Ronai and Ronai
AMERIKAI

Változások a kormányban: fejcserés támadás 2012. április 13. péntek 15:49 Forrás: AN, 24 óra

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Változások a kormányban: fejcserés támadás

Budapest – Új szakaszába érkezett a fülkeforradalom és szabadságharc, lecseréli a kormány tagjainak egy részét a miniszterelnök. Hogy azoknak kell-e majd távozniuk, akik a legtöbb kárt okozták az elmúlt két esztendőben, vagy más szempontok szerint történik a fejcserés támadás, azt egyelőre nem közölték a nyilvánossággal.

Így nem tudni azt sem, vajon a kormányfő jobbkeze, az unortodox gazdaságpolitika atyaúristene, Matolocsy György továbbra is élvezi-e Orbán Viktor bizalmát. Ugyanígy, a közoktatás átszervezésében – értsd: szétverésében – élenjáró Hoffmann Rózsa jövője is bizonytalan.

Mindenesetre beszédes, ahogyan Orbán Viktor a változásokat indokolta: szerinte néhány poszton azért vált időszerűvé a váltás, mert több miniszter is csak két évre vállalta a megbízatást. Bár csak ez lenne az igazság – akkor nem így állna az ország.

Változások lesznek a kormányban, az egyeztetések folyamatban vannak – mondta el Orbán Viktor kormányfő a 24 óra című Komárom-Esztergom megyei lapnak.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint az egykulcsos adó “teljes mértékben” beváltotta a hozzá fűzött reményeket. “Olyan adórendszer soha nem lesz, amit az emberek szívből szeretnének” – mutatott rá, hozzátéve: olyan viszont lehet, amelyet “elfogadnak és látják az ésszerűségét”. A kormányfő szerint ilyen az arányos adórendszer. Magyarország jövője azon múlik, hogy az emberek látják-e értelmét a munkájuknak és a több munkának – hangsúlyozta. Úgy vélte, “az arányos adórendszer díjazza a munkát, hiszen aki többet dolgozik, az többet keres és jobban él”.

A társadalmi igazságosságot nem akkor kell számon kérni, amikor az emberek elvégzik a munkájukat és megkapják az azért járó jövedelmüket, hanem amikor elköltik azt – közölte Orbán Viktor a vidéki lapnak adott interjúban. Mint mondta az általános forgalmi adó tagolttá tétele lenne kívánatos. Az ötkulcsos áfa esetén az alapvető élelmiszerek, a rezsiköltségek és a gyerekneveléssel kapcsolatos áruk nagyon alacsony kulccsal adóznának, a luxuscikkeket pedig – az ékszerektől a nagyon drága autókig – magas áfakulcs terhelné – fejtette ki.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 6 szavazatból)
Változások a kormányban: fejcserés támadás, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. Kis orszagban a luxus cikkekre kivetett magasabb AFA nem szokott mukodni, mert konnyu kulfoldon vasarolni. Ha viszont elegge magas lesz ez az extra ado, akkor legalabb a csempeszet osi foglalkozasa ujra felviragzik. Allasteremtesnek ez is allasteremtes, de azert fogadni mernek, hogy Orban hires allasteremtesi igereteit senki nem igy ertelmezte eredetileg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  2. Azt kell hinnem, hogy az igencsak “tisztelt” kormányfő nem tudja mit beszél.
    Ma már olvashattunk arról is, hogy nehezményezte, hogy az IMF Pakisztánnak, Egyiptomnak, meg Boszniának is adott hitelt, csak nekünk nem. Eszébe sem jut, hogy a “mi bankunk” nem EU-s államoknak is hitelez.Más agymenéseivel egyetemben a fenti kijelentéseit sem lehet komolyan venni.
    Mit lehet várni attól az embertől, aki plagipalit példaképnek nevezi?
    Szerintem nincsenek otthon nála…
    Mindent fordítva csinálnak… A szabadságharca furcsa cselekedetekre sarkallja úgy látom. Nem lehet semmi jót várni a kormányátalakítástól sem, mert a harcban nem szabad megállni…Egyszer majdcsak elveszíti…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  3. Vérlázító a hazudozás, vagy mégsem?!!!!!! :((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  4. “Aki többet dolgozik, az többet keres” – igaz ez a darab-és mennyiség előállitásos munkákra, amit eszerint béreznek, nem óra vagy havibérben.
    Maradt még ilyen bérezés ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  5. Szerintem Matolcsy menni fog. No nem azert mert Orban ne bizna benne vagy befelyezne az amokfutast hanem mert tovabbra is huzni akarjak az idot az IMF el kapcsolatban. Regi szabaly hogy ” ha intezkedes tortenik megnyugszik a piac” Az az beultetnek egy stromant ( Gyurikam jol atverjuk a fejuket, majd meglatod hogy beszopjak a cselt ) aztan az ugyan ugy folytatja majd de ujabb par honapot nyer a kormanynak. Ertelem szeruen Matolcsy a tervek szerint visszajonne amikor mar tul lesznek a krizisen csak azt nem ertem mikor mitol mulna el a krizis es fordulna jobbra a helyzet ?

    /
    /
    /
    Termeszetesen ez csak egy privat pirula elotti agymenes de lazan kinezem a csapatbol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  6. Ne azt figyeljétek amit mond, hanem ami utána lesz!
    .
    Mi már beszereztünk egy változtatható nagyitású – távirányitású – távcsövet,
    melyet központból irányitanak. Kiváncsian várjuk, miben különbözik a valóság
    és a távcső képe.
    Sajnos már a tegnapi elefánt helyén valami bolhaszerű élőlényt látunk.
    .
    Mi ugyan meg tuduk venni a szerkentyűt. De mit fognak látni -egyesek – a
    47000 HUF jövedelemért kapott árú helyén?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. Úgy látszik már valóban elkezdődött:
    Már a nemzeti értékeiken van a sor.
    Végrehajtó a Nemzeti Galériában
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=540101

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  8. Elsősorban a nyugdíjasok korai halálához fog vezetni az államcsőd előidézése, mert nekik már nincs hová távozni az országból – kutyának sem kellenek.
    .
    Eljött az ideje a nyugdíjas demonstrációknak is. :((((((((
    .
    A fogyatékkal élők hasonló helyzetükben még demonstrációra sem tudnak szerveződni. :((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  9. Navra helyet cserél Tömjén Zsótival.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. Én még életembe se hallottam ilyen aljas, hazug, demagóg beszédet! Azt mondani, hogy az arányos adózás a többletmunkát jutalmazza, ez nevetséges. Egy tisztességesen dolgozó ember, aki mondjuk egy pékségben dolgozik éjszakánként, hogy ennek a hazudozó alaknak és családjának legyen reggelente friss péksüteménye, az mennyivel tud többet dolgozni? Maradjon ott még a délelőtti műszakra is? Egyébként igen, valóban meghozta az egykulcsos a gyümölcsét, mert olyan lyukat vert a költségvetésbe, hogy azt nyögjük jelenleg is. Persze Viktorkának a borítékába több százezerrel került több, persze, hogy neki beváltotta a hozzá fűzött reményt. Aztán még az is lehet, hogy ő többet dolgozott, bár ne tette volna,mert
    akkor talán még nem tartana az ország a szakadék szélén!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  11. A leváltandó miniszterek csak ezután fogják megtudni, hogy ők eleve csak két évet vállaltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  12. Stáry Lóránt
    orbán arányossági elmélete:
    Az alacson bérű güriző megtakarítása NULLA
    A jólfizetett adóelőnye orbánék rendszere szerint 500.000
    Számoljuk ki hogyan aránylik a NULLA az Ötszázezerhez.
    (A megtakarítás az élet további kilátásait, a kilábalási reményt jelenti)

    Ez a duma a megvédjük a nyugdíjatokat szöveggel azonosan ocsmány és aljas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  13. 5 kulcsos áfa: A luxus cikkek általában nem magyar termékek. Ha megemelik ezek áfáját, még a belföldi piac sem fog adóbevételt hozni. Néhány szobot leszámítva külföldön fogják ezeket megvásárolni. Amíg van EU addig orbánék csak nézhetik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  14. Ocsmány és aljas, megalázó és földbe döngölő beszéd. Kár, hogy kevesen hallják!
    12 órás munkaidővel, hogyan lehetne még többet dolgozni? Pihenőnapon nem lehet bemenni dolgozni, ezt sem tudja? Ha valaki nem bírja ezt a munkabeosztást, azt hamar elküldik. Halvány gőze nincs azokról a dolgokról, melyek a munka világát jelentik, de beszél róla, mert ő mindehez ért Ez az ország olyan, mint a versbéli bírkaiiskola. Olyan munkatársakat vett maga mellé, akiket képességük nem tenne alkalmassá a poszt betöltésére, de érezve alkalmatlanságukat, még inkább meg akarnak felelni és ezért mindenre képesek. Egy jó országvezető, aki az országért és a benne élő emberekért akar tenni, az a legjobb képességű emberekkel veszi körbe magát, megfelelő embert a megfelelő posztra és akkor tényleg suhanna a gyorsnaszád. Ettől fényévekre van, a 2/3 birtokában jól is tehette volna a dolgát, még államférfi is lehetett volna, de ezt nagyon elkúrálta. A zemútnyócév betett neki, mert a lekötelezettség satujába szorult és lassan már nincs annyi jól fizető állás, mint ahány ember tartja még most is a markát. Nagy helyzetet hagyott ki, de mindig is III. osztályú focista volt, sajnos ennyire képes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  15. A csuti akkor is hazudik, amikor kérdez. Ki hisz egy ilyen alaknak. ködösít úgy hogy csak a hülyék nem láttják álnokságát. Sajnos a magyar a hülyék népe,ezért még sokan csodálják. A napokban egy hozzám hasonló vén hülye öregcsajtól azt hallottam, hogy azért szereti a viktátort, mert olyan szép ember. Ehhez szóljatok hozzá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  16. csakén Bocsánat mellé lőttem egy mínuszt.
    ++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  17. Na azé’. Má’ meg majdnem megírtam a minuszolónak, hogy neki könnyebb itt a minuszt nyomni és valószínűleg jobban is megfizetik, mint 12 órázni a gépsoron!
    Azt is írtam volna, hogy mennyivel könnyebb és kifizetődőbb a minuszolás, mint a füstbe ment államadósság-csökkentésért rendezett koncertre jegyet váltani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  18. Kíváncsi leszek a sok narancsgőzösre, mit mondanak majd ha kötelező lesz békekölcsönt – izé államkötvényt – jegyezniük fizetésük x %-áért. Akkor is boldogan nyalják ov hátulját, akkor is párás szemmel alélnak el, ha ov-tól bármilyen ökörséget meghallanak, ha ov és bagázsa lenyúlja fizetése x %-át? Előbb a bébikötvények átirányítása a MÁK-hoz, majd banki tranzakciós adó, aztán békekölcsön kötelező jegyzése (tudom, most államkötvény a neve)…
    Ez mind állami lopás, mert ov méltztatik ragaszkodni a szerinte remekül bevált egykulcsos adóhoz.
    Fejcsere meg ott lesz a kormánynak nevezett bűnbandában, azt cseréli le ov, aki kevésbé nyalta eddig az ülepét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  19. “Orbán Viktor miniszterelnök szerint az egykulcsos adó “teljes mértékben” beváltotta a hozzá fűzött reményeket”
    Ez a nemzetrontó óvszerszökevény vagy teljesen debil,vagy megvezették,vagy hazudik,mert az egykulcsosuk nem más,mint egy gazdasági csődtömeg,amely dominószerűen döntötte össze a Bajnai által növekedési pályára helyezett hazai gazdaságot. Az ezzel ütött költségvetési lyukakat foltozandó ötlötte ki a szintén részmunkaidőben dolgozó agyféltekéjű “Qusasem” azt a sok baromságot,amely további tragikus eredményeket hozott,és már-már a teljes összeomláshoz vezette az országot.Ennek a sikertörténetnek következtében,nem elképzelhetetlen,hogy Magyarország rövid időn belül teljesen összeomlik.Hogyan is lenne sikeres egy ilyen uniformizált adó akkor ,ha a 220-230000 Ft alatti keresetből gazdálkodható munkavállalók milliói rosszabbul jártak,tehát kevesebbet fogyasztanak.Így ennek az intézkedésnek a negatív hatása egyértelműen a bevételi oldalt sújtja.Így néz ki egy ország,ha egy őrült megkaparinthatja a hatalmat.Ez a f@szfej a grázi psychiátria selejtje,ait nem lett volna szabad kiengedni az egészséges emberek világába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  20. A mór megtette kötelességét…
    A kormányban sok a mór…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  21. ………” Magyarország jövője azon múlik, hogy az emberek látják-e értelmét a munkájuknak és a több munkának – hangsúlyozta. Úgy vélte, “az arányos adórendszer díjazza a munkát, hiszen aki többet dolgozik, az többet keres és jobban él”…………….

    Moldova György
    Az életem rövid – Kerüld a nőket!

    ……………” „A munka nálunk becsület és dicsőség dolga!” vagy „Termelj többet, jobban élsz!” és legalább még egy sorozat kép. “…………

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  22. Dr. Wittner Máriát Elnöknek. Punktum.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  23. Itt mindenki az egykulcso adó ellen van. Evvel elveszik a jobban kereső dolgozó bérének 20%-át. A bérköltségből pedig mindent beszámítva 68% landol az állam zsebében. no aki szerint ezt még növelni kellene, az firkálás helyett menjen el dolgozni. Ő nem akar fizetni egy fillér SZJA-t sem mint régebben. Mert 1. vagy nem dolgozott,. 2. vagy EVA-zott. Most pedig fáj nekia + pár forint befizetés.
    Aki pedig tényleg minimálbérért robotol a Tesco-ban az nem itt blogozik.
    Nekem ez fáj? Szociális Hozzájárulás (Rablás) az eddigi TB fizetés helyett:
    “Az adó megfizetése államháztartási forrásból fedezett ellátásra (ideértve különösen a társadalombiztosítási ellátást és az álláskeresési ellátást), vagy államháztartási forrásból folyósított támogatás igénybevételére való jogot nem keletkeztet, valamint az adó alapja és összege az ilyen ellátás, illetőleg támogatás összegét nem befolyásolja.”
    Mindenesetre nekem 8. Én kikocogtam Németországb dolgozni. pedig Mo-n sem kerestem rosszul. (lekopogom) Itt a bérköltségből több marad a jelképes borítékban havi 5000 euróból mint Mo-n. Növeljétek csak az adót, még többen fognak kivándorolni. Azután majd nektek is kell adót fizetnetek vagy dolgoznotok, ahelyett hogy a dolgozóról lehúznátok a 8. bőrt is
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  24. Én már így is többet dolgozom, de a fizetésem nem nő arányosan. Nem tudja OV , hogy miről beszél. Olyan zavaros ez az egész, hiába próbálom objektíven nézni a történéseket, nem találok semmi értelmet és koherenciát a gazdaságpolitikában, sem a többi területen. Ha én így ötletelnék és ilyen össze-vissza dolgoznék vezetőként, a kollégáim már régen otthagytak volna. Nem tudom, hogy meddig bírjuk, meddig mehetnek még el, félek, hogy csak nagyon durva módon lehet véget vetni ennek az ámokfutásnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Úgy látszik Tori 00.37 – a minuszoló. A kormány átalakításáról a további
    tehetetlenségről van szó és az emberek átveréséről. Értelmetlen zagyvaságot nevezték eddig kormányzásnak, csak romboltak bénáztak két évig, azt követően is csak erre lesznek képesek. Az első év kormányzás után már el kellett volna zavarni a kormányt. Már akkor lehetett látni, hogy itt csak a hatalom megszerzése és nem az ország építése a lényeg. Akkor írtam, hogy Orbán maga alatt vágja a fa ágát. Hosszúra sikeredett a fennmaradása. Valamilyen értékelés kellene… Számonkérés milliós demonstrálással. Lépjen a nyilvánosság elé és papír nélkül mondja el, mit épített mit fog építeni, mennyi munkahelyet teremtett,
    hogy fejlődött az ország Bajnaitól átvéve a kormányrudat. A pofonjaival hogy tette helyre Vonáékat, milyen jó kapcsolatokat épített ki Európában. Hogy néznek fel rá, a sikerei, eredményei láttán. No, ha ilyeneket nem tud előadni, akkor bizony helye nincs többé a politikában és felelősségre kell vonni az ország tönkretételéért. 6 éven keresztül volt alkalma bizonyítani, de nem tett semmit csak rombolt. Még a 8 év szoci kormányzás alatt is csak rombolt. Ha nem tette volna, hanem akkor is azország érdekét nézte volna, nem a hatalom megszertéséért romboltatott volna, akkor boldog, bizakodó emberek országa lennénk. Nézz körül, mi történt. Egy percet sem szabadna hagyni tovább rombolni.Siralom völgyévé tette az országot millióknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. csakén
    2012. április 13. péntek
    20:41
    Ezért ami most van, csakis mi vagyunk a hibásak, ha már felhoztad a pékeket, le kellene ülniük, a henteseknek is vissza kellene fognia magukat, és ha nem lenne zabálni való, a (fejeseknek sem) akkor talán a nép elindulna a T ház irányába, és végre méltóztatna csinálni is valamit, mert a sunyi lapítás, amit csinál a nép, csak egyre több adó nemet teremt, és a kedves “vezír” kijelentheti, hogy ne foglalkozzanak vele, mert ez elenyésző.
    Én meg azt mondom, a kúrva anyját ennek a pirított magyarnak, a keservesen megkeresett lóvémból, ne akarjon még többet levenni, az új átutalási adójával, hiszen egy szóval sem kértem, hogy banki utalással kapjam a fizetésem, nekem jó volt a kp-is mint régen, ezzel is csak a bankok járrtak jól

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  27. Ha annyira jól bevált és mindenki “jól járt” az 1kulcsos adózással, akkor miért kell mégis bérkompenzáció?!
    Ezt még senki nem kérdezte meg!
    Ez a “jól járt” dolog Hofinál úgy nézett ki: “A dolgozó az járjon jól!” Ott a járda! Csak tudnám miért szedik fel állandóan?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  28. nem csak a bérkompenzáció, hanem a költségvetésen tátongó lukak érdekében vannak az újabb, és újabb adók, mert nem képes vissza állítani a kétkulcsos adózást, ami rögtön betömné a hiányt, de egyszerűen nem akarják a puszta tényt elfogadni, EZT JÓL ELK@RTÁK

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  29. június vége közeledik, akkor kell ovinak bejelentenie, hogy vége, különben nincs kölcsön. (ebben reménykedem)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán: „Bármely percben jöhet az IMF” 2012. június 15. péntek | AN

Még drágább lesz az életed 2012. június 5. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos