyezményt, vagyis mint anno most is bizonyosodott, hogy egy pitiáner politikai szélhámos milyen könnyedén tudja az orruknál fogva vezetni az európai hatalmakat jelen esetben elsősorban Brüsszelt, Berlint, Párizst, de még a Fehér Házat is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. Költözzön ide a Szabad Ujság , próbáljon itt érvényesülni, bár a szerkesztőségük nyalóképességét látva Orbán mögé szorosan felzárkózva, kinyujtott nyelvvel legalábbis 2014-ig nem éheznének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  12. csakén
    2012. április 26. csütörtök
    15:46
    .
    Van egy örök igazság, amit tudomásul kell venni, ha a paraszt nem sz@rik az úr nem eszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  13. Az EU formálisan az IMF-nek, valójában az IMF legnagyobb betétesének, az USA-nak tolta át a döntést. Most majd elválik, mit gondol Thomas Melia a Csongrád megyei díszpolgárról, annak pártjáról és a demokráciát igen érdekesen interpretáló Orbánról és Kövérről.

    Az IMF hitel még nincs lejátszva, hosszú út vezet odáig. Azt hiszem, egy érdekfeszítő pingpong meccs kezdődik most. Eddig az EU volt a rossz rendőr, az IMF a jó – most helyet fognak cserélni és Orbán nem tudhatja, mikor váltanak majd megint szerepet.

    Orbán semmit sem ért el Brüsszelben! Nem véletlen, hogy Barroso nem is nyilatkozott a megbeszélés után, ellentétben Orbán – szokatlanul visszafogott – tájékoztatójával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  14. Kérdésem lenne hozzátok,az egyik ismerősöm tűzoltó mostanában lőni járnak.Állítólag a tűzoltók is fognak fegyvert hordani.Tudtok erről valamit , mert elég sok kérdés vetődött fel bennem ezzel kapcsolatban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. “Orbán mestere a kettős beszédnek,”
    -
    Igen de a jobbak már tudják róla, hazabeszél.
    -
    Valójában arra alapoz, hogy az EU szétesik, — nem saját bölcsessége, olvasta, hallotta, elhitte de nem érti hogyan fog végbe menni — és most a patkány menekül a süllyedő hajóról, siet elkötni a meglévő mentőcsónakot, de előbb gyorsan kifosztja a zsebeket, gondolván, ha mind a vízbe fulladnak már nem fognak reklamálni.
    -
    A kettős beszéd :

    ide —– “hajrá magyarok, tegyétek vízre a mentőcsónakom, eljött a mi időnk Magyarország a tengerbe zuhan és megtisztul, megújul.”
    -
    oda—– “persze, minden úgy lesz ahogy kéritek, mit tehetnék, hiszen én csak nektek akartam jót, értetek tettem, hiszen valamiből vissza kell fizetnem a pénzt ha adtok, nemde?

    De ez a nép évezredes lusta, hülye nem lehet vele menni semmire, ennek a népnek a hátán fát lehet vágni, adjatok gyorsan pénzt és ha engeditek, hogy én vágjam akkor vissza is fizetjük. De akkor ne kössétek meg a kezem”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  16. T. stefán 16:55!
    dr. Orbán Viktor Mihály mondta és erre az emberre 2,7 millióan szavaztak. Azt persze nem fejtette ki, hogy mikor lesz elég a gazdagoknak és mikor ad “majd” a szegényeknek. Jelen pillanatban még a szegények adakoznak! Ha nekik így megfelel, hogy majd valamikor kaphatnak is, akkor még egy ideig vágja a fát a magyarok hátán a kormány! 2/3 az 2/3 és az nagy felhatalmazás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Barosso és az EB ahhoz van szokva amit mondanak be is tartják. Ezt a fajta kettős beszédet művelt, intelligens, gerinces emberek nem használják amit ov csinál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. A hitelt (ha adják) nem Orbánnak, hanem az ORSZÁGNAK adják. És nekünk igen nagy szükségünk van rá, mert a mostanában eladott 8-10 %-os államkötvényeket majd nekünk (azaz a következő kormányoknak a mi adóinkból) kell visszafizetni, ami ilyen kamat mellett szinte lehetetlen.
    Nem véletlen, hogy valamennyi demokratikus ellenzéki párt üdvözölte a tárgyalások megkezdését. Az ördög MINDIG a részletekben van: majd meglátjuk, hogy mi történik azokon a megkezdődő tárgyalásokon!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. csakén
    2012. április 26. csütörtök
    18:42
    .
    A balta éle már tompul, nadrágszíjon az utolsó lyuknál tartunk.
    A Fideszen belül is elindult egy ellenzéki mozgalom Viktorunk politikája ellen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  20. T. ten 19:01!
    Martin Schulz kérte, hogy Orbán fejezze be a kettős beszédet, és felvilágosította, hogy nem hülyék ülnek az EP-ben!
    Barroso azt mondta, hogy OV nem érti a demokráciát!
    A Spiegelben egy cikk szerint: A diplomáciai követelmények meghaladják Orbánnak és munkatársainak képességét!
    Akkor még nem beszéltünk kiadajcstompiról Melia minősítésében vagy a Bayer Zsolt kirohanásáról az osztrák EP-s képviselőnőről vagy a nem leszünk gyarmat c. békemenetről, ez a “jóhírünk” a nagyvilágban!
    Hány évnek kell eltelnie, hogy lemossuk ezt a gyalázatot, hogy helyreálljon a renoménk?
    T. stefán 19:19!
    Úgy legyen…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Kedves “stefán”, leköteleznél, ha néhány példával is alátámasztanád a Fideszen belüli ellenzéki mozgalom víziódat. Szerintem épp az ellenkezője tapasztalható: Orbántól mindenki úgy retteg, hogy kétes pillantást se mernek vetni felé, nemhogy szervezkednének ellene! Vágyainkat ne keverd a realitással, ha szabad kérnem…
    Az Unióra nézve Orbán semmilyen veszélyt nem jelent, nekik sokkal fontosabb a magyar jogtiprás kérdésénél a tőke helyzetben tartása magyarhonra vetítve is. Önkényuralom fennforgása esetén is létezik fogyasztás, annak semmi köze a demokratikus alapelvek esetleges csorbulásához. Most, hogy leplezetlenül a fogyasztókra terhelnek mindent, az idehelyezett tőke fellégezhet, ez a magyarázata annak, hogy inkább kiegyeznek egy diktátorral is, ugyanis semmi remény nincs arra, hogy a diktátort a saját választópolgárai leváltani (eltávolítani) szándékoznának.
    Nem szerencsés másoktól elvárni, hogy tálcán ajándékozzák nekünk a sültgalambot, miközben mi a kisujjunkat se mozdítjuk, sőt, önként és dalolva hódolunk be Orbánnak, s utolsó krajcárunkat is felajánljuk neki, tegyen vele bármit kedve szerint. Sajnos ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  22. csatt
    egyes információk szerint a felcsúti képviselőválasztási castingon Orbán mindenkivel aláíratott egy dátum nélküli lemondó nyilatkozatot – ő aztán nem kockáztatta, hogy a frakciójából bárki is ki merjen ülni. Mert az már másnap nem képviselő – és listán behoz helyette egy másik majmot.
    Viszont Robespierre-t néhány no-name képviselő buktatta meg és juttatta vérpadra, amikor már elegük lett a terrorból.És a zsarnokokat is sokszor a saját pretoriánus testőrségük vágta gajra.

    Ne adjuk fel a reményt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  23. Annak igazán örülhet a “vezír”, hogy már beengedik a titkárnő szobájába.
    Szerinte ez is nagy eredmény.
    Ott lesz ideje a “delegációnak” tanulmányozni az IMF elvárásokat, hogy tisztába legyenek mindennel mielőtt belépnének a nagy szobába.
    Mi meg mindenhol követeljük tartsa be a soha nem hazudó miniszterünk a szavát!
    “Az IMF jön, én el!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. Nagyon ellentmondásos a tegnapi találkozó nemzetközi megítélése. Egy-két hét kell még a tisztánlátáshoz. Mindenesetre ha az EU saját alapelveit, törvényeit hajlandó megtagadni egy erőszakos diktátor kedvéért akkor elkezdődött az unió eróziója.Még akkor is ha a Néppárt politikai befolyását kihasználva döntöttek úgy, hogy nem veszik figyelembe a magyar demokráciadeficitet.Az EU így nem fog tudni túl lépni a válságon és politikai befolyása is csökkenni fog a világban.
    Egy olyan Európai Unióra amely képmutatóan, csak elviekben ragaszkodik saját kereteihez, a gyakorlatban bármikor hajlandó azokat átlépni, semmi szükség,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. csatt
    2012. április 26. csütörtök
    19:44
    .
    Nézd meg Pokorni és Rogán visszahúzódását, beszédeik visszafogottságát.
    Már nem, azaz elkötelezett tűz van benne, amit egy éve tapasztaltunk.
    Az is lehet, hogy azért mert az első vonalból tartalékba vonultak.
    A megbántott emberekből lesz az ellenzék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  26. Mindenkitől elnézést kérek, de nekem már annyira elegem van ettől a bandától. Már nincs erőm ahhoz, hogy mindent végig olvassak, csak bele-bele kapok, és mindjárt felkapom a vizet.
    Ez a sok hazugság amit a kormány és kedves hívei mondanak, teljesen megfekszi az egészségemet. Lassan már gondolkodni sem tudok rendesen, pedig a legfontosabb az lenne, hogy ezeket valahogy túléljük, és ha már kinyuvadtak, akkor újra építsük a demokráciát és az országot. Úgy mintha egy háborút vészeltünk volna át.
    Nem tudok hinni nekik, nem tudom elhinni, hogy tényleg meg akar állapodni az IMF-fel, csak játszik mint macska az egérrel, a mi bőrünkre.
    Forog a gyomrom, és hányinger kerülget.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. stefán!
    Üdvözöllek!
    Már a fideSS frakcióba is kezdi kiverni a biztit a “vezír”, meg kusza szem ámokfutása.
    .
    “A Fidesz fúrja Matolcsy ötletét.
    A Fidesz ragaszkodik a közszférában dolgozó magánszemélyek végkielégítését sújtó 98 százalékos különadó megtartásához – ezt jelentette be Selmeczi Gabriella, a párt szóvivője az MTI tudósítása szerint. Ez a kormánypárt tagságának és támogatóinak elvárása – mondta.
    A sárgacsekk- és a telefonadót is másképp képzeli el a párt.”
    http://www.origo.hu/gazdasag/20120426-a-fidesz-ellentmond-matolcsynak.html
    .
    Lehet ez megakad a “szenátorasszony” torkán, nem mint kifli csücske!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. stefán
    Én inkább vélem felfedezni az említett “urak” kaméleonságában a választókerületeiket megcélzó “bölcs előrelátásukat”, mint az Orbán-ellenzékiséget…
    Egyszerűen csupán érzékelik a fidesz népszrűségvesztését, és továbbra is polgármesterek akarnak maradni. Ugyanazt teszik, mint amit uruk és parancsolójuk művel az Unió és a honi választópolgárok összefüggéseiben. Ők nagyon is jól tudják, hogy az eredeti fidesz felépítettség az Orbán-Kövér-Deutsch-Várhegyi-Matolcsi összeesküvés szüleménye a célból, hogy saját dinasztiáik számára az emberi kor örökkévalóságáig biztosítsák a gazdagságot, a gondtalan megélhetést. A fidesz soha nem válhat alulról építkező párttá, ott mindig Orbán lesz a főnök, illetve az, akit ő majd utódjául kinevez. Az a kiskirályság a próbaterep a nagykirályság megvalósulásának útján.
    … Egyébként viszont akkor lennék boldog, ha te látnád helyesen, és én tévednék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  29. Bocsánat, természetese Simicskát akartam írni Matolcsy helyett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Én úgy látom, hogy akik az unióban reménykedtek, hogy majd észhez térítik Orbánt,azok csalatkoztak. Borítékolni merem, hogy az IMF-ben is csalódni fognak… Ha egy országban az emberek nem képesek megvédeni a jogaikat, akkor más nem fogja megvédeni helyettük.
    Orbán van annyira pofátlan,és bunkó, amit normális emberek döntési helyzetben el sem képzelnek ilyen pozícióban.
    Ez a figura az ország népe után a világot is megvezeti. Kinézem belőle…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. T. bumburi.
    Senki sem várja, hogy ez EU vagy az ENSZ tegyen rendet végre Magyarországon.Ennél sokkal egyszerűbb a kérdés. Az említett nemzetközi szervezeteknek vannak demokratikusan elfogadott törvényei, alapelvei.Az teljesen jogos követelés, hogy azokat tartassák be Orbánékkal! Bármi áron. Mint tudjuk, ma nem vennének fel bennünket az unióba, számos ponton nem felelünk meg a belépni szándékozókkal szembeni elvárásoknak.Ha az EU lesz@rja saját törvényeit és nem mér egyenlő mércével akkor saját magát ítéli halálra. Én európainak vallottam magam egész életemben, de most az a véleményem,Brüsszelben a döntéshozók vagy a homokba dugják a fejüket, vagy szándékosan húzzák az időt.Az nem indok, hogy Orbán megvezeti őket, már kiismerhették.Nem érdekel, hogy arra hivatkoznak, nőne az euroszkeptikusok száma Magyarországon ha keményebben lépnének fel. Döntsék el végre mi számít többet, a jobbik féleszű, könnyen cáfolható EU ellenes retorikája, vagy az, hogy normálisan gondolkodó, tájékozott magyar emberek csalódnak az EU demokrácia melletti elkötelezettségében?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  32. Nem kellett sokáig várni a győzelmi jelentésre
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=544306#null

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  33. Az EU most nem csinált mást, mint a pénzügyi felelősséget áttolta az IMF-re és a demokráciai deficit kérdéskört pedig a bíróságra – a Bizottságnak most komolyabb feladatokkal kell küzdeni. :((((
    Ez csak látszólag ovi győzelme, ha nem is így kommunikálja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Már a Heti Válasz is bírálja a médiatörvényt 2011. január 8. szombat | AN, Heti Válasz

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos