Ronai and Ronai
AMERIKAI

Összeesküvés XVI. Benedek ellen 2012. február 14. kedd 14:45 | AN Forrás: Il Fatto Quotidienne

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Összeesküvés XVI. Benedek ellen

Róma – Castrillon érsek egy feljegyzést továbbított az egyházfőnek, amelyben informálta a pápát arról, mit mondott Romeo bíboros, Palermo érseke egy beszélgetés során tavaly novemberben, amikor épp Kínában volt. „Beszélgetőtársa félelemmel eltelve arra gondolt, a pápa támadás áldozata lesz.” Scola lehet az örökös. A Szentszék szóvivője, Lombardi szerint: „Annyira hihetetlen, hogy kommentálni sem tudjuk.” Az Il Fatto Quotidiano cikkének magyar fordítása.

Mordkomplott. „A halál összeesküvése.” Bizonyos fokig hihetetlen, hogy egy szigorúan bizalmas dokumentumban az ember azt olvassa, hogy egy befolyásos bíboros, mint Paolo Romero, Palermo érseke azt jósolja, Benedek pápa halála legkésőbb 2012. novemberében bekövetkezik. Azzal, hogy ily biztonsággal nyilatkozott a halálig tartó periódusról, beszélgetőtársait elgondolkodtatta, vajon nem létezik-e összeesküvés XVI. Benedek meggyilkolására. Az Il Fatto Quotidiano által publikált exkluzív értesülések között van egy 2011. december 30-án kelt névtelen feljegyzés. Ezt a feljegyzést kézbesítették ki január elején Dario Castrillon Hoyos kolumbiai érseknek az államtitkárságra, valamint a pápa titkárságára. Castrillo azt javasolta, rendeljenek el vizsgálatot annak megállapítására, pontosan kikkel beszélgetett Romeo bíboros, mikor Kínában járt.

Az ultrakonzervatív Dario Castrillon Hoyos kolumbiai egyházfő vizsgálatot indítana

Az egyházfővel Castrillon személyesen ismertette január közepén, egy magánkihallgatás alkalmával a feljegyzés tartalmát. A dokumentum kezdete nyomtatott nagybetűkkel előrebocsátja: „Szigorúan bizalmas.” Noha sok könyvet írtak már vatikáni összeesküvésekről és I. János Pál halálának gyanús körülményeiről, az ilyesmi bizonyosan nem mindennapi. Még soha senki nem vetette papírra, hogy összeesküvést szőttek a pápa meggyilkolására. Hogy létezne terv, ami szerint novemberig számolnának le vele végképp a szentszéki folyosókon tetten érhető mélységes megosztottságnak köszönhetően, amely a pápát úgy állítja be, hogy egy nappal az állítólagos utódlás előtt ellenezte, hogy vatikáni államtitkárrá nevezzék ki Tarcisio Bertonét.

Az összeesküvés és annak főbb figurái

A dokumentum szerint Angelo Scola milánói érsek lép Ratzinger pápa helyére.

A dokumentum mindvégig németül, Benedek pápa anyanyelvén íródott. A feljegyzésben szerepel egy hosszú, vastagbetűs tárgymegjelölés: „Paolo Romeo bíboros, palermói érsek pekingi útja 2011 novemberében. Romeo érsek kínai tárgyalásai alatt előrejelzi XVI. Benedek pápa tizenkét hónapon belül bekövetkező halálát. Romeo érsekkel egy jól informált forrás tudatta a komoly és halálos összeesküvést. Annyira magabiztos és határozott volt, hogy kínai beszélgetőpartnerei arra gondoltak, létezik a Szentatya elleni támadás terve.”

XVI. Benedek. Honnan csapnak le rá?

Rögvest e megdöbbentő előzetes megjegyzéseket három bekezdés követi a dokumentumban, ezek mindegyikét vastagbetűs címmel látták el. Az első címe: Utazás Pekingbe, a másodiké: Tarcisio Bertone államtitkár, a harmadiké pedig: XVI. Benedek pápa utódlása.Az első bekezdés feleleveníti Paolo Romeo palermói érsek szokatlan pekingi útját. Romeo a katolikus egyház befolyásos tagja: 73 éves, a pápa a 2010. november 20-i konzisztóriumon nevezte ki bíborosnak, s mindenképpen a pápaválasztó konklávé résztvevője lesz.

Paolo Romeo. Nem tudni, mit keresett tulajdonképpen Kínában

Az Acirealében (Szicília), módos családban született Romeo annyira imádja a modern technológiát, hogy érseksége honlapján már a „Kövess minket a Twitteren” gombra is lehet klikkelni, mert „az Úr is használná mind a tíz parancsolat felfedésekor”.

Miután hosszú karriert futott be a Fülöp-szigeteken, Venezuelában, Ruandában, Kolumbiában és Kanadában, Romeót Olaszországba nevezték ki pápai nunciusnak. Benedek pápa figyelmen kívül hagyta kívánságát, hogy mindenképp szervezzenek konferenciát valamennyi olasz püspök részvételével, épp az előtt, hogy mindenki azt várta, őt választják majd a Conferenza episcopale italiana (olasz püspöki konferencia) elnökévé.

Ratzinger pápa ugyancsak figyelmen kívül hagyta Castrillon de Hoyos levelét is, amiben a bíboros egy elítélt francia püspököt méltat, amiért nem erőltette a vádemelést papjai egyike ellen. A papot gyermekek szexuális megrontásában találták bűnösnek.

A Romeónál idősebb Castrillon hajlíthatatlan tradicionalista, s amikor az Ecclesia Dei bizottság elnökeként a lefebvriánus mozgalomért volt felelős, nem jelentette Williamson püspök antiszemitizmusát a pápának.

A 2010-ben nyolcvanas éveit taposó Castrillon visszavonult, így a következő konklávénak nem lesz tagja. Megszégyenítésként élte azonban meg, amikor rájött, hogy Romeo Kínában volt.

„2011. novemberében Romeo bíboros turistavízummal érkezett meg Pekingbe, de a római katolikus egyház semmiféle képviselőjével nem találkozott Kínában. Találkozott ellenben Pekingben élő vagy dolgozó olasz üzletemberekkel és néhány kínai tárgyalóféllel. Romeo érsek Pekingben olybá tekintette önmagát, mint a pápa különleges küldöttjét, akinek az a dolga, hogy folytassa a Dario Castrillon által 2010 márciusában megkezdett meghallgatásokat. Kijelentette azt is, hogy közvetlenül a pápa nevezte ki a Kína és a Vatikán közti kapcsolatok vitelére.”

A három bekezdés

A névtelen szerző hetvenkedő alakként írja le Romeót. A palermói érsek megerősíti, hogy Castrillon érsek régi barátja, a fülöp-szigeteki föld alatti templomok szakértője, sőt, tagja annak a titkos tanácsnak, amely a Ratzinger-féle pápaság alatt a római katolikus egyházat igazgatja. „Romeo érsek azzal a kijelentéssel lepte meg tárgyalópartnereit, hogy ő – Romeo –, a Szentatya – XVI. Benedek pápa – és Scola bíboros trojkát alkotnak. Azaz fontos kérdésekben a Szentatya Scolával és vele tanácskozik.

Tarcisio Bertone vatikáni államtitkár, akit XVI. Benedek a legszívesebben kirúgna, csakhogy nem talál helyette alkalmas embert

Romeo ezt követően, a második bekezdésben, bírálni látszik az államtitkárt, Tarcisio Bertonét. „Romeo érsek keményen bírálta XVI. Benedek pápát, mivel ő csak a liturgiával törődik, míg a ’mindennapi ügyeket’ Benedek pápa helyett Tarcisio Bertone érsek viszi”.

Bertone és Ratzinger között állítólag állandóak a veszekedések. „A XVI. Benedek pápa és államtitkára, Tarcisio Bertone közti viszony konfliktuózusnak tűnik. Romeo érsek bizalmasan megvallotta: XVI. Benedek pápa annyira utálja Tarcisio Bertonét, hogy haladéktalanul lecserélné egy másik érsekkel. Azt is hozzátette azonban Romeo, hogy nincs olyan szabad érsek, aki erre a posztra megfelelne, s ez az oka annak, hogy a titkárságot még mindig Tarcisio Bertone vezeti.”

Ezen a ponton, miután a dokumentum leszögezi, hogy „az államtitkár és Scola érsek közti viszony is bajos”, következik a bekezdés, ami azt tárgyalja, ki lehet a pápa utódja. És Scola bíboros előkelő helyen áll a névsorban, hála kapcsolatainak a Comunionéval és a Liberazionével. „A Szentatya foglalkozik az utódlással, és Scola érseket szemelte ki mint megfelelő jelöltet, mert ő áll legközelebb a személyiségéhez. Lassan, de tántoríthatatlanul készíti fel és képezi ki arra, hogy ő legyen a következő pápa. Scola érsek – állítja Romeo – a Szentatya kezdeményezésére áthelyeztetik Velencéből Milánóba, hogy a pápaságra felkészüljön. Romeo érsek kínai beszélgetőpartnerei mindvégig el voltak képedve – véli a dokumentum, amit a kolumbiai érsek kézbesített ki a pápának – ettől az egyre növekvő mértékű indiszkréciótól”.

Angelo Scola, akit XVI. Benedek szemelt ki utódjául, és állítólag hamarosan áthelyeztet Milánóba, hogy ott készüljön fel a pápaságra

Romeo, miután felvázolta a Vatikánon belüli konfliktuózus kapcsolatokat, most robbantja magát a bombát. „Romeo érsek jelentette a Szentatyának, hogy már csak tizenkét hónapja van vissza az életéből. És annyira biztos volt magában, abban, hogy pontosan tudja, hogy a következő tizenkét hónapon belülre jósolta Benedek pápa halálát. Romeo érsek állításait közölték egy jól informált forrással. Kínai beszélgetőpartnerei a pápa elleni halálos összeesküvésről szóló kijelentés hallatán arra gondoltak, a Szentatya támadás áldozata lesz.” A feljegyzés azonban folytatódik: „Romeo érsek nem gondolt arra, hogy a Kínában, magánbeszélgetésen elhangzó kijelentéseit harmadik felek a Vatikánnak eljuttatják.”

Utódlás, tagadás és gondok a Vatikánnal

Az utolsó bekezdést teljesen az utódlásnak szentelték. „Benedek pápa utódja olasz lesz. Mint Romeo kardinális Kínában megmondta, Benedek pápa halála után Scola érseket választják meg egyházfőnek. De Scolának is vannak hatalmas ellenségei a Vatikánban.”

Az Il Fatto felhívta Frederico Lombardinit, a Szentszék szóvivőjét, hogy megkérdezze, mi a dokumentummal kapcsolatos hivatalos vatikáni álláspont. Tegnap esti válasza így hangzott: „Kinyomtathatnak, amit csak akarnak, de azért a felelősséget is vállalni fogják. Ez annyira irreális, hogy én még csak fontolóra sem veszem. Ez annyira hihetetlen, hogy még csak válaszolni sem fogok a kérdéseikre.”

Frederico Lombardini vatikáni szóvivő jobbnak látja, ha most hallgat

A tagadás kérdéses, lévén a dokumentum számos kérdést vet fel a pápa egészségével és biztonságával kapcsolatban, s az általa rajzolt képből egy bajokkal küszködő katolikus egyház kerekedik ki.

A feljegyzést annak igazságtartalmától függetlenül nyilvánosságra kell hozni, nem pedig titokként kezelni, majd el kell azt magyarázni világszerte a keresztényeknek. Az Il Fatto február negyedikén közölt egy levelet, amiben Carlo Maria Viganò, amerikai pápai nuncius erősítette meg a Vatikánon belüli korrupciót, lopást és hamis számlázást s mutatott rá a vatikáni múzeumok igazgatójára, Paolo Nicolinira mint e bűnök felelősére.

Carlo Maria Viganò, akit a Vatikán washingtoni nagykövetsége élére, felfelé buktattak, miután irtani kezdte a korrupciót

Ugyancsak az Il Fatto hozta nyilvánosságra az exkluzív dokumentumot, amiből kiderül, hogy a Vatikán 2011. áprilisa előtt soha nem adott meg bankinformációkat a hatóságoknak. Most pedig itt van ez a feljegyzés, amely kétségbevonhatatlanul a pápa elleni halálos összeesküvésről beszél. Íme, miért kell azt nyilvánosságra hozni: először azért, mert hivatalosan meg kell erősíteni a dokumentum valódiságát, másodszor is azért, mert a Szent Római Egyháznak magyarázatot kell adnia arra, miért keringenek érsekek és püspökök körül gyilkossági hipotézisek.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 4 szavazatból)
Összeesküvés XVI. Benedek ellen , 4.2 out of 5 based on 6 ratings

,

Címkék:, , , , , , , ,

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Ez a Vatikán szép nagy rakás …r!
    Fasiszta pápa, pedofil és homoszexuális beosztottak.
    Ideje lenne már alapos tabularázásnak ott is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (25 szavazatból)
  2. Voltpapnövendék

    Bulvárbaromság. Ki gondolhatná komolyan 2012-ben, hogy a modern technikáért lelkesedő Romeo érsek azt hitte volna, hogy amit a kínaiaknak mond, az titokban marad? Ilyen hülyeségekkel etetik a laikus olvasókat, hogy a lényegről eltereljék a figyelmet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  3. Naaa..Már ő ellen is ?
    Biztosan azok a nyamvatt hárombetűs szervezetek voltak :
    CIC CIA CNN satöbbi.
    Azokszoknak mindég ilyeneket csinálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  4. Voltpapnövendék
    „Ilyen hülyeségekkel etetik a laikus olvasókat, hogy a lényegről eltereljék a figyelmet.”
    OK, de mi a lényeg?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. figyelő
    2012. február 14. kedd
    18:31
    Lényeg az amit ezzel eltakarnak. Azt hiszem velünk együtt te sem tudod.
    Valami bűzlik de nem Dániában!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. figyelő

    A LÉNYEG

    Vlagyimir Iljics elvtárs kérdezte 1905-ben egy bolsevik kongresszuson:
    - Elvtársak tudjátok mi a lényeg?
    -Mi a lényeg Lenin elvtárs, tárd fel előttünk!
    -Elvtársak az a lényeg, hogy ragadjon a bélyeg, mert különben a cári posta nem visz el a levelet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. ez a puccs mindenhová be tud furakodni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. Szerintem Erdő Péter lesz az új pápa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  9. Ez az egész egy hatalmas bazári majom parádé!
    Egyszerűen épp ésszel felfogni nem tudom, hogy a XXI. században
    hogy vehetik ezt komolyan ember milliók!?
    A világ akárhogy fejlődik, tudásra technikára, a szellemi sötétség, a fanatikus butaság az változatlan és állandó!!!!!!!!!
    Mi köze van ennek az egész látványcirkusznak, bármiféle Isten hithez!?
    Az egészbe az az elkeserítő, hogy mindez töménytelen mennyiségű pénzzel, és az világot jelentősen befolyásoló hatalommal bír!
    Mindeközben saját gazdasági tevékenységet nem művel, értéket nem termel, a világ és a sötétségben élő híveik lenyúlásából hízik és gazdagodik!
    Ha egyszer megsemmisül, mennyi kincs és érték kerül felosztásra és újrahasznosításra!
    Szerencsém, hogy nincs inkvizíció, mert az összes vörössipkás bíboros összes titkosszolgálata engem keresne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  10. Voltpapnövendék

    figyelő
    A lényeg: az afrikai és a latin-amerikai bíborosok vívnak ádáz küzdelmet a pápaságért. Az európaiak öregek, fáradtak, buzibarátok és jelentéktelenek. Ezt kell leplezni, amíg lehet. Mert amikor egy afrikai vagy mondjuk perui bíboros pápa lesz, az nem kevesebbet
    jelent, mint hogy Európa kivonult a színpadról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  11. Business as usual !

    Semmi uj nincs ebben a cikkben ami ne tortenne folyamatosan cca 1100 eve Romaban es a Rom Kat egyhaz keretein “szervezesen” belul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  12. “Európa kivonult a színpadról.”
    Ezt úgy kell érteni, hogy a Vatikán (állam) és kincsei útra kelnek egy másik földrészre?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  13. Uzletelunk, uzletelunk?
    Folyamatosan!
    Es majd a gyerekeknek is megtanitjuk a “rankruhazott” iskolakban!
    Erkolcs, tisztesseg, stb?
    ,
    http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=GazdasagiBunugyek&AN=gyoriegyhaz&MN=GazdasagiBunugyek&LN=Hungarian

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  14. Voltpapnövendék
    2012. február 14. kedd
    22:43
    Köszönöm a választ, de (a Bibliában lásd Jelenések könyve) Európa nem fog kivonulni a színpadról. Azt hiszem, az, hogy egy másik földrészről választanak valakit, az nem lesz biztosítéka a „megtisztulásnak”, hiszen az adott egyház szellemisége (lásd tízparancsolat megváltoztatása) alapjában nem változik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  15. Voltpapnövendék

    figyelő, proaktiv

    Semmiféle megtisztulásról nincs szó, hanem arról, hogy másik kultúra veszi át az uralmat a katolicizmuson belül. A kincsek és a vagyon helyileg mindegy, hol van, az a lényeg, hogy ki rendelkezik fölötte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Voltpapnövendék
    2012. február 15. szerda
    11:40
    Bocs de nem értem. Egy vallási közösségen, aminek az alapja a Biblia (félretéve az anomáliákat), elvileg mit változtat egy másik kultúrából érkező vezető? Az élő hit nem kultúra kérdése. Sok afrikai lelkész van (találkozhattunk M.o.-on is ilyen emberekkel pl. a pünkösdi gyülekezetekben), aki nem a kultúráját, hanem a hitét képviseli, ami semmiben nem tér el egy európai vagy amerikai hívő felfogásától.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  17. A katolikus egyház soha nem tud megtisztulni! Ez törvényszerű!
    Sokkal régebb óta megírt törvény ez, mint a katolikus egyház születése!
    A kovász az egész tésztát megposhasztja!
    Még nem született olyan kémiai eljárás és olyan megtisztulási folyamat, hogy a kovászt ki lehetne vonni a tésztából, ha már belekerül!
    A katolikus egyháznak valahányszor az arcát nyomják a saját mocskába, folyton a megtisztulásról beszél!
    Pedig neki pont tudnia kell hogy ez soha nem lesz lehetséges!
    A kovászt ki kell dobni és tiszta körülmények között új tésztát kell keverni!
    Ha kell pontos idézeteket közlök a Bibliából!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  18. Figyelő!
    Aki ismeri a bibliát, annak világosan kell látnia, hogy
    s Katolikus Egyháznak, minden egyéb, csak a Biblia nem alapja!
    Nem véletlenül volt az egészen Lutherig elrejtve az emberek elől!
    Ugyan rá hivatkozik, de homlokegyenest ellentétes úton jár, mint amit a Biblia meghatároz!
    Úgyhogy akármilyen vezető akárhonnan érkezik, a Katolikus egyház nem visszavezethető a Biblia alapjaira!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. Voltpapnövendék

    gusztavnagy, figyelő

    Bár gusztavnagy meglehetősen sarkosan fogalmazott, a lényeget illetően igaza van. Nem szabad összekeverni a katolikus egyházat a pünkösdi gyülekezettel, ahová saját elhatározásból csatlakoznak neofita (frissen hivővé vált) emberek. A katolicizmus kétezer év hagyománytömegének a terméke, a Biblia ott csak hivatkozási alap, nem a mindennapi élet vezérfonala. A latin-amerikai vagy afrikai hatalomátvétellel pedig bele fog kerülni az egész ottani babonarendszer, ami az európai főpapok rémálma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Golem a' lá lehem

    A püspök atyának biztosan Szüz Mária, de legalább is egy angyal súgta meg a titkot…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  21. Golem a' lá lehem

    Voltpapnövendék!

    “az afrikai hatalomátvétellel pedig bele fog kerülni az ottani babonarendszer, amely az európai főpapok rémálma.”
    Ha elmegyünk Braziliába láthatjuk, hogy hát biz’ a volt rabszolgák babona világa már régesrég beépült szinte a liturgiába. A szent zarándok helyeken üzletekben árusított műanyag végtagok és más emberi szervek díszítik a kegyhelyek falait, mint hála ajándékok…
    …De ne menjünk oly messzire. Nápolyban Szent Januárius alvadt vére évente egyszer csepfolyóssá válik a hívek szeme láttára. Ez mi más, ha nem babonavilág, a főpapok közreműködésével, kedves volt papnövendék?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. Golem a’ lá lehem!

    Na és abból az alvadt vérből hány hektó folyt már el!?

    Biztosan valami katolikus csudával szaporodik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Golem a’ lá lehem

    Persze, hogy babonavilág, de egyelőre a hétköznapi biznisz szintjén. Ha jön az afrikai vagy latin-amerikai pápa, akkor viszont az ideológiai vezérfonal is ez lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. A “kis” Kina számára kiván kegyet gyakorolni a “nagy” Vatikán?
    (mi van e mögött?)
    .
    Azt mondják a hatalmasok
    akinek a hat alma sok
    az már elég hatalmas ok
    hogy ne legyen hatalma sok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Ha a feltételezett merénylőhöz lehetne egykérésünk, ne csak a fejet intézzék el, hanem a bürokratikus és ingyenélő társadalmi vérszívók mindegyikére kerítsen sort!
    Mindenkinek elege van abból, hogy mindenhol arra törekszenek hogy államok legyenek az államokban, saját fontosságukat képtelen hazugságokkal igyekeznek igazolni, és szívják a társadalmak és a buta emberek vérét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Nem biztos, hogy jön a pápa Magyarországra 2013. szeptember 25. szerda

Orbánnal tör Európa ellen a Vatikán 2012. november 19. hétfő | AN-álláspont

Katolikus hitvallás Bajnai alapítványánál 2012. november 15. csütörtök | AN

Az amerikanizálódástól retteg a Fidesz 2012. november 5. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos