Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kertész Ákos nyílt levele az Amerikai Népszavához 2012. március 3. szombat 23:10

  • Hozzászólások(846)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kertész Ákos nyílt levele az Amerikai Népszavához

Kedves Olvasóink!

Az alábbiakban újra közöljük Kertész Ákos nyílt levelét abból az alkalomból, hogy Kertész Ákos Kanadába emigrált. Tesszük ezt azért is, mert az Amerikai Népszava szolidáris Kertész Ákossal, továbbra is kiáll az írói szabadság és a szólásszabadság mellett. Az Amerikai Népszava fontosnak ítéli Kertész Ákos levelét, álláspontunk szerint pontosan fogalmazza meg a magyarság mai problémáinak okát. Az Amerikai Népszava egyetért Kertész Ákos minden sorával, minden mondatával és minden szavával. Intelligencia és az általános iskola 6. osztályában elsajátított irodalmi elemzési képesség elég ahhoz, hogy azokat ne lehessen félreérteni. Kertész Ákos nyílt levele mély hazaszeretetről tanúskodik, a magyarság iránti aggodalom, a magyarság sorsával való forró azonosulás járja át. Kényszerű távozása, Magyarországról való menekülése igazolja minden sorát.

Magyarország szégyene, hogy a XXI. században egy zsidó származású írónak menekülnie kell a hazájából bármely írása miatt. Távozása újabb bizonyíték Magyarország fasizálódásáról.

Íme a tükör, lehet belenézni!

.

Kedves Bartus Laci!

Ez látszólag magánlevél, de én író vagyok, a magánleveleim (nagyon kevés kivétellel) is mind nyílt levelek, az én életformám az, hogy hangosan gondolkodom.

Nem léptem be a Kohányi Társaságba, és a tagdíjaimmal nem járultam hozzá – anyagilag is – az Amerikai Népszava online fennmaradásához; azt hittem elég, ha cikkeimet ingyen küldöm el a lapnak. Tévedtem. Ma már tudom, belátom, és igyekszem jóvátenni.

Aki egy kicsit is odafigyelt a publicisztikámra, tudja, hogy nem-igen foglalkozom a Fidesszel, egyszerűen nem érdekel. Unom, mert tudom. Két-három éve tudom, és hiába ordítoztam, hogy vigyázat, közeledik, figyelmeztetésem hatásfoka minimális volt.

Már az se nagyon érdekel, milyen a magyar. Egy ideig kerestem a mentségeket, de föladtam: nincs mentség. „Ezért a népért úgyis mindegy. Ebsorsot akar, hát akarja!”

Ami engem még érdekel, az a baloldal. Mert bár az én testre-szabott, morális alapú szocializmusom – aminek a lényege, hogy mindig az eltaposottak, a kifosztottak, a cserbenhagyottak, a nehézsorsúak mellett állok –, nem azonos soha az éppen aktuális „pártszocializmussal”, mégis ez az a közösség, amelyik hozzám legközelebb áll. És engem ennek a közösségnek a folyamatos árulása érdekel, mert ha nincs ez az árulás, Fidesz sincs.

Ezen a jobboldal röhög, a baloldal elereszti a füle mellett, mert pillanatnyi érdeke, hogy ne hallja meg. Amúgy persze létérdeke volna, hogy odafigyeljen, de addig ez a banda nem bír fölemelkedni, ezek is magyarok. Percemberkék. A jelenben élnek, akár az állatok. A valóságos állatokra gondolok, vagyis ez nem erkölcsi ítélet, egyszerű ténymegállapítás.

Ezért vagyok rémült, hogy ha még Te is berekeszted a szolgáltatást, végleg megszűnik számomra minden felület, és te tudod, hogy ez nem egzisztenciális kérdés. Nem ebből élek. Lassan semmiből se élek.

Én nem vagyok a kapitalizmus híve, de azt tudom, hogy olyan üzenetet kár föltenni a társdalom kommunikációs csatorna hálózatára, ami senki érdeklődését nem bírja fölkelteni. Amire semmilyen kereslet nincs. (Ettől még nem abszolutizálom a piacot.) De kétségbeesve látom, hogy be vagyok zárva az anyanyelv börtönébe, és amit én tudok, az nem kell senkinek, arra nincs vevő. Itt, ebben az országban, semmi nem történik, ha megjelenek, és akkor sem történik semmi, ha nem jelenek meg.

Szabad országokban a szabad embereket pedig meg sem érinti az a problémakör, amin én nem bírok keresztüllépni, amibe én beledöglök.

A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.

Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.

Így aztán nem is kapott soha föloldozást!

Mivel mindez a magyar jobboldal hitvallása, ideológiája, éthosza, csak a baloldal szelleme lenne képes változtatni rajta, csak a progresszív, haladó, demokrata baloldal volna képes megváltoztatni, és ezzel megváltani a magyart, méltóvá tenni arra, hogy az európai közösségnek (kis áttétellel: a szabad világ közösségének) egyenrangú tagja lehessen. A nyolcvanas évek közepétől, Gorbacsov föllépésétől kezdve nem lehet a szovjet-bolsevista elnyomásra hivatkozni. Azóta a baloldal már önmaga felelős önmagáért, a magyarságért, az országért. Önmaga felelős azért, mert elherdálta minden pozitív szellemi vagyonát, teljes történelmi örökségét Dózsa Györgytől Petőfin és Adyn át Károlyi Mihályig, Bibó Istvánig, Nyers Rezsőig, a kelet-német turisták előtt a határt megnyitó Horn Gyuláig, az örökölt médiahálózatával és infrastruktúrájával együtt, hogy teljes tudatzavarban, szervezetileg lerobbanva, kifosztva, védtelenül áll a diktatúra támadásával szemben. De közben az egész baloldali elit és tisztikar, beállt a harácsolók, a korruptak, a tolvajok közé, elárulva nemcsak az eszmét, de konkréten a baloldal közkatonáit is, mert sebesülten és haldokolva hátrahagyta őket a vesztett ütközetek után a harcmezőn, és sorsára hagyta a védelmére szoruló civil lakosságot is. És ahelyett, hogy az utolsó töltényig harcolna a diktatúra ellen, a kiskapukon át menti a rablott vagyonát és az irháját.

Mert belőlük is hiányzik az a négy alaptulajdonság, ami emberré tesz minket: az empátia, a szolidaritás, a tolerancia és a lelkiismeret.

Magyarországot vajon nem határozza-e meg a Simicska & Puch Co. működése? Természetesen bizonyítékom nincs, de lidérces álmaim, véresen logikus következtetéseim vannak, mint sok társamnak, barátomnak, elvbarátomnak is.

Mindezekről hol beszéljek, ha már nincs Amerikai Népszava sem?!

Én várom az AN online visszatérését, énrám számíthatsz te is minden olvasóddal – olvasóinkkal – együtt, és hiszem, hogy találtok megoldást, és ha csak egy kicsi is múlik rajtam, és képes vagyok rá, segítek, ameddig bírok.

Őszinte híved

Kertész Ákos

.

Kedves Ákos,

megtiszteltetés a leveled, ahogyan a cikkeid is azok, a barátságod is. Amint azt korábban is jeleztem, kizárólag a hírszolgáltatás áll le, vagyis az, ami pénzbe kerül. A híroldalak nem frissülnek a továbbiakban, amíg nem lesz rá fedezet, illetve csak olyan mértékben, amilyen mértékben én vagy néhány önkéntes munkatársunk ezt meg tudjuk tenni. A website online hírújság funkcióját kell felfüggesztenünk, minden más marad. Így maradnak a publicisztikák is, ezért ha bármikor írást küldesz nekünk, az meg tud jelenni, és megtiszteltetés lesz számunkra.

Egyébként pedig tudod, hogy mennyire egyetértünk a leveledben írtakkal.

Baráti üdvözlettel, Bartus László

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (729 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +173 ( 1493 szavazatból)
Kertész Ákos nyílt levele az Amerikai Népszavához, 3.7 out of 5 based on 729 ratings

  • Hozzászólások(846)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

846 Reader’s Comments

  1. http://mno.hu/belfold/nem-kell-kertesz-akos-a-kanadai-magyaroknak-1063145

    a magyar genetikusan alattvaló – igaza van – éljen bárhol a világon – ilyen a természete

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -17 (95 szavazatból)
  2. http://mno.hu/belfold/nem-kell-kertesz-akos-a-kanadai-magyaroknak-1063145 szégyen és gyalázat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -14 (42 szavazatból)
  3. @Navy wife

    Köszönet a linkért, elolvastam a cikket.
    ———

    Nem hittem volna, hogy így eldurvul a dolog és ilyen indulatokat kavar fel.

    Kertész Ákos író tud írni, a levele igen felkavaró és hatásos volt, talán ebből is ered a heves reakció.

    Nagyon reméltem, hogy kielégítő megoldás adódik, Kertész Ákos újra írja a gondolatait és megnyugszanak a kedélyek. Megértem a sok felkavart indulatot, de úgy érzem túl sok az indulat és indulatossággal ilyen kérdést nem lehet megoldani.

    Én személy szerint jobban örültem volna egy másik, helyreigazító levélnek Kertész Ákostól amellyel tiszta vizet önt a pohárba, és esetleg egy más magas színvonalú ellen írásnak a sértettektől amelyekben helyesen elmagyarázzák a szituációt az ő álláspontjuk szerint.

    -

    Gondolom ez lett volna a legjobb mert így újabb, kedvezőbb képet festhettek volna a magyarokról, míg az indulatos megtorlásból az érzelmek elszabadulásából a senki nem profitált és a sértettek sem éppen tüntették fel kedvezőbb színekben a magyarságot amiért állítólag fáradoznak.

    Nagyon elszomorító az egész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (40 szavazatból)
  4. K.Á. kimondta, hogy meztelen a király!
    Megbocsájthatatlan!
    Megbocsájthatatlan?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (48 szavazatból)
  5. K Á . levelében bennfoglaltatik a lényeg : csak egy dolog hiányzik a magyarból . A tények és cselekedetek ismeretéből fakadó reális helyzetértékelés. Minden más abból folyik. Itt az aktuális példa : Sitt Pál akárhogy is , de méscsak az “ELSŐ MAGYAR”. Hogyan lett az ? Jelen helyzetét miként értékeli ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (44 szavazatból)
  6. Nagy-papa (2012. március 29. csütörtök 06:53)
    Így igaz.
    Nem hiába a délibábok hazája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (35 szavazatból)
  7. Ezidáig úgy vélekedtem a mesterről, hogy még ha igaza is van, “aki szelet vet, vihart arat”, és ez a vihar őt most egészen Kanadáig sodorta.
    Most, hogy az egész levelet elolvashattam, azt mondom: kötelező olvasmánnyá kelleni tenni minden, önmagát baloldalinak tartó (hazudó?) egyén számára.
    Fej- és doktoricím-vesztés :) terhe mellett!!!
    (igrumburgum…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (49 szavazatból)
  8. hát ez nagyon szomorú cikk volt, és döbbenetes, hogy tényleg megtörtént. Azért bíztunk benne, hogy idáig azért mégse.. Kedves Ákos, remélem boldogabb élet várja, ne foglalkozzon velünk, most már a sok rabszolgának kell egyszer elkezdeni gondolkozni (nem szokásuk). Szerintem nem a zsigeri alantasságból, hanem a végtelen emberi butaságból, előítéletből és közönyből látunk többet. Persze nem mondom, hogy ez jobb. Nem kevésbé ijesztőbb a hívő ember gyűlölködése, kirekesztése és a megbocsátásra való képtelensége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (33 szavazatból)
  9. Dr. Csikai Klára

    Kertész Ákos Nobel díjas író Úrhoz hasonlóan fenyegetnek és üldöznek Magyarországon közel 3 éve, amióta a Családunk tulajdonát képező telek-ingatlan földhivatali térképét meghamisították, eladták, tettlegesen megtámad-tak, a helyi rendőrnővel élettársi viszonyra lépett az egyik elkövető a kihallgatás napján, (ügyészségi határozat van erről is), majd párhuzamosan indítottak ellenem különböző koncepciós eljárásokat arra a régi blöffre hivatkozással, hogy: “nem rendeltetés-szerűen használják az ingatlant”, mivel egy 19 éve fennálló-, a legmagasabb szintig kiépített ingatlan-maffia “játékát” zavartam meg.
    A helyi bíró a büntető tárgyaláson az elkövetők előtt fenyeget, hogy büntető eljárást indít ellenem. (Lásd: sokat tudok), a büntető bíró telefonon zaklat, 3-szor felhívott már a tárgyalások előtti napokon azzal, hogy: “nem lesz tárgyalás”.
    A polgári bíró pedig még 2011. júliusában megkérte a kérdéseimet a magyar jogi szabályozás és az uniós jogszabályok közötti különbségekre történő rá-világítás érdekében, majd ejtette a dolgot.
    Körülbelül 8 kg irat-anyaggal rendelkezem. Egy része már a Strasbourgi Bíróság előtt van.
    A volt ügyvédi irodámat magában foglaló irodaházba betörtek, s végül le-mondtam ügyvédi kamarai tagságomról.
    Bosszúból a lakhelyünkkel szemben engedély nélkül Kormányhivatalt nyitottak és a lakcímünket jelölték meg az interneten a Kormányhivatal címeként, elérhetőségeként.
    Dr. Budai Gyula Úrhoz írott közérdekű bejelentésemre 1 éve üldöz az az ügyészség és az a rendőrség karöltve, melyek 19 éve “”kiszolgálták” a földhivatali elkövetőket.

    Az alábbiakban vázolom az Európai Bizottsághoz mai napon megküldött kötelezettségszegési eljárás megindítása iránti kérelmemet, miközben
    a menekültkénti bevándorlásom körvonalazódik Kanadába.

    EURÓPAI BIZOTTSÁG

    Tisztelt Európai Bizottság !

    Az alábbi magyar jogszabályok hiányosságaival okozati összefüggésben több ezer ingatlan-„elvétel” történt 1993. évtől folyamatosan:

    Kérdéseim alapja alapvetően a magyar büntetőjogi szabályozások hiányából ered, továbbá a digitális ingatlan-nyilvántartás archiválásának az elmaradásá-ból, mely utóbbira nem kötelezi magyar jogszabály a földhivatalokat.

    1.// Az ingatlan-magántulajdon alanyi jogon „visszajár-e” az ingatlan tulajdono-sának, függetlenül attól, hogy a magyar büntető törvénykönyv egyáltalán nem szabályozza az ingatlan „elvételét”, csupán a dolgok elvételét minősíti „lopás”-nak, mely dolog fogalomban természetesen az ingatlan nincs benne.
    Ezáltal az ingatlan-magántulajdon magyar büntetőjogi védelme nem biztosított, hiszen bármely magyar ingatlan-tulajdont el lehet „venni” (arra vonatkozó bűn-cselekményi törvényi tényállás hiányában) a tulajdonosától úgy, hogy a bünte-tőjogi védelem hiányában a magyar polgári jog eszközei hatástalanok. A magyar polgári jog eszközei érvénytelenség iránti per esetében kötöttek az érvénytelenség jogcíméhez, melynél fogva a magántulajdon tulajdonoshoz történő „visszakerülése” egyrészt kétséges, másrészt hosszadalmas polgári perre kényszerülne a bűcselekmény sértett-károsultja, sikertelenül.
    2.// Szintén magyar büntetőjogi hiányosság: „bűncselekményből származó ingatlan elidegenítése”, mely nem minősül bűncselekménynek, azaz nem orrgazdaság, mivel csupán a bűncselekményből származó dolog elidegení-tése az orrgazdaság, az ingatlané nem, holott egy-egy ingatlan sok esetben egy élet munkájának produktuma, s még annyi büntetőjogi védelmet sem kap a magyar Btk.-ban, mint egy kerékpár.
    3.// A sikkasztás vonatkozásában a fentiek szintén helytállóak, tehát ingatlanra nem lehet elkövetni sikkasztást, csupán dologra.
    4.// A magyar ingatlan-nyilvántartás hiányosságai az alábbiak:
    A.) Az Inytv. szerint az ingatlan-nyilvántartás közhiteles, ellenben még csak említést sem tesz arról, hogy a papír alapú (manuális) nyilvántartás és a digitális ingatlan-nyilvántartás közötti eltérés esetén a digitális nyilvántartást hozzá kellene igazítani az alaphoz, azaz a manuális földhivatali térképhez, ill. a manuális tulajdoni laphoz.
    B.) Szintén a magyar jogi szabályozás hiányosságát bizonyítja az, hogy a magyar Nemzeti Kataszterbe ellenőrzés nélkül „be lehet nyúlni”, azaz földhivatali alkalmazottak úgy- és akkor változtathatják meg azok adattartalmát, ahogyan üzleti érdekeik és magánprofit-szer-zésük ezt megkívánja, hiszen a digitális ingatlan-nyilvántartást soha nem kellett archiválniuk, mivel az archivá-lásra magyar jogszabály nem kötelezte őket.
    A magyar ingatlan-vagyonok digitális nyilvántartása 1993. év óta folyamatosan biztosította- és biztosítja jelenleg is a mozgó bűnözést, a magyar tulajdonosok megkárosítását, melyek ellen a magyar polgári jog nem tudott védelmet bizto-sítani, hiszen a magyar földhivatali bűnözők ellen az elmúlt 19 év alatt egyetlen polgári per sem vezetett eredményre, s a több ezer károsult egyike sem kapta vissza az ingatlan-tulajdonát. Mondom ezt azon tények alapján, hogy a magyar rendszerváltást követően az első károsultak voltunk az ingatlanunk (váci 328/2. hrsz.) tulajdoni lapja digitális bűnözésének megvalósításával, továbbá az el-múlt 19 éves ügyvédi gyakorlatomban sorozatosan tapasztalt hasonló esetek kapcsán.
    C.) Az a magyar rendőrség és az a magyar ügyészség, amely bármely földhi-vatali digitális bűnözést „nyomozott”, nem fért hozzá a Nemzeti Kataszterhez, tehát nem tudta (még ha akarta volna sem) leellenőrizni, hogy a földhivatali hivatalos személyek megváltoztatták az ingatlan adatait okirat nélkül, önkényes alapon, üzleti érdekeik- és profitszerzésük céljából.

    (((Az ilyen és hasonló ügyekből lett milliárdossá pl. egy földhivatali vezető, s azért tudott mindez 19 éven keresztül folyamatosan működni, mert felépítette a feudalizmusból ismert ún. vazallusi rendszert, azaz hűbérbirtokokat adomá-nyozott annak is, aki éppen vizsgálódni készült ellene.
    Csakhogy a „hűbérbirtok” nem a sajátja volt, hanem más személyektől elvett. Először a saját nevére íratta, majd mint hivatalos személy védettséget élvezett, és tovább értékesítette más vagyonát. Így jutott pénzhez is, az ingatlan-nyilván-tartási adatváltoztatások által pedig ingatlanokhoz, ill. több ezer AK-hoz.)))

    5.) Az ingatlan-magántulajdon ilyen mértékű semmibevételét lehet-e, kell-e tolerálni?
    A magánjavak ellenszolgáltatás nélküli elvételét el kell-e tűrni?

    A fentiekben hivatkozott magyar szabályok nincsenek összhangban az európai uniós joggal, továbbá a magyar jogszabályi hiányosságok nem biztosítják a tulajdon védelmét és a magánjavak élvezetéhez való jogot.
    Lásd: Kiegészítő jegyzőkönyv az emberi jogok és alapvető szabadságok védel-méről szóló egyezmény 1. Cikke, mely szerint: „Minden természetes vagy jogi személynek joga van javai tiszteletben tartásához. Senkit nem lehet tulajdoná-tól megfosztani.”

    A digitális ingatlan-nyilvántartásra épült földhivatali bűnözés egyidejű annak 1993. évi létrejöttével, mellyel szemben több ezer ingatlan-tulajdonos sikerte-lenül lépett fel polgári perben, a büntető eljárások pedig a virágzó magyar korrupció miatt megszüntetésre kerültek.

    Kérem a Tisztelt Európai Bizottságot, szíveskedjen Magyarország ellen kötele-zettségszegési eljárást kezdeményezni, hiszen a fentiek a nemzetközi befekte-tői környezet hiányát jelentik.

    2012. 04. 25. Tisztelettel :

    Dr.Csikai Klára
    ügyvéd
    e-mail: ugyved@digitalvac.hu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (45 szavazatból)
  10. Köszönet Kertész Ákosnak azokért a pontos megfogalmazásokért, amit e levelében leírt. Minden szava igaz, amit egy minimális EQ-val (nem kell ehhez IQ) rendelkező ember a mai Magyarországon érez:
    „….hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.”
    Ez történt vele is. Elüldözték mert tükröt mert tartani ez elé a mocskos banda elé. Akkor lesznek bajba, amikor már minden ilyen embert elüldöztek és nem lesz, aki eltartsa ezt a lusta agyatlan bandát. Ez az a szituáció amire Ő ezt írta: „A jelenben élnek, akár az állatok. A valóságos állatokra gondolok, vagyis ez nem erkölcsi ítélet, egyszerű ténymegállapítás.”
    Felháborító hogy egy magyar írónak – a vallási hovatartozást itt nem tekintem mérvadónak – a véleménye megfogalmazása miatt el kell hagynia az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (60 szavazatból)
  11. Kertész Ákos levelének olvasása közben gondolataim elkalandoznak . Milyen büszkék vagyunk – és hirdetjük is, – hogy az egy főre eső NOBEL – DIJASOK – KAL
    megelőzünk technikailag fejlettebb országokat . Ez igaz is, de azzal már nem
    DICSEKSZÜNK, hogy ezek az EMBEREK HOL ÉLNEK ILLETVE HOL.ÉLTEK és milyen megbecsülésben részesültek vagy részesülnek.. Ezekkel már nem
    mert be kellene vallani , hogy ezek az emberek – megőrizve anyanyelvüket a Magyart – idegenbe kénytelenek voltak élni és most a történelem ismétli magát !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (34 szavazatból)
  12. Niincs magyar nincs zsido, nincs semmilyen rassz, Isten van, es nepek es nemzetek, ki ki a maga oldalarol. Pusztan a demagog nemzeti es etnikai destruktiv elemek szetvalasztani probalo negativ magatartasainak megnyilvanulasait tapasztalhatjuk meg az elmult sok evtizedekben…mi az eredmeny? Itt tartunk, ember embernek farkasa, ember uralkodik a masik ember karara! Barki is okoskodik, hasztalan, mert az elmult evtizedek es a törtenelem, tetszik vagy nem, megmutatja a valodi igazsagot, a vilag nyomorban el es szenved, ehezi az igazsagot, nelkülözi a törvenyt, mert eltiporjak a szegeny igazat, a törvenytelenseg a tetöfokara ert…egy igazsag van, es az mar itt van a kapu elött, mint a tiz szüz eseteben………felebredni mar kesö, okoskodni, ostobasag! Persze mas az ha a hülye okoskodik, vagy az okos hülyeskedik, vetted???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (17 szavazatból)
  13. Boldog születésnapot !
    http://evitae.wordpress.com/2012/07/18/nyolcvan-egy-masik/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  14. Kedves Ákos! Nagyon hiányzol.Nélküled rosszabb ez az ország. Sok boldog munkás évet neked. Hogy velünk mi lessz??????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (32 szavazatból)
  15. Ez viszont szorosan kapcsolódik:
    http://mariablogja.wordpress.com/2012/08/23/fogy-a-fideszes-diszno-kampanyolni-indul-lazar-janos/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  16. Az utóbbi pár hét magyarországi eseményei sajnos igazolják Kertész Ákos véleményét. Ez borzasztó. Szomorúsággal tölt el, hogy Kertész Ákoshoz hasonló, tisztességtől és felelősségérzettől átitatott lelkű emberek kénytelen elhagyni hazájukat. Az meg még borzasztóbb, hogy mi – akiknek nincs hova mennie – kénytelenek vagyunk elviselni a tébolyodott hatalomimádat és ragaszkodás minden következményét, azt hogy nap mint nap hazugságaikkal megaláznak, kiközösítenek, lekezelnek bennünket baloldali gondolkodásúakat, a kiszolgáltatott, a szándékosan elszegényített emberek millióit. A világ megvetését vagyunk kénytelenek eltűrni a dilettáns, öntelt, egyéni anyagi érdekeket érvényesítő kormányzati ténykedés miatt. Eltűnt a becsület, a szakmaiság, az empátia a rászorulók és elesettek iránt, a valódi, tiszta keresztényi szeretet. A hatalom arroganciája, pökhendi kivagyiság, a megfélemlítés uralja hazánkat. Elviselhetetlen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (33 szavazatból)
  17. Igen, induljunk ki abból, hogy a tudomány a megfigyelt jelenségekre épül, azt értelmezi. A tapasztalat egyelőre alátámasztja azt az állítást, ami ugyan Kertész Ákos szerint (mint mondat) nem létezik, de azért mindenki elolvashatta.
    Ez ilyen sommásan ellenkezik ugyan egyéb irányú ismereteimmel, de nem engedek a kogniztív konzisztencia fenntartására irányuló belső késztetéseimnek.
    .
    Ez az álláspontom csak akkor változik, ha a magyarok statisztikailag jelentős hányada tetteivel, viselkedésével cáfolja meg. (Ezen nem azt értem, hogy pl. jól főbe kólint, hanem hogy nem fogadja el a szolgalelkek szerepét, és megpróbálja visszavenni szabadságát a nemzeti jelszóval őt kábító fasiszta maffiától.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  18. Sajnálom Kertész Ákost, mert Kanada szabadságot és biztonságot ugyan adhat, de hazát nem. Lényegében egyetértek vele, ám megengedôbb vagyok a magyarokkal szemben. Bestiális, lélekroppantóan gyilkos terrorral torolták meg e nép minden rabigát lerázni szándékozó kísérletét, legutóbb például 56-ban (nem a kádári megtorlásra gondolok), s nem állt ki értük senki. Nem akarnak ebsorsot, de nincs meg az a hagyományuk, az a kultúrájuk, hogy képesek legyenek tenni a nyomás ellen, hogy képesek legyenek kiállni saját magukért. Ez a beidegzôdés csak akkor változtatható meg, ha tudatosan fellépünk vele szemben. Ha mindenki elmegy, aki látja és érti a történéseket, nagyon sokáig fog tartani. Ám a mostani kormány eltakarodása után ezzel is foglalkozni kell. Ha még élünk, ne felejtsük el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (19 szavazatból)
  19. Stumpné Bekes Margit

    Remélem hamarosan eljön az idő,amikor Kertész Ákos visszatérhet hazájába! Mert ilyen emberekre nagyon nagy szüksége van a Hazának,nem engedhetjük meg azt,hogy külföldre távozzanak.!!!
    Egy témában szeretném kiegésziteni levelét: Vajjon az MSzP miért nem firtatja a magyar-svéd Grippen szerződést??! Azt suttogják az őszi szelek,hogy a csússzópénzből ők is részesedtek……….Akkor miről is beszélünk magyar honfitársaim?! Hol a baloldali MSzP hitelessége?! Igy sajnos nehéz küzdeni a hatalomért baloldali barátaim……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (14 szavazatból)
  20. http://atv.hu/cikk/video-20121023_ilan_mor
    Továbbra is aktuális, hogy terrorizmusnak minősítsék a náci, rasszista jelenségeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (15 szavazatból)
  21. Stumpné
    Poltnak kiadnák a vizsgálatok eredményét a svédek, ha kérné.
    Decemberben lesz az angol gróf vesztegetési tárgyalása, ott több minden kiderülhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  22. neo 2012. november 22. csütörtök 23:59
    “elnézést kér a tórában, a zsidó enciklopédiában (nem véletlen kisbetűvel) a gój-okról írt mocskolódásaikról”
    .
    Milyen fordításban, melyik kiadásban olvastad? Idéznéd?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (9 szavazatból)
  23. neo
    “zabálja a moslékot” – idáig jo volt együtt zabálni a moslékot a disznókkal?”
    .
    Félreérted. Átvitt értelemben használta K. Á., mégpedig olyan értelemben, hogy a kormánypropagandát zabálják, ami a folyamatos kétkulacsosság -a külföldön és belföldön elhangzó szövegek ellentéte, a hazai médiában terjesztett hazudozások – a független tájékoztatás helyett – a moslék szintje. Nem volt ez mindig így, emiatt annál feltűnőbb a nép kábítása, pártpropaganda szintű beetetése.
    .
    “Holocaustért egyedül a magyar a felelős”
    .
    Teljes szövegkörnyezetben:
    “Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.
    Így aztán nem is kapott soha föloldozást!”
    .
    Figyelmesen olvasva K. Á. véleménye szerint a magyar nép az egyetlen – beleértve politikai vezetőit is -, akik nem vállalták ország-világ előtt a felelősséget a Holokausztban játszott szerepük miatt, akik nem ítélték el nyilvánosan a deportálásokat, akik nem határolódtak el Horthy-éra esztelen hadüzeneitől és katonáik harctérre vonultatásától, embertelen kiszolgáltatottságba taszító törvénykezésitől, szemben például a német néppel.
    .
    Némi irodalmi jártassággal Kertész Ákos szavai pontosan értelmezhetők. Remélem, a fenti kiegészítéssel már sikerül követni és a lényegét megérteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (17 szavazatból)
  24. Kedves neo es Proaktiv,
    a neo által idézett bibliai részek a tipikus antiszemita vádak alapjai, milliókat öltek meg ezek alapján, miközben ezek a szöveg kiforgatásai. Az Amerikai Népszavában nem nyitunk vitát antiszemita tézisek alapján. Köszönöm a megértésüket, Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  25. admin
    Helyes, egyetértek vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  26. Kedves neo,
    ne beszéljünk mellé, ne beszéljen “tényekről”, Ön antiszemita. Ha eddig nem tudta, most megtudta. Keresse a gyógyulást. Az Amerikai Népszavában nem tűrünk antiszemita uszítást. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  27. Kertész Ákost nagyon szeretem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (16 szavazatból)
  28. Nagyon nagy a sikkasztás és a korrupció Győri önkormányzatnál a vasutállomással szembeni épületbe. Feketén vásároltak titkosszolgálati eszközöket otthonukba azzal játszanak van egy weboldalam is erről:
    https://sites.google.com/site/elmemanipulacioellenimozgalom/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  29. tisztelhölgyeimésuraim

    .
    .
    Tisztelt MűvészÚr – Kedves Ákos!
    .
    Engedd meg, hogy egy magyarországi eseményről tájékoztassalak.
    Egy hete, Szombathely városában a katolikusok “engesztelő szentmisét” tartottak néhai Bárdossy László háborús bűnös miniszterelnök lelki üdvéért, akit a Népbíróság ítélt halálra.
    E hír persze egy dolog, azonban az teszi igazán pikánssá a jelenséget, hogy egész Savariában nem akadt egyetlen búsképű lovag, egyik oldalról sem, aki legalább reklamált volna. Az, hogy a jobboldal nem reklamált, hát az érthető, hisz a legnagyobb valószínűséggel ők szervezték ezt az “akciót”, de hogy még a szocik sem, nyitották ki aszájukat, akiktől ez legalább elvárható lett volna, az már az ő súlyos szégyenük. “Drága Bolgár úr” rákérdezett a vártosi vezetőjüknél, aki annyit mondott, hogy “abban a templomban, ahol az ő esküvője történt, hogyan is reklamálhatott volna ?” (!)
    …És még mondja azt valaki ezek után, hogy a magyar nem alattvaló nemzet.
    Nagyon jó egészséget és boldog ünnepet kivánok a te valódi hazádból
    Szeretettel: t.h.u.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (16 szavazatból)
  30. Tisztelt Kertész Ákos úr, minden tiszteletem az önné, mint ahogy sok Magyar is így gondolja, de az én véleményem az ,h itthon kellett volna maradni és harcolni ez a kormány,s véleménye ellen. s akkor itthon mindent elkellet volna mondani, s mindenki ön mellet áll , de így távolról .Gondoljon bele, h aki nem teheti meg ,h elmenjen s nincs szavának hatása, akkor kifog érte kiállni.Ez az én véleményem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (9 szavazatból)
  31. Tisztelt Kertész Ákos!
    Ön elmenekültnek nyilvánította önmagát. Kényelmesebbnek találta, talán kora miatt érthető okból, a menekülést. Mi maradtunk. Talán a korunk miatt.

    “Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.
    Így aztán nem is kapott soha föloldozást!”

    Én sem hallottam ilyet. Bezzeganémetek! Idág hallottam amikor sokmillió német zengte bűnbocsánatért az imát!

    De csak azért, hogy Kertész Ákos teljes tájékozatlanságát bemutassam a NÉPszavának, ami köztudottan baloldali érzelmeket táplál, így már a megjelenés előtt figyelmeztethették volna Önt: Horn Gyula megtette 1994-ben, amiért kapott hideget-meleget egyaránt.
    Idézet: “Horn Gyula ugyanis 1994-ben azzal kezdte miniszterelnöki pályafutását, hogy a kormány nevében bocsánatot kért a zsidóságtól a második világháborúban elpusztított áldozatok miatt. (E gesztus akkor a kedélyeket olyannyira felbolygatta, hogy a „szélsőjobboldali bajkeverőként” számon tartott Mónus Áron a magyar nemzet rágalmazása vádjával feljelentette a szocialista politikust.)”

    Persze csak a kormány nevében tette és nem a nemzet nevében … így tulajdonképpen igaza van. Nem tudtunk egy olyan politikust sem odatenni akinek ez eszébe jutott volna. Mónus Áron viszont ezt az egész nemzetre érvényesnek tekintette ami szerintem elég autentikus.

    Hamurabbiilag: ha nincsenek rasszok, genetikasan alávaló magyar rassz sincs. Vagy mégis? Mindegy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  32. Tisztelt Kertész Ákos úr, lehet ,hogy nem vagyok elég tájékozott, de úgy tudom ön sem mondta még: TISZTELET A KIVÉTELNEK .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  33. Tisztelt Iro Ur!

    On jo helyre jott. Gondolom, hogy a keleti part korul talalt valahol otthonra. En a nyugati reszen elek, igyhat utunk valoszinu soha nem fog keresztezodni ebben az oriasi orszagban. Nekem megtiszteles lenne az iro urat magyarosan megvendegelni. Kanada egy jo orszag, itt minden bekes, joindulatu ember otthonra talal. Remelem, hogy lesznek emberek akik majd atsegitik ont a honvagyos idoszakan. Nem mindennek orulok ami itt tortenik, kulonosen a jelenlegi kormannyal vannak nezeteltereseim, de szegyent eddig meg soha nem ereztem amiatt, hogy negyven eve kanadai allampolgar lett belolem. Most mar az erzelmek is inkabb ehez a sok szinu, sok faju nephez kotnek. Julius elsejen menjen le a parkba unnepelni. Akkor fogja majd igazan latni, hogy milyen sokfele nephez kototte az eletet. Welcome to Canada Mr Kertesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  34. Igaza van Kertész Ákos Úrnak! A sok talp- és seggnyaló megkapta a magáét. Itt nem kell kívételkedni! Akinek nem inge nem veszi magára. De német hangzásu névvel is lehet, valaki magyar író, mint jómagam. Nem azért ajánlom a könyvemet, mert én írtam, hanem aki olvassa, jókedve legyen! A jókedv vonzza bőséget! Ha ez tudatosul, akkor már első lépés tettünk a kilá-
    balás felé, amely a magyart letargikusnak, vesztesnek tartja. – Kérem olvassa:
    http://www.smashwords.com/profile/view/samsolager – Garantált szórakozás,
    .mosoloy, nevetés jókedv. Ránkfér! íüdvözlettel: a szerző
    Vodafon számla 11

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (6 szavazatból)
  35. Az a legnagyobb baj itthon, hogy elvesztették az emberek a hitüket! Már nem hiszenk, pontosítok: nemcsak Istenben, de saját magukban sem. Nem hisznek a rendeletekben, nem hisznek a kormányban, mert nem érzik az ország védelmét, a biztonságot, ahol a magyar embert védik a rendeletek, határozatok stb. Az emberek ellustultak, kevesen olvasnak, a színházak is fél házzal játszanak (többnyire). Miért is? Azért, mert az emberek többsége, a reménybeli nézők, a színházjegy áráért inkább valamelyik áruházlánc élelmiszer osztályán ételt vesznek az asztalukra. De van úgy, hogy a legaktuálisabb csekket fizetik be, a másikat tolják, tologatják – egyik hónapról a másikra.
    Magukba fordultak, fáradtak és reményt vesztettek. Igaz Matolcsy Úr kimondta, hogy az alig 50 ezer forintból is meg lehet élni. Szerinte. Egy panellakás fenntartása majdnem ennyi, akkor még nem beszéltünk a közlekedésről, gyerekről, pelenkáról, orvosságokról és némi életről. A némi életbe a kultura is belefér(het)ne. De nem fér! Sem a könyv, sem a színház. A művészfilmeket meg sem értik, inkább az agymosó “sikersorozatok” foglalják le a szürke állományukat.
    Minek is lázadjanak? Kinek? Úgysem történik semmi. Semmi a világon. Az ország házában meghozzák a magyar ember elleni törvényeket, megy a parasztvakítás – ezerrel. No, meg a saját vállukat veregetések… Most éppen az oktatást, egészségügyet teszik tönkre.
    No, meg a még itt élő magyar embereket.
    *
    Most meglepődsz kedves és tisztelt Olvasóm! Ha rajtam múlt volna, bevezettettem volna a regisztrációt! De olyan módon, hogy kötelezően el kellene menni szavazni. Aki nem megy el, orvosi-, egyéb igazolás ellenében marad(hat)na távol. Véleményt kell(ene) mondani, sőt ki kellene már mondani az igazságot: Istenem, add meg a magyar népnek az okos, döntésre képes, Magyarországot és annak népét felemelő kormányát. Istenem add meg minden magyar embernek a hitét. Ne alamizsnát, de hálót adj! Munkát, hogy pénze és békéje legyen.
    Istenem add meg, hogy emberként éljünk itthon, de legfőképpen megbecsült magyar állampolgároknak érezzük magunkat.
    Sok a kérés Uram tudom, de nagy szüksége van ezek teljesítésére a magyar népnek.
    Miért is?
    Elbutulva bámuljuk a tévét, esszük a zsíroskenyeret – már ha jut! – A gyerekeinket az utca neveli, mert belefáradunk a napi 12-14 órába, mert ölelni sincs kedvünk, ezért gyerek sem születik.
    Közben egyfolytában halljuk, hogy nemzetünk elöregedik.
    Istenem, adjál békés, emberi életet. Itthon, Magyarországon.
    Ámen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  36. Kertész Ákos nem most ment el.
    Ezt a levelét is jóideje megírta. Minden szava igaz, amit azóta az idő is igazolt. Soha olyan időszerű nem volt a véleménye, mint napjainkban.

    Örülök annak, hogy az Amerikai Népszava újból közreadta:
    Kötelező olvasmányként kéne elolvasni minden baloldali érzelmű Embernek.
    Hogy tudjuk magunkat mihez tartani: Ettől a kormánytól “kegyelmet” nem kapunk.” Kertész Ákos szerint nem is érdemlünk.

    Hogy miért? Arra választ Bartus Lászlótól kaphatunk, az összefogásra képtelenségünk okán. Egy Ember, egy párt lehet/ne/ a baloldal vezére, ha hagynák érvényesülni, nem állnának be a karaktergyilkosok közé az irigység és a politikai impotencia képviselői.

    Rajtunk már az ima sem segít. Talán ha az “Úr” még néhány csapást mér ránk, észheztérhetünk. De erre a valószínüségszámítás sem nyújt garanciát. Igaza van Kertész Ákosnak. Az ALATTVALÓSÁG belénk van kódolva

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  37. Az eredeti levél több, mint egy éve íródott, azóta többször idéztük K.Á.-t, hogy mennyire igaza volt.
    Félreértették, mert félre akarták értelmezni. Az erős részek, szavak igenis szükségesek, ahhoz, hogy sikerüljön ezt a langyos vizet felrázni.
    Azóta a levél sokkal időszerűbb lett, sajnos! Rosszabb a helyzetünk, már nem is beszélhetünk demokráciáról, alkotmányos rendről, egyáltalán rendről. Egyre többen éheznek és fáznak.
    Normális országban az ellenzék összefogna és tenne valamit, többször, nagy csapatban kimenne az utcára, sztrájkolna….Itt csend van és széthúzás.

    Végezetül, ami pedig nagyon fontos sokunknak:Remélem kedves Ákos jól van, nem háborítják, azt is szeretném, ha írogatna..ha.nem lenne ott kinn magányos…
    Nagyon üdvözítő lenne, ha újra itt élne, mert ez már olyan ország, amely megérdemli Önt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos