Ronai and Ronai
AMERIKAI

Santorum hozta a formáját Délen 2012. március 14. szerda 16:19 | AN Forrás: AP

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Santorum hozta a formáját Délen
Lafayette, Georgia – Alabamában és Mississippiben a várakozásoknak megfelelően Rick Santorum nyerte a republikánus előválasztásokat, a második helyen pedig Newt Gingrich futott be. Ellenlábasa, Mitt Romney nagy hónapja az április lehet, amikor több északi államban és a szövetségi fővárosban is ő az esélyes. Ezt a hónapot azonban még át kell vészelnie valahogyan.

Romney továbbra is befutónak látszik, de már korántsem oly magabiztosnak, mint egy-két hónapja, amikor még reménykedhetett abban, hogy alaptalannak bizonyulnak az előrejelzések, melyek szerint egy volt massachusettsi kormányzónak nincs komoly esélye Délen. Santorum reményei viszont feltámadtak, és valószínű, hogy a következő napokban a pénzcsapok is jobban kinyílnak: érdemes lesz Santorum jelöltségébe invesztálni.
Newt Gingrich az alabamai Birminghamben szólt a választókhoz, mégpedig igencsak elszántan ahhoz képest, hogy hetek óta találgatják, mikor adja fel a versenyt. Gingrich nem adta fel, sőt, „összeomlásnak” nevezte Romney harmadik helyezését.Az elmúlt napok közvélemény-kutatásai utaltak arra, hogy szoros lesz a verseny Mississippiben és Alabamában. A Real Clear Politics például azt jósolta, Gingrich Alabamában egy százaléknál is kevesebbel fogja megelőzni Romneyt, és Santorum is legfeljebb három percenttel előzi meg Gingrichet.
Romney nagy nyomás alatt lesz a következő hetekben
A folytatásban egyelőre továbbra is Dél: Santorum fontos diadalokat arathat Puerto Ricón, Illinoisban és Louisianában, utána azonban ismét kisüthet a nap Mitt Romneynak: áprilisban Maryland, Wisconsin, Connecticut, Delaware, New York, Rhode Island és Washington D. C. kerül sorra. Az addig hátra lévő három hét azonban valószínűleg maga lesz az örökkévalóság a jelöltaspiráns számára, akinek állnia kell a média, az adományozók, a család, a barátok és a tanácsadók alighanem egyre drámaibb nyomását.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)
Santorum hozta a formáját Délen, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(2)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

2 Reader’s Comments

  1. Szanti, gyűrd le Mormit!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  2. Vagy ne !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Obama marad az Egyesült Államok elnöke 2012. november 7. szerda | AN

A második csörte már Obamáé volt 2012. október 17. szerda

Portman: Romney Ohio nélkül is nyerhet 2012. október 15. hétfő | AN

Romney jobb kapcsolatokat ígér Izraellel 2012. október 9. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos