Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az átlag benzinár 3 dollár 93 centen 2012. március 26. hétfő 13:25 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az átlag benzinár 3 dollár 93 centen
New York – Közel tizenegy és fél centet drágult átlagosan az üzemanyag gallonja az Egyesült Államokban, jelenti a Ludberg Survey. Chicago a legdrágább, az oklahomai Tulsa a legolcsóbb, ha tankolni kell.
.
Az átlagos amerikai benzinár március 23-án 3,9297 dollár volt. Az átlagot 2500 kontinentális benzinkút árai alapján számolták ki. Az ár 12,31 centes emelkedést mutat a legutóbbi, március kilencedikén elvégzett felmérés óta. Eközben a nyersolajár nem növekedett, sőt a pénteki záráskor a West Texas Intermediate hordója 106 dollár 87 centen állt, szemben a két héttel ezelőtti 107,40-nel.
.
Nehéz megjósolni, merre tart a közeljövőben a benzinár, de elemzők valószínűbbnek tartják, hogy a nyersolaj drágulása a kutakon továbbra is éreztetni fogja a hatását. Ha viszont a nyersolaj nem drágul tovább, úgy az üzemanyagár is tetőzik, vagy már tetőzött is.
.
A március 11-ei óra-visszaállítással az Egyesült Államokban is növekedhet az energia-felhasználás, ami ugyancsak hat az árakra. Utóbbiak közül a legolcsóbbat az oklahomai Tulsában regisztrálták, ahol egy kútnál mindössze 3 dollár 58 centet kértek a normál benzin gallonjáért. Ennél jó negyedével drágábban, 4 dollár 56-ért lehetett tankolni a legdrágábbnak számító Chicagóban.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 2 szavazatból)
Az átlag benzinár 3 dollár 93 centen , 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:,

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Mindenkinek a maga baja számit elsősorban, ezért megértem, hogy az ott élők nem örülnek a drágulásnak…, sőt sokallják.
    De mi itt, M.o.-n nagyon örülnénk, ha több, mint 4 liter benzint kapnánk 4 $-ért.
    Már régen nem tudok autót tartani, nem közvetlenül érint. Minden terméket érinti, az autóval rendelkezőket méginkább.Ott ugyanez a helyzet.A megszokott életszinvonaluk évek óta csökken, ők is “rosszul élik meg “.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. a heti 2-300 dolláros fizetéshez képest az 1 dolláros / liter üzemanyag ár nem is olyan sok, de a 100.000 ft-os fizetéshez a 450 ft-os benzin ár az már igen.
    Egy átlag 60l tankot 27.000 megtankolni nem semmi, az Amerikaiak, még így is spórolnak kb.20 dollárt tankolásonként

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. Ja hogy GALLON ?? :D
    Az azért mindjárt másképpen hangzik mint a liter !
    Mert hamarosan ennyi lesz nálunk a LITERJE a bengának.
    Pl. múlthét elején aztmondta a szakértő a Klubrádióban hogy 2 Forintos áremelés képzelhető el.Lett belőle 4 Forintos emelés.
    De pl. vasárnap azt mondták hogy jövőheti jóhír , NEM lesz benzináremelés. Erre aztán holnapután vagy mikor emelni fogják három vagy négy Forinttal.
    Két hét alatt háromszor tehát.
    1 : 7 Forint
    2 : 4 Forint
    3 : 3 vagy 4 Forint.
    KÖSZÖNNYÜK VIKTOR !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  4. Geyza!
    hogy pontosak legyünk, és a benzinről beszélünk pontosabban így né ki, tudom 1 forint nem a világ, DE!
    1 : 7 Forint
    2 : 5 Forint
    3 : 4 Forint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Amerikai-Magyar állampogár vagyok és többnyire Amerikában élek. Az amerikai benzin ár emelkedése itt is mindenkit érint hiszen a hiányos tömegközlekedési lehetőségek miatt gépkocsi nélkül megbénulna az élet . Jelenleg 1 galon (3.8 liter) benzin átlagosan 4 $-ba kerül ami a mai átszámitási szinten azt jelenti, hogy 1 liter benzin 238 forint ami megközelitően a fele a hazai árnak. Miért? Odahaza 50% állami adó terheli a benzin árát. A százalékosan meghatározott benzin adó azt jelenti, hogyha romlik a forint ára vagy emelkedik a kőolaj ára az adó akkor is százalékosan melkedik. A megoldás a fix mondjuk 200 forintos liteterenkinti adó lehetne amely csak az infláció arányában emelkedhetne. De ehhez kormányzati elhatározásra lenne szükség ami nincs, a jólfizetett képviselőket pedig nem érinti a benzin ár emelkedése.
    Még jól emlékszem a Clinton kormány idején, Clinton és kormánya 10%-al akarta emelni a benzin árát. A parlamentben majdnem palotaforradalom tört ki. A Republikánusok és Demokraták egyöntetűen a javaslat ellen szavaztak. Tisztában voltak azzal, hogyha a javaslat mellet szavaznak akkor a minden amerikai állampolgárt egyaránt hátrányosan érintő áremelés miatt elvesztették volna még a jelölésüket is a következö választáson és ez politikai karrierjük végét jentethette. Hát kedves honfitársaim ilyen egy igazi demokrácia. Lassan én is szégyellem, hogy magyar állampolgár is vagyok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  6. A kormány csökkentse a benzin jövedéki adóját ,mondta anno egy majom aki miatt már minket az egész világ utál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. Hammond:
    Na jó de a kutak között -mint tudjuk- jelentős eltérések mutatkozhatnak :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. E-Hakim:
    Itt gazdasági szakemberek kimutatták a múlt héten hogy a MOL jóvoltából duplájával emelkedett elmult év alatt a benzinár , mint amit indokolna a Forint romlás és az olajáremelkedés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Az ég szerelmére, legalább itt az AN forumon ne legyetek már ilyen balgák.
    Már többször leirtam itt, hogy a benzin ára 1-2% különbséggel azonos Magyarországon és az USA-ban. A benzin ÁRA!!
    Hogy hol mennyi jövedéki adóval terhelik a benzin árát, az attól függ, hogy az állam mennyit költ az ingyenebédesekre. Magyarországon is olcsóbbá lehet tenni a tankolást. Számoljátok ki, hogy hányszor tudnátok a tankotokat megtölteni a családipótlékból, a gáztámogatásból, a GYES összegéböl, a vasutijegyek kedvezményéböl vagy a lakástámogatásból és az általam nem ismert ingyenebédek árából. Van fogalmatok arról, hogy mennyi benzint lehet abból az pénzböl venni, amennyit a fanszörzetét otthon vakargató anyuka 3 év alatt készhez kap?
    Az USA-ban nincs családipótlék és GYES sincs. Mindkettöt kiki a maga zsebéböl oldja meg ahogy tudja. És ha lenne idöm (ahogy nincs) akkor sorolnám még a különbségeket, hogy mi minden megy saját zsebböl.
    Az más kérdés, hogy ez utóbbit a saját zsebes rendszert én jobban szeretem, mert minden állami elosztásnak ára van. Sok léhütöt is el kell tartani, akik az úgymond “igazságos” elosztást végzik és akiket itt nekem nem kell zabáltatnom a benzinre tett jövedéki adómból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  10. Lassan majd ők is meggondolják, hogy 20 litereket pöfékeljenek el százon…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  11. Arisztarkhosz
    -

    Miért gondolod, hogy pazarlóbbak, mint az európaiak?

    Itt a leggyakrabban eladott kocsik felsorolása, a top 20. Melyik fogyaszt 20 litert 100-on?

    Ford F – Series PU
    Toyota Camry / Solara
    Nissan Altima
    Chevrolet Silverado PU
    Honda Civic
    Honda CR-V
    Ford Focus
    Dodge Ram PU
    Toyota Corolla / Matrix
    Ford Fusion
    Honda Accord
    Toyota Prius
    Chevrolet Cruze
    Chevrolet Malibu
    Ford Escape
    Chevrolet Equinox
    Hyundai Sonata
    Chevrolet Impala
    Hyundai Elantra
    Nissan Rogue

    Német forrásra alapozva azt is tudom, hogy arányában, közel háromszor több az USA-ban a hybrid kocsik százalékos aránya, mint Németországban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  12. cColumbus
    Honnan veszed azt, hogy benzin ára 1-2% külömbséggel azonos Magyarországon és az USA-ban. Nem olvastad el a cikket és a hozzászólásomat sem. Az USA-ban 1 galon (3.8 liter) kerül 4 $-ba ez a mai árfolyamon 874 forintnak felel meg. Ez osztva 3.8-al ( ami 1 liternek felel meg)
    Akkor 1 liter benzin ára az USA-ban 238 forintnak felel meg. Higgyél nekem ma tankoltam (igaz nem 4 dollárért csak 3.89-ért). Nem tudom pontosan Magyarországon ma mennyibe kerül a benzin de ahogy a magyar TV-ben láttam 400 forint felett van. Ez pedig több 1-2%-nál. Köszönjétek meg a fülke forradalmár honitársaknak és Diktátorotoknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  13. E-Hakim
    -
    Kettönk közül te vagy a figyelmetlenebb. :-))
    Én a benzin áráról irtam. Nem véletlenül irtam úgy, hogy “ÁRA!” Te amikor tankoltál, akkor a benzinre tett jó kis magyar jövedéki adót fizetted vastagabban, mint én itt az USA-ban. Az valóban sokszorosa az itteninek. De mint irtam az államnak valamiböl fizetni kell az ingyenebédeseket.
    Te a benzin alapárán felül fizetsz 78% jövedéki adót én meg (államoktól függöen) 0-9 %-ot. De a benzin ára a világpiacon pici eltérésekkel azonos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. Ja,.. bocs. Én is figyelmetlen vagyok. Most látom te is itt tankolgatsz.
    A lényegen ez sem változtat. Ha Magyarországon tankoltál volna sem fizettél volna többet a benzinért…. csak az a fránya jövedékiadó ugye….

    Én reggel 3.74-ért tankoltam. Hol van az a szép világ, amikor a 90-es években 0.95 $-ért is tankolhattam!? A gallon számláló a kúton nagyobb számot mutatott, mint a fizetendö összeg volt. Szép idök voltak és akkor még a szexre is több idöt forditott az ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  15. azt hiszem ez nem igy van, t.i. Dr. Eldrad szerint, aki a benzintudomanyok doktora ugyanis…a Fold lapos es az autok ele egereket kene fogni. Ez igy gazdasagos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (3 szavazatból)
  16. Jóember! Neked Eldrad fóbiád van?
    A topic nem róla szól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  17. cOLOMBUS!
    “Miért gondolod, hogy pazarlóbbak, mint az európaiak?”

    Ugye te sem komolyan tetted fel a kérdést?
    Minden hétvégén, gyorsulási versenyek (drag race), naskar, Daytona 500, indycar, Amerikai Formula–2, motor show, Lowrider, bigfoot, custom bike, csak egy pár kiragadott sport, amit az államokban hétvégente megrendeznek, ennél jóval több, üzemanyagot igénylő sport létezik náluk !arról nem is beszélve, a haditengerészet vadászpilótái egy nap annyi üzemanyagot használnak el ami elég lenne Magyarország, 1 hétig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. ha ez bejön, lesz ez még drágább is, de most már tényleg botrányt kellene csinálni a magas adótartalom miatt.
    http://fn.hir24.hu/vilag/2012/02/14/hamarosan-megcsuszhat-a-benzin-ara/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. cColumbus!
    Eső hozzászólásodból nem derült ki, hogy te is az USA-ban tankolsz. Kissé faramuci módon fogalmaztál. A magyarországi szociális juttatásokat vádoltad meg a benzin ár elemelés okául. Azért azt elfelejtetted emliteni, hogy az USA egész területén nincs annyi éhező gyemek és nyugdijas mint Magyaraorszságon. Talán elekerülte a figyelmedet, hogy mindazok akiknek havi családi jövedelme 1060 dollár alatt van jogosultak MEDICAID révén ingyenes orvosi és gyógyszer ellátásra, valamint élelmiszer jegyekre. Minden városban van hajléktalan szálló és ingyen ebéd és még vacsora is a rászorulóknak. Az máslapra tatrozik, hogy valaki igénybe veszi-e vagy életmódnak tekinti-e a haléktalanságot. Szóval a szocialis juttatások semmivel sem maradnak el Magyarországitól. Azt hiszem ebben egyetértünk. Az amerikai demokráciát nem most találták ki, és ezt az alkotmányt nem sarlatán megélhetési politikusok agyalták ki, elletétben a mai Magyarországival.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  20. El-Hakim
    Itt már beszélünk mindenröl csak a lényegröl nem.
    -
    “Eső hozzászólásodból nem derült ki, hogy te is az USA-ban tankolsz. ”
    Lehet, hogy nem de ettöl még a benzin jövedéki adója nem változik.
    -
    ‘Kissé faramuci módon fogalmaztál. ”
    Bocs. Ezt én már többször leirtam de újra és újra elöjön a tévhit hogy a benzin ára alacsonyabb az USA-ban. Akkor most majd megpróbálom nem faramuciul fogalmazni, hanem sarkosan. Csak attól meg szoktak sértödni az érintettek.
    -
    “A magyarországi szociális juttatásokat vádoltad meg a benzin ár elemelés okául. ”
    Ezt nem tettem. Hol olvastad? Mégcsak szóba sem hoztam az áremelkedést illletve annak okát.
    -
    “Azért azt elfelejtetted emliteni, hogy az USA egész területén nincs annyi éhező gyemek és nyugdijas mint Magyaraorszságon. ”
    Egyetértünk de ennek nincs köze a benzin jövedéki adójához sem itt, sem ott. Tehát ugorjunk.
    -
    “Talán elekerülte a figyelmedet, hogy mindazok akiknek havi családi jövedelme 1060 dollár alatt van jogosultak MEDICAID révén ingyenes orvosi és gyógyszer ellátásra, valamint élelmiszer jegyekre.”
    Igen azok jogosultak ahogy magyarországon is jogosultak.
    -
    Szóval a szocialis juttatások semmivel sem maradnak el Magyarországitól. ”
    Nyugodtan jelentsük ki, hogy elmarad. Szerencsére. Attól függ, hogy mit nevezel szociális juttatásnak. Mert ha az éhezök ellátását és a MEDICAID-et, akkor igazad van.” De mondd el nekem, hogy mennyi juttatást kapnak a NEM éhezök, mennyi GYEST kap a feleséged az USA-ban? Mennyi ideig marad otthon? Három évig? Gáztámogatás? Kapsz olyat. Ha van gyereked, mennyit fizetsz a felsöktatásért? Kapsz lakástámogatást? Hogy állunk az ingyen egészségüggyel vagy az ingyenutazgatással? El tudunk mi itt tartani annyi álrokkant nyugdijast, mint Magyarország? Belerokkannánk mi adófizetök.
    -
    “Az amerikai demokráciát nem most találták ki, és ezt az alkotmányt nem sarlatán megélhetési politikusok agyalták ki, elletétben a mai Magyarországival.”
    Valóban nem most találták ki de ennek aztán végképp nincs semmi köze a benzin árához.
    -
    Akkor most nekifutok mégegyszer nem faramuciul.
    Magyarországon messze szélesebb a szociális háló, mint itt. Most azon ne vitázzunk, hogy erösen szakadozott és szart sem ér. Mert olyan. Ennek az árát a magas adókkal, jövedékiadókkal gazdálkodja ki a mindenkori kormány. Ezzel szemben mi szabadabbak vagyunk és minket felnöttként kezelnek. Kezünkben hagyják a megspórolt jövedéki adót és mi magunk szöhetjük a magunk szociális hálóját. Nyilván ez utóbbi a jobb. Én ezt tartom annak. Aki meg otthon soknak tartja a benzin jövedéki adóját az vegyen benzint a szociális hálójából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  21. Hamond
    -
    Elképzelem, ahogy az úton a másik sávban jön velem egy anyahajó, vagy egy ágyúnaszád. Ha nem vetted volna észre az autókról beszéltünk. Azokról, amelyek 20 litert fogyasztanak 100-on az utakon és nem az óceánon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  22. “csak egy ember” (WTF???)

    “…Dr. Eldrad szerint, aki a benzintudomanyok doktora ugyanis….”

    - Mit ugatsz, szerencsétlen, itt sem voltam eddig… be vagy tépve, aranyapám?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. Idefigyeljetek, 1.65 € egy liter super. 10 éve 85 €cent volt. Na jó, volt. Ma vettem egy csomag spaghettit, 49 €cent volt., fél kiló. Nemrégiben fogyott el a 39 centes csomag. Ez a lényeg. Meg a 65 centes cukor 85 cent. Benzint nem iszom. :))
    Ja, 10 éve nem volt fizetés és nyugdíjemelés. Az akkori villanyszámlám azonos fogyasztók mellett a duplája. Bokáig sem ér a tejfel, nem hogy fenékig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. cCOLUMBUS
    Dijazom az eszmefuttatásodat. Neked Magyarországon magyar fizetésből kellene tankolnod és fogyasztani az ingyen ebédet (persze ha kapnál).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. El-Hakim: “Dijazom az eszmefuttatásodat. Neked Magyarországon magyar fizetésből kellene tankolnod és fogyasztani az ingyen ebédet (persze ha kapnál).”

    Köszönöm de nem kell dijazni. Nem az én eszmefuttatásom. Plagizáltam. A Közgázon tanitják, egy fél tankönyv szól róla.
    Szerényen javasolnék neked valamit. Nézz utána, hogy a magyar szlengben mit neveznek ingyenebédnek vagy potyautasnak manapság. No, csak azért, hogy megóvjalak attól, hogy magadból hülyét csinálj.
    További szép tavaszt és kikeletet neked.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  26. Gonoszka: “Ma vettem egy csomag spaghettit, 49 €cent volt., fél kiló. Nemrégiben fogyott el a 39 centes csomag. Ez a lényeg. Meg a 65 centes cukor 85 cent. Benzint nem iszom. :))”
    -
    Öregharcos,.. te veszed a spagettit? Én magam csinálom. Egyszer küldök neked egy nagy zacskóval, hogy tudd milyen a finom. Ami meg az anyagiakat illeti. Vállaljatok a pároddal 4-5 gyereket. Családipótlék, meg mindenféle kedvezmények… Persze a spagetti attól nem lesz olcsóbb. ☺

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A nők többet áldoznának autóra 2012. október 25. csütörtök | AN

290 forint egy liter benzinért, botrány! 2012. október 10. szerda | AM

Csúcson a kaliforniai benzinár 2012. október 7. vasárnap | AN

Július óta először csökkennek a benzinárak 2012. szeptember 25. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos