Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kinél landolt Gyurcsány szakdolgozata? 2012. április 6. péntek 9:26 Forrás: AN

  • Hozzászólások(122)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kinél landolt Gyurcsány szakdolgozata?

Budapest – Schmitt Pál plagizálása, majd csúfos és szánalmas bukása után valóságos hajtóvadászat indult a politikusok szakdolgozatai után. Ki, miről írt – írt-e egyáltalán. Nem csoda, ha Orbán Viktor viharos sietséggel hozzáférhetővé tett szakdolgozatát az interneten. Az ELTE ugyan először megtagadta a sajtónak a betekintést, ám a miniszterelnök közbenjárására bravúros gyorsasággal, egy nap alatt sikerült digitalizálni és feltenni a világhálóra.

A volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc szakdolgozata azonban mindmáig nem került elő. Gyurcsány szerint hetekig tart, míg a költözései miatt ládákban tartott iratot megtalálja, a pécsi egyetemen pedig, úgy tűnik, lába kélt a dolgozatnak. Olyannyira nem találják, hogy már nem is keresik. Azt a látszatot keltve ezzel, mintha a volt miniszterelnök diplomamunkájával valami nem lenne rendben.

Fura dolog, hogy minden diplomamunka megvan, egyedül Gyurcsányé hiányzik. Vajon a pécsi egyetemen kinek áll  érdekében, hogy Gyurcsány Ferenc szakdolgozatával kapcsolatban „őrizze a lángot”, azaz fenntartsa annak a látszatát, hogy valami sántít agykori miniszterelnök diplomája körül.

Geresdi István, a Pécsi Tudományegyetem természettudományi karának dékánja szerint a diplomamunkát munkatársai hosszas keresés után sem találták meg, és mivel nem lát rá esélyt, hogy ezek után fellelhetnék, nem keresik tovább.

Geresdi István a pecsiujsag.hu hírportálnak azt mondta: az abban az évben végzett technika és biológia szakos tanárok szakdolgozatai megvannak az intézeti könyvtárakban, a volt miniszterelnöké azonban hiányzik közülük.

Hozzátette, a szakdolgozat a katalógus szerint 1984-ben minden bizonnyal bekerült a biológia tanszékre, vagyis létezett, de ma már nincs meg, azt azonban, hogy mikor tűnt el, nem lehet megállapítani.

A volt kormányfő, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke erre reagálva kedden a Facebookon nyilvánosságra hozta a főiskolai és az egyetemi leckekönyvéről készült felvételeket. Ezekből az derült ki, hogy a tanárképző főiskolán a Balaton-felvidék szőlészete és borászata címmel adott be szakdolgozatot, és arra jó minősítést kapott.

Gyurcsány Ferenc 1990-ben a közgázon A gazdasági társaságok és a tőzsde működése címmel adott le disszertációt; diplomájának minősítése jó, a dolgozatra elégséges és közepes értékelést kapott.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (31 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +35 ( 51 szavazatból)
Kinél landolt Gyurcsány szakdolgozata?, 4.6 out of 5 based on 31 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(122)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

122 Reader’s Comments

  1. Írjátok már meg, hogy mi a különbség az “emút nyóc év” és “az utóbbi két év”
    politikája között. Miért szavazott mindenki Gyurcsány ellen, aki elment szavazni?
    Ja, a meg nem értett nagyság! Hiába. Ilyen az élet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (14 szavazatból)
  2. Gonoszka!
    Ezt keményen megaszonta!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Az “emút nyóc év” -ben (GYF kormánya) nem akadályozták meg a népszavazást, nem rakták tele párttagokkal az ún. “fék- intézményeket”, nem bénították meg az Alkotmánybíróságot, az igazságszolgáltatást… Szerintem tudnád folytatni te is.
    A mostani kormányintézkedések miatt, melyek egyébként nagyságrendekkel keményebb megszorítások a Gyurcsány által tervezett, de népszavazással visszavont vizitdíj, tandíj, benzinár, kórházösszevonás- bezárás, stb nem tépetik fel az utcaköveket, nem gyújtogatnak autókat, kukákat, nem dobálnak több mázsás betontömböket rendőrök közé, és nem huggyozzák tele a Kossuth teret.
    Ezek a legfőbb különbségek.
    Az, hogy miért szavazott szinte mindenki Gyurcsány, ellen, már akik elmentek szavazni, roppant egyszerű. Mert Orbán képes volt mozgósítani a hazugságaival, a möszöpö pedig nem mert nem volt hajlandó akkorákat hazudni, miután kénytelenek voltak tudomásul venni, hogy a hazudozások kora lejárt.
    Ha nem tudnád, semmivel nem szavaztak többen Orbánra, mint a korábbi győztesekre. Tehát nem azok döntöttek, akik elmentek szavazni, hanem azok, akik otthon maradtak. És nagyon sokan azért maradtak otthon, mert a Gyurcsány éra túl elnéző volt, nem torolta meg se a kordonbontást, se a főváros szétverési kísérletét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  4. Ej, hát az új hullámot nem értitek. Orbán, ugye…
    Ennyire értelmes a nép.
    csatt, kívülről nézve egész szórakoztató, nem? :)))
    —-
    “nem torolta meg se a kordonbontást, se a főváros szétverési kísérletét.” Akkor?

    ja, a töketlenséget nem díjazzák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (7 szavazatból)
  5. Van egy ötletem . Gyurcsány az eredetit azonnal helyezze egy külföldi ügyvédnél letétbe , majd aztán a hamisítsanak egyet és hozzák nyilvánosságra mint eredeti ! Tessék megnyugodni azután néhány órán belül megkerül az “elveszett” eredeti mint bizonyíték Gyurcsány “csalására” !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  6. Gonoszka, kezdlek nem érteni. Az előbb még GYF valagát kínáltad nekem nyalásra (természetesen érveid híjával), most meg a nép értelmét vonod kétségbe, valami kívülről nézésre hivatkozással, mint szórakozásra invitáló feltételezéssel.
    Eredeti felvetésed a két szóbanforgó személy azonosságának állításával kezdődött, folytatódott annak a különbségnek az óhajtásával, amit nem voltál képes érzékelni az általad két összehasonlításra kijelölt kormányzati tevékenység hatásaiból.
    Most pedig átevezel arra a területre, hogy mit díjaz a nép…
    Talán ha megállnál egy-egy témánál, és érvelni kezdenél közönségeskedés helyett, ha szabadna kérnem, előrébb juthatnánk egymás megértését tekintve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  7. Egy hülye a jéghoki meccsen:
    mutassátok meg ki az a BODICSEK? bosszantó, hogy mindenki
    az ő nevét kiabálja! Én meg nem ismerem. Irt az már dolgozatot a “kór”ongról?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. T Gonoszka
    Nincs előírva -egyenlőre-, hogy kinek ki legyen szimpatikus vagy ellenszenves, de Gyurcsányt és Orbánt egybemosni kb. ugyanolyan -finoman szólva- ferdítés(?), tájékozatlanság(?), rosszindulat(?), minta a háború kapcsán egyenlőségjelet tennénk pl. Churchill és Hitler közé. Ön ezt tényleg nem értette meg az elmúlt években, vagy csak dacból vagdalkozik?
    Ami a belinkelt weboldalon Raskó bölcselkedését illeti:
    Ő volt az a mezőgazdasági államtitkár, aki ezt az egész helyzetet létrehozta. A vezetésével verték szét a működő mezőgazdasági rendszert. Ő volt az, aki zömmel külföldieknek és haveroknak privatizálta az élelmiszer-ipart, kihúzva a talajt a mezőgazdasági termelők lába alól. Mostani magyarázkodása kicsit olyan, mintha Magda Marinkó értekezne az emberi élet szentségéről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. Ismerve a fidesz gyűlöletét irányában nagy fantázia nem kell hozzá!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. Kit érdekel a GyF szakdolgozata? Még nem KE! Ha OV nagyon fél tőle, akkor most hívja ki egy TV interjúra, aztán kiderül ki a ló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  11. T. Amrem +++++++++++++++++++++++++ Jó ötlet!
    A fanjai pedig addig álljanak 1 lábon, míg Orbán vállalja a vitát bárkivel is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  12. Schmitt Pál közgazdasági diplomamunkája sincs meg, ha egyáltalán volt neki. Ugyanis az 1965-ös Budapesti Universiade-vel egyidőben “kapta”, negyedéves egyetemista korában, akkor amikor jóformán az összes magyar élsportoló egyetemistaként vett részt az Universiadén. A Marx Károly Egyetem, mint a többi, szintén ötéves volt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  13. Akkor korábban miért mondta az a valaki, hogy Gy. F. dolgozatával problémák lehetnek? Talán nála kellene keresni, mert a pécsi egyetemről már kilopták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Remélhetőleg Gyurcsány Ferencnek tényleg meg van szakdolgozata, mert ellenkező esetben nem mossa le magáról a gyanút! Szerintem kell, hogy legyen, vagy kellett, hogy legyen! Mert akár szeretjük, akár nem, nem ostoba! Józan paraszti ész szerint legalábbis nem hiszem, hogy a plágium ügyben ilyen hangot ütött volna meg, ha ő is sáros!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  15. Drága barátaim. Nagypénteken mosta holló a fiát. Az ártatlanság vélelme
    egyben azt is jelenti, hogy a vádlónak kell teljes mértékben bizonyitani
    állitását a gyanú tárgyáról.
    Ez Schmittnél megtörtént, mert megvolt a bizonyiték. Vagyis a tárgy teljes
    anyaga. Kell annál tökéletesebb bizonyiték, amit több bizottság megvizsgált
    és megállapitotta a tényeket.
    Egyébként nehogy, már minden gyanúsitott saját maga állitson elő a vádló
    részére bizonyitékokat önmaga ellen.
    .
    Igaz volt már ilyen állapot. Nagy mesemondónk Pósa Lajosnak kezd
    beigazolódni minap elmondott meséje. Új törvényeink szerint bárki
    felelősségre vonható. Ugyais magyarositva van a Római Jog is,mert
    mi magyarok vagyunk, jogunk sem lehet külföldi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  16. Nem vagyok Gyurcsány ellenes, de itt egy kicsit furcsa volt nekem! http://www.origo.hu/itthon/20120410-nem-emlekszik-az-idezojelekre-a-szakdolgozataiban-gyurcsany-ferenc.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  17. Katalin!
    Neked bizonyára van zsidó barátod is ezért nem lehetsz antiszemita:))) Bár….azért a kampósorrúak ott vannak minden kilométerkőnél.
    Kb. ez jön le a hozzászólásodból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. Sohasem érdekelt senkinek a származása,és kapaszkodj meg inkább Gyurcsány párti vagyok. Csak annyit akartam mondani, hogy kicsit zavarban volt amit nem értek, mert szerintem nincs oka rá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  19. Katalin! Ha írtál volna ilyen dolgozatot, akkor tudnád, hogy hivatkozni mások munkájára többféleképpen is lehet. Nem feltétlenül idézőjelekkel, hanem pl. számokkal, stb…..
    És több év elteltével nekem is meg kellett néznem, hogy hogyan csináltam, mert arra semmi szükség nem volt a továbbiakban, és egész mással foglalkoztam az évek során.
    Kísérletes munka volt, 3 évig dolgoztam rajta, mégsem emlékeztem rá. Hogyan lehetne akkor elvárni egy volt miniszterelnöktől pl. hogy ilyenekre emlékezzen? Ő sem azzal foglalkozott utána évtizedekig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Hát pontosan azt akartam mondani, hogy ezért nem értem miért van ő zavarban! Remélem végre érthető mit is akartam mondani

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  21. Katalin!
    Megnéztem a videót! Nem az jött le nekem,hogy zavarban van. Amit az előbb írtam azt nem a származásra gondoltam csak arra, hogy kissé félreérthető volt amit írtál vagy én értettelek félre. Akkor pardon :)
    Egyébként ki a franc őrzi meg a szakdolgozatát 28 vagy 40 év után? Ez az egész ügy egy szép kis elterelés, hogy megint lehessen Gyurcsányozni és a birkák figyelmét elvonni arról amit mostanában megint csinálnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. Na most egyetértünk! Egyébként tényleg félreértettél, de akkor ezt most tisztáztuk!:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos