Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lázár György: A koldusok nagyvonalúsága 2012. március 8. csütörtök 4:51

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lázár György: A koldusok nagyvonalúsága

Nincs pénz Budapesten oktatásra, művészetre vagy egészségügyre, de a Balassi Intézet 250 ezer dolláros ajándékot (kb. 50 millió Ft) adott az amerikai Indianai Egyetemnek az ottani magyar program finanszírozására. A tanszék támogatását 2007-ben a Gyurcsány-kormány felfüggesztette, akkor elfogyott a pénz, de most a válság kellős közepén a polgári kormány megtalálta a költségvetésben a felesleges milliókat, és átutalták azt az Egyesült Államok egyik leggazdagabb egyetemének.

Az ajándékot még Michael A. McRobbie az egyetem elnöke is “nagylelkűnek” nevezte, a mostani válságos időkben Amerikában is ritka, hogy ekkora készpénz adomány érkezzen külföldröl. Én abban sem vagyok biztos, hogy szükségük volt a pénzre, hiszen az egyetem magánalapítványának vagyona 1,3 milliárd dollár (közel 400 milliárd forint!), persze udvariatlanság lett volna visszautasítani a budapesti ajándékot.

A pénz nem az Amerikában tanulni kívánó magyar diákokat segíti majd, annak egy részéből amerikai és kanadai állampolgárságú diákok jelentkezhetnek magyar egyetemekre. Fizetik a teljes tandíjukat, az orvosi ellátásukat, sőt még 12 ezer dolláros zsebpénzt is kapnak (kb. 2,5 millió Ft) a tanévre, csak jöjjenek minél többen. Természetesen hosszabbításra is van lehetőség, hiszen van bőségesen pénz, ha tetszik nekik Magyarország még egy évet eltölthetnek ott.

A polgári politikusok nem garasoskodnak, elvégre a Balassi Intézet feladata “a magyarság jó hírének” terjesztése. Arra azért ügyeltek, hogy a sokmilliós adományról a hazai sajtóorgánumok ne tudósítsanak. Jobb az ilyesmit titokban tartani, nehogy a megszorítások miatt már amúgy is feldühödött hazai egyetemisták megtudják azt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (36 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +53 ( 71 szavazatból)
Lázár György: A koldusok nagyvonalúsága, 4.8 out of 5 based on 36 ratings

  • Hozzászólások(34)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

34 Reader’s Comments

  1. “Nincs rá szó, és nincs rá fogalom” De nem lenne nagy veszteség, ha elszólítaná tőlünk őt az ég. Na vajon kit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (56 szavazatból)
  2. Nem csak az ilyen pénzkihelyezések felháborítóak. A bandához tartozó focit támogatók is “nagyvonalú építési pénzt” kapnak.
    Az orvosok pedig fillérekért dolgozzanak.
    A szomszéd iskolában pedig éhesek a gyerekek, a bölcsidíjat vezettek be gondozás címén.
    Itt egyre több a földönfutó, mert elárverezik a lakását kb 100 eFt hátralék miatt.
    Nem szólva arról, hogy saját tapsolóit is az adónkból “mozgatja” a beszédekhez a kormány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (65 szavazatból)
  3. Ne legyünk már ilyen kicsinyesek! Ha a Kedves Vezér kedvenc fogorvosa egymilliárd forintot kaphat, ha a feleség barátnője, a divatkreátor is egymilliárdot kaphat adóforintjainkból, akkor ezekhez képest az a szaros 50 millió forint nevetséges összeg.
    Hallhattuk: mi adtunk felhatalmazást a 2/3-nak, hogy kedvére garázdálkodhasson. Akkor legyünk csöndben, semmi háborgás!
    Meg amúgy is semmi vész, majd vetnek ki ránk újabb adókat, vagy lenyúlják a Nemzeti Bank devizatartalékait, beszüntetik a nyugdíjak folyósítását, lenyúlják a bankbetéteket is, oszt jó napot! Kit érdekel, hogy megszűnik a Malév, nem lesz magyar tömegközlekedés, hogy éhen döglik ez az ország, mert bedől minden?! A lényeg, hogy a Kedves Vezér uralkodjon felettünk az ő makulátlanul becsületes rablóbandájával!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +57 (69 szavazatból)
  4. Akit pénz és hatalom ígéretével vettek meg, azt tanulta és már hiszi is, hogy a tiszteletet, pártfogást venni kell, nem kiérdemelni. Szegény hazám.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (44 szavazatból)
  5. Semmi sem drága, hogy a külföldi médiát a javukra javítsák. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (35 szavazatból)
  6. Ugyan kit halmoz el kegyelmével ez a keresztény-nemzeti kormány ?
    Kiváncsi lennék – konkrétan – ki részesül e kegyben ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (29 szavazatból)
  7. „… persze udvariatlanság lett volna visszautasítani a budapesti ajándékot.”
    .
    Azt hiszem nem lett volna udvariatlanság. Nem titok (gondolom Amerikában sem), hogy milyen helyzetben van az ország, s az amerikai egyetem nagyvonalúsága lett volna, ha felajánlják ezt a pénzt a magyar egyetemek tanulóinak. Lehet szélsőséges a gondolat, de a holokauszt azért (is) tudott létrejönni, mert udvarias emberek nem kérdőjeleztek meg elfogadhatatlan dolgokat. Ha a mi kormányunk úgy véli, hogy a lassan vérrel és verejtékkel kinyögött adónkat hamis önfényezésre kell használnia, akkor jó lenne, ha egy más erkölcsű társadalom tükröt tartana elé. Mert különben miért is kellene elhinnünk, hogy más az ottani erkölcs?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (40 szavazatból)
  8. csak igy tovább, a nyomorgatáson kivül mihez értesz?
    mert az az áhitott korona csak a rá valo fejekre passzol,
    igy a tiedre soha nem fog kerülni,
    hiába szaladgálsz a pápához kézcsokkal

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (38 szavazatból)
  9. Kinyomtatni és az egyetemeken terjeszteni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (35 szavazatból)
  10. Tavaly a választások után szinte azonnal Erdélybe átutaltatott OV 230 milliót a magyarul tanuló diákoknak. Ezen felül ezek a gyerekek 20ezer Ft/fő segélyt is kaptak.
    Az itthoni gyerekek sok helyen éheznek, fagyok miatt bezárt az iskola a fűtés hiánya miatt.
    Nos. A két összeg 630 millió forint! Legyünk “büszkék” a kormányfőre, mert így mulat egy magyar úr!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (38 szavazatból)
  11. Bocsánat! Rosszul írtam, a helyes összeg természetesen 280 millió! Bocs.
    De a lényeg nem változik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  12. A sikkasztásnak egy furfangos formája ez.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  13. Nem kellene végre leszokni erről a “polgári “oldal,”polgári” kormány minősítésről? Ez egy jobb oldali kormány, szélsőjobb beütéssel. Nem polgári, nem konzervatív! Kinevezték magukat polgárinak. Ennyi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  14. Igen jellemző ez a Fideszre, csak úgy tobzódnak a hatalomban és a pénzben, hiába ez a nyolc év diéta kiéheztette a falkát. Most aztán mindent bele, hiába be kell pótolni az elmaradt éveket.
    Az persze nem számít, hogy gazdasági válság van, kevés és egyre kevesebb a munkahely, ők akkor is kipréselik ebből a szerencsétlen népből még a sz@art is.
    Hiszen ők nem csak tudják, hanem vallják is, hogy “akinek nincs semmije az annyit is ér!” Tesznek is róla gátlástalanul, hogy sokat érjenek.
    Adnak a fiuk az egészségre is, épülnek a stadionok egyre, másra, hiszen a vezér sportember, ezért aztán utánozni ezt a mini focistát köreikben sík .
    Meddig tűri ezt a Nép?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  15. gets
    2012. március 8. csütörtök
    08:47

    Pedig hidd el nincs az a penz ami javithana a megitelesukon!

    Magyarorszagon van penz palota orsegre 50 millioert, gazdag kulfoldi egyetemeknek adni 50 milliot, a focira is vannak milliardok hisz uj stadionok kellenek sot Azori szigetekre is utazhatnak roma strategiat tanulni szazmilliokert olyanok akiknek semmi kozuk az egeszhez. Ha ezt a soci kormany csinalta volna akkor habzo szajjal orditana navracsics sajtotajekoztatokon, hogy az adofizetok penzet pfatlanul herdalja a soci kormany! Jutalamak is tobb miliios szinten ropkodtek pl a Fovarosi Onkormanyzatnal csak mert nagy valsag van!

    Az mar csak hab a tortan, hogy a Bajnai fele csomag tartalekait herdaljak szet akire folyamatosan fujjolnak meg kopkodnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (31 szavazatból)
  16. A ” túlajándékozás” mindig sajnálatra méltó és megmosolyogni való!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  17. És mi minden lehet még amire milliók, milliárdok folynak el, de amiről mi, átlagemberek, nem tudhatunk, mert nem publikus…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  18. Afrikanizálódunk. Dél-Amerika már csak távoli vágyálom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  19. Tavaly még azt mondta orbán, hogy ha az IMF jön, ő elmegy. Ma pedig azért hőbörgött, mert ő már hónapok óta várja a delegációt a tárgyalóasztalnál, azok meg csak nem akarnak jönni (és hozni a zsét, mert a haverok már egyre éhesebbek). Most akkor mi merre mennyi? Nem értem az ellenzéket, ez egy akkora magaslabda, amit már régen le kellett volna csapni és ötpercenként ismételgetni minden médiában. Persze az is igaz, hogy itthon már fel sem kapjuk a fejünket, hogy lám, orbán megint hazudott. Ehhez sajnos már hozzá vagyunk szokva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  20. Mit írhatnék? Minden hozzászólás igaz. A terjesztéssel meg az a gond, ha én mezei állampolgár tovább adom a hírt pld erröl az adományról, nemcsak az átlagfideszes, hanem az átlagbaloldali is rávágja: “ezt csak kitalálták, hogy rontsák a fidesz tetszés indexét. Azért terjesztem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  21. “Nincs rá szó, és nincs rá fogalom” De nem lenne nagy veszteség, ha elszólítaná tőlünk őt az ég. Na vajon kit?
    Kit?
    Hát azt a szemét mocsok kibaszott mini duce-t.
    Hogy nem tudott az édesanyja annak idején fogamzásgátlót szedni!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  22. Ha valaki tud linket, akkor feltétlenül adja meg, mert ezt a szemétséget ezerrel kell Magyarországon és az egyetemeken terjeszteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  23. Elképesztő történet. El sem akarom hinni. Ha valaki tud erről bizonyítékot (mondjuk egy közleményt vagy valami hasonlót az egyetem elnökének a köszönetéről) vagy egy linket ami ezt megerősíti, az feltétlenül tegye fel a fórumba, mert ezt nem lehet annyiban hagyni.
    Köszönettel: Koterba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  24. Úgy gondolom nem sok teendőnk maradt a jövőre nézve.Márc.10-én és 15-én ki az utcára!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  25. http://www.hacusa.org/en/2011-press-releases/hungarian-studies-program-to-continue-at-indiana-university

    csak angol nyelvűt találtam

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  26. Magyar Studies Program Folytatás az Indiana Egyetemen

    Magyar ügynökség biztosítja $ 250,000 Alapítvány

    A doktori program magyarországi tanulmányok ismét kapható az Egyesült Államokban. A Balassi Bálint Intézet, Magyarország legfőbb kormányzati ügynökség a kulturális diplomácia, adományozott az adományával 250.000 dolláros Indiana Egyetem Bloomington létrehozni egy posztgraduális ösztöndíj a Magyar Studies Program.
    A 2009-es elnökségi ülés, az Amerikai Magyar Koalíció állásfoglalást fogadott el, hogy ösztönözze az adománygyűjtés Bloomington program egyik sarokköve a magyar jelenlét a felsőoktatásban az Egyesült Államokban. 2011 januárjában, a Koalíció tagjai fordult Balassi Intézet, hogy ösztönözze a gyors kifizetését a dotációs és felajánlotta további támogatását a programhoz.
    Alapítva 1979-ben, Indiana University Studies magyar program jelenleg az egyetlen olyan program, amely Észak-Amerikában kínál MA és Ph.D. Tanulmányok a magyar fok. A program erőteljes támogatást a magyar kormány 2007-ig, amikor a támogatást felfüggesztették. Ez a pénzügyi támogatás felfüggesztéséről lehetetlenné tette, hogy a program folytatásához. Azonban az új adottság, a program ismét a helyén.
    Michael A. McRobbie elnöke, Indiana University, elismerését fejezte ki a nagylelkű ellátottság és kijelentette, hogy a “hozzájárulás létfontosságú szerepet játszik a felemelő az egyetem gazdag hagyománya a tudományos kiválóság.” Ahogy ő fogalmazott levelében az igazgatónak a Balassi Intézet, “át a támogatást, az egyetem van jobb helyzetben, hogy továbbra is támogassák a kiválóságot a tanításban és a szolgáltatás, valamint a megvalósításához tudományos, elméleti és művészi törekvéseit.”
    Az alapítvány fogja orvosolni az anyagi nehézségek a magyar Studies Program, biztosítva a folytonosságot. Eközben a koalíció áttekinti további támogatásának lehetőségeit adománygyűjtő program.

    November 17, 2011 | Washington, DC

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  27. “az Egyesült Államok egyik leggazdagabb egyetemének”: attól IUB kissé odébb van, a leggazdagabbak 5 milliárd fölött kezdődnek, neki van 1,7.
    ” a mostani válságos időkben Amerikában is ritka, hogy ekkora készpénz adomány érkezzen külföldröl” ezt az elnök nem mondta, a szerző gondolja így, mert nem nézett utána, hogy más országok mennyi pénzzel támogatják a kutúrájuk-nyelvük oktatását az USA-ban
    “amerikai és kanadai állampolgárságú diákok jelentkezhetnek magyar egyetemekre” a pályázati kiírás szerint az IUB BA képzésének Hungarian Studies programjaira jelentkezhetnek a diákok. Forrás arra, hogy Maygarországra várják őket?

    Amúgy miért is baj az, hogy a magyra kormány nem hagyja teljesen kipusztulni a magyar tudomány és kultúra egyik legfontosabb, nagy tradíciójú ergyetemi bázisát az USA-ban???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (11 szavazatból)
  28. Nincs ok az elkeseredésre, a kormány más irányban is nagyvonalú:
    “Tudni kell, hogy a Tuvai Köztársaság a Turáni-alföldön, Belső-Ázsiában található, szkíta és hun síremlékei révén igen népszerű a régészek körében, nem véletlen, hogy a turáni sámánizmus kutatását a magyar kormány is anyagiakkal támogatja, ennek keretében került sor Oiun Adigzsi See Oglu sámán látogatására is.” http://nol.hu/belfold/20120310-es_nemzetkozive_lesz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  29. ivanka121
    Kell is a sámánkutatást támogatni, és fogadni egy sámánt egy finom úri keresztény országnak, ahol a keresztény gyülekezetek egy részét az adakozó állam kft.-sítette, ahol növekvő számban éhező gyerekek és katasztrofális gazdaság(?) van.
    Bravó! így NE tovább!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  30. Na, oknyomozni kellene, hogy kinek a kije jár arra az egyetemre, esetleg most adta be a felvételi kérelmét. Nem történik semmi véletlenül !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  31. A hazai iskolákban,óvodákban nincs kréta,WC papír,villanykörte,túlóra-,helyettesítés kifizetése……..stb,de e mellett támogatjuk a határon túl tanulókat,hogy magyar iskolába járassa a gyerekét.Akit csak pénzzel lehet erre rávenni,az milyen magyar?Így gyűlöltetnek meg mindenkit.Nem kell nekünk senki és semmi, mi vagyunk a legokosabbak,mindenki más hülye!Kivétel nélkül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  32. Az ámokfutót meg kell fékezni, felelősségre kell vonni, el kell számoltatni, tőle a társadalmat meg kell védeni, azaz: jól be kell zárni, kényszergyógykezelést is alkalmazva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. 2012. január 29. vasárnap

    Széles Gábor alábbi levelet írta Navracsics Tibor Miniszternek :
    _____________________________________________________
    Navracsics Tibor Miniszter Úr részére!
    Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
    Tisztelt Miniszter Úr!
    F. hó 12-i megállapodásunk szerint tisztelettel benyújtom a január 21-i “Békemenet civil demonstráció” c. rendezvényünk költségelszámolását. Kérem szíves intézkedését költségeim mielőbbi megtérítésére.
    Tisztelettel
    Széles Gábor
    Költségelszámolás
    Szervezői díj 21.700.000 Ft
    Buszbérlet: 80.000 fő x 1850 Ft 148.000.000 Ft
    Hideg élelem: 30.000 fő x 720 Ft 21.600.000 Ft
    Molinó anyagköltség: 724.000 Ft 724.000 Ft
    Aktivisták: 320 x 3.000 Ft 960.000 Ft
    Mécsesek, koszorúk: 1200 x 2.400 Ft 2.880.000 Ft
    Reprodukciós költségek (Orbán Viktor-kép stb.) 3.410.000 Ft
    Toborzási jutalék: 450 x 10.000 Ft 4.500.000 Ft
    Honorárium (Pataki A): 1.200.000 Ft 1.200.000 Ft
    Licenszdíj (Kubatov G.): 4.200.000 Ft 4.200.000 Ft
    Telefonköltség: 43.210 x 90 Ft 3.888.900 Ft
    Összesen: 213.062.900 Ft
    A Költségelszámolás áfa nélkül értendő, mivel Simicska Úr szíves ígérete szerint az alvállalkozók számlamentesen dolgoztak.
    Maradok tisztelettel,
    Széles G.
    __________________________________________________

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  34. jönnek a zamik meg a lengyelek…
    éjjen az internacionalizmus!?

    hát csoda, hogy a magyar fiatalok meg húznak el a francba? kiszorítják őket:P:P:P
    egy olyan országban, ahol a Corvinuson lassan díszdoktorrá avatnak egy jobbikost, ott mi a fenét remélhetnek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos