Ronai and Ronai
AMERIKAI

Jön a telefon- és internetadó 2012. április 20. péntek 13:48 Forrás: AN, Origo

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Jön a telefon- és internetadó

Budapest – Az azonnali és radikális adócsökkentés kormánya (emlékszünk, ezt hallottuk éjjel, nappal, minden hullámhosszon) ezúttal újabb csínyen töri a fejét. Nem veszélytelen, gyerekes csínytevésről van só, mélyen nyúl a zsebünkbe a kormány: a Matolcsyék fejéből kipattant sarc súlyos milliárdokat vesz el az adófizetőktől. Csak az ússza meg, aki nem telefonál, és nem használ internetet.

A (ma még adómenetesen olvasható) Origo hírportál értesülései szerint a tervezett szigorítások és megszorítások, illetve adók nem elegendőek a költségvetési lyuk befoltozásához, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium javaslata szerint minden vezetékes és mobiltelefonálás, valamint az internetforgalom után is adót vetnének ki. Ezekből 40-50 milliárd forint bevételt remélnek Matolcsyék.

Információk szerint a telefon- és internetadó ugyanúgy működne, mint a sárgacsekk-adó: a szolgáltatók számláznák ki (ahogyan most az áfát is), illetve szednék be az adót, de a teher a felhasználókat sújtaná. Vagyis aki sms-ezik, mobiltelefonál vagy vezetékes készülékről hív valakit, illetve internetezik, az viselné az elvonás terhét. Az adó mértéke egyelőre nem ismert, még nem dőlt el ugyanis, hogy adatforgalom vagy a felhasznált percek alapján fizettetik-e meg az új adót.

A sárgacsekk-adó és a telefon-, valamint internetadó egyébként ugyanazt a tevékenységet adóztatja, mint a mostani bankadó és telekomadó, csak mások lennének az adó alanyai. Most a bankadót a hitelintézetek, biztosítók, alapkezelők fizetik, a telekomadót pedig a távközlési cégek, de a tervek szerint a jövőben a végfelhasználókat (banki ügyfelek, magán- és céges felhasználók) sújtanák a terhek.

A kormány jövő szerdai ülésén fogadja el az idei évre és jövőre tervezett megszorításokat is tartalmazó konvergenciaprogramot, mert a dokumentumot április 30-ig ki kell küldeni Brüsszelbe. A kabinetnek idén 150, jövőre pedig durván 400 milliárd forintos lyukat kell befoltoznia a költségvetésben, mivel az Európai Bizottság szerint ennyivel szaladna túl a hiány a kormány 2012-es és 2013-as deficitcéljánál.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 10 szavazatból)
Jön a telefon- és internetadó , 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(65)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

65 Reader’s Comments

  1. Üzenem Orbánnak, hogy nem érdemes a netezőkkel kikezdeni. Itt ugyanis a tudás számít, nem a hatalom. Könnyen megbénulhat az összes állami szervezet számítógépes rendszere, csak akarni kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  2. És tessék mondani, ha jön a telo és internetadó, akkor a Fidesz és a kormány megy végre!? Mert akkor ha fene fenét eszik is kibírjuk, csak már tűnjenek a fenébe az ötleteikkel együtt! Majd utána úgyis visszamenőleges 98%-al elverjük rajtuk a port!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  3. Csacsicska 2012. április 21. szombat 06:43
    Vigyázzunk, mert az interneten át végezhető ügyeink
    nem végezhetők a mellékhelyiségben.
    A Net már olyan mint a napfény.
    Az sem tud élni nélküle aki – közvetlenül – nem használja,
    pedig nem is tud róla, hogy mennyire függ tőle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  4. Ez a rohadt senkiházikból álló kormány ezért tudott
    nyakunkba ülni a Net-el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  5. Ezek Ámerikát majmolják az adózásban, söt tultesznek rajtunk. Az adózáson már nem lehet kiigazodni. Külön megkellet kérdezni az internet szolgáltatót hogy mi a havi számla, mert nem igazodtam rajt ki. Ott nem az volt hogy ettöl eddig, hanem állandóan változott a dátu és a tartozás. Mindig elvoltam maradva szerintük. Azért volt ez mert elöre akarják a fizetést, de ezt nem mondták.Semilyen csomagra nincs szükség, mert minden a net-n van. Skype, Netflix és hirek-ammen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Stumpné Bekes Margit

    Egyszerűen érthetetlen,hogy mit művelnek Orbánék!!! Tud valaaki mondani olyat,amit még nem adóztatnak meg??!! Egyszerűen a béna agyukkal felfoghatnák végre,hogy vissza kell állitani az SZJA kulcsait!!! Most az a pénz hiányzik,amit a gazdagok a zsebükbe tesznek!!! De szerintük úgy a jó,ha kisemberek ios megfizetik a gazdagok luxusát!!! Egyszerűen ki mondja ki,hogy ENNYI ÉS NEM TOVÁBB??!! Borzalmas amit művelnek velünk!Igazán segithetnétek emberek ott az USA-ban is és az EU-ban is emberek!!! El kellene zavarni ezt a törpe minoritást!!! SOS !!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Nem állítják vissza a progresszív adózást, mert azt jelentené a visszaállítása, hogy be kellene vallaniuk – jobban mondva ov-nak be kellene vallania -, hogy hülyeség volt, rossz döntés volt. Azért találnak ki újabb és újabb adókat, mert hatalmas lyukat ütöttek az egykulcsos adóval a költségvetésen, és a lyukat valamivel be kell tömni..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Hát a derék szakszervezetek ilyenkor hol vannak? MSZOSZ, Liga, Szolidaritás, Munkástanács, és a többiek? Lapítanak, mint szar a fűben! Hé, Pataky elvtárs, Gaskó elvtárs, Éger úr, Palkovics úr! Hogy ityeg a fityeg? Mi a bánatos f@sszal tetszenek foglalkozni, amikor a drága jó Pártunkéskormányunk a munkavállalókat fosztogatja? Vagy csak a szocik alatt volt nagy a pofátok? Akkor rögtön beindult az országos sztrájk, ha a bolha egy vasutas orra alá talált fingani! Most meg kuss van, nagy néma kuss! Hogy rohadna rátok a szakszervezeti zászló! Egy rendesebb demokráciában ilyenkor 1 millió embert visznek utcára a szakszervezetek (pl. a CGT Franciaországban), vörös zászló alatt vonul a tömeg, vasút, metró, repülőgép nem jár, és addig b@sztatják drágalátos kormányukat, amíg az jobb belátásra nem tér. Semmirekellő szarháziak vagytok ti is, méltó “partnerei” ennek a nyomorult maffia-rendszernek. Fujj!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. Itt van az ellenálás és a Magyar értelmiség a net-n. Szerintem ez igy jól van, mert ez a mai trendet követi. Itt buktassák meg a diktátorokat, facebook, twitter, youtube. Ez nem franciaország, inkáb lybia- kadafi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Egyszer azt írta valahol az egyik hozzászóló a Fidesz egy akkori szintén őrült ötlete után, hogy nem is zárták be az OPNI-t (Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet), hanem egyszerűen áthelyezték székhelyét a Parlamentbe.
    Osztom a véleményét. 100 %-ban egyetértek ezzel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  11. Obama:

    A netes “ellenállás” szart se ér, verbális, nem terjed túl a szidalmakon. Afféle politikai onanizálás (vagy maszturbácia, kinek melyik áll jobban…). Innen nem lehet kormányt buktatni. Ahhoz demokratikus választást kell(ene) nyerni. Mivel ilyen nemigen lesz egyhamar Magyarországon), egyetlen dolog marad: irány az utca. Orbánék nem értenek máshoz, mint az erő alkalmazásához, erővel kell hát őket megdönteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Diktátort még soha, sehol a világon demokratikus eszközökkel nem buktattak meg.
    A Jobbikos Oszkár még tavaly nem érezte magukat erősnek, felkészültnek, de a pénz nem jelentett volna gondot! Elgondolkodtató kijelentés, már ha valaki szokott gondolkodni.
    Viszont érdekes felfogásra vall, hogy ezen kijelentés eltúlzása az államtitkár szerint csak hiszti és politikai sikerhajhászás az MSZP és az LMP részéről!
    Hát ezen a kijelentésen szintén el lehet gondolkodni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. “… ez a internetizé …” Idézet a “kedves” vezetőtől, aki még SMS-t sem tud küldeni.
    Ilyenek csak Kambodzsa vezetői voltak, akiknek szintén nem sikerült teljesen visszaállítani a középkort a 70-es évek elején – Pol Pot és társai. :((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. #
    sheknows
    Egyetértenék veled, ha az orvosokat is vitték volna melléjük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Most ilyen új adó, holnap olyan…. kezdem megszokni, csak azt nem , hogy amíg megszorítunk, a kormányzati hivataloknál, megy a dáridó! Több ilyen helyen dolgozó ismerősöm, közölte, hogy csapatépítő tréningeket tartanak kb 2-3 hetenként wellness szállodákban… nem ezen kéne spórolni? Hol van a számvevőszék? Miért nem kérdőjelezi meg ezeknek a felesleges kiadásoknak a létét?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az utolsó csepp pálinkáig harcolunk 2014. április 11. péntek

Matolcsy államtitkot sértett 2014. március 14. péntek

Matolcsy, az őrült Néró 2014. február 4. kedd

Elég volt a rombolásból 2014. január 5. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos