Ronai and Ronai
AMERIKAI

A közöny és a Fidesz győzött Esztergomban 2012. március 26. hétfő 11:21 | AN Forrás: Klubrádó, Index, 167 Óra

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A közöny és a Fidesz győzött Esztergomban
Esztergom/Szentendre – Hiába válaszolt a résztvevők döntő többsége igennel az esztergomi népszavazáson: a választóknak csupán 35 százaléka tartotta fontosnak, hogy megjelenjen az urnáknál, jóllehet a tizenegy kérdésben tartott népszavazás kezdeményezésében a Fideszen kívül minden politikai erő, még a Jobbik is részt vett. Ugyancsak katasztrofális apátiáról tanúskodik a szentendrei időközi választás: választókerület szavazásra jogosult 1 956 polgára közül 456-an járultak az urnákhoz, ami 23, 3 százalékos részvételnek felel meg. A Fidesz jelöltje diadalmaskodott.
.
Az esztergomi népszavazás tétje többek közt az volt, hogy a képviselő-testület átalakítsa-e a hulladékgyűjtésről szóló rendeletét, írjon-e ki nyílt pályázatot a piac, a temetkezés, a parkolás, az ingatlangazdálkodás, a hirdetésszervezés, a közétkeztetés és az élményfürdő üzemeltetésére. Külön kérdésben tudakolták a választópolgároktól, egyetértenek-e azzal, hogy az önkormányzattal kapcsolatos magánvádas perek költségeinek megtérítése közpénzből ne történhessen, illetve hogy töröljék az önkormányzat javára az esztergomi ingatlanokra bejegyzett elővásárlási jogokat.
.
A válaszadók döntő többsége igennel válaszolt, elenyésző a nem szavazatok aránya. A kétharmados többséggel megválasztott Tétényi Éva polgármester szerint – akinek a botrányos hírű Meggyes Tamás polgármester felett aratott győzelmét a Fidesz sem megbocsátani, sem lenyelni nem képes – az igenek elsöprő aránya arra kötelezné a testületet, hogy végrehajtsa az emberek akaratát, de nincsenek illúziói azzal kapcsolatban, hogy a képviselő-testület többségét adó Fidesz frakció megteszi-e ezt vagy sem.
.
Tétényi a Reggeli gyorsban azt mondta, hogy a helyi népszavazások részvételi adataihoz viszonyítva jónak értékeli a részvételi arányt. Hozzátette: Magyarországon egyedül itt valósult meg, hogy két civil szervezet és három parlamenti párt együtt lépett fel, és már maga az összefogás is eredmény. A polgármester asszony hangsúlyozta, hogy a várhatóan 8.000 főnél több résztvevő azt jelzi, hogy másfél év alatt sem csökkent a Fidesz ellenzékének támogatottsága Esztergomban. Magyarországon egyedül itt valósult meg, hogy két civil szervezet és három parlamenti párt együtt lépett fel, és már maga az összefogás is eredmény, állítja.
.
Steindl Balázs, a Fidesz városi frakcióvezetője azt nyilatkozta, pártjuk „örül a népszavazás érvénytelenségének, mert ellenkező esetben több tízmilliós pereket indítottak volna azok a cégek, akiket a népszavazással meg akartak fosztani a közbeszerzési eljárásokkal elnyert szolgáltatások gyakorlásától”. Megjegyezte, hogy a népszavazásra elköltött nyolcmillió forint kárba ment: „a Jobbik, az LMP, az MSZP és Tétényi Éva koalíciója csak az esztergomiak egyharmadát tudta megszólítani, a fideszesek ellen indított lejárató kampány ellenére”.
.
Eközben Szentendrén Kőrösi Tibor, a Fidesz–KDNP jelöltje lett a szentendrei 7. számú egyéni választókerület új képviselője, miután a négy jelölt közül ő szerezte a legtöbb, 46, 9 százaléknyi szavazatot a vasárnap tartott időközi képviselőválasztáson, közölte az elsődleges eredményt a város önkormányzatának címzetes főjegyzője. Itt is a távol maradók pártja bizonyult a legerősebbnek: a választókerület szavazásra jogosult 1 956 polgára közül 456-an járultak az urnákhoz, így a részvételi arány 23, 3 %-os volt. A győztes fideszes 212 voksot kapott, így vele egészül ki a 14 fősre csökkent képviselő-testület (tavaly decemberben lemondott a fideszes Hidegkúti Gergely). Ifj. Lator László (Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület, TESZ) lett a második 111 szavazattal, a harmadik helyen 73 szavazattal Lontai Tamás (MSZP), a negyediken 56 szavazattal Holló István (Jobbik Magyarországért Mozgalom – Szentendrei Nemzeti-Konzervatív Kör) végzett.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.8/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 5 szavazatból)
A közöny és a Fidesz győzött Esztergomban , 2.8 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(61)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

61 Reader’s Comments

  1. gets és csatt
    Köszi a linket. Igazi fasiszta tempó a Fideszé, vagyis Orbáné.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. +

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. dr. Kné (2012. március 26. hétfő)
    „Esztergom lakossága nem áll Tétényi Éva mellé, tehát nem érdemlik meg, hogy az egészségét ilyen izékért kockáztassa!”
    .
    Azért írtam, hogy ameddig Tétényi folytatni akarja, addig legalább azt tudja, hogy vannak, akik mellette állnak (ha én küzdenék nekem is erőt adna ez a tudat). Nézd meg mennyi lemondó/gyászos megnyilvánulás van, nem hiszem, hogy Tétényi erre vágyna, a hozzáállását olvasva. Ahogy elnézem, kemény, igazságszerető kis harcos, aki nem adja fel egykönnyen.
    Egyébként az ok részemről merőben önző, mert nemcsak Esztergomról, hanem mindnyájunkról szól az esztergom szindróma. Azért írtam Stauffenberg példáját, mert ő sem tudhatta, hogy amiért küzd (Hitler uralma) véget ér-e. De mégsem adta fel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. dr. Kné
    20:25
    Ezek a valóban lényeges kérdések. Az eszem megállt amikor a rendvédelmisek tüntetést szerveztek a SAJÁT korkedvezményes nyugdíjuk megvonása miatt.Minek menjek én tüntetni miattuk, ők sem jöttek amikor rólam volt szó.A tüntetést a visszamenőleges hatályú törvénykezés ellen kellett volna szervezni, akkor valóban ütős lett volna. Ebben minden benne van, a MANYUP ellopásától kezdve a rokkantnyugdíjasok jogerős határozatának megsemmisítéséig. Azaz a jogállam felszámolása ellen kellett volna a megmozdulást szervezni. Kontár kormánynak kontár ellenzéke. Úgy érzem, ma már késő, nincs aki elmagyarázza az embereknek miről szól a Fidesz országlása és legfőképpen nincs hol elmagyarázni. A mai magyar médiát szinte teljes mértékben az állampárt kollaboránsai irányítják. Az internet kevés, a nagygyűléseket a Fidesz által megrendelt csőcselék megzavarja.Ennek a népnek nem érték a szabadság és a szabad sajtó mert ezek a fogalmak sokak számára érthetetlenek és nem tudnak vele mit kezdeni.Ez a nép eltűri, hogy idegeneket hozzanak pénzért tüntetni a kormány mellett és közben nem veszi észre, teljesen tönkreteszik jövőjét. Kiteljesedett az apátia és meghozta gyümölcsét a megfélemlítés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  5. anonyme 2012. március 26. hétfő 21:42
    Tisztelt barátaim nagyobb az – empátiai – probléma, mint gondolnátok.
    A rendvédelmisek és a katonák törvényben rögzitett keretek között vehetnek
    részt szakszervezeti mozgalomban. Az ő szakszervezetük olyan megmozdulást
    tesz lehetővé, melyet a törvény nem korlátoz. Nyugodtan mondhatom, ha a
    továbbiakban a szakszervezetek nem a jogaikért, hanem az irigység mellett
    akarnak kiállni, abból az lesz mint eddig volt. Ők kiálltak azért amit akkor
    tehettek. Azt hiszem ország-világ látja, hogy bántak el a vezetőikkel. Ugyanis
    jog, az jog. Parancs az parancs!
    Hol is volt a többi szakszervezet ? Őket nem korlátozta semmi. Ha más szakszervezet kezdett volna megmozdulást a SAJÁT érdekükben akkor az
    ügy más lenne. Miért mással akarunk kikapartatni a gesztenyét. Ha más
    szervez valamit és nem támogatjuk szolidárisan, miért várjuk el, hogy
    érdekei ellen a mi jogainkért is harcoljon ?
    Van egyáltalán szakszervezeti mozgalom és szakszervezeti egység ?
    Vagy mindenki másra vár. Olyan jó lenne, ha a mi megélhetésünket
    is kiharcolná valaki helyettünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. A kozony nem jellemzo a magyar emberre. Ezt Dr. Eldratol tudom. Forduljatok hozza bizalommal, o MINDENHEZ ert. Kicsit irastudatlan, kicsit bunko, de mindenki dicseri hatszazhetvenharom tudomanyban jartassagat. Amen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Éva!
    Dobd oda az “akol kulcsát” Meggyesnek, Te meg menj el pihenni!
    A nyáj majd tűri sorsát, a többi meg kussoljon!
    Több szavuk nem lehet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Anonyme:
    Amit fenntebb írtál azt személyesen igazolhatom.
    Ott vonulgattak a Rendvédelmisek 120 méterre a DK ( elég méretes , 30-50 ezres ) tüntetésétől , de eszük ágában sem volt odakanyarodni. Pedig ha sípjaikkal-dobjaikkal gépi meghajtású dudáikkal megakasztották volna Gyurcsány Feri -igen jó- beszédét időlegesen , bizony megéljeneztük volna őket !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  9. Ha ez a trend folytatódik , akkor 2 év múlva a választásra jogosultaknak kb. 15 százaléka fog csak az urnákhoz járulni és akkor majd elmondhatja a FIDESZ hogy 90 százalékkal nyert a választáson mert a NÉP mellettük áll.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. reális jövöképnek tartom, amit Geyza írt. Hacsak: nem lesz másképp, és azért mindent meg kell tegyünk!
    -
    Ami Esztergomot illeti, remélem, az az összefogás, ami itt megvalósult, az egész országnak példát mutat.
    -
    Legyen Esztergom ebben is “Tesztergom”.
    -
    aztán szerintem Marathonban kell gondolkodni. Ha úgy tekintünk a dolgokra, ahogy Tétényi Éva, tehát látjuk az eredményeket, az áttöréseket, abból reményt meríthetünk.
    -
    és mehetünk tovább, centiröl centire.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Geyza!
    *
    Hátmég ha – egy kétharmados tollvonással – a választási korhatárt leszállítják 16 évre. [Simán megtehetik, a precedens: Ausztria]
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A vesztesek győzelmet hirdettek Baján 2013. szeptember 22. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos