Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mit keres a széljobbon a magyar ifjúság? 2012. március 12. hétfő 20:08 | John Nadler / RR Forrás: Time

  • Hozzászólások(73)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mit keres a széljobbon a magyar ifjúság?

Budapest – A Time magazin figyelemre méltó írást közöl Why Hungary’s Youth Are Angry – and Drifting to the Far Right címmel a mindinkább a szélsőjobboldalra sodródó magyar fiatalokról, akik közül sokan már csak koruknál fogva sem érhették meg, mit jelent a kommunizmus. A cikkből kiderül: Amerikában talán még sok mindent nem értenek Magyarországból – de addig jó, míg nem értik. Kiderül az is, hogy az LMP Weimar óta semmit nem tanult, ellenben mindent elfelejtett.

Január elején, miután a magyar konzervatív kormány olyan ellentmondásos új alkotmányt fogadott el, amely veszélybe sodorta az ország helyzetét az Európai Unióban, tiltakozók tízezrei özönlöttek az utcára, hogy hangot adjanak haragjuknak. „Újfajta ellenállást ajánlunk”, mondta Dorosz Dávid ellenzéki képviselő. A törvényhozó, mint az országban annyian, vízválasztót látott a tiltakozásban magyarok új generációi számára, akik közül sokan apatikusan viseltettek a politikával szemben.

Jóllehet a magyaroknak komoly hagyományaik vannak, ami az ellenállást illeti  (az 1956-os felkelést például a szovjet csapatok tiporták el a végén), a kommunista uralom évtizedei nyomán visszamaradt fatalista kultúra és hit szerint a kisember vajmi keveset tehet azért, hogy befolyásolja, merre tart az állam hajója. Ez az attitűd láthatóan változóban van a fiatalság körében, a katalizátor pedig nem más, mint Orbán Viktor egyre autokratikusabb kormánya.

Orbán és pártja, a Fidesz, miután történelmi többséget szerzett a 2010-es választásokon, megindította a törvényhozási reform ambíciózus programját, amelyben az új médiatörvény és a revideált alkotmány is helyet kapott, kritikusai szerint a szólásszabadságot fenyegetve és a központi bank, valamint a bíráskodás függetlenségét aláásva. Külföldi vezetők és jogvédő csoportok lépése megváltoztatására kérték a kormányt. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter asszony „a bíróságok függetlensége, a szabad sajtó és a kormány átláthatósága mellett igazi elköteleződésre” hívta fel a figyelmet tavalyi magyarországi látogatáskakor. S a magyarokat növekvő elégedetlenségük végül az utcára vitte.

Közülük számosan, akik a budapesti Operaház előtt gyűltek össze január másodikán, haladó szellemiségű fiatal szakemberek és egyetemi hallgatók, elemzők szerint azonban valószerűtlen szövetségesbe botlottak: a szélsőjobboldali, cigányellenes Jobbik párt, egy olyan szélsőséges csoport követőibe, amely politikai erővé formálódott Magyarországon – és egyre növekvő számban vonzza a fiatalokat maga is.

[A Time tudósítója itt téved, alighanem azért, mert hazájában nem tartozik a politikai kultúra bevett szokásai közé a tüntetés „rászervezése”, vagyis az, hogy az egyik erő a másik neki nem tetsző rendezvényét azonos helyszínen provokálja, illetve a hangzavarral megpróbálja ellehetetleníteni. A nácik nem „szövetségesként” jelentek meg az Opera előtt, hanem mert dühítette őket, hogy a demokratikus oldal százezres tömegrendezvényt csinál, és tönkre akarták azt tenni. A két csoportnak semmi köze nem volt egymáshoz, rendőrkordont kellett közéjük állítani. A ford.]

Európa más részein a szélsőjobboldal inkább a szegényeket, nem pedig a magasan képzett jómódúakat vonzza. Magyarországon azonban, úgy tűnik, az ellenkezője az igaz. A Demos brit kutatóintézet és a magyar Political Capital Intézet nemrégiben a Jobbik mintegy 2200 „rajongóját” térképezte fel a Facebookon, hogy képet kapjon a párt támogatóiról. Noha a Facebook használói általában is a fiatalok, a kutatókat meglepte, mekkora a pártot támogató magasan képzettek aránya: 36 %-uk egyetemi hallgató, 22 %-uknak van egyetemi fokozata, 6 %-nak pedig posztgraduális vagy professzionális fokozata.* „A Jobbik facebookos rajongóinak szavazási, cselekvési és tiltakozási potenciálja lényegesen meghaladja” az országos átlagot, állapítja meg Jamie Bartlett, a Demos vezető kutatója. „Követőit összeköti a zene, a ruhaviselet, a divat és a fesztiválok, mindaz, ami a Jobbik kultúrájának része. Ezek a kapcsolatok olyasvalamik, amiket egyéb [nyugati szélsőjobboldali] pártoknál nem látunk.”**

A kutatók számára a legnagyobb kérdést az jelentette, mi vonzza a volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc által egy alkalommal neonácinak nevezett, a 2010-es választásokon mégis 17 %-ot elért pártba az ilyen képzett és politikailag is művelt fiatalokat. Az egyik kínálkozó válasz az, hogy jó volt a marketingjük. Krékó Péter, a Political Capital Intézet igazgatója szerint a Jobbik a Facebook és az iWiW, egy magyar közösségépítő honlapon, valamint koncertek és zenei fesztiválok segítségével tud a többieknél jobb munkát végezni a magyar fiatalok körében. „A Jobbik jelenleg az egyedüli párt, amely beszéli a fiatalok nyelvét”, mondja Krékó.

A Jobbik fiatal támogatóit nem csak gazdasági kérdések érdeklik – sokat foglalkoznak a nemzeti identitással és a magyar kultúrára szerintük jelentkező fenyegetéssel. A Demos és a Political Capital egy zavarba ejtő megállapítása szerint a Jobbik 16 és 20 év közötti követőinek húsz százaléka indokolja cigányellenes érzelmekkel, hogy miért a Jobbik online rajongója. Farkas Éva 26 éves miskolci joghallgató a Time-nak azt állítja, azért támogatja a Jobbikot, mert az „a magyar hazáért” dolgozik. „E haza megteremtéséhez radikális változtatások szükségesek. Igazi demokrácia kell, amely a tisztességes, dolgozó emberek támogatásán alapul”, mondja.

Természetesen nem a Jobbik az egyetlen politikai mozgalom, amely a fiatal technokratákra utazik. Az LMP, azaz Lehet Más a Politika a legutóbbi választás előtt az ismeretlenségből nőtte ki magát a parlament harmadik legnagyobb ellenzéki pártjává. „A fiatalok nyitottak felénk, mivel nyitottak az újfajta politizálásra”, mondja Szabó Tímea LMP-s képviselő. S egy másik progresszív csoport az Egymillióan a Sajtószabadságért, amely 95 ezer Facebook-tagot vonzott 2010 decemberi megalakulása óta. A csoport tavaly októberben szervezte meg a legnagyobb Orbán-ellenes tüntetést, amely 70 ezer embert vitt utcára az 1956-os forradalom 55. évfordulóján; a költségeket a Facebookon át folyósított kisebb adományokból fedezték. A szervezők „sajtóigazolványokat” is adtak ki a gyűlésen, arra biztatva az embereket, legyenek újságíró-állapolgárok, és a sajtószabadság melletti kiállásuk bizonyságaként jelentessenek meg történeteket a világhálón.

Szabó állítása szerint hisz abban, hogy a Jobbik a fiatalok egyfajta – múló – hóbortja. „Nem aggódom különösebben, mert bízom a szavazókban. A Jobbik semmilyen ígéretét nem volt képes betartani… Unióellenes üzenetük nem talál követőkre. A parlamentben hatástalanok, és előbb vagy utóbb ezt az emberek is látni fogják.” A Jobbik azonban legalábbis arra már rájött, mekora változás zajlik jelenleg a magyar politikában: azzal, hogy hirtelen rengeteg fiatalember lett politikailag aktív, az ország jövője annak a pártnak a kezébe kerülhet, amely képes őket energetizálni és mobilizálni. Sok év után, mialatt a magyar politikusok alig gondoltak a fiatalságra, az – főleg a szavazata – hirtelen számítani kezdett.

*Amiben persze az égvilágon semmi meglepő nincs, ha tekintetbe vesszük, hogy az úgynevezett „úri középosztálynak” a zsidósággal kell megküzdenie a szakmai életben és a megélhetésért, és ez még a mostani, identitását vesztett, megtizedelt, asszimilálódott zsidósággal szemben sem nagyon akar sikerülni. A „jó keresztény” író, fogorvos, nőgyógyász, ügyvéd stb. piaci viszonyok közt, de a Magyarországon oly fontos összeköttetések terén is rendre vereséget szenved, nem csoda, hogy az egyetlen megoldást a versenytárs kiiktatásában látja. (A ford.)

**Miként a nyugati radikálisoknál rossz emlék ma már az antiszemitizmus is. Az egykori náci, fasiszta, egyéb nacionalista pártok évtizedekkel ezelőtt felismerték, hogy az európai civilizáció létét az iszlám fenyegeti, és fő tevékenységük ennek meggátolása, visszafordítása, ezzel szemben a zsidósággal és főleg az iszlám útjában gátat képező Izraellel szemben barátsággal viseltetnek. Vona Gábor és bandája szalonképtelen, idegen test a különféle nyugati radikális pártok (franciák, osztrákok, angolok, finnek stb.) között. (A ford.)

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.4/5 (17 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 31 szavazatból)
Mit keres a széljobbon a magyar ifjúság?, 3.4 out of 5 based on 17 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(73)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

73 Reader’s Comments

  1. Minden az oktatáson múlna, persze ezért sem lesz itt színvonal, látom. Nekünk az életem legjobb döntése volt áttenni a gyereket alternatív iskolába mert ott modern szemlélet van és partnernek tekintik őket, szeret is bejárni – abból látom hogy ha betegeskedik akkor is menne.
    Kíváncsi vagyok meddig hagynak békén minket. Még nem él az új NAT…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  2. “Mit keres a széljobbon a magyar ifjúság?”
    Megmondom én, mert azt hiszi a sok elkényeztetett idióta kölyök, hogy bunkónak, alpárinak, nemzet ellenesnek, és két osztályos magatartású embereket utánozni “menő” mint az a malacfejű majom a képen.
    Nem lehet őket jól képen törölni, mert szaladnak a jogvédőkhöz, és nekik adnak igazat, bár mekkora marhaságot is csináltak, ebből lesz a “jövő”
    szép kilátások

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (17 szavazatból)
  3. Ebben a jelenségben a pedagógustársadalomnak meghatározó, szégyenteljes szerepe van. Ugyanis már a szüleik nevelését elrontották – helyrehozhatatlanul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  4. az ilyen szép emberek kellenek ennek az idióta népnek, mint a képen, nem tudom az ujjam behajlítani a protektoros kesztyűtől de kell, dupla toka, egyetemet végzett tekintet,, túrom a színes ganét a pofámba, mint aki nem evett egy hete, bár az ámbrás cet feje nem arról árulkodik, és ha egy seprűvel meg indulsz felé, (ha egyedül van) vagy elszalad, vagy beáll védekezni, pedig csak a gusztustalan zabálásának nyomait szeretnéd leseperni a koszmós rongyairól.
    ilyen az “igazi hazafi” Magyar gyerek, és az a baj, a külföldi lapokban, is ez a muflon fejű gyökér zabálja össze az újságok főcímét.
    Ezért fasiszta, fajgyűlölő, antiszemita a kép rólunk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (14 szavazatból)
  5. Tudomásul kell venni,tetszik vagy nem,hogy a szocik elmúlt nyolc éves kormányzásuk alatt súlyos hibákat követtek el.Olyan hibákat is amely a szavazók tíz ezreit taszította a jobbik karjaiba.Ilyen jogszabály,törvény volt a húsz ezer forint alatti szabálysértési eljárás,amelynek büntetése csupán ejnye-bejnye volt.Aki akarja mindenki tudja ennek kárvallottjai elsősorban a szegény kis emberek voltak.Az egész életük rettegéssel,félelemmel telt.Féltek a kis stílű bűnözőktől,a kerti tolvajoktól,a tyúk tolvajoktól,a fosztogatóktól,akik nem ritkán testi épségüket is fenyegették.A jogszabály megélhetési lopásra ösztönözte a bűnözőket.Nem szabad elfelejtenünk azt sem,hogy az állam is rettegett ezektől a bűnözőktől,mivel milliárdos károkat okoztak évente az államnak.Nem nehéz kitalálni,hogy melyik nép csoport szakosodott a kábelek levagdalására,az utcai öntöttvas aknatetők felszedésére,a hétvégi házak szisztematikus kifosztására,s hosszasan lehetne sorolni a bűn lajstromot.A 2010-es választásokon százezrek mondták azt,hogy ebből elég,ebből a kormányból elegük van.Pedig ezek többsége 2006-ban még a szocikra szavazott.Jó lenne ha végre a bal oldal és a liberálisok tudomásul vennék azt,hogy a szegény kis ember szivesen megbékél egy rosszabb gazdasági helyzettel csak biztonsága,nyugalma legyen.A nyolc éves rossz kormányzás arra jónak bizonyult,hogy föl erősödjön a cigányok elleni gyűlölet,fiatalokban,idősekben egyaránt.Amit vetett a bal oldal azt kell most learatniok.Igazán a gyümölcsöt a jobbik aratja,a szociknak a csutka jutott.Az nem demokrácia,hogy védje meg az állampolgár magát ahogy tudja.Rakja tele az ajtaját zárral,ráccsal,kamerával,stb.A jobbik nem csinált mást mint a szocik által fel adott magas labdát le csapják.Még egy fontos megjegyzés.Lehet most háborogni az Orbán kormány intézkedései miatt,elsősorban az alávalófasiszta alkotmányára gondolok,s a hazugságaik sokaságára,ál szent farízeusi képmutatásaikra,kétfenekü beszédeikre amely az erkölcsös jó érzésü emberből undort vált ki.A nép többségének igazán nics oka zúgolódni,mivel ők maguknak választották.Azt mondom,hát most egyék meg amit főztek.Azok is egyék meg az a néhány millió akik közömbösségből,érdektelenségből nem mentek el szavazni.Az Orbán helyében lennék most,ezektől még a levegőt is elvenném.Sajnos lakósaink nagy része eszetlen,primitív.A Fidesz ellenzékben nyolc évig szüntelen csak azt károgta a kormányra,Gyurcsányra,hogy ” HAZUGOK,TOLVAJOK,BRUTÁLISAK.A Fidesz tisztában volt azzal,hogy a nép nagy többsége szellemileg alul táplált,hogy értelmes gondolatokat képtelen felfogni,de azt a három szót a leg elesettebb hajléktalan is megérti.Ez a három szó képezte kommunikációjukat az agy mosást.Ma is ezt teszik,a jobbik is ezt teszi mégpedig sikeresen.A drámai az egészben az,hogy az ilyen stílus mögé felsorakoznak az egyházak is.Milyenek akkor az egyházak a katolikus egyházzal az élen? Pontosan olyanok mint az általuk támogatott pártok.Senkinek sem szabadna elfelejteni azt,hogy a katolikus egyháznak az igazi pártja,kebel barátja mindíg a fasiszta párt volt Ma sincs ez másképpen.Az iskolák államosítása után jön az egészségügyi intézmények államosítása,ezután pedig át játszása az egyházaknak.Ekkor kezdődik el a gyermekek agy mosása már hat éves koruktól 18 éves korukig.Így lehet előkészíteni a hatalom bebetonozását akár húsz harminc évre.Ez az igazi fasiszta Musszolini gondolkodás.Ha valaki figyelmesen követi a jobb oldal politikályát hamar rá jön arra,hogy ezt a politikát igazán a Keresztény demokraták diktálják.A Keresztény demokratákat pedig a Magyar püspöki kar.A Fidesz csupán végrehajtó.Sajnos ellenzéki politikusok vagy tényleg nem ismerik ezt fel,vagy tudják csak félnek,rettegnek az egyházak hatalmától.Azt gondolom mindkét feltételezés igaz.Befejezésül márc.15.re egy Petőfi vers idézettel zárnám gondolataimat,amelyből semmi optimizmus nem cseng ki ami a jövőt illeti.
    MAGYAR NEMZET.
    Ó ne mondjátok nekem,hogy hajnalik hazánk felett,
    Látom én az ő számára sző a sors szemfödelet.
    Kérni Istent nem merem,hogy nemzetem gyógyítsa fel,
    Mert e nemzet el higgyétek életet nem érdemel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  6. charly, mi már többször 1-et értettünk. :))
    Tudsz te valamit kémiául?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  7. Charly – Petőfi cenzurázva, minuszolóknak nem tetszik az idézett Petőfi vers!
    Pedig van ilyen sora is: “Élt egy nép a Tisza táján századokig, lomhán, gyáván”!
    Petőfi Sándor: A magyar nemzet (1847.)
    Tavaly csak cenzurázva volt Petőfi, aki életét adta ezért a hazáért és ezért a népért.
    Sajnálom a minuszolókat, most csak ennyi a feladatuk, hogy minuszolnak, de talán holnap kiélhetik 2006-ban bemutatott “kulturált” magatartásukat, közben ordíthatják, szeretünk Viktor! Nagy baj van a fejekben, hisz egy levitézelett politikusról, egy III. o. labdarúgóról van szó, hát nincs más, akit szerethetnének?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  8. charly
    A nyolc évet egy kormánypárt és egy nagyon erős, populista ellenzéki párt „vezényelte” le. A kormánypárt ha esetleg akart hozni egy-egy normális intézkedést, az ellenzék máris elmondta az ellene szóló mantrát, felvonult, tüntetett stb.. Most lehet(ne) jól kormányozni, de azelmútnyócév látványosan megakadályozza – még néhány évtizedig – az amúgy zseniális kormányzást.
    A fiatalok pedig ugyanúgy, ahogy szüleiktől látták, nem nézik, kihez pártolnak, sajnos ahol populistább a stílus, az a nyerő.
    Meghallgattam a Vona interjút az inforádióban. A riporter kérdésére, hogy képzeli el a jövő gazdaságát a Jobbik, a következő választ kapta. Ki kell lépni az EU-ból – és mint mondta Vona –, reméli nem kéri vissza az EU a nekünk adott kölcsönöket(?). Nagy meglepetéssel hallottam, hogy Németországgal, Oroszországgal és Törökországgal akarunk kereskedelmi kapcsolatra lépni. Azzal a Németországgal, aminek létérdeke az EU működtetése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  9. Még jó, hogy vannak elképzeléseik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  10. Milyen szép feje van! Ez az átlag jobbikos és átlag fideszes….Mint a keretlegények 44-ben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  11. ” A Jobbik alelnöke arról is beszélt, hogy „ha minden így marad, akkor nagyon nagy esély van arra, hogy forradalmi helyzet alakuljon ki Magyarországon.” Erre készül pátja is, ahol nyíltan beszélnek a témáról, ráadásul „Ahmedizsenád iráni elnök is elmondta, hogy az, ami Észak-Afrikában végig söpört, az Európán fog végigmenni”.
    Mi a f@szért nem mennek ezek a tetvek Iránba lakni ha annyira istenitík őket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  12. Ahmedidididdedzsáni a nagy filozófus…..a hegyi kovács fia. Ezen már röhögni sincs kedvem.
    A sivár muszlim seggfejen.Romba vágta a hazáját. Pedig olyan gazdagon élhetnének mint az olaj-emirátusokban és mindenki tisztelné őket.
    De nem.
    Ő filozofál.
    A félkegyelmű kovács-purdé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  13. Kedves CommonSense!
    Az oktatással kapcsolatban teljesen osztom a véleményed.
    Cigánysággal kapcsolatban, ha azt akarod sugallni, hogy minden roma nemzetiségű magyar állampolgár egy angyal hhát…. Hál istennek elég sok ismerősöm van Magyarország harmadik legnagyobb városában, cigány nemzetiségű is van. Vagy legalábbis van bennük cigány vér. Dolgoznak nap mint nap, megbecsülik őket. De bármelyikkel is beszélgettem a cigányságról, a cigánybűnözésről, mindegyiknek sütött a szeméből a mély gyűlölet a saját roma nemzetiségükkel szemben. Érdekes ugye?
    Ha már ők is látják akkor egy (hálistennek a jobbik részből ami kb 10%, és lehet hogy túlzásba estem) emigrált magyar roma esete példának felhozva egy kicsit nekem felületes véleménynyilvánításnak tűnik.
    Az egy tévedés hogy másodrangúnak vannak kezelve. Azt az előítéletet ami sajnos tényleg létezik velük szemben maguknak harcolták ki, több évtizeden keresztül (sajnos). Ne felejtsd el hogy Magyarországon rengeteg etnikum él, magam is egy 30%-ban szerb közösségben élek. Semmi bajom velük.
    Gyalázatról annyit: A mondatod kimeríti a HAZAÁRULÁS fogalmát.
    Szégyeld magad.
    Dr Kné!
    Hofi egy zseni volt, fantasztikus éleslátással rendelkezett. Megsirattam amikor meghalt.
    Pont úgy csinál mintha csak Magyarországon lenne szélsőjobb, és idióta fiatal. Az egész világ tele van velük, csak a nevük más.
    Nem tudom hogy önnek van e gyermeke de ha van remélem nem Magyar mert ezek szerint ő is csordában van. Egyébként csapatsportot is oktatok fiataloknak. Meglepné ha tudná mennyi eszük van. A gondolkodással nincs baj, ami siralmas az a kommunikációjuk (ótvar oktatás). Rengeteg tehetséges gyerek van köztük, csak hát a politika: “a birkát lehet a legjobban terelgetni”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  14. Avi 21:40
    Igazad van – I stand corrected.
    A listáról leveszem az 5.-et (rovásírást).
    Tehát marad elsõ négy “tantárgy” a “PhD”-re.
    Kösz a kiigazítást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Jozan . A ciganysaggal kapcsolatban sajno sigazad van. Kanadaban megvolt a lehetoseguk az ujrakezdesre, es sokan eltek is vele,akik azonban visszakerultek MO-ra a regi kornyezetbe, azoknal ujra eltebleptek a regi reflexek.

    Nem en vagyok a hazaarulo. A haza arult el engem. A katonasag egy udorito mocsok volt, ostoba tisztekkel, tiszthelyettesekkel. 1.5 evem ment ra, es minek. Nem szolgaltam vele sem magamnak sem a hazanak. A rendszervaltaskor azt hittem MO amerika lessz. Aztan csak nem lett. Egyre rosszabb lett. Kiabrandultam.
    Ahogy MO-n bannak az allampolgarokkal az igenis gyalazatos. A hivatalokban a pokhendi hivatalnok aki eppen kimegy cigizni, en meg mar egy oraja varom hogy csinaljon mar valamit. A bankokban, ott a sarga vonal de az utanam kovetekezo megis beleliheg a nyakamba. Medgyesi Peter kormanya nevetseges volt, Gurcsanyt mar kulfoldon ertem meg, de akkor is felhaboritott az el lehet menni duma. Dolgoztam tobb mint 20 evet, nyugdijat nem fogok kapni.
    Gyonyoru foldrajzi adottsagok mellett a korrupcio, az egymast valtogato uralkodasra varo kormanyok, a kapzsisag, a hazudozas, a rasszizmus mint kibillentette a merleget. Magyar vagyok de sohasem akarok Magyarorszagon elni.

    Ha valaki ki akar menekulni az orszagbol en csak batoritani tudom. Igaz ottmaradtak a baratok, rokonok, de nem akarom hogy Gyurcsany vagy Orban esetleg Vona mondjak a frankot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (7 szavazatból)
  16. Ez fenykep a cimen a megtestesult dunyas testver .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Úgy látom, még mindig vannak akik az “el lehet menni”-t nem értik, hogy kiknek is szólt! Gyurcsány Ferenc a milliárdos vállakozóknak mondta, hogy lehet külföldre menni, céget lehet kint alapítani, de mi lesz, ha nem tudnak nyugdíjat fizetni, mert a vállalkozók a magas adók miatt külhonban fognak befektetni!
    Ha Ön mondja a frankót kintről, az biztosan jó nekünk….Lehet, hogy Medgyesi kormánya nevetséges volt, bár én nem tudom mitől, tán mert úriember volt és próbálta az ígéreteit tartani, de amit a kisemberekkel, az elesettekkel és kiszolgáltatottakkal tesznek ma, az maga a borzalom!
    Józan – soha nem merült fel bennem, hogy miután itt születtem, (a szüleim is, sőt azok szülei is, tovább nem sorolom), itt dolgozom, itt szültem gyereket, ne lennénk magyarok! Nekem az hogy magyar vagyok, olyan természetes, mint a levegővétel! Soha nem hordok térdigérő kokárdát, mert nem a magyarkodással érzem magam magyarnak! Dolgozom, minden adót befizetek, olyan emberekkel dolgoztatok, akikről tudom, hogy adófizetők – ezzel fejezem ki magyarságomat, de nem járok szlovákrendszámú kocsival sem, és így tovább!
    Lehet, hogy nem jól ítéltem meg az ifjúságot, de ami igaz a hozzászólásomban, hogy 2500 forintért tapsikoltak a cenzurázott Petőfi versnek tavaly – Petőfi megfordult a sírjában….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  18. Akhvelmilyendzsád majd ideküldi az iráni forradalmi gárda elitkommandóját néhány vicces-tányérsapkás tisztjével az élen, majd azok segítenek a jobbiknak átvenni a hatalmat. Adnának majd ajándék atombombát, és olyan szuper iráni dront ,aminek a képét Eldrad osztotta meg velünk. Vona ezért cserébe kölcsön adná a betyár sereget iránnak Izrael lerohanásakor (Ágyútölteléknek persze, mert másra nem jók. Maximum berúgni, de az iráni kantinban nincs kevert). Vona emellett majd ígéretet tesz, hogy kizárólag irántól vesznek olajat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  19. Ja, és tuti adnának Vonáéknak sok milliárd dollár vissza nem térítendő kölcsönt.
    Ha már eddig is finanszírozták a pártjukat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  20. Vóna a panelnáci

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  21. munkát, megélhetést, és jobb életkörülményeket keres a magyar ifjuság.Érdemes lenne az Orbán kormánynak oda figyelni ezekre a fiatalokra mert 1920-as lévekben is igy kezdődött az ők foradalmuk, és utána világ égés lett belőle. A követelésük meg jogos

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. munkát, megélhetést, és jobb életkörülményeket keres a magyar ifjuság.Érdemes lenne az Orbán kormánynak oda figyelni ezekre a fiatalokra mert 1920-as lévekben is igy kezdődött az ők foradalmuk, és utána világ égés lett belőle. A követelésük meg jogos

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. .
    AKI MA CIGÁNYOZIK, AZ HOLNAP MÁR ZSIDÓZIK…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. április 3. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos