Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ma kezdődik Edwards volt szenátor pere 2012. április 23. hétfő 13:21 | AN Forrás: Yahoo News

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ma kezdődik Edwards volt szenátor pere
Greensboro, Észak-Karolina – Bíróság elé áll ma John Edwards, az Egyesült Államok volt szenátora, akit azzal vádolnak, hogy kampánypénzeket játszott át törvénybe ütköző módon teherbe ejtett szeretőjének a 2008-as elnökválasztások idején.
.
Nem kevesebb, mint 900 ezer dollárral kellene elszámolnia a teljesen leszerepelt, erkölcsi hullává züllött Edwardsnak, akinek esetében a kontraszt annál is élesebb, mivel megcsalt felesége, aki időközben rákbetegségben hunyt el, a morális helytállás és kitartás valóságos idoljaként dicsőült meg az amerikai köztudatban.
.
Edwards, a demokraták egykori szépreményű elnökjelöltje két gazdag adományozótól kapta azt a 900 ezer dollárt, amelyet később nem a kampányába forgatott bele, hanem abból szeretőjét, Rielle Huntert és később megszületett közös gyermeküket finanszírozta. A viszony idején a szenátor háromgyermekes családapa volt. A viszonnyal annak dacára sem hagyott fel, hogy feleségénél, Elisabethnél közben diagnosztizálták a halálos kórt.
.
Amennyiben a jelenleg 58 éves Edwardsot bűnösnek találják a hatrendbeli vádban, mindegyikért egyenként öt évi börtönt és negyedmillió dollár pénzbüntetést kaphat – elvileg tehát az sem kizárt, hogy harminc évre rács mögé kerül. Hírek szerint az egykori politikus súlyos alkohol- és drogfüggő, mentálisan pedig romokban hever.
.
Védekezése arra épül, hogy elismeri: magánéletében követett el hibákat, a törvénysértéseket azonban tagadja. Védői szerint a szövetségi kormány ágyúval lő verébre az egykor, fénykorában védőügyvédként nagy vagyont összekereső Edwardsszal szembeni eljárással, akit 1998-ban választottak meg Észak-Karolina szövetségi szenátorának.
.
A védelem szerint az Igazságügyi Minisztérium helytelenül értelmezi a szövetségi választási törvényeket, és azt állítja, az adományozóknak jogukban áll a kampánytól függetlenül is pénzt adni egy jelöltnek; ebben az esetben is ez történt, sőt, az adományozók eleve tudták is, hogy a pénzt nem kampánycélokra fogják felhasználni.
.
A vád eddig még nem mutatott be semmiféle bizonyítékot arra nézve, hogy akár Edwards személyesen, akár a kampánya elfogadta volna az említett összegeket, amelyeket Rielle Hunter megélhetési és egészségügyi költségeire használtak fel. Maguk az adományozók már nincsenek abban a helyzetben, hogy bármely fél álláspontját megerősítsék: Fred Baron elhunyt, Rachel „Bunny” Mellon pedig százegy éves, és fizikailag nincs olyan állapotban, hogy tárgyaláson tanúskodjon.
.
A vád koronatanúja Edwards korábbi munkatársa és jó ismerőse, Andrew Young lesz, aki azóta már botránykönyvben is minden létezőt kipakolt bukott főnökéről. Hű szárnysegédként eleinte még az apaságot is magára vállalta. Tanúskodni fog a szerető, Hunter is.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Kissé fityiszes az arcberendezése, vagy nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Mate, Ivan Tibor

    Meg a szeme sem all jol, es a mosolya hamis mint a harom dollaros bankjegy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Mate, Ivan Tibor

    Magyarban nincs kotott szorend, viszont a torvenybe utkozo modon teherbe ejtett szereto tortenetet erdekes lenne reszleteiben ismerni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Hunternek így már nem kell Edwards 2012. június 27. szerda | AN

John Edwards „nem bűnös” 2012. június 4. hétfő | AN

Megkezdődött John Edwards pere 2012. április 24. kedd | AN

Januárban tárgyalják Edwards ügyét 2011. szeptember 9. péntek | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos