Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Ülő Bika nem zsibbad 2012. március 15. csütörtök 16:50

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Ülő Bika nem zsibbad

Keresem a megfelelő dakota közmondást, de mivel Ülő Bika sziú volt (hunkpapa, ha már mindenünk a pontos meghatározás), talán nem is lenne ideillő, már csak azért sem, mert én a Nagy Magyar, nem kevésbé Nemzeti Ülésről akarok értekezni, amit miniszterelnökünk mutat be saját elmondása szerint.

A párhuzam egyébként azért nem erőltetett, mert Ülő Bika elég szigorú csávó volt, mondhatnám, hogy durván reagált szuverenitásának megsértésére, elég csak a Little Bighorn-i csatára gondolni, minek keretében megsemmisítette a fehérek seregét, és nem ejtett foglyokat.

Kétségtelen azonban, hogy nem is kért tőlük készenléti hitelt, nem jelentkezett fehérnek az első adandó alkalommal, ráadásul a saját földjén harcolt a megszállók ellen, akik éppen azon voltak, hogy úgynevezett civilizáció keretében kiírtság őt és társait.

A mi Nemzeti Ülő Állatunk már két hónapja ücsörög a tárgyalóasztalnál, de a béna és udvariatlan IMF csak nem hajlandó leülni vele tárgyalni, pedig ő türelmes, állítólag még a mosdóba sem ment ki a két hónap alatt, így születtek meg a sarkalatos törvények és az alaptörvény.

Két hónap hosszú idő, a meghatott nép üdvözli és helyesli Orbán Viktor kitartását, és jogos dühvel fordul a gonosz Bank ellen, amelyik ilyen faragatlanul bánik egy önálló állam vezetőjével, ráadásul az IMF a mi bankunk, hogy rohadna meg. Decemberben hazahúztak bejglizni, és azóta is elfelejtettek visszajönni, biztos várják a húsvétot, mert ezeknek a karvalytőkéseknek minden fontosabb az üzletnél: család, vallási ünnepek, tévéműsor, síugrás, mittudomén.

Van egy barátom, aki az utolsó beat-költő, és nem hatalmazott fel, hogy a nevén nevezzem, de esküszöm, hogy létező személy, tehát ez a barát már vagy harminc éve ül, mert egyszer kitalálta, hogy a világ tartozik neki. Nos, nem csak úgy általában, hanem konkrétan 500 millió dollárral, és amíg meg nem adja, addig ő bizony ülni fog, nem hajlandó dolgozni vagy sétálni, csak ül és várakozik, cserében viszont megfogadta, ha megérkezik a lé, felépíti belőle, pontosabban a feléből, Mozart szobrát, mert nagyon szereti Mozartot.

Lennének odds-aim, hogy melyiküknek érkezik meg hamarabb a tárgyalópartnere, de nincs kedvem elrontani az örömüket, ha egyszer szeretnek várni, akkor várjanak. Csak arra próbálom felhívni az olvasó figyelmét, hogy várni olyasmit érdemes, ami egyszer megjön. Nyugdíj, miskolci sebes vonat, villanyszámla, szirénázó mentőautó a kormányfőért, mivel ezek a dolgok biztosak, jönnek akkor is, ha nem várják őket, tehát a várakozás ténye és a bekövetkező események szinkronban vannak, míg az 500 millió dollár és az IMF egyáltalán nem fog jönni, hiába várja bárki, mert az ilyesminek feltételei vannak.

500 millió dollár például akkor érkezik, ha valaki ötezer évig dolgozik ügyvédként az Egyesült Államokban (na jó, +/- ezer év), de közben nem veszi fel a fizetését, mert valami szép dologra gyűjt (Mozart szobor), aztán amikor leteszi a munkát és visszavonul kertvárosi otthonába, jelzi cégének, hogy utalhatnak.

Az IMF esetében ennél valamivel könnyebb a helyzet, mert az EU és a Valutalap világosan megmondta, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy tárgyaljanak. Nem sorolnám fel mindet, de a lényeg az, hogy legyünk szívesek normálisan viselkedni, ne szarjunk bele a kézbe, ami enni ad, igyekezzünk demokratikusan kormányozni és ne építsünk klerikálfasiszta államot, mert az rosszul mutat a térképen.

Ha ezekkel megvagyunk, akkor jönnek és tárgyalnak. Ha nem, akkor zsibbadtra ülhetjük magunkat.

Na, mármost én és a szomszédban lakó Krizsán Pista bácsi nincs abban a helyzetben, hogy klerikálfasiszta államot építsen vagy ne építsen, ilyeténképpen kénytelen vagyok úgy értelmezni az elvárásokat, hogy Orbán Viktorra vonatkoznak. Amennyiben pedig így van, akkor nem az asztalnál kéne ülni, hanem rohadt gyorsan megváltoztatni néhány törvényt, kirúgni néhány embert, mintha ők tehetnének az egészről és jelezni, hogy kész van.

Ennyi az egész, még egy folyamatosan leépülő politikus is megértheti, ha odafigyel.

De nem figyel oda, csak a hangokra, amelyek a fejében szólnak, és azok azt javasolják, hogy várjon.

Ennek csak egyetlen kimenetele lehet: megérkezik Buffalo Bill, beveszi őt a cirkuszába, és Orbán Viktor szerte Európában önmagát fogja alakítani, amint ül az asztalnál és várja a tárgyalódelegációt. Nem lesz ugyan akkora sikere, mint Ülő Bikának, aki mégiscsak egy törzsfőnök és sámán volt, lehetett mire büszke, de a gyerekek, asszonynépek és ráérős ficsúrok azért majd megnézik, dobálnak neki rágcsálnivalót és aláíratják vele a vicces alaptörvényt, amit eltesznek emlékbe.

Ricsaj lesz és villogó fények, a töppedt fejű öreg ex-miniszterelnök pedig néha dühösen felnéz, jönnek-e már az IMF emberei, majd visszaejti fejét a mellére és érthetetlen nyelvén valamit motyog magában. Ha valaki megpróbálja megdobálni aprópénzzel, azt természetesen elvezetik.

A háttérben ott áll Mozart szobra, ami időközben mégis elkészült.

Egyetlen, de óriási különbség csak az lesz, hogy amikor Ülő Bika járta a világot Buffalo Bill vadnyugati show-jával, az nem az ő szégyene volt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (89 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +155 ( 163 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Ülő Bika nem zsibbad, 4.8 out of 5 based on 89 ratings

  • Hozzászólások(46)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

46 Reader’s Comments

  1. Hatalmas iras!!!!!!!!!Kalapemeles!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +43 (49 szavazatból)
  2. Gratulálok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (36 szavazatból)
  3. Átlinkeltem illetékes sajtójába,,,,,,

    Kiváncsi vagyok, hány percen belül rootolnak..:::)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (33 szavazatból)
  4. Hát,hála az égnek, az IMF időben rájött, hogy a mi dakotánk neve Hazug Száj,ezért pár erkölcstan órát ad neki, mielőtt kisegítené…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +52 (56 szavazatból)
  5. Kár ov-t bikához hasonlítgatni még akkor is ha “marha”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (55 szavazatból)
  6. Rohanok kalapot venni! Le a kalappal, isteni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  7. Bocs. Izzi! /a te szavaidert/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  8. Kedves Imre!
    Ez szuper írás , mint általában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (32 szavazatból)
  9. Orbán ÜB Piktor ma kérdéseket tett fel, melyekre neki kellene tudni legjobban a választ, illetve regnáló rezsimjének tagjait ama megoldások felé terelni. A fokozódó imbecilizmus mindezt nem tette lehetővé, erre enged következtetni, hogy az azonnali in/transzfúzió érdekében potenciális donorokkal vétette körbe magát, kik valószínű azonos vércsoporttal rendelkeznek. Ezt látszik alátámasztani, hogy tapsolni sem mertek, nehogy felhíguljon a vérük. (Avagy nem kaptak annyi appanázst, hogy mosolyogva, szájukat “Piktor, Piktor” kiejtésre kárhoztassák, miközben két praclijuk ütemesen egymáshoz verődik.)
    S hogy mi köze mindennek ÜB-hez?
    Az égvilágon semmi. Mindössze Józsi bácsi kérdése merült fel nékem – mint pásztortűz bizonyos éjszakákon a pusztában -, aki Ülő Bika említésekor csak annyit szólt: übü, ki?
    Senki – mondtuk. Übü, a király…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  10. Ez egy dakota közmondás:
    We will be known by the tracks we leave behind….
    ( lehet, hogy Ovi-tól paligizálták?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  11. Jó írás,de továbbfűzném.
    Ülőbika beáll egy cirkuszba,mint fő atrakció…körbejárják a világot,amit keresnek,államadósság törlesztésbe befizeti…ja ami a fő,a világkörüli út min.20 évig tart…ennyi kell az országnak,hogy kipihenje magát,s esély van rá hogy épül.
    Mondjuk,vihetné magával az elit körét,haverjait,csak azt hagyná itthon,aki tényleg segíteni és építeni akarja az országot.
    Ő meg találkozhat az asztal mellett ülve…akár az IMF-el is…ha megnézik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  12. Gyönyörü iras,csak a cimen kell valtoztatni,ÜLÖ ÖKÖR sokkal jobban
    hangzik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  13. Gratulálok Para!
    Valami essszméletlen jó ez a cikk (is).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  14. Nagy kár,hogy idáig jutottunk,egy őrült irányítja országunkat,akit a vatikán rángat a vallásos fasizmus szakadékába.
    Mikor jön ismét a “fevilágosodás” kora,amikor nem a sötétség diktál ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  15. REMEK, ölellek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  16. Ülő Birka …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  17. Ez AZ ÍRÁS Qrva jó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  18. Szenzációs, köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  19. Para, a szösszenet tényleg remek, jót röhögtem volna rajta, ha éppen nem sírni lett volna kedvem. Azért egy pici hiányossága van az írásnak: Ülő Bika jól megrajzolt alak, de sajnálatosan kimaradt Ülő Bika népe… Nos, nekem volt szerencsém találkozni velük ma. Hazafelé a Milla-tüntetésről a metrón (én az Astoránál szálltam fel, ők nyilván a Kossuth téren) megfigyelhettem a Kétharmad Népét. Ilyet én még nem láttam, pedig megtapasztaltam már egy-két dolgot életemben.. (Rákosi elvtárs uralkodásának idejéről nekem nincsenek emlékeim, akkor én még kispajtás voltam, őt pedig Rákosi pajtásként ismertem, csak a szüleim elmondásából tudom, hogyan imádták őt az alattvalók, akiket akkor nem zembereknek, hanem Magyar Dolgozó Népnek hívtak). Nos, malomkerék nagyságú kokárdákkal, révült arccal, átszellemülten üldögéltek a birkanyáj jeles reprezentánsai az ócska vagonban. Pontosabban, dehogyis üldögéltek! Valósággal lebegtek a koszos padló felett! Arcukról mennyei boldogság sugárzott, mintha egyenesen az örök üdvösséget nyerték volna el ezen a napsugaras délutánon. Nagyon nehezen lehetett megkülönböztetni őket a drogosoktól akik épphogy belőtték magukat, és utána elindultak egy hosszú “utazásra”. Elnéztem őket, és egyszer csak azon kaptam magam, hogy egyszerre irigylem és sajnálom ezeket a lárvaszerűen vigyorgó, emberhez hasonló lényeket. Irigylem őket a hitükért, mert ez a fő táplálékuk, amely elfedi előttük a szörnyű valóságot. És sajnálom őket, mert egyszer majd fel kell ébredniük. És az nekik rettenetes lesz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +61 (63 szavazatból)
  20. Embertelen jól leírtad! Köszönjük szépen! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  21. Megjobbított Úszókészülék

    Javaslom a harmadik bekezdésben lévő “kiírtság” szó kijavítását a szerző által eredetileg szánt “kiirtsák”-ra. Nyilván az automatikus hibajavító tréfálta meg a szedőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  22. Para! Le vagyok nyűgözve! “Ülő Állat!” – ez telitalállat! (Elnöki helyesírással.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  23. Ha jól emlékszem egyszer Orbán azt mondta, hogy “ha az IMF jön én megyek”. de mégse megy egy Istennek sem.
    -
    Azt még csak hősiesen el bírja valahogyan viselni, hogy pénzt adnak neki, de azt, hogy idővel visszakérik és ennek érdekében megkérdezik, mire használja, miből fogja visszafizetni és bekukkantanak a kócerájába, hogy mi megy ott, az a végletekig feldühíti. Nem mintha az OTP ugyanezt csinálná, ha bárki kölcsönt akar felvenni.
    -
    Érti ő ezt, csak elfogadni megemészteni nem tudja, főleg azt, hogy a vezetőkre is vonatkoznak a törvények és a játékszabályok. Mivel ő csak egy focista a lesre futáson és a tizenhatoson belüli műeséseken kívül semmi más nincs a repertoárjában.
    -
    Most az a fránya helyzet állt elő, hogy az IMF nem tudja megérteni mekkora szívességet tesz engedékeny Orbán Viktor azzal, hogy elfogadja a pénzt és mekkora veszélytől menekül meg az IMF és az EU azzal, ha gyorsan pénzt ad, különben Orbán dühbe jön és államcsődbe viszi Magyarországot aztán nézheti magát az IMF meg az EU ilyen félelmetes végkifejlettel.
    -
    Ilyen könnyű megérteni Orbán taktikáját. De most alapos fejmosást várok Orbántól az EU felé, amiért megvárakoztatták. Előszőr csak egy baráti levelet ír majd Barosso nak valami ilyesmit :

    ” te figyelj Manuel, meg kéne már nézni és csinálni valamit ezzel az IMF el” De aztán ha elveszti jóindulatú türelmét akkor fog ezért szorulni a Barosso meg az IMF is. Ennek pocsék következményei lesznek. A dühös Orbán csúnya látvány, megbánják még ezt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  24. A mondat helyesen:

    Nem mintha az OTP nem ugyanezt csinálná, ha bárki kölcsönt akar felvenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  25. Kedves Imre!Ez Pulitzer-díjat érdemel! Meg a többi is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  26. Az írás nagyszerű, hálás köszönet érte. Egy kicsi bajom van: az, hogy a Bika “sziú volt”, nem kizáró ok a dakota közmondás idézésére, mert ugyan tény, hogy legelsősorban a szanti sziúkat nevezték így, de nagy általánosságban minden sziú dakota.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. “Ha jól emlékszem egyszer Orbán azt mondta, hogy “ha az IMF jön én megyek”.”

    jól emlékszel, és nincs fél éve. Orbán nem emlékszik, az a baj.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  28. Már rég röhögtem ennyit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Para!
    Remek a négyzeten.

    Zül(l)ő Birka

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  30. Tényleg szenzációs cikk – ahogy
    Observer írása is félelmetes látlelet. Ez van, amikor a politikából sikerül hitbéli kérdést csinálni.
    Eagle – arra még nem gondoltál, hogy azért húzzák az egészet, hogy ne jöjjön az IMF és ne kelljen “el”menni? A Barroso levelet meg Varánusz jobban interpretálta:
    ” tizennegyedikén megírom a Barrózó Józsinak, hogy drága tezsvírem, hát haladjunk már szaporábban azzal a gyarmatosítással, léccilécci, már úgy várjuk, detélleg, tizenötödikén meg beleharsogom a tömeg szemébe, hogy a magyarok istenére esküszünk, esküszünk, ilyet soha nem teszünk. Az átlag fideszes ezt úgyse érti, az a néhány meg amelyik mégis, az már régen helyettes államtitkár.”
    innen – köszi a (Z)üllő Bi(r)káért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  31. -kekec-
    You welcome

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Observer!
    Vagy hiszek, vagy gondolkodok. Nekem az utóbbi jobban tetszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. Érdekes fejtegetés, sok ilyen tartalmút kellene a hazai sajtó termékekben is megjelentetni. Gratulálok a szerzőjének!
    Mi is csak néztünk és nevettünk, a vekkeres ÜL és VÁR, szélkakas módjára nem tudja mit tegyen, mert nem jönnek, akiket vár…….

    Ez az üres fejű Orbán, tényleg azt hiszi, hogy ezt az emberek elhiszik? – hogy nem jönnek helyébe a hitel megállapodással?
    Tényleg úgy gondolja, hogy az emberek nem tudják hányadán áll ő a MI Magyarországunkkal? – DE TUDJÁK az EMBEREK! – épp elég merényletet követtek és követ el ellenük nap, mint nap az Orbán-KLÁN! – BŰNSZÖVETKEZETBEN.
    Én csak azt nem értem, ezért a sorozat bűnelkövetésért miért nem lehet őket nemzetközi szinten feljelenteni.

    Ártatlan embereket hurcoltat meg kéz és lábbilincsen és mutogatját őket, mint a cirkuszi medvéket! Tették ezt azért,hogy választást nyerjenek, azóta pedig időzítetten hasonlóan folytatják!
    Nem érdeklő őket a CSALÁD, annak az egyénnek a családja, akit indokolatlanul vagy egészen alacsony kihágásért büntettet meg. A gyerekeiket az iskolákban kicikizik, megszégyenítik…….., idáig jutottunk Orbán-Klán teljesítményében.

    ÜL és VÁR és DŐZSÖLI el a magyar emberek pénzét és RÖHÖG a hatalom adta lehetőségén! – talán még élvezi is, hogy emberek milliói süllyedtek szegény sorba, millió gyermek ÉHEZIK hazánkban, Orbán meg az ÉTELEIT ELŐKÓSTOLTATJA…… Ez is hiper mániás ember, aki mielőbb meg kell állítani, mielőtt még több magyar menekül miatta külföldre!

    BÁTRAKÉ a JÖVŐ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  34. Stumpné Bekes Margit

    Nem tudom,hogy az indián törzsfőnökök között volt e elmebeteg,de kétlem!
    Igy hát Orbán se nem sziu,se nem dakota,hanem egy közönséges szélhámos krakéler!! Mert ugyebár ne azt figyeljük,amit mond,hanem azt,amit tesz! Aki kijelenti,hogy az IMF hitelek azt tesznek velünk,mint a fazékban a békékakkal,de neki sikerült időben kiugrania,hát……Hová Viktorunk??!! Amikor ott könyörögsz az újabb hitelért!!!! Hogy is van ez??!!! Nem vagy egy kissé zavart elméjű??!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  35. Szerintem ezt az Ülő Bika-cuccot Parának copyrightolnia kéne, annyira telitalálat. (Bár sajnálatos, hogy Ülő Lófasz vagy Ülő Seggarc néven nem futott egyetlen indián törzsfőnök sem, mert az én még jobban passzolna volna) Csak az a fájdalmas ezzel a cikkel, hogy az ember röhög egy jót, de aztán inkább sírni volna kedve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  36. Hogy mit jelent az államcsőd- ami lóg a levegőben- csak kevesen tudják. Azonnal leáll a villany- és gázszolgáltatás, hiszen a küldföldi tulajdonos tudja, hogy nem tud fizetni az állam pl. az iskolák, intézmények fűtéséért, ezért majd nem fog szolgáltatni. A bankbetéteket nem lehet kivenni, reméljük nem fogják elvenni, de hozzá sem lehet férni,hiszen fizetésképtelen lesz az állam. Ő fogja használni a pénzünket, és addig tartja így a helyzetet, míg a rohanó tempóban levő infláció elértékteleníti azt is, ami van. Nem lesz a közférának fizetés és nem lesz nyugdíjfizetés sem.
    Szóval, ha államcsődre játszik a hatalom, jobb lenne előbb tájékoztatni szegény zembereket, hogy figyeljetek, ez a veszély ! És jó lenne visszavenni az arcból!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Kitűnő írás, katartikus hatású a lélekre, már nagyon hiányzott! Gratulálok PKI-nek és köszönöm olvasótársaim nevében is!
    Ezt a zavaros tekintetű pszicho- és szociopatást pedig két markos ápoló udvariasan, de határozottan elvezethetné már valami gyógyintézetbe, mert a baja sokkal súlyosabb, mint elsőre látszik, ráadásul nem öngyógyuló kórság.
    Nem kéne elfelejtenünk törvénybe iktatni, hogy hibbant ember ne lehessen Magyarország miniszterelnöke. Kéne valami pályaalkalmassági vizsgálat, elvégre taxit se vezethet akárki, akkor országot sem kéne közveszélyes bolondra bízni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Druszám, megint beletaláltál:
    “Nyugdíj, miskolci sebes vonat, villanyszámla, szirénázó mentőautó a kormányfőért, mivel ezek a dolgok biztosak, jönnek akkor is, ha nem várják őket, tehát a várakozás ténye és a bekövetkező események szinkronban vannak, míg az 500 millió dollár és az IMF egyáltalán nem fog jönni, hiába várja bárki, mert az ilyesminek feltételei vannak.”
    Tegnap az Apáczai Csere János utcában grasszált utolsó európai szövetségesünk, Albánia kormányfője. Elül motoros rendőrök, utána a PRTKL-01 rendszám, (a kedvencem, nyilván államérdek, hogy a protokollfőnök kocsija egyedi, drága rendszámmal csalinkázzon,) majd a további 16 autóból álló konvoj, motoros rendőrökkel dúsítva a felhozatalt. Ez a kínai kormányfő itteni mozgatásánál is nagyobb eszközparkot jelent. És mi volt a konvoj végén? Igen, egy rohammentő. Találgass, kiért ment?
    Egyébként ha engem ér olyan kudarc, hogy a kiszemelt tárgyalópartnereim le se szarnak, és otthagynak üldögélni két hónapig, egyet biztosan nem teszek. Nem kürtölöm világgá. Az olyan nőcis.
    A cikk remekmű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. jo!!!!!!!!Az a szirenázo mentöauto mikor erkezik már?A multkoriban P.K.Imret kulömbözö nagy nevu irokhoz hasonlitották,nos en KISHONT FERENCHEZ erzem a legközelebb;könnyed,humoros stilus.IGEN!Ö volt,aki GÖNCZ ÁRPÁDTOL átvette a kituntetest,majd távozott.Ugy szaladtak utána;ugyan fogjon már kezet az akkori minszterrel;o.v_ val.Szabadkozott,szegeny,h G.ÁRPÁD testörenek hitte,a rosszul öltözött,modortalan fickot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. T. Observer: B. Franklintól idézek: Ha a hit vezet, vakon megyünk.
    Ettől volt a réveteg tekintet, + volt valami kis segítség a diszkózás előtt….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  41. Kissé megkésve: Fantasztius írás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Remélem ez az írás eljut azokhoz is akik rendületlenül tólják a szekeret, abban viszont biztos vagyok, hogy akiről szól, annak nem jut a tudomására.
    Ne múljon el egy nap sem nevetés nélkül!
    Mai napra a nevetés túlteljesítve. KÖSZÖNÖM!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Több,mint jó az írás,de azért vigyázzunk,hogy V.ik Orbán után nehogy a “rosszabbik” vegye át a hatalmat.Az előjelek nem megnyugtatóak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. A szekértolók miatt írok ide egy megjegyzést.
    Tarlós is megszólalt a plágium ügyben, emígyen szóla:
    Az országnak az okozta a legnagyobb kárt, aki a plágium ügyet felkutatta és nem a Schmitt doktorija. Még jó, hogy nem fideszes, ő teljesen független, ja, a normális gondolkozásúaktól.
    Az átnevezések és az erre elköltött milliárdok bajnoka – a színházi dolgozók pedig hónapok óta nem kapnak fizetést, a szinházi öltözőjükben alszanak, mert kitették az albérletükből. Magyarország, én így is…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. Meddig fokozható még a hülyeség? A magyarok a Dakota- Sziú törzs rokonai? Akkor Orbán Viktor kaphat a választásokon segítséget a Dakota-Sziú törzstől! A Követelem, hogy a Dakota- Sziú törzs indiánjai, kapjanak magyar állampolgárságot és szavazhassanak a magyar választásokon! E mellett a választások után követeljük vissza a piszkos amerikai jenkiktől az elrabolt magyar-sziú területeket! Mert ha nem akkor ki ássuk a csatabárdot!

    “A túlzott magyarkodást kifigurázó kabaréjelenetekben lehetett eddig csak olyasmit hallani, amit dr. Simon Péter állít. A nyugalmazott mérnök-tanár, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) mohácsi csoportjának elnöke azt mondja, hogy rokonaink a sziú indiánok. A tolnai KÉSZ meghívására tartott előadást a városi galéria nagytermében, Magyar nyomok az észak-amerikai indiánoknál címmel. És a szkeptikusokat is igencsak elgondolkoztatta amit mondott, illetve amit magnófelvételekről lejátszott.

    Gépészmérnökként került ki Kanadába, 1965-ben. Később Londonban tanított fizikát. Összesen húsz évet élt külföldön a feleségével, s ez idő alatt minden szabadságot, nyári szüntet a dakoták vagy más néven sziúk kultúrájának tanulmányozására szentelt. A magyarsággal közös ázsiai gyökereket, párhuzamosságokat keresett, s végül azonosságokat talált.
    – Ez nem olyan, mintha, hanem ugyanaz! – szakadt fel benne a felismerés, amikor magnóra vette például a Megrakják a tüzet kezdetű dalt az indiánok előadásában.

    Nem minden előzmény nélkül kezdte dr. Simon Péter – alias Fürge Szarvas – a magyar-dakota rokonság kutatását. Nagy hatással volt rá fiatal korában dr. Borvendég Deszkáss Sándor – alias Fehér Szarvas –, aki a múlt század harmincas éveiben sok időt töltött az észak-amerikai indiánok között. A kultúra számos területén találtak meglepő egybecsengéseket.

    A Tolnára meghívott mohácsi vendég sorra vette a nyelvi, a zenei, a hitéleti hasonlóságokat, a szimbólumok, a díszítő motívumok és a szakrális számok egyezését. Hihetetlen, de még az egyszeregyet is ugyanúgy magolják az indián gyerekek, mint a magyarok. Onpár, az egypár, vagyis kettő. Onpár onpár lecsen topa. Ez annyit tesz: kétszer kettő legyen négy.

    A magyarság, a Kárpát-medencei magyar nyelv ezer éves, a kanadai indiánok pedig 1200 éves magyar nyelven beszélnek dr. Simon Péter szerint. A kutató meg van győződve arról, hogy a népvándorlás korában, Közép-Ázsiából nemcsak nyugatra, hanem keletre is indultak népcsoportok. Letelepedtek Kazahsztánban, Kínában, Indiában, Japánban, de voltak, akik nekivágtak a végeláthatatlan víznek, és az úgynevezett cserépúton Észak-Amerikáig jutottak. Az óceán fenekén elsüllyedt hajóroncsok és cserépedény-maradványok jelzik a néhai hajósok útvonalát.

    Kultúrájukat magukkal hozták Európába és magukkal vitték Amerikába a szétrajzó honkeresők. Ami a magyaroknál a turulmadár, az a dakotáknál a kerecsensólyom. A rozetta a totemoszlopon és a székely kapun is feltűnik. Rovásírásos leletek ugyanúgy találhatók a Kárpát-medencében, mint az indiánok földjén. S ami dr. Simon Péter szerint a legérdekesebb: az egyistenhit és a boldogasszony-hit egybeesése. Szent István népe és Ülő Bika népe is ápolja az istenanya-kultuszt. Az indiánokhoz kutyaszánon érkezik a Happy Lady, egy négyezer esztendős, fából faragott szobor, melyet minden évben körbevisznek a kontinensen. A kinyilatkoztatást Krisztus előtt kétezer évvel kapták meg, öt platánlevélre írva, amit ma a British Múzeumban őriznek.

    A fogantatás szent ünnep a dakotáknál. A szeplőtelen fogantatás napja – az előadó ismeretei szerint – valaha nálunk is rangban megelőzte a karácsonyt. Mert az ember a fogantatástól kezdve létezik. Az indiánoknál ebből adódóan az abortusz szóba sem jöhet. Sőt, születésnapjukat a tényleges megszületés előtt kilenc hónappal tartják.

    Kitért még dr. Simon Péter a táltosok ténykedésére is. Az ősi magyar és az észak-amerikai indián kultúrában is megtalálhatók a gyógyítók, az orvosságos emberek, akik nem azonosak a sámánokkal. Nem kell rögtön megriadni és sátánt kiáltani, ha valaki érdeklődik a régi korok hitvilága iránt! Ne féljünk Szent István mögé nézni – kérte az előadó –, mert a kereszténység gyökerei is ott találhatók! ” Forrás: teol.hu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Dr. Simon Péter azt állítja, hogy Szent István népe és Üllő Bika népe rokonok! Tehát a dakota-sziúk magyarok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos