Ronai and Ronai
AMERIKAI

Feltörték Asszad e-mailjeit 2012. március 15. csütörtök 13:26 | Rákócza Richárd Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Feltörték Asszad e-mailjeit
Damaszkusz – Asszadnak meggyőződése, hogy Rupert Murdoch maga a Sátán, az amerikai nagykövet pedig azzal volt elfoglalva, hogy az al-Kaidával fogjon össze az ő megbuktatására. A szíriai rezsim nem gyártja, hanem elnökének elhiszi a legvadabb elméleteket is.

Szíriában immár egy éve egyetlen nap erejéig sem szünetel a vérengzés, s az alavita diktatúra jobbára fegyvertelen polgári lakosság ellen folytat hadműveleteket, bár a kényszersorozott katonaságból egyre többen állnak át a felkelők oldalára. A halottak száma nyolcezer körül jár, és a világ mind erőteljesebben követeli Básár el-Asszad diktátor távozását. Az elnök mellett azonban kiáll a világ két nagyhatalma, Oroszország és Kína, amelyek a Biztonsági Tanácsban az Arab Liga kezdeményezésének is vétóval tartottak be.

Több elemző vetette fel, hogy a diktátor és londoni születésű felesége, Ászmá el-Asszad egyfajta szürreális pszichológiai buborékban élnek, teljesen elszigetelve az emberéletek ezreit követelő erőszaktól. Legalábbis erről tanúskodik – ellenzéki aktivisták és a Guardian szerint – az a mintegy háromezer email és egyéb dokumentum, amelyet az ellenzékiek Básár Asszad elektronikus levélládájának feltörésével szereztek meg.

Mobiltelefonnal rögzített harctéri jelenet Hama utcáin. A diktátor elhiszi a saját maszlagját

Az e-maiek – amennyiben valódiak – olyan diktátorról árulkodnak, aki egyszerre szentimentális és mindenre elszánt; ezek a tulajdonságok jellemezték Adolf Hitlert is. Asszad, aki állítólag a Sam@alshahba.com címet használta, iPadjén küldözgetett a feleségének népszerű amerikai countryzenét az iTunesról, valamint az Amerikai Tehetségek videói között is szívesen tallózott.
Teljes filmszakadásról tanúskodik Asszad esetében, hogy a jelek szerint elhiszi a saját maszlagját – erről árulkodik, hogy paranoiás leveleket küldözgetett minisztereinek és egyéb bűntársainak, amelyekben a soha nem létezett külföldi összeesküvés és ármány ellen kelt ki. Egy levél szerint az elnök képzeletében teljesen valóságos lehetőségként, sőt tényként él az, hogy a damaszkuszi amerikai nagykövet összefogott az al-Kaidával, és „arab halálbrigádokat” hozatott Szíriába, hogy az ő uralmát megdöntse.
A feleség szép, de sokba is kerül. Talán nem érzékeli, de hamarosan véget érhet a csillogás

Eddig azt lehetett hinni, hogy az összeesküvés-elméleteket az alavita diktatúra erre szakosodott titkosrendőrei gyártják, meglehetősen kevés fantáziával; most az látszik kiderülni, hogy erről szó sincs, maga az elnök eltökélten hisz jó néhány meglepő elképzelésben; ezek egyike, hogy Rupert Murdoch sajtómágnás személyében a Sejtán – maga az ördög, a Gonosz – testesül meg.
Rupert Murdoch. Nos, ha jobban megnézzük?…
Az e-mailekben a diktátor belső környezete előtt felfedi félelmeit és gyanakvásait. Október 16-án, amikor Navi Pillay, az ENSZ emberjogi főbiztosa nemzetközi összefogást sürgetett a szíriai polgárháború még véresebbé válásának elkerülése végett, Asszad az iPadjéről egy sor bizalmas emberének azt írta: Robert Ford, az Egyesült Államok Damaszkuszba akkreditált nagykövete a felelős „azért, hogy arab ’halálbrigádokat’ toborzott az al-Kaidához közel álló afgán, iraki, jemeni és csecsen egységekből, hogy a szíriai katonaság és rendőrség ellen harcoljanak.”
Ám a diktátor is ember. Básár Asszad – aki sokáig Londonban dolgozott szemészorvosként, és csak apja határozott utasítására lett elnök Hafez Asszad 2000-ben bekövetkezett halála után – mindig szentelt időt arra, hogy virágos nyelvezetű levelekkel hódoljon feleségének, nem egyszer szörfölt a neten, hogy kikeresse az asszony kedvenc klipjeit, sőt, egy ízben egy bűvésztrükköt, amiben kettéfűrészelnek, majd újra összeillesztenek egy embert.
Christian Louboutin szandik a tavaszi kollekcióból. Van, akinek Szíriában is ez a legnagyobb problémája
A feltört e-mailek arról árulkodnak, hogy Ászmá al-Asszad, aki egyébként az ak@alshahba.com címen volt elérhető, az elmúlt véres egy esztendőben is leginkább luxus bevásárlásokkal ütötte agyon az időt. 2012. február 3-án luxuscipők után böngészett a világhálón, és örömmel tudatta a férjével, hogy „hamarosan megjönnek a Christian Louboutin cipők” (amelyek párja 800-800 dollárnál kezdődik). Egy barátnőjétől azt kérdezte, látott-e valami érdemlegeset, amire az illető némi célzással így válaszolt: „Sajnos nem hinném, hogy a közeljövőben bármikor hasznosak lesznek” a luxusholmik.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Feltörték Asszad e-mailjeit , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Asszadnak mennie kell,ehhez nincs ketseg.Attol tartok,ugyanaz lesz ebbol az egeszbol,mint Egyiptom meg Libia,tehat rosszabb.
    Nem tartom kizartnak,hogy az al qaida ott lenne,ott voltak Libiaban is.
    Az amerikai media szerint az Usa hajlando lenne az afgan kormannyal leulni es targyalni a talibokkal.
    Talib ,al qaida mindegy.
    Ott vannak,ahol a celt szolgaljak……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Ha ilyen burokban el az urge akkor ugy fog jarni mint Causecou aki addig vart ameddig utolertek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  3. Szerintem is “fringe”-nek van igaza. Hagyni kell őket had irtsák egymást addig sem lövöldöznek Izraelre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Pedig amikor hatalomra került azt hittem egy normális ember kerül oda végre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. Valaki egyszer mondta: “Nincs a népnek kenyere? Akkor egyenek kalácsot.”
    Ez az illetõ késöbb elvesztette a fejét – szószerint. Madame Asszad is úgy járhat….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  6. Némelyik diktátor mind egyforma…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Geyza
    2012. március 15. csütörtök
    20:25

    Igen igen de altalaban a problemak alatt jon elo ki is az EMBER valojaban illetve ki tud EMBER maradni a legnehezebb helyzetekben. Sajnos OV is ilyen igaz bar nem hiszem, hogy verengzene de a hatalomhoz ugyanilyen gorcsosen kapaszkodik es nem tudja elfogadni, hogy letik mas fele gondolkodas, szemlelet vagy mas is jobb lehet mint a fideSS elgondolasa!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Rasszista levelek a zuglói polgármester címéről 2013. szeptember 5. csütörtök

Amerikai katonák érkeztek Jordániába 2012. október 11. csütörtök | AN

Törökország odavert Szíriának 2012. október 3. szerda | AN

Asszad adta ki a franciáknak Kadhafi számát 2012. október 1. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos