Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gúnyolódik a vérdíjon a terrorista 2012. április 4. szerda 20:20 | AN Forrás: Yahoo News

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gúnyolódik a vérdíjon a terrorista
Rawalpindi, Pakisztán – Sajtókonferenciát hívott össze Háfíz Mohamed Száíd, a Láskár-e-Tajba terrorszervezet alapítója azt követően, hogy az Egyesült Államok tízmillió dolláros díjat tűzött ki a fejére.
.
A hatvanegy éves pakisztáni egyebek mellett alaposan gyanúsítható a százhatvanhat halálos áldozattal járó 2008-as mumbai terrorcselekmény-sorozat irányításáért. Ennek az akciónak hat amerikai áldozata volt.  Háfíz Mohamed Száíd nyíltan és teljesen háborítatlanul működik Pakisztánban, nyilvános szónoklatokat tart, és rendszeres vendége különféle tévéstúdióknak is.
.
„Itt vagyok, látható vagyok. Amerika ki is fizetheti nekem a díjat”, közölte szerdán riporterekkel, nyíltan gúnyolódva azon, hogy Washington tízmillió dolláros díjat tűzött ki annak, aki a nyomára vezet, jóllehet holléte nem titok: „Holnap Lahoréban leszek. Amerika ott lép velem kapcsolatba, ahol csak akar.”
.
Pakisztán azzal utasította el a tömeggyilkos elfogatására vonatkozó kérést, hogy Washingtonnak előbb „konkrét bizonyítékkal” kell szolgálnia, az iszlámábádi kormány csak akkor tud érdemben foglalkozni az üggyel. Mint tudott, az ország évente több milliárd dollárt kap az Egyesült Államoktól a terrorellenes háború ürügyén, miközben csak vonakodva viseli azt is, ha Amerika drónokkal terrorfészkeket semmisít meg távoli, törzsi vidékein. Elemzők szerint teljesen valószínűtlen, hogy kiadnák vagy más módon elárulnák Háfíz Mohamed Száídot, mert ezzel végleg maguk ellen hergelnék az amúgy is Amerika-ellenes közvéleményt.
.
Száíd viszonylag biztosnak mondható helyzetét kihasználva elsősorban épp a dróncsapások ellen lázít, a maga szempontjából érthető módon, hiszen meglehetősen nagy eséllyel pályázik arra, hogy a közeljövőben ő maga is a célpontok közé kerüljön. Részben az ő propagandájának is köszönhető, hogy Pakisztán lezárta határait az afganisztáni NATO-csapatok utánpótlása előtt azt követően, hogy az Egyesült Államok egy tragikus balesetben, akaratlanul huszonnégy pakisztáni katonát semmisített meg egy novemberi légicsapásban.
.
Az Egyesült Államok kedden jelentette be a tízmillió dolláros jutalom kitűzését Száíd fejére, s további kétmillió dollárt ajánl a Láskár alvezére, Száíd sógora, Háfíz Abdulrahman Mákki fejéért.
.
Száíd még 1980-ban alapította meg terrorszervezetét az ISI pakisztáni elhárítás tevékeny közreműködésével, akkor még kimondottan India-ellenes célzattal. A két ország Pakisztán Indiáról való leválasztása, 1947 óta torzsalkodik Kasmír tartomány felett, amelyért véres háborút is vívtak. Pakisztán amerikai nyomásra, 2002-ben tiltotta be a számos elemző által „következő al-Kaidaként” számon tartott Láskárt, de csak névleg, a banda tovább működik, „jóléti” szárnya, a Dzsámát-ud-Dáuá pedig teljesen nyíltan tevékenykedik, emberbaráti célokra még állami pénzeket is kiutalnak neki. A Dzsámát-ud-Dáuát szintén Száíd vezeti.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.5/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Gúnyolódik a vérdíjon a terrorista, 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. Orbán András Lajos

    Ezt a majmot is megtalálja a neki szánt gyilok!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  2. Kínos barátságok..hamarosan Amerika minket is szégyellni fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  3. Azt hiszem a drónokat hamarosan felváltja majd valami hatásosabb. Kérdés azt majd mikor fogják megszerezni a terroristák. Nekik is van pénzük, hogy lefizessenek embereket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Clinton női elnököt szeretne látni 2012. május 7. hétfő | AN

Újabb sikeres dróntámadás zajlott 2012. január 22. vasárnap | RR

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos