Ronai and Ronai
AMERIKAI

100 millió forint közpénz a Fidesz médiájának 2012. április 20. péntek 17:42 Forrás: AN, Magyar Narancs

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
100 millió forint közpénz a Fidesz médiájának

Budapest – A Heti Válasz és a Demokrata az utóbbi évek folyamán összesen bő százmillió forintnyi bevételhez jutott a döntő többségükben fideszes budapesti önkormányzatoktól. Arra is akadt példa, hogy épp egy szocialista kerület áldozzon közpénzt a Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó orgánumra.

A Magyar Narancs információi szerint majd egy tucat fővárosi önkormányzat megrendelései az elmúlt években több mint százmillió forintot hoztak a Heti Válasz és a Magyar Demokrata konyhájára. Az Infocenter.hu-hoz tartozó Heti Válaszhoz 2007 óta érkező közpénz még áfa nélkül is meghaladta a 90 millió forintot. Érdekesség, hogy a főváros szocialista bástyája (Angyalföld) is támogatja a második legbefolyásosabb jobboldali üzletembernek tartott Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó Heti Választ.

A Heti Válaszhoz a 2007-ben Budai Látkép című, a Fidesz 2010-es önkormányzati sikerei után Pest-Budai Látképre átformált melléklet révén jutottak el a támogatások. Hogy a mellékletben már a pesti kerületek (Terézváros, Erzsébetváros és Zugló) is szerepelnek, az idei évben bő 17 millió forintnyi (plusz áfa) összeggel növelik a Heti Válasz közpénzből származó bevételét – írja a Narancs, megemlítve, hogy az adott önkormányzatoknak van saját fenntartású kerületi újságjuk is.

A Látkép jelenleg összesen 11 önkormányzatot tüntet fel „együttműködőként”, noha ezen a jelzésen kívül más nem utal arra, hogy az itt szereplő cikkekért fizettek volna megrendelőik, mivel az írásokat nem hirdetésként tüntetik fel, azokat a Heti Válasz újságírói szignálják.

Hegyvidék, Csepel és Zugló a Magyar Demokrata hasábjain is „népszerűsíti a lokálpatriotizmust”: Hegyvidék három év alatt, Zugló viszont másfél év alatt költött el 10 millió forintot erre a célra. (Csepel egyszeri 6 millió forintot szánt az üzletre.)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 3 szavazatból)
100 millió forint közpénz a Fidesz médiájának, 5.0 out of 5 based on 1 rating

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. A “Helyi téma” nevű szennylapot talán már minden önkormányzat terjeszti.
    Ömlik a közpénz a pártpropagandába. Förtelem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  2. Megmondta az Operaház osonó fantomja, hogy van itt pénz….
    És most már jó helyen is van – szerintük.
    A nyócévnyi lemaradást be kellett hozni, 2 év alatt nem is szórakáztak talicskával, kamion+pótkocsival szorgoskodtak. Eltűnt a Fidesz adóssága is, kifizették a devizahitelüket, kifizették a támogató oligarcháikat és offshore lovagjaikat, rokonokat, haverokat, mindenkinek jutott állás, pénz paripa, az ország pedig megy a csőd felé. A 2/3 pedig a gerendától még mindig nem lát, mert most minden jó, ami két évvel ezelőtt még életellenesen rossz volt, mert most más a helyzet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  3. Most őszintén: volt olyan debil, aki mást várt tőlük?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  4. Amit a baloldal a rendszerváltás óta művelt, azt 20 év múlva tanítani fogják — hogy “így ne”. Az ultraliberális öntököndöfést, az agyonkiegyensúlyozást, és általában a koncepciótlanságot, amely felér egy öngyilkossággal — mit felér, egyenlő vele, amint azt Orbán oly szépen bemutatta. Évekig kell majd éhezteteni a médiabirodalmukat, hogy normál súlyra fogyjanak.
    (Aki nem ismeri: Apuka a negatív számokat magyarázza a kisfiának. “Pistike, képzeld el, hogy mínusz 15-en ülnek a buszon. Ez azt jelenti, hogy 15 embernek kell felszállnia ahhoz, hogy senki ne legyen rajta.”)
    .
    kekec, welcome home. Többen is hiányoltunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. A silányságot díjazni kell, a többit meg megalázni, eltávolítani….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  6. Érdekesség, hogy a főváros szocialista bástyája (Angyalföld) is támogatja a második legbefolyásosabb jobboldali üzletembernek tartott Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó Heti Választ.

    Mivel nem akarnak karaktergyilkosság tárgya lenni, engednek a szelíd zsarolásnak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  7. Kell a kormánynak egy kis propaganda.
    Szijgyártó már álamtitkárságot gyárt.
    Pótolni kell a hadovát.
    Talán napi újság lesz a Magyar Agár ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  8. *
    És tényleg. Amit a baloldal művel, azt a dilettantizmust évtizedekig nem lehet majd helyre hozni. Gyurcsány akarta és tudta volna, de őt közösen kigolyózták…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. *
    És tényleg. Amit a baloldal művel, azt a dilettantizmust évtizedekig nem lehet majd helyre hozni. Gyurcsány akarta és tudta volna, de őt közösen kigolyózták…
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Bocsánatot kérek a duplázásért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos